@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 06.10.2009

1-2 yaş bebek oyuncakları

Bebeğimizin birinci yaşında oynamasının uygun olduğu ve onun gelişimine katkıda bulunacak eğlenceli ve sevimli oyuncaklar…

Bebeklerimiz bir yaşını doldurduktan sonra yapacağımız oyuncak seçimleri oldukça önemlidir. Neden mi? Çünkü bu dönemde bebeğimiz artık her gün gerçekleştirdiği keşifler için bizlerden övgüler bekler. Ufak ufak fiziksel ve sosyal becerilerini kazanmaya başlamıştır ve kelime dağarcığı da gelişmektedir. Dolayısıyla bu yaşlarda çocuğumuzun sahip olduğu oyuncaklar onun gelişimi açısından önemli rol oynayacaktır.

Oyuncak modellerini görmek ve her biri hakkında bilgi sahibi olmak için galerimizi mutlaka tıklayın!

Öncelikle 12-24 aylık bu dönemde bebeğimizde olan gelişmelere bir göz atalım…
  • Yürümeye ve konuşmaya, daha sonra şarkı söylemeye ve dans etmeye başlar. Hareket kabiliyetlerini geliştirirler.
  • Birkaç ay önce kazara yaptığı şeyleri artık bilinçli bir şekilde yapar, mesela gürültü çıkarmak için eşyalara vurur.
  • Talimatları anlar ve uygularlar. İnsanlarla iletişime geçmekten hoşlanırlar.
  • O anda görüş alanında olmasa bile insanların ve eşyaların var olmaya devam ettiğini öğrenir.
  • Merdivenleri inip çıkmaya, şekilleri boşluklara yerleştirmeye ve nesneleri üst üste dizip sıralamaya başlar. Farklı ebat, şekil ve renkleri sınıflandırabilir ve ayırt edebilirler.
  • Diğer insanların farklı duyguları ve düşünceleri olduğunu anlamaya başlar, bu da diğer çocuklarla birlikte uyumlu bir şekilde oynamasına yardımcı olur.
  • Hayal ürünü oyunların ilk adımlarını atarlar. Özgürce denemeler yapabilirler.


Birkaç oyun önerisi


El Becerilerini Geliştirin: Bu dönemde bebeğinizin el becerilerini ve el-göz koordinasyonunu geliştirecek oyunlar oynayın: düğ-melere bassın, kitap sayfalarını çevirsin, ses çıkartan parçalarla oynasın.

Farklı Nesneleri Tanıtın: Bebeğinize oynaması için küpler, kutular alın. Onun kumla, suyla oynamasını sağlayın, böylece farklı keşiflerde bulunabilir.
Yeni Kelimeler Öğretin: Bebeğinize yeni kavramları ve kelimeleri öğretebilirsiniz:
Yukarı/aşağı, hızlı/yavaş, içeri/dışarı gibi...

Yaratıcılığını Geliştirme: Bebeğinizin ilk yaratıcılık denemeleri için ona parmak boyaları ve renkli kalemler alabilirsiniz.

Sesli Kitap Okuyun: Bebeğinize doğduğu andan itibaren masallar anlatabilirsiniz ama özellikle bu dönemde ona mutlaka yüksek sesle kitap okumalı ya da resimleri kitaplara bakarak hikayeler anlatmalısınız.

Koleksiyon Yaptırın: Doğadan bulduğunuz ya da evdeki eşyalardan derlediğiniz şeyleri çocuğunuza vererek ondan bunları biriktirmesini, sınıflandırmasını ve saymasını isteyebilirsiniz.

İşte oyuncaklar!




DÜĞMELİ OYUNCAKLAR, TELEFONLAR



Düğmeli oyuncaklarda bebekler önce tuşlara basar ve telefondan çıkan sesleri dinlerler. Onların bu davranışları hangi tuştan hangi sesin çıktığının algılanmasına ve sebep sonuç ilişkisinin kurulmasına yardımcı olur. Daha sonraki zamanlarda -örneğin telefon oyuncaklarında- dinliyor ve konuşuyor gibi yapmaya başlar ve bu da onun iletişim becerisinin gelişmesini sağlar. Dolayısıyla telefon gibi düğmeli ve tuşlu oyuncaklar bebeğin gelişim sürecinde önemli araçlardır. Bunun için bebeğinize Imaginarium’un Claki Click anahtarını almanızı önerebiliriz. Bu ışıklı ve sesli anahtarda 4 düğme var ve her bir düğme başka bir ses efekti çıkarıyor (zil, korna, motosiklet ve araba). Aynı zamanda renk değiştirmeye yarayan 3 düğmeye daha sahip. Onun dışında Chicco’nun 18 aydan itibaren kullanılabilen konuşan video telefonu, bebeğinizin 0’dan 9’a kadar numaraları ve kelimeleri farklı dillerde öğrenmesine yardımcı oluyor. Ayrıca bebeğiniz dinlediği hikayelerin görsellerini de ekranda izleyerek tanımış oluyor. Üçüncü bir önerimiz de Meggos’un neşeli ahtapotu. Bu sevimli oyuncakta ahtapot ve dostları denizin derinliklerinden gelen sesler ve neşeli melodiler eşliğinde eğleniyorlar… Diğer düğmeli oyuncaklara ve telefonlara bakmak için galerimizi tıklayabilirsiniz.

YÜRÜME ARKADAŞLARI



Bebeğimizin ilk adımlarını atmaya başladığı bu dönemlerde onu yürümeye teşvik edecek oyuncaklar ve aletler de oldukça önemli yer tutar. Çünkü bu tip oyuncaklar onu cesaretlendirir ve yürümeye daha hevesli kılar. Ayrıca bu dönemde itebileceği, çekebileceği, sürebileceği ve üzerine binebileceği oyuncaklar da onun fiziksel yeteneklerini geliştirmesine yardımcı olacaktır. Örneğin K’S Kids’in 12 ay ve üzeri bebekler için tasarladığı bu yürüme arkadaşı çok şirin! Aynı zamanda çocuğunuzun çekerek yürüteceği minik oyuncaklar da mevcut. Mesela Chicco’nun tırtıl şekilli oyuncağı her bir kürenin bebeğinizin uygun küçük parçayı takmasıyla tamamlanıyor. Çekildiğindeyse tırtıl bir o yana bir bu yana sallanıyor. Bir diğer tırtıl da Imaginarium’dan… Steppy Rodolin adlı bu oyuncak da 8 parçadan oluşuyor. Bebeğiniz onu çekerek hareket ettirdiğinde, renkli toplar dönmeye başlıyor ve tırtıl sesler çıkarıyor.

SESLİ, MÜZİKLİ ALETLER




Müzik çocuğumuzun gelişiminde oldukça önemli yer tutar. Müzik çalabilen ve çeşitli sesler çıkaran oyuncaklar bebeğimizin dinleme ve belleğini kullanma yeteneklerini geliştirmektedir. Bebeğimiz ilk başlarda ksilofonlarla veya piyanolarda gelişigüzel sesler yaratacaktır. Fakat daha sonra bu tuşlara daha bilinçli bir şekilde basacak ve bu şekilde kendi yarattığı bilinçli sesler onun yaratıcılığı konusunda önemli bir adım atmasını sağlayacaktır. Genelde müzik aleti oyuncakları denince akla ilk gelen ksilofondur. Hemen hepimizin evinde bulunan ksilofonları artık farklı formlarda bulmak da mümkün. Örneğin Lamaze’nin resimde gördüğünüz kuş evi şeklinde ksilofonu çok sevimli. Çocuğunuzun ksilofonun keyifli sesi dışında başka müzik aletlerine de yönelmesini istiyorsanız Imaginarium’un vurmalı çalgısını, conga’sını deneyebilirsiniz. Bebeğiniz bu sevimli conga’yı elinden düşürmek istemeyecek! Diğer sesli ve müzikli oyuncaklar için galerimize göz atın.

PELUŞ VE DOLGULU OYUNCAKLAR



Bu dönemde birlikte oynayacağı peluş ve dolgulu oyuncaklar bebeğimizin sosyalleşmesine ve duygusal gelişime yardımcı olacaktır. Sarılıp uyuyabileceği yumuşacık bir peluş oyuncak, bebeğinizin yatağında kendisini güvende hissetmesini sağlayacaktır. Aynı zamanda onun için bir arkadaş görevi görecek ve belki de ileride ilk sohbetlerini onunla edecektir. Ayrıca, yumuşak bir oyuncağın bebeğinizin tenine değmesi onu uyaracak ve dokunma duyusunu geliştirecektir. Muji’nin resimde gördüğünüz çizgili sincabı geri dönüşümlü ipliklerden tasarlanmış. Playskool’un yumuşak bebekleri kız çocukları için ideal oyuncaklar; Imaginarium’un kumaşı farklı desen ve yapılardan oluşan sevimli faresi ‘Big Mouse’ da bebeğinizin sarılıp uyuyabileceği yumuşacık bir oyuncaktır.

DİZGİ OYUNCAKLARI



Göz ve el koordinasyonuna faydalı olan dizgi oyuncakları bu dönemde bebeğimizin el kontrolünün de gelişmesine yardımcı olur. Başparmağını ve işaret parmağını kullanarak küçük nesneleri tutarken, bu oyuncaklar onun farklı el ve parmak hareketleri yapmasını da sağlayacaktır. Resimde gördüğünüz Playskool Clipo Oyun Merkezi 18 ay ve üzeri bebekler için oldukça eğlenceli bir oyuncak. Burada sadece Clipo parçaları değil aynı zamanda bir adet oyun seti de var. Üstelik set üzerindeki bazı parçalar kendi etrafında dönüyor. Oyun setinin üzerindeki şekil boşluk eşleştirme bölümleri de çocukların el-göz koordinasyonunu geliştiriyor. Chicco’nun Modo oyun masası ise 12 aydan itibaren kullanılabiliyor. Elektronik çok fonksiyonlu müzikli masa, piano, aktivite oyuncağı ve farklı şekiller inşaa edilebilecek oyun masasından oluşuyor. Diğer tüm oyuncaklar için fotoğraf galerimizi ziyaret etmenizi öneririz.

ŞEKİL AYIRT EDİCİ OYUNCAKLAR




Birbirinden farklı boyut ve şekillerdeki kutularla oynamak çocuğunuzun el becerisini geliştirme, nesne-boşluk uydurma, ayırt edebilme yeteneklerini destekleme açısından çok yararlıdır. Playskool’un resimde yer alan şekilli kaplumbağası 12 ay ve üzerindeki bebekler için ideal bir oyuncak. Bebekler, komik kaplumbağanın kabuğundaki boşlukları renkli geometrik şekillerle eşleştirirken çok eğlenecek! Şekilli Kaplumbağa onların zihinsel gelişimlerine de destek olacak. Funtime Çekiçli Bul-Tak ise bebeğimizin çekiçle renkli şekillere vurarak el ve göz koordinasyonunu geliştirmesine yardımcı oluyor.



Eğer '1-2 Yaş Bebek Oyuncakları' konusu konu ilginizi çektiyse, bu yazılarımızı da okumanızı öneririz:


Çocuklarda 0-3 yaş gelişimi
Anne ve baba olmanın da öğrenildiği ilk üç yılda çocuklar hangi gelişimleri gösteriyor?

0-12 aylık bebeklere en uygun oyuncaklar Oyuncaklar bebeğimizin gelişiminde çok önemli rol oynar. İşte 0-12 ay bebekleri için oyuncak çeşitleri...
Etiket: 1 yaş bebek oyun, 1 yaş bebek oyuncakları, 1 yaş bebek oyunları, 1 yaş oyuncak, 1 yaş oyuncak seçimi, 1 yaş oyuncaklar, 1 yaş oyuncakları, devamı...
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2