@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 02.02.2012

Sabiha Paktuna Keskin’in kitapları

Çocuk sağlığı ve gelişimi alanında yazdığı kitaplarla anne babalara yol gösteren Pediatrik Nörolog Prof. Dr. Sabiha Paktuna Keskin’in Boyut Yayıncılık’tan çıkan kitapları Pudra.com’da…

Pediatrik Nörolog Prof. Dr. Sabiha Paktuna Keskin, çocuk sağlığı ve gelişimi, uygulamalı davranış analizi gibi konularda Türkiye’nin önde gelen isimlerinden biri. Çıkardığı kitaplar, çocuk sahibi olan ebeveynlere ve anne baba adaylarına rehber niteliği taşıyor.

Sabiha Paktuna Keskin’in kitapları

Prof. Dr. Keskin’in çocuk davranışları ve çocuk gelişimi alanında kaleme aldığı kitapları Pudra.com sayfalarında bir araya getirdik.


Çocuk Davranışlarındaki Korkuyu Tanımak ve Baş Etmek
Çocuğunuz sınav stresi mi yaşıyor? Ya da yalnız uyuyamıyor, kardeşini kıskanıyor, iştahsızlık çekiyor ve hırçın mı? Herkes çocuğunun davranışlarını gözlemleyerek yaşadığı korkuların şifrelerini çözme becerisine sahip olmak ister ancak bunun yollarını bilimsel gerçeklere ve otuz yıllık gözlemlere dayanarak öğrenmek isteyenler için Sabiha Paktuna Keskin’in bazı önerileri var.

Keskin, bu kitapta, öncelikle lisan yeteneği gelişmiş bir yetişkinin dahi anlatmakta zorlandığı anksiyete duygu durum bozukluğunun bir çocukta yaratabileceği çaresizliğe ışık tutuyor. Kitap sayesinde çaresizliği bir kenara bırakıp çocuğunuzun yaşamakta olduğu anksiyetenin şifrelerini çözebilirsiniz. Üstelik birbirinden renkli görseller ve bizzat çocukların kalemlerinden çıkmış resimler kitabın kolayca anlaşılmasını sağıyor.

Çocuk Davranışlarındaki Korkuyu Tanımak ve Baş Etmek
Prof. Dr. Sabiha Paktuna Keskin
Boyut Yayıncılık
Fiyatı: 18.90 TL




Epilepsi, Yani… Sara
Bir epilepsi annesi olan Prof. Dr. Sabiha Paktuna Keskin, epilepsi hastalığının ne olduğundan, tedavi yöntemlerine kadar birçok konu başlığının ele alındığı "Epilepsi, Yani… Sara" kitabında epilepsiyi anne ve çocuk açısından inceliyor. Hastalığın kişiler üzerindeki psikolojik yanının öneminin vurgulandığı kitapta annelere rehber niteliği taşıyan bilgiler yer alıyor.

Epilepsi nedir, ne değildir? Nasıl tedavi edilir? Nöbet tipleri nelerdir ve nöbet sırasında neler yapılır? Doktorunuzu aramanızı gerektirecek durumlar nelerdir? Prof. Dr. Sabiha Paktuna Keskin bu soruların cevaplarını veriyor.

Epilepsi, Yani… Sara
Prof. Dr. Sabiha Paktuna Keskin
Boyut Yayıncılık
Fiyatı: 15.90 TL








Çocuğunuzun Yeteneğini Keşfedin
Çocuğunuzun hangi mesleğe yeteneği olduğunu bilmek ister misiniz? İşte bu kitabın hedefi, okul öncesi çocuğunun algı seviyesini ve kapasitesini belirleyerek, yetenek alanlarını üst seviyeye taşımak ve yeteneksiz olduğu alanların gelişmesine destek verilebilmesinin önünü açmak. Kitaptaki testler, 2-5 yaş aralığındaki çocukların okul yılları başlamadan yetenekli ve yeteneksiz olduğu alanları belirlemeyi amaçlıyor. Böylece, çocuğun meslek seçiminde rastgele değil, güvenli bir yol izlemesinin kapıları aralanıyor.

Çocuğunuzun Yeteneğini Keşfedin
Prof. Dr. Sabiha Paktuna Keskin
Boyut Yayıncılık
Fiyatı: 22.90 TL









Bana Seni Anlat Baba
Bu, Sabiha Paktuna Keskin imzalı bir defter. Bu defter, babaların doğmamış çocukları için doldurmaları gereken bir günlük. 365 gün boyunca yazılanlar sayesinde çocuk büyüdüğünde babası hakkında 365 anı sahibi olacak. Çocuğun babasına soruları şeklinde tasarlanan defterde, her soru ve o sorunun cevabı, çocuğu babası hakkında yeni bir bilgiye ulaştıracak. Çocuk babasını daha çok anlayacak, ona daha çok yakınlaşacak. Gelecek nesle aktarılacak değerli bir armağan olarak bırakılabilecek bir defter bu.

Bana Seni Anlat Baba
Prof.Dr. Sabiha Paktuna Keskin
Boyut Yayıncılık
Fiyatı: 9.90 TL







Bana Seni Anlat Anne
Bu küçük anı defteri, annenin çocuğuna bırakacağı hoş bir armağan... Prof.Dr. Sabiha Paktuna Keskin imzalı bu defter 365 gün, 365 anı anlamını taşıyor. Çünkü 365 gün boyunca yazılanlar sayesinde çocuk büyüdüğünde annesi hakkında 365 anı sahibi olacak. Çocuğun annesine soruları şeklinde tasarlanan defterde, her soru ve o sorunun cevabı, çocuğu annesi hakkında yeni bir bilgiye ulaştıracak. Çocuk ileride bu defteri okuduğunda annesinin hiç bilmediği yönlerini öğrenecek.

Bana Seni Anlat Anne
Prof.Dr. Sabiha Paktuna Keskin
Boyut Yayıncılık
Fiyatı: 9.90 TL







Çocuklarla Doğru İletişim
Bu kitap mutlu bir yuvaya, mutlu bir çocuğa sahip olmak isteyen anne ve babalar için çok önemli bir başvuru kaynağı. Aile ve çocuk arasında köprü oluşturmayı amaçlayan "Çocuklarla Doğru İletişim" kitabı, çocuğun davranış dilini aileye tercüme ediyor, çocuğun anlaşılmasını kolaylaştırırken yanlış anlaşılmasının önüne geçmeye çalışıyor. Aile-çocuk ilişkisinde yılların heba edilmesini önlemeyi misyon edinen kitap, yetişkin davranışlarına da ayna tutmayı ihmal etmiyor.

Çocuklarla Doğru İletişim
Prof.Dr. Sabiha Paktuna Keskin
Boyut Yayıncılık
Fiyatı: 18.90 TL










Çöp Çocuk
Çocuk resimleri neyi anlatır? O kocaman gülümseyen güneş, kargacık burgacık evler ve çöp adamlar neyin simgesi? Prof. Dr. Sabiha Paktuna Keskin, hekimlik hayatı boyunca karşılaştığı, tanıştığı, tedavi ettiği çocukların resimlerini yorumlarken, onların duygu ve düşünce dünyalarına ayna tutuyor. Çocukların çizgi dünyasındaki izdüşümlerine kadar çizgilerin ardındaki gerçekleri açıklayan kitap, konunun meraklılarının yanı sıra bütün anne-babaların ve anne-baba adaylarının edinmesi gereken bir başvuru rehberi. Kitap aynı zamanda, gelişme aşamalarını zamanında kazanan çocukların çizgileri ile,bu aşamaları kazanmakta gecikenlerin çizgilerini karşılaştırıyor.

Çöp Çocuk
Prof. Dr. Sabiha Paktuna Keskin
Boyut Yayıncılık
Fiyat: 18.90 TL






Anne İş'te
Çöp Çocuk Serisi’nin devamı olarak çıkan “Anne İş’te” adlı kitap, çalışan annenin çocuğu ile kaliteli zaman geçirebilmesine, ondan ayrı kaldığı zamanları hiç ayrılmamışçasına yaşamasına yardımcı olmaya çalışıyor. Büyük bir ustalıkla kaleme alınan “Anne İş’te” çocuklarını tanımak, neyi neden yaptığını anlamak isteyen anne babalar için yanlarından ayıramayacakları bir başvuru kaynağı.

Anne İş'te
Prof. Dr. Sabiha Paktuna Keskin
Boyut Yayıncılık
Fiyatı: 18.90 TL











Davranışlara Söz Geçirmek
Prof. Dr. Sabiha Paktuna Keskin, “Davranışlara Söz Geçirmek– Sözsüz Disiplin” adlı kitabında “Çocukların problemli davranışları altında yatan asıl sebepler ne?”, “Bazı davranışlarındaki gizli detaylar nasıl fark edilebilir?” gibi sorulara yanıt veriyor. Keskin kitabında, davranış bilim ve gelişimsel nörolojik bilimlerden yararlanarak davranışlara söz geçirebilmenin yollarını arıyor. Kullanılabilecek yöntemler ayrıntılarıyla Davranışı Anlamak, Davranış Analizi, Davranışın Gelişme Süreci ve Çözüm Üretmek olmak üzere dört ana başlık altında anlatılıyor. Kitap hakkında detaylı bilgi almak için tıklayın.

Davranışlara Söz Geçirmek - Sözsüz Disiplin
Prof. Dr. Sabiha Paktuna Keskin
Boyut Yayıncılık
Fiyatı: 24.90 TL


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER