› 
 › 
Pudra.com 17.02.2015

Sosyal medyada yapılmaması gereken 15 hata

Sosyal medyada hatalı bir paylaşım veya fotoğraf işten atılmanıza veya itibarınızı kaybetmenize neden olabiliyor. İletişim Uzmanı ve Sosyal Medya Danışmanı Nurhan Demirel sosyal medya paylaşımlarında dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.

Kişisel bilgilerimizin güvenliği son günlerde en çok konuştuğumuz konuların başında geliyor. Sosyal medyada özel hayatımıza ait paylaştığımız bilgiler yüzünden başımıza hiç olmadık sorunlar açabilir, maddi ve manevi zarara uğrayabiliriz. Yıllarca binbir emekle elde ettiğimiz itibarımızdan da olmak cabası! Facebook ve ilişkiler hakkında yazdığı “İlişkisi Yok” kitabının yazarı İletişim Uzmanı ve Sosyal Medya Danışmanı Nurhan Demirel, "Sosyal medyayı yanlış kullanmak kişisel ve kurumsal itibarınıza zarar verebilir ve hatta işten atılmanıza bile neden olabilir" diyor. Nurhan Demirel sosyal medyayı kullanırken dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.

Sosyal medyada yapılmaması gereken 15 hata

Sosyal medyayı kullanırken nelere dikkat etmeli?
  • Şirket politikalarınızı sosyal medya üzerinden eleştirmeyin. Çalıştığınız şirketin ürün ve hizmetleri hakkında paylaşımda bulunurken yöneticinizin görüşüne başvurun. Dijital toplum karşısında kurumunuzu temsil ettiğinizi unutmayın. Sosyal medyada yorum yaparken dikkatli olun. Kişisel ve kurumsal itibarınızı zedeleyecek yorumlar yapmaktan kaçının.
  • İşinizden şikayet etmeyin, iş arkadaşlarınızı kötülemeyin. Arkadaşlarınızı küçük düşürecek tavır ve davranışlardan kaçının.
  • İş arkadaşlarınızla sosyal medya üzerinden iletişim kurarken saygılı bir üslup benimseyin. Laubali konuşmalardan kaçının.
  • Müşterileriniz hakkında olumsuz görüşlerinizi sosyal medyada paylaşmayın. Eğer bir sorun varsa iş arkadaşlarınızla doğrudan konuşma yoluna gidin.
  • Herhangi bir sebeple işten çıkarılmışsanız eski işyeriniz hakkında olumsuz konuşmaktan kaçının. Yeni iş arayışınızda sosyal medyada sarf ettiğiniz yorumlar aleyhinizde delil olarak kullanılabilir.
  • Şirketinizle ilgili proje ve toplantı detayları gibi özel bilgileri Facebook, Twitter, LinkedIn’de paylaşmayın. Şirketin gizli sayılabilecek bilgilerini sosyal mecralarda paylaşmayın.
  • Sosyal medyada çalıştığınız şirket adına paylaştığınız iletilere dikkat edin. Farkında olmadan telif haklarını ihlal edebilir, kurumunuzu zor durumda bırakabilirsiniz.
  • Sosyal medyada saldırgan bir tavır sergilemeyin. Kimseye sizinle aynı fikirde olmadığı için hakaret etmeyin.
  • Tatil ve eğlence fotoğraflarınızı sosyal medyada paylaşırken dikkatli olun. Bu tür paylaşımlar için Facebook’ta oluşturacağınız özel listeleri kullanabilirsiniz.
  • Üzgün, kırgın ve öfkeli olduğunuz durumlarda ruh halinizi yansıtacak iletiler paylaşmaktan çekinin. Son pişmanlık fayda etmeyebilir.
  • Siyaset, spor, din, terör, cinsellik gibi konularda yorum yaparken dikkatli olun. Kişisel itibarınızı tehlikeye atacak tavır ve davranışlardan kaçının.
  • Samimi ve dürüst olun. Çalıştığınız şirket adına gerçekleştiremeyeceğiniz vaatlerde bulunmayın.
  • Sosyal medyada sosyal sorumluluk çalışması yaparken dikkatli olun. Marka itibarınızı saniyeler içerisinde kaybedebilirsiniz.
  • Rakip firmaların ürün ve hizmetleri hakkında olumsuz görüş bildirmeyin. Rakibinize karşı karalama kampanyaları yürütmeyin.
  • Sosyal medyayı kullanırken suç işlemeyin. Sosyal medyada kabul görmüş davranış biçimleri farkında olmadan suç işlemenize ve bunun sonucunda yargılanmanıza neden olabilir. Hatta hapis cezası bile alabilirsiniz! Bu yüzden sosyal medyada paylaşım yaparken hakaret, iftira ve nefret söylemleri gibi suç kapsamına girebilecek paylaşımlardan kaçının.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER