@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 31.10.2016

Bebek arabasında sıcak çarpmasına dikkat!

Bebek arabasının üzerine örtülen örtüler sıcak çarpmasına neden olabiliyor. Bebek arabasında güvenlik nasıl sağlanır? Pudra.com yazdı.

Bebeğiniz bebek arabasının içindeyken onu güneşten veya rüzgardan korumak için arabanın üzerini tamamen kapatacak şekilde battaniye veya herhangi bir örtü örtüyor musunuz? Bu yöntemi birçok anne uyguluyor ancak dikkatli olmak gerekiyor çünkü bebeğinizi korumak isterken aslında ona zarar verebilirsiniz. 

Bebek arabasında güvenlik nasıl olmalı?
İlgili yazımız: Bebek arabası nasıl seçilir?
 
İsveç’te bebek arabası güvenliği üzerine yapılan bir araştırmaya göre, bebek arabasının üzerini tamamen kapatacak şekilde örtülen en ince bir örtü bile içerideki havanın çok fazla ısınmasına ve bebeğinizin vücut ısısını yükselterek sıcak çarpmasından, Ani Bebek Ölümü Sendromuna (SIDS) kadar risk altına girmesine sebep oluyor. Stockholm’deki Astrid Lindgren Çocuk Hastanesi’nden Doktor Svante Norgren, bu şekilde bebek arabasının örtülmesinin bir termos etkisi yarattığını söylüyor: "Bebeğin ve cildinin nefes almasına izin vermeyen bir örtü örtüldüğünde hava sirkülasyonu olmuyor. Ayrıca içeride bebeğin ne durumda olduğunu görmek de zorlaşıyor. Bu yüzden bebeğin rahat nefes alabileceği bir şekilde üstünü örtün ve sık sık bebeği kontrol edin." Eğer bebeğinizin sıcak çarpmasına maruz kaldığını düşünüyorsanız onu hemen daha serin bir ortama alın ve bol bol sıvı içirin. Sıcak çarpması sırasında, zor nefes alma, vücut sıcaklığının aşırı yükselmesi, kırmızı bir ten ve çok terleme gibi belirtiler görülüyor. Eğer semptomlar devam ediyorsa hemen bir hekime başvurun. Bebeğin bebek arabasında ağlamasını nasıl engellersiniz? başlıklı yazımızı da okumanızı öneriyoruz.
bebek arabasi

Bebek arabasında bebeğinizin güvenliği için bunlara dikkat edin

  • Bebek arabasında en önemli güvenlik kurallarından biri bebeğinizin üzerinden gözünüzü bir an ayırmamak. Bebek arabasındayken onu sürekli kontrol edin ve yalnız bırakmayın, özellikle uyuyorken.
  • Bebeğinizi bebek arabasına oturttuğunuz andan itibaren sürüyor olmasanız bile emniyet kemerlerini bağlayın. Çocukla seyahat ederken dikkat etmeniz gerekenler başlıklı yazımız da ilginizi çekebilir.
  • Bebek arabası frenini kullanmayı ihmal etmeyin. Bebek arabasını durdurduğunuzda hemen frenlerini kilitleyin.
  • Bebek arabasını açarken ve kapatırken bebeğinizi emniyetli bir yere alın. Küçük parmakları siz fark etmeden rahatça sıkışabileceğinden, bebeğiniz içindeyken bebek arabasını açmaya veya kapatmaya çalışmayın.
  • Bebek arabasını ilk defa satın aldığınızda kullanma ve güvenlik talimatlarını dikkatlice okuyun ve garanti belgesini saklayın.
  • Alışverişe gittiğinizde veya fazla eşyanız varsa bebek arabasını bir yük arabası olarak kullanmayın ve çantaları bebek arabasının tutma kulplarına asmayın. Bu durum bebek arabasının aşırı yüklenmesine ve geriye doğru devrilmesine yol açabilir. Yüklerinizi her zaman bebek arabasının altındaki eşya bölümüne yerleştirin.
  • Bebek arabasını asla bebeğiniz içindeyken veya boşken güneşin altında bırakmayın. Sıcak, bebek arabasındaki plastik parçaların aşırı ısınmasına yol açabilir. Bebeğinizi arabaya oturtmadan önce mutlaka elinizle sıcaklığını kontrol edin.
  • Bebek arabasına astığınız oyuncaklar varsa bunların bebeğe zarar vermeyecek şekilde sağlam asıldığından emin olun.
  • Bebek arabasını belli aralıklarla temizlemeyi ihmal etmeyin. Bebek arabasının frenleri temizlenmezse güvenlik açısından tehlike oluşabiliyor.


Konuyla ilgili diğer yazılarımız
Bebek beşiğindeki gizli tehlikeler!
Bebek beşikleri, doğru kullanılmazsa birçok gizli tehlike barındırıyor. Bebeğinizin beşiği yazımızdaki güvenlik kurallarına uyuyor mu? 

​Bebeklerde boğulma ve ilkyardım
Boğulma 0-12 aylık bebeklerde sıkça görülüyor. Boğulma anında bebeğe nasıl müdahale etmeli, nelere dikkat etmeli? Bebek boğulmalarıyla ilgili tüm merak edilenler Pudra.com'da.

​Bebeklerde ve çocuklarda kafa yaralanmaları
Çocukların sıkça yaşadığı kafa yaralanmalarında acil müdahale çok önemli. Kafa yaralanmalarında ne yapmalı?

Bebek tırnağı nasıl kesilir?
Bebeğin ilk tırnak kesimi ne zaman ve nasıl olmalı? Bebeklerin tırnak bakımı hakkında merak edilenler Pudra.com'da...


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER