24.11.2017

Emzirme döneminde kalsiyumun önemi

Anneler, emzirme döneminde hem kendi sağlıkları için hem de bebeklerin sağlığı için günlük 1000mg kalsiyum almaya özen göstermelidir.

İZLE: EMZİRME DÖNEMİNDE BESLENME👇 
Kalsiyum yetersizliğinin uzun sürmesi halinde, kemiklerin değişmeyen kısmında da çözülmeler olur. Kalsiyum yıkımı olarak bilinen bu durum, osteoporoz (kemik yıkımı) olarak adlandırılır. Kemiklerin sessiz hırsızı olarak da bilinen osteoporoz, sık doğum yapan ve iyi beslenemeyen kadınlar arasında yaygındır. Bu sebeple kalsiyum tüketimi emzirme ve hamilelik durumlarında daha önemlidir.

Emzirme döneminde kalsiyumun önemi

Emziren kadınlar, günde ortalama 800 - 1000 ml (8-10 çay bardağı) süt üretirler. Bu miktardaki sütün anneye beslenme açısından bir maliyeti vardır. emzirmeEmziren kadının başta enerji olmak üzere protein, vitaminler, mineraller gibi birçok besin ögesi ve sıvı gereksinimleri artar. Artan gereksinimlerin karşılanamaması durumunda, anne zayıflar, sağlığı bozulur ve sütün verimliliği olumsuz etkilenir.

Aşırı beslenme durumunda ise anne, gebelikte aldığı kiloları vermek yerine şişmanlayabilir. Annelerin, kalsiyum ihtiyaçlarını peynir gibi yüksek kalsiyum ve protein içeren gıdalar almaları hem kendi sağlıklarını hem de süt kalitelerini ve dolayısıyla bebeklerinin büyüme sürecini olumlu etkiler.

Gebelik döneminde olduğu gibi emzirme döneminde de en önemli minerallerden biri kalsiyumdur. Emzirme döneminde artan kalsiyum karşılanamadığında, kemik uçlarındaki değişebilir kalsiyum mobilize olur ve bebeğin ihtiyacı karşılanır.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER