Cocukgelisimi.org 02.11.2011

Çocuğun 6 kötü huyuna 6 zekice öneri

Yemek seçenler, emzik bağımlıları, lazımlık kullanmayan tembeller ve diğer minik canavarlarla başa çıkmak için annelerden annelere denenmiş dahiyane yöntemler... Okuyun ve deneyin!

Çocuğun 6 kötü huyuna 6 zekice öneri tuvalet cocuk 1
1/7

1- Tuvalet alışkanlığı için inatlaşma


"4 yaşındaki oğlum Mehmet sözde tuvalet alışkanlığını kazanmıştı ama tuvalete pek de istekli gittiği söylenemezdi. Tutabildiği kadar tutuyordu. Bir gün Mehmet, her zamanki gibi tuvaletini son ana kadar tutuyor, ortalıkta dört dönüyordu. 'Tuvalete gitme zamanı tatlım' dedim. Tabii ki, işe yaramadı. Sonra babası, Mehmet'e şöyle dedi: 'Şimdi tuvalete gidersen sana 1 TL veririm.'

Mehmet teklifin gerçek olup olmadığını tartmaya çalışıyordu. Eşim cebinden 1 TL'yi çıkardığında Mehmet uçarcasına tuvalete koştu. 'Ona tuvalete gitmek için rüşvet almayı mı öğreteceksin?' diye sordum. Eşim muzipçe baktı. Olan şuydu: O günden itibaren, Mehmet tuvalete gitme konusunda yeni bir anlayışa sahip oldu. 'Neden tutayım ki?' diye düşünmeye başladı. Aynı taktiği yine kullanır mıyım, emin değilim, ama şunu öğrendim: Bazen yaratıcı olmak ve kuralları biraz esnetmek işe yarayabiliyor."
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2