@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 17.01.2011

Çocuğunuzla birlikte büyümeye ne dersiniz?

Çocuğunuzla Birlikte Büyümek, çocuklarını iyi şekilde yetişmek ve sorumluluk duygusu vermek isteyen anne babalar için harika bir kitap.

Doğan Kitap'ın Anne Baba Akademisi çocuk büyüten anne babalara rehber niteliğinde kitaplardan oluşuyor. Çocuğunuzla Birlikte Büyümek çocuklarımızı büyütürken biz anne babaların kendilerini nasıl geliştirebileceğini anlatıyor ve çocuk yetiştirmede yaşadığımız sorunlara sunuyor. Pudra.com okuyucusu anne babalara tavsiye ediyoruz...

Çocuğunuzla birlikte büyümeye ne dersiniz?

Günümüzde çoğu ebeveynlik kitabı hâlâ anne babalara çocuklarının davranışlarını nasıl kontrol altına alacakları hakkında formül vermeye devam ediyor. Çocuk yetiştirmek adına bunun, hiçbir işe yaramadığını artık biliyoruz.

“Sadece korktuğumuz ya da kendimizi tehdit altında zannettiğimiz anlarda karşımızdakinin davranışını değiştirmek isteriz.”

Bu cümleyi çocuğumuzun davranışlarını değiştirmek istediğimiz her an hatırlamalıyız. Acaba neden korkuyoruz.? Bu korkumuzun altına baktığımızda kendi çocukluğumuza uzanan neler var? Bu kitap, “Çocuklarımızla Birlikte Büyümek” yöntemini ebeveynlere öğretiyor.

Çocuğunuzla Birlikte Büyümek, içsel farkındalığa kapılar açan birçok gerçek hayat hikâyelerine yer veriyor.Bunları okudukça çocuğumuzla ilgili olaylara yüklediğimiz anlamlara yepyeni bakış açıları getiriyoruz. Kendi iç dünyamıza bakmanın önemini anlıyoruz.

İster bebek ister ergen yaşta olsun, çocuklarını iyi bir şekilde yetişmek isteyen anne babalar ne şekilde davranmaları gerektiğini bilselerdi, azarlama, cezalandırma veya tehdit etme gibi acı verici yöntemlerden seve seve vazgeçerlerdi.

Bu kitap, çocuklarınızı daha nazik bir şekilde kontrol etmenin yollarını değil, sizden korkmadan ve tamamen kendi istekleriyle olabilecekleri en iyi noktaya nasıl gelebileceklerini anlatıyor.

Çocuğunuzla Birlikte Büyümek’le geleneksel kontrol odaklı ödül ve ceza sistemine dayanan ebeveynlik yaklaşımlarının neden yürümediğini anlayacak, güvenle beraber çocuğun içsel kimliğine saygı gösteren, sevgi, anlayış ilişkisi ile beslenen yeni ebeveyn olma yöntemini keşfedeceksiniz.

Yazar, aile danışmanı olarak yıllarca sevgi odaklı ebeveynlik yaklaşımıyla destek verdiği danışanlarından verdiği çeşitli örneklerle, yöntemi anlaşılır bir şekilde okura sunuyor.

Ebeveynler, bu kitabı okuyarak günlük yaşamda stres yaratan bir ebeveyn-çocuk ilişkisinin, yazar Naomi Aldort’un verdiği önerilere uygulayarak nasıl büyüme ve öğrenme tecrübesine dönüştüğünü görecekler.

Sevgi odaklı ebeveynlik yaklaşımı; kontrol değil de anlama ve sevgiye dayalı bir yöntem.
Bu yöntem çocuğun içindeki en iyiyi ortaya çıkarırken, çocuk bunu ebeveynden korktuğu için değil, gerçekten istediği için kendi özgür iradesiyle yapıyor.

Kitapta ayrıca, çocuğun korku, kızgınlık, üzüntü duygularından yalan söyleme, çalma, davranışlarına kadar pek çok konu, gerçek hikâyelerle örneklenerek okura sunuluyor. Her yaştaki çocuğun yaş ve gelişimine yönelik bilgiler veriliyor. Kendine güven, kardeş ilişkisi, çocuğun kendini güvende hissetmesi, ilgi ve ihtiyaçlar, kitapta incelenen diğer konular.


Kitap hakkında yorumlar...

“Naomi Aldort, çocuklarını kontrol altında tutan ve şekillendirmeye çalışan ebeveynlere, çocukların doğuştan gelen becerilerine ve bağımsızlık duygularına değer vermeyi, güvenmeyi ve desteklemeyi öğreterek, ebeveynliği bir mücadele olmaktan çıkarıyor. Basit bir tarifle bu kitap, çocuklarımıza olmalarını istediğimiz kişiler olarak değil, oldukları halleriyle değer vermeyi anlatıyor. Çoğumuz için, bu söylendiği kadar basit değil, ama Aldort bizlere çocuklarımızın farklı yaş dönemleri ve geçirdikleri aşamalar konusunda rehberlik ettiği için olası. Ve bence bu, hem kendimize hem de çocuklarımıza verebileceğimiz en güzel armağan.”
Wendy Priesnitz, Life Learning dergisi editörü

“Naomi Aldort, insan doğasının çarpıcı içyüzüne bakarak, uyumlu bir aile hayatının kapılarını açıyor. Ebeveynlik deneyiminin, insanın kendinin farkına varmasını nasıl sağlayabileceğini basit ve etkili bir üslupla anlatıyor. Bu kitap herkes tarafından okunmayı hak ediyor ve sadece ebeveynler değil, huzur arayan herkes bu kitabı okumalı. Dr. Aldort, huzurlu bir ebeveyn-çocuk ilişkisinin özünü, insan kalbinin şiirselliğine indirgemiş.”
Veronika Robinson, The Mother dergisinin (İngiltere) editörü

Yazar hakkında
Naomi Aldort, ebeveynlik konusunda yayınları bulunan bir yazar, konuşmacı ve danışman. The Work adını verdiği süreci, ebeveynlerin farklı yönelimlerine (bağlanma, okula göndermeme, genel eğilimler vb) özel tavsiyelerle birleştiriyor. Bir ebeveynin, çocuğuna sevgiyle yaklaşabilmesini engelleyen düşüncelerini ve inançlarını ortaya çıkarabilmek için bu araştırma sürecini kullanıyor. Naomi Aldort’un makaleleri ve tavsiye köşeleri, dünya çapındaki yayınlarda yer alıyor: Mothering Magazine (ABD), Natural Parenting (Avustralya), The Mother (İngiltere), Hand in Hand (ABD), Life Learning Magazine (Kanada), Taking Children Seriously (İngiltere), ...

Çocuğunuzla Birlikte Büyümek
Yazan: Naomi Aldort
Çeviri: Arzu Birkan
Doğan Kitap
Anne Baba Akademisi


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER