12.01.2021

Çocuklar için evde İngilizce eğitimi nasıl desteklenmeli?

Dil öğrenimini eğlenceyle bütünleştiren bazı oyun örnekleri ve aktiviteler çocukların yabancı dil öğrenme sürecine yardımcı olur.

İZLE: ÇOCUKLARDA YABANCI DİL ÖĞRENME SORUNLARI👇 
BÜMED MEÇ Okulları Yabancı Diller Koordinatörü Berna Özerdem, uzaktan eğitim döneminde çocukların dil öğrenimini desteklemek ve motive etmek için ailelere oyun ve aktivite önerilerinde bulundu.

Evde İngilizce eğitimi nasıl desteklenmeli?

Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği Merak Eden Çocuk Okulları (BÜMED MEÇ), okul öncesi sınıflarda biri Türkçe biri İngilizce olmak üzere iki sınıf öğretmeniyle, İngilizce ve Türkçe programını sene boyunca iç içe geçmiş şekilde ve aynı eğitim yaklaşımıyla devam ettiriyor.

Berna Özerdem (BÜMED)İngilizceyi severek öğrenen, yazılı ve sözlü olarak kullanırken kendine güvenen, farklı  kültürleri ve yaşam biçimlerini tanıyan,  anlayan; farklı  kültürlerle  kendi  kültürel  özelliklerini karşılaştırma becerileri kazanan öğrenciler yetiştirmeyi hedefleyen BÜMED MEÇ Okulları'nın Yabancı Diller Koordinatörü Berna Özerdem, "Yaşadığımız salgın süresince, günlük hayatımızla ilgili birçok şey değişmekle birlikte bu belirsiz zamanda bile, çocuklarımız öğrenmekte, büyümekte ve gelişmekte" diyerek ailelere uzaktan eğitim döneminde çocuklarının dil öğrenimini desteklemek ve motive etmek için bazı adımlar atmalarını öneriyor.

"Bütün çocuklar oyun oynamayı çok sever ve bu oyun zamanları öğrenmenin en eğlenceli ve kalıcı gerçekleştiği çok kıymetli zamanlardır. Oyunlar, çocuklarımıza yeni kelimeler kullanarak pratik yapabilecekleri ve kendilerini özgürce ifade edebilecekleri eğlence dolu, rahat bir ortam sunar. Eğlence faaliyetlerine katılmak, dil ve iletişim becerilerini geliştiren, özgüven kazandıran, arkadaşlıkları kuvvetlendiren etkili bir yöntemdir.

Dil öğrenimini eğlenceyle bütünleştiren bazı oyun örnekleri ve aktiviteler biz ebeveynlere bu anlamda yardımcı olabilir" diyen Berna Özerdem, ailelere bu konuda baskıcı olmamalarını da öneriyor. Berna Özerdem, çocuklarda kaygı hissi yaratmamanın önemine değinerek şu öneride bulunuyor:

"Biz ebeveynler çocuklarımızın yabancı dili özümsemek için belli bir süreye ihtiyaç duyduklarını unutmamalıyız. Dili kullanmanın faydalarını baskı yapmadan, kaygı hissi oluşturmadan ve bir ihtiyaç olduğunu hissettirerek kendilerine zaman zaman hatırlatmalıyız. Sabırlı olmalı ve her çocuğun kendi gelişim sürecine göre İngilizce öğrenimini tamamlayacağını göz önünde bulundurmalıyız."

Berna Özerdem anlatıyor: Yabancı dil öğrenimini destekleyen oyunlar ve aktiviteler
Çocuklarımıza dil eğitimi için yeni kelimeler kullanarak pratik yapabilecekleri, kendilerini özgürce ifade edebilecekleri eğlenceli oyun ve aktiviteleri öğrenmek için haberimize göz atın.
 
Yabancı dil öğrenme ile ilgili aktiviteler


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER