@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 11.07.2013

En şık bebek odaları

Bebek odası hazırlarken biraz yaratıcı fikre, bebek odası örneği görmeye ihtiyacınız varsa Pudra.com’un seçtiği en şık bebek odalarına göz gezdirmelisiniz.

Bebeğinize hazırlandığınız en heyecanlı günlerin en zevkli işlerinden biri ona bir oda hazırlamak! En güzel ve tabii en sağlıklısı, en güvenlisi olsun istersiniz her zaman. İşe güvenlikten başlamalı.

Bebeğiniz için seçtiğiniz odanın kendi odanıza yakın, evin sessiz ve sakin bir yerinde bulunmasına özen göstermelisiniz. Odanın en az bir penceresi olmalı ve güneş almalı. Havadar olmayan bir oda bebeğin sağlığı açısından sakıncalı olabilir. Odanın alacağı ışık, gündüz lamba yakmayı gerektirmeyecek miktarda olmalı.

Odaya parke, laminant gibi üzerindeki tozun rahatlıkla görülebildiği ve dolayısıyla kolayca temizlenebilen döşeme türlerini tercih etmek daha sağlıklı.


Gelelim mobilyalara… Ağaç ve masif ahşaptan imal edilen mobilyaları tercih etmek en doğrusu. Ahşap, bulunduğu mekanda hava sirkülasyonunu sağladığından, ortam havasının temizlenmesine yardımcı olur. Mobilyalarda sivri ve keskin kenarlar olmamasına da özen göstermek gerekiyor.

Peki, bebeğinizin odası için nasıl bir renk seçmelisiniz?

Uzmanlar, bebek odaları için ideal olanın pastel renkler olduğunu söylüyor. Mavi ve yeşil gibi soğuk renkler, sakinleştirici bir etkiye sahip olmalarının yanı sıra sinekleri de uzak tutma özelliğine sahip.

Güvenliği baştan sağlayın

Bebeğiniz her geçen gün biraz daha büyüyecek ve hareketlenecek. Siz aynı hızla odayı değiştirme lüksüne sahip olmayabilirsiniz. Bir kez oda hazırlayacaksınız neticede. Öyleyse güvenlik önlemlerini başından alın ki, bebeğiniz büyüdükçe ve hareketlendikçe bir emniyet sorunuyla karşılaşmasın.

Örneğin, hem onun odasındaki hem de evin diğer odalarındaki prizlere koruyucu kapak takın, tüm elektrik kablolarını gizleyin. Bebeğin üzerine tırmanıp pencereye ulaşabileceği eşyaları pencere kenarından uzaklaştırın.

Karyolasını herhangi bir şeye ulaşamayacağı şekilde, diğer eşyalardan uzak bir noktaya yerleştirin. Seçtiğiniz karyolanın estetik güzelliğinden ziyade kenarlarının bebeğin ayağa kalktığında aşamayacağı yükseklikte olmasına ve karyola çubuklarının arasının 6-7,5 cm'den geniş olmamasına dikkat edin.

Sağlık ve güvenlik önlemleri tamam. Sıra geldiği göz zevkine… Nasıl bir dekorasyon biçimi seçmelisiniz bebeğinizin odası için? Biraz yaratıcı fikre, bebek odası örneği görmeye ihtiyacınız varsa Pudra.com’un bu sayfası size yardımcı olabilir.


Her zevke hitap edebilecek, farklı stillerde hazırlanmış bebek odalarından örnekler görmek için en şık bebek odaları fotogalerisine tıklayın.
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2