@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 20.04.2016

5 adımda yatak odası detoksu

Farkında olmasak da yatak odamız kansere yol açabilen zararlı ürünlerle dolu. Yatak odası detoksu ile bu ürünlerden kurtulmanın yolları Pudra.com’da.

Uygun fiyatlı ve dekoratif görünüme sahip olduğu için tercih ettiğimiz bazı ev eşyaları sağlığımızı tehdit ediyor. Özellikle yatak odamızdakiler! Temiz ve anti-toksik bir yatak odası yaratmak isterseniz, bunun biraz bütçenizi zorlayabileceğini bilmelisiniz, bu yüzden minik adımlarla başlamak en iyi çözüm. Yatak odanızda yapacağınız her değişim sağlığınız üzerinde olumlu bir etki yapacak. Nereden başlayacağınız ise bütçenize ve sağlık durumunuza bağlı olarak değişebilir. Bu öneriler yatak odanızı zehirli maddelerden arındırmaya yardımcı olacak.

5 adımda yatak odası detoksu
 

1. Yastık ve yastık kılıflarınızı organik olanlarla değiştirin.

Konu çarşaf, nevresim, yastık, yastık kılıfı, yatak ya da yatak başlığı olunca sağlığa zararlı maddelerle üretilmiş olanlardan uzak durmak gerekiyor fakat herkesin yaptığı önemli bir hata var: Genellikle insanlar pamuklu kumaşların sağlıklı olduğunu düşünüyor ama pamuk dünyada en çok tarım ilacı kullanılan ürün. Eğer ekonomik olarak imkanınız varsa tüm bu ürünlerin yüzde 100 organik olanlarını satın alın. (İyi bir uyku için tüyolar başlıklı yazımız da ilginizi çekebilir.)
 

2. Yatak odanızdaki ve gardırobunuzdaki tüm yapay ürünleri atın.

Naylon, polyester ve akrilik gibi tüm sentetik ürünler termoplastikten yapılıyor. Yani bu ürünler ne zaman ısıyla temas etseler plastik molekülleri yayıyorlar ve bu maddelerden yapılmış bir kıyafeti giydiğinizde de cilt yoluyla zararlı molekülleri absorbe ediyorsunuz. Odanızda bu materyallerden yapılmış ürünler varsa atın.
 

3. Gardırobunuzdaki tüm yapay giysileri atın.

Sentetik kumaşlar kömür, yağ ve doğal gaz içeren bir sıvı maddeden üretiliyor. Bu kumaşları daha dayanıklı hale getirmek için Perfluorokimyasal adı verilen içinde teflon da bulunan bir madde ekleniyor. Bu şekilde kumaşlar daha az kırışıyor ve leke tutmuyor. Fakat bu ürünler insan sağlığı açısından oldukça zararlı. Bu materyalleri içeren kıyafetlerinizi doğal ve organik maddelerden üretilmiş kıyafetlerle değiştirin. (Yeni kıyafetlerinizi giymeden önce neden yıkamalısınız? başlıklı yazımızı da mutlaka okumanızı öneriyoruz.)
 
yatak odası

4. Yapay mobilyalarınızı atın.

Örneğin, yatak odanızda yapay deriden imal edilmiş herhangi bir sandalye varsa bunu atın. Böyle ürünlerin hem yatak odanızda hem de evinizin herhangi bir yerinde olması oldukça tehlikeli. Yapay deri ürünlerde PVC adı verilen madde kullanılıyor. PVC genel olarak plastikler arasında en tehlikelilerinden biri olarak biliniyor. Aynı şekilde suya dayanıklı yastık ve diğer mobilyalar da oldukça tehlikeli. Suya dayanıklı ürünler zehirli bir maddeyle spreyleniyor. Bu tür ürünleri ve mobilyaları da organik olanlarla değiştirin. (Dekorasyonda 10 doğru ve 10 yanlış başlıklı yazımız da ilginizi çekebilir.)
 

5. Sıkıştırılmış ağaçtan üretilmiş eşyaları atın.

Melamin içeren ya da MDF adı verilen, sıkıştırılmış ağaç talaşından elde edilmiş mobilyaları kullanmayın. Ağaç talaşlarının preslenmesi ve yapışması için birçok kimyasal kullanılıyor, özellikle bunların arasında bulunan formaldehit isimli kimyasal astım ve başka ciğer hastalıklarına yol açıyor. Bunların yerine katı ve gerçek ahşaptan imal edilmiş ürünleri tercih edin. İkinci el eşya satan dükkanlarda eski ama daha kaliteli ürünler bulmak mümkün.
 
Kaynak: theheartysoul.com


Konuyla ilgili diğer yazılarımız
Bakteriler evinizde en çok nerelerde bulunuyor?
Evinizde tahmin ettiğinizden çok daha fazla bakteri bulunuyor. Evinizin en fazla bakteri barındıran bölgelerinin neler olduğunu biliyor muydunuz?

Kozmetik ürünlerindeki zararlı maddeler
Günlük kullanımı yaygın olan kozmetik ürünleri tehlike saçıyor. Çevre Koruma Vakfı tarafından yayımlanan rapora göre kozmetik ürünlerde insan sağlığını tehlikeye atabilecek derecede kimyasal madde var.

İlham verici 50 yatak odası
Pudra.com her zevke uygun, renkli ve ilham verici 50 yatak odası seçti. Her birinde farklı bir detay bulacaksınız. Bakalım siz içlerinden hangisini beğeneceksiniz?

Evinizdeki dağınıklığı kolayca nasıl toparlarsınız?
KonMari metodunu geliştirerek birçok kişiye daha düzenli ve sade bir yaşam ilhamı veren Marie Kondo'dan hayatınızı kolaylaştıracak ipuçları Pudra.com'da.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER