Advertorial 24.09.2017

Çocuklar için kahvaltı menüleri

Her sabah çocuğunuza ne kahvaltı hazırlayacağınızı mı düşünüyorsunuz? Pudra.com’un kahvaltı menüleriyle çocuğunuz için sağlıklı bir öğün yaratabilirsiniz.

Çocuklar için kahvaltı menüleri
1/14

Kahvaltıda neler olmalı?


Sebzelerden domates, salatalık, biber ve maydanoz gibi yeşillikler; taze ve kuru meyveler de kahvaltı sofrasını zenginleştirir. Ne de olsa vitamin ve minerallerin en önemli kaynakları sebze ve meyveler.

Çocukların kahvaltıda tüketmesi gereken 2- 3 dilim ekmek tahıllı, cevizli, zeytinli olanlardan seçilebilir. Çünkü bunlar, hem yüksek besin değerine hem de lif içeriğine sahip.

Kahvaltı gevrekleri dar zamanların kurtarıcısı gibi görülüyor. Ama bunları seçerken de çok dikkatli olun. Mısırın genetiği değiştirildiği için mısır gevreğini çok tercih etmemeye çalışın. Yulaflı gevrekler daha sağlıklı seçimler olur. Kahvaltı gevreklerinin içine şeker ya da glikoz şurubu katılmamış olduklarına da dikkat etmenizi tavsiye ederiz. Yanına taze sıkılmış meyve suyu veya taze dilimlenmiş meyve ya da ceviz, fındık koyarsanız kahvaltıyı daha yeterli hale getirmiş olursunuz.

Kahvaltıda çocuğunuza çeşitlilik açısından peynirli veya sebzeli gözleme veya börek de yedirebilirsiniz. Ayrıca kimi çocuklar hiç kahvaltı sevmiyor ama çorba seviyor. Güzel bir çorba da besleyici bir kahvaltı yerine geçer.

İşte, Pudra.com’un diyetisyen önerilerinden derlediği örnek kahvaltı menüleri...
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2