19.08.2023

Çocuklarınızın giysilerinin güvenliğinden emin misiniz?

Çocuklarınızın giysilerinin tasarım aşamasından üretimine; kalitesinden ve güvenliğinden emin misiniz?

Çocuklar tarafından giyilen giysilerin kalitesi ve güvenliğinden emin olmayı ve farkındalık yaratmayı amaçlayan "Güvenle Giyin" projesi kapsamında satışa sunulan çocuk ürünleri, gelecek için daha iyi bir dünyanın mesajını taşıyor.

Çocuklarınızın giysilerinin güvenliğinden emin misiniz?
 
Benetton; daha iyi bir gelecek için çocuk koleksiyonlarına özel geliştirdiği “Güvenle Giyin” projesini başlattı. Güvenle Giyin projesi çocuk ürünlerinin üretim aşamasında gösterilen özen ve hassasiyetin bir sonucu olarak, ürünlerin güvenliğini vurguluyor. 

Benetton'un Güvenle Giyin projesine özel farkındalık yaratmak için tasarladığı koleksiyonda; özellikle baskı ve aksesuarlarda, malzemelerin esnekliğini ve yumuşaklılığını artırmak için kullanılan, zararlı ftalatları ve rengi düzeltmek, çekme ile kırışmayı önlemek için kullanılan formaldehit maddesini üretim sürecinden tamamen kaldırdı.

FORMALHEDİT NEDİR?

Uzun süreli olarak düşük dozlarda formaldehite maruziyet solunum güçlüğü, ekzema ve alerjik reaksiyonlara yol açabilir. Formaldehit insanlarda kanser yapıcı maddeler arasında sayılıyor. Ayrıca 'formalhedit'in burun ve akciğer kanseri ile bağlantılı, beyin kanseri ve lösemiyle de ilişkili olduğu düşünülüyor.
 
ÇOCUĞUNUZUN KIYAFETLERİ ONUN İÇİN GÜVENLİ Mİ?
 
Çocuk kıyafetlerinde güvenlik

Giysilerin tasarım aşamasından itibaren çocuklar için boğulma ve takılma tehlikesinden, zararlı kimyasalların üretim aşamasında kullanılmamasına; iplerin ve bağların uzunluğunun kontrol edilmesine kadar detaylı bir izleme yöntemine ihtiyaç var.

Benetton, çocuk koleksiyonu üretiminde kullanılan tüm malzemeleri, uluslararası güvenlik parametrelerine uygun olarak dünyanın en prestijli bağımsız laboratuvarları tarafından yapılan birçok testten geçiriyor.

Güvenle Giyin projesi, "tehlikeli bileşenlere hayır" felsefesini benimseyerek ürünlerde kullanılan düğme, çıtçıt, pul, boncuk gibi küçük malzemelerin; çocukların uyguladığı kuvvet ile çıkaramayacağı teknolojiyle üretiliyor. Bu kuvvet analizleri özel laboratuvarlarda gerçekleştiriliyor. Alerjen veya kanserojen olduğu düşünülen boyaları üretimde bulundurmayan Benetton, böylece tüketicilerin boyalara maruz kaldığında karşılaşabileceği riskleri sınırlandırıyor.
 
Çocuk kıyafetlerinde sağlık ve güvenlik

Ayrıca sürdürülebilirlik felsefesiyle ürünün son tüketiciyle buluşmasına kadar sıkı bir kontrol sisteminden geçirilerek, üretim ve dağıtım aşamalarında uygulanan işlemleri izlenebilir kılıyor. 

Güvenle Giyin projesiyle, tüm dünya genelinde Temmuz 2012’den günümüze United Colors of Benetton Çocuk ve Undercolors of Benetton Çocuk koleksiyonlarında yer alan parçalar, güven veren üretim aşamalarıyla gelecek için daha iyi bir dünyanın mümkün olduğunu savunuyor.

BU HABERLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

​Bebek kıyafeti nasıl seçilir?
Bebeğinizin giysilerini seçerken, kullanırken, saklarken ve yıkarken nelere dikkat etmeniz gerektiğini biliyor musunuz?

5 adımda yatak odası detoksu
Farkında olmasak da yatak odamız kansere yol açabilen zararlı ürünlerle dolu. Yatak odası detoksu ile bu ürünlerden kurtulmanın yolları Pudra.com’da.

Süt dişini kök hücre olarak kullanabilirsiniz
Çocuğunuzun süt dişlerini kök hücre olarak kullanabileceğinizi biliyor muydunuz? Çocuk Diş Hekimi Dt. Tamara Pelin Gündoğdu, Pudra.com okurları için süt dişleri kök hücre için nasıl saklanır, anlattı.

Çocuğunuz doğru saatlerde mi uyuyor? Sağlıklı gelişim için yaşa göre uyku saatleri!
Çocuğunuzun büyüme ve gelişimi için gerekli olan hormonların salınımı özellikle bazı saatler arasında artıyor. Bu nedenle ne zamanlar uyuduğu çok önemli!


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER