@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 08.06.2012

Cinsiyete göre tuvalet eğitimi nasıl verilir?

Erkek ve kız çocuğa tuvalet eğitimi verirken nelere dikkat etmeniz gerekir? “Stressiz Tuvalet Eğitimi” kitabının yazarları açıklıyor…

Özenli bir ebeveyn olarak tuvalet eğitimini dikkatle ve çocuğunuzun bireysel ihtiyaçlarını göz önünde tutarak gerçekleştirmeniz gerekiyor. Diğer ebeveynlerden muhtemelen ürkütücü öyküler duymuş ve bu durumlara düşmek istemiyor olabilirsiniz.

Cinsiyete göre tuvalet eğitimi nasıl verilir?

Çocuğunuza tuvalet eğitimi verirken nelere dikkat etmeniz gerektiğini, çocuğun karakterine göre farklı eğitim metotlarını kullanarak bu işin nasıl stressiz üstesinde gelebileceğinizi anlatan “Stressiz Tuvalet Eğitimi” kitabında Dr. Peter L. Stavinoha ve Sara Au cinsiyete göre tuvalet eğitimini şöyle açıklıyor:


Erkek çocuğa tuvalet eğitimi nasıl verilir?


* Çiş yapma eğitimine çocuğu oturtarak başlatın. Böylece çocuğun izlemesi gereken işaretleri, zamanında çiş yapmayı ve çiş yapma mekanını ona daha kolay öğretirsiniz.

* Ayakta çiş yapabilecek kadar uzun boylu olmalıdır. Yani çişini ayakta yaparken penisini tutarak tuvaletin içine doğru doğrultabilmelidir. Aksi takdirde çiş etrafa sıçrar. Çocuk babası gibi çiş yapmak istiyorsa, üstüne çıkabileceği ufak bir tabure ayarlayın.

* Tuvaletin içine ufak nesneler koyun ve bunları hedeflemesini isteyin.

* Yatağına su geçirmez alez koyun.


Kız çocuğa tuvalet eğitimi nasıl verilir?


* Tuvalette otururken denge sağlamak için bacaklarını açan kızlarda çişin sıçraması bir sorun olabilir. Onlara bacaklarını nasıl kapalı tutacaklarını öğretin.

* Etek giyen çocuk pantolonunu indirmekle vakit harcamaz. Ama bu, tuvalete otururken zorluk yaratabilir ve etek ıslanabilir. Çocuğunuz eteğini kaldırarak çiş yapmalıdır.

* Küçük kızlar kolayca mikrop kaparlar. Bu nedenle önden arkaya doğru alt temizlemesini öğretin. Veya önce çiş yaptığı yeri, sonra kaka yaptığı yeri temizleyebilir.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER