› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 20.02.2012

Senin bir blogun var mı?

"Son zamanlarda blogger’lara verilen önem ve medyada daha fazla görünür olmaları bu anlamda hepimizi ümitlendirmekte" diyen Oğuz Akdeniz, sosyal medya ve bloglara verilen değeri kaleme alıyor.

Son zamanlarda mikro blogların, blogların önemini azaltıp azaltmayacağı gündemde. Çevremizdeki gelişmelerden yola çıkarak bunu düşündüğümüzü görmek lazım.

Senin bir blogun var mı?

Dünyada blogger olmak, blog yazmak çok daha önem arz eden eğlenceli ve yaratıcı bir süreç. Oysaki Türkiye’de blogger’ların bloglarını ve yazılarını tanıtacakları mecraların yetersiz oluşu, bu alanda kendilerini tam ifade edememelerini sağlıyor.

Twitter gibi mecraların sadece anlık duygu ve düşüncelerin ifade edildiği kısıtlı alanlar olduklarını görmek gerek. Son zamanlarda blogger’lara verilen önem ve medyada daha fazla görünür olmaları bu anlamda hepimizi ümitlendirmekte.

Ayrıca Twitter gibi mecraları da yerinde kullanmak gerek. Sadece takipçi listesi oluşturup o alanda var olduğunu belli etmek mi önemli olan?

Türkiye’de markaların sosyal medyayı kullanan insanlardan mutlaka faydalanmaları gerektiğini düşünüyorum. Belki bu anlamda yeni alışveriş siteleri bu gerçeğin önemini biraz daha fazla fark eder oldular. Oysaki fikirlerin en hızlı şekilde geniş kitlelere ulaştığı sosyal medyada herkes pekala bir marka elçisi olabilir. Ancak bazı markaların bu isimle insanlara bir şeyler pazarlamaya çalışması da doğru değil.

Bir de hoş bir gelişmeden bahsetmek lazım. Türkiye’de mekanlar hakkında bilgiler veren bir değerlendirme ve yorum sitesi sık sık etkinlikler düzenleyip belirli bir katılım gösteren takipçilerine şık mekan sürprizleri yapmakta… Ve bunu yaparken de profesyonelce davranmakta. Böyle giderlerse insanların sadece yeni mekanları değerlendirdikleri bir platform olmaktan çıkıp insanların birlikte oldukları, bir şeyler paylaştıkları bir yere dönüşmesi de an meselesi. Ben bu anlamda Mekanist’in bu vizyonel tavrının altını çizmek lazım diye düşünüyorum. Keşke bu yenilikçi tavırlar pek çok yerde karşımıza çıksa…

Oğuz Akdeniz

oguzakdeniz/Twitter
zoomlabakalim.blogspot.com


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER