pudra.com 02.11.2010

Alışverişe bağımlı çocuklar

Çocuğunuz sürekli birşeyler için tutturuyor mu? İstediğini alamadığında size bağırıyor veya ağlıyor mu? Çocuğunuzun bu alışveriş bağımlılığıyla mücadele etmek sizin elinizde!

Alışverişe bağımlı çocuklar cocuk alisveris 3 1
1/10
Bir çocuğun alışveriş merkezinde her gördüğünü almak için kendini yerden yere atması, bir kız çocuğunun bir dolap dolusu model bebeğin bir benzerini aldırmak için annesini başının etini yemesi, bir gencin daha bir hafta önce aldığı ayakkabının farklı bir modeli için odasına kapanması, hepimizin yaşadığı veya şahit olduğu bir tablodur. "Reklamlar, akran baskısı, kültürel baskı, anne-baba tutumları gibi nedenlerle gitgide artan oranlarda, nesnelere ve alışverişe bağımlı, doyumsuz çocuklar yetiştirmeye başladık" diyor Uzman Klinik Psikolog Çiğdem Bilgen.

Pahalı bir arabanızın olması sizi iyi bir ebeveyn yapar mı? Tabii ki hayır! Bir yetişkin olarak siz bunu anlayabilirsiniz, ya çocuğunuz? Çocuğunuza bu konuda yardımcı olabilirsiniz. Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi'nden edindiğimiz bu bilgileri sizlerle paylaşmak istedik.
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2