23.01.2018

Çocuğunuz tatilini verimli geçirsin

Çocukların tatilinin hem verimli hem de eğlenerek geçirmesi için ailelerin dikkat etmesi gerekenleri Klinik Psikolog Emel Güler Pudra.com için açıkladı. 

Çocuğun tatil süresince fiziksel, ruhsal ve zihinsel olarak dinlenmesi ve yenilenmesi; yeni okul dönemine daha enerjik ve zinde başlaması için çok önemli.

Çocuklar için tatil önerileri

Sömestr veya yaz tatili; bu ikisi de çocuklar için oyun, arkadaşları ile zaman geçirmek ve eğlenmek olarak gördüğü zamanlar. Bu nedenle onların rahatlamasına, dinlenmesine imkan vermek gerekiyor. Ancak kimi zaman aileler, özellikle sömestr tatilini çocuğun bekledikleri gibi gelmeyen karnesini iyileştirme amacıyla geri kaldıkları derslere çalıştırmak olarak görebiliyor. İşte bu konuda, Okan Üniversitesi Hastanesi Çocuk ve Ergen Psikolojisi Uzmanı Klinik Psikolog Emel Güler'in aileler için önemli tavsiyeleri var.

Uzman Klinik Psikolog Emel Güler"Çocuklar bir dönem boyunca çalıştı, koştu ve yoruldu. Tatil ile birlikte hem rutin okul telaşı sonlandı hem de derslerin ve sınavların yerini rahatlamak, daha fazla uyumak ve dinlenmek aldı. Ancak tatil zamanı çocuklar için tamamen esneklik ve sorumluluktan uzak bir anlam ifade ettiğinde verimli olmuyor. Bu nedenle tatil döneminde ebeveynlerin çocuklarıyla birlikte yaptıkları planlar, çocukların sorumluluk bilinci geliştirmelerine yardımcı olur. Çocuklar için planlama yapmak, bir günlük program oluşturmak ve bu planın işleyişini takip etmek, çocuklarda izleniyorum düşüncesiyle birlikte güven hissi yaratıyor."

Çocuk ve Ergen Psikolojisi Uzmanı Klinik Psikolog Emel Güler'e göre tatil, okul döneminde yeterince zaman bulunamadığından yapılamayan aktiviteleri gerçekleştirmek, yeni bir dile başlamak, farklı coğrafyaları keşfetmek olarak düşünülürse boş olan vakitlerde pek çok şeyi gerçekleştirmek mümkün olabilir. Farklı kültürleri tanıma, sanat çalışmaları, spor kampları, uzakta olan akrabaları ziyaret etme gibi aktivitelerde çocuklar gözlemleme, deneyimleme, farkındalık kazanma adına pek çok konuda deneyim kazanır, yeni bilgiler edinir. Bu nedenle bilinçli bir şekilde programlanmış etkinlikler çocukların gelişimi, büyümeleri ve farkındalıklarının artması için katkı sağlar.
 
Çocuklar için tiyatro
Minikler için tiyatro: Fantastik Hikayeler Makinesi​
İş Sanat'ın geçtiğimiz yıldan bu yana kapalı gişe oynayan ve çok sevilen çocuk oyunu Fantastik Hikayeler Makinesi 2018 Şubat'ta bir kere daha sahnede.

Çocuğun etkinlikleri dengeli ve düzenli bir şekilde planlanmalı

Tatil döneminde çocuğun sosyal, bilişsel, gelişimine katkıda bulunmak adına tüm etkinlikler dengeli ve düzenli bir şekilde yapılmalıdır. Bu anlamda Çocuk ve Ergen Psikologu Emel Güler, çocukların tüm gün boyunca kitap okuması, ders çalışması ya da bilgisayar başında kalması yerine günlerini belli bölümlere ayırarak etkinliklerde bulunmasının daha doğru olduğunu ifade ediyor. Çocuğun sevdiği etkinlikleri göz önünde bulundurarak hem kitap okuması, ders çalışması hem de fiziksel etkinliklerde bulunması, spor yapması gerekiyor. Gözlem ve keşfetmeyi kolaylaştırmak için sanatsal etkinlikler de çocuğun gelişimi açısından çok önemli.

Çocuğun yaşıtları ile zaman geçirmesine olanak tanıyın

Çocuğun sosyalleşebilmesi adına yaşıtları ile oyun oynasının, çocuklarla yapılacak akraba ziyaretlerinin de çok önemli olduğunu ifade eden Emel Güder, "çocuğun  bir arada olma, ait olma adına ilişkilerini de gerçekleştirmesi gerekiyor" dedi.

İlgili haberlerimiz için tıklayın: 

​Kadıköy'de çocuklara özel kültür merkezi açıldı
Kadıköy'de çocuklara karne hediyesi olarak hizmete açılan Halis Kurtça Çocuk Kültür Merkezi'nde her gün çeşitli atölye ve etkinlikler yapılıyor.

​Çocuklarınızla kaliteli zaman geçirmenin yolları
Çocuklarınızla daha verimli zaman geçirmeniz için Uzman Psikolog Emel Güler'in önerileri Pudra.com'da.

​Çocuklarınıza her akşam sormanız gereken 3 soru
Çocuklarla iletişimi güçlendirmenin yaratıcı yolları olabiliyor. İşte Huffington Post yazarı Meg Conley'den çocukları için geliştirdiği 3 sorulu ritüel...


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER