@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 05.06.2017

Hastalıklara neden olan çocuk atıştırmalıkları

Çocuklarımızın yediği birçok atıştırmalık kanser de dahil birçok hastalığa neden olabiliyor. Kansere neden olan çocuk atıştırmalıkları Pudra.com'da.

Federal Gıda ve İlaç İdaresi (FDA) çocuklar için pazarlanan atıştırmalıklarda kullanılan bazı yapay renklendiricilerin petrolden üretildiğini ve bu maddelerin kanser başta olmak üzere birçok hastalığa neden olabileceğini belirtiyor. Petrolden üretilen maddelerin makyaj malzemelerinde kullanımı bile yıllardır tartışılıyor, zararlarıyla ilgili internette birçok makale bulmanız mümkün. Kaldı ki bu zararlı maddelerin çocukların atıştırmalıklarına sızması çok korkutucu. Yaygın olarak kullanılan kırmızı ve sarı gıda boyaları petrolden yapılıyor ve ciddi sağlık sorunlarına neden olabiliyor. Federal Gıda ve İlaç İdaresi (FDA), bu ürünlerin tüketiminden endişe duyduklarını belirtiyor.

Kansere neden olan çocuk atıştırmalıkları

Bu ürünler çocuklarda hiperaktiviteye, kansere ve alerjik reaksiyonlara neden olabiliyor. Yapay gıda boyası tüketmenin, yatak ıslatma, kulak enfeksiyonları, baş ağrısı, aşırı duyarlılık, obezite, astım, diyabet, egzema, ruh hali değişiklikleri, uyku bozuklukları, kromozom hasarı, kurdeşen ve muhtemel hipogilisemiyle de ilgili olduğu düşünülüyor. İşte çocuklardan uzak tutulması gereken yiyecekler...


Hazır turtalar

Bu mikrodalga fırında ısıtılabilen hamurişleri yüksek fruktozlu mısır şurubu, dekstroz ve şeker içeriyor. Bunlar için zararlı şekerin tüm formları diyebiliriz. Diğer zararlı içerik ise petrolden gelen ve bütan gazıyla bağlantılı olan TBHQ. Ayrıca hücre fonksiyon bozukluğuna neden olan kısmen hidrolize olmuş haldeki soya fasülyesi yağı ve yapay renklendiricileri de içeriyorlar.


Jelibonlar

Meyve tadı ve farklı şekilleri sayesinde karşı koymak çok zor, ama içeriklerinin yapay katkı maddelerinden ve renklendiricilerden oluştuğunu bilmek çocuklarınıza jelibon vermekten sizi vazgeçirebilir. Sık kullanılan ve E127 ya da Erythrosin olarak da bilinen kırmızı gıda boyası, bir petrol ürünü.

cocukların yememesi gereken atıştirmalıklar
Bonibonlar

Eğlenceli, renkli, ağızda eriyen çikolatalı şekerler... Renkleri yapay ve sindirildiklerinde oldukça zararlılar. Kullanılan renkler, Mavi 2: Bu petrol tabanlı ürün çocuklarda hiperaktiviteyi artırıyor, laboratuvar farelerinde ise beyin tümörüne ve diğer anormal hücre gelişimlerine neden olduğu gözlendi. Kırmızı 40: DNA hasarları. Sarı 6: Kansere sebep olabiliyor. Sarı 5: Alerjik reaksiyonlar, hiperaktivite ve kanser.


Peynirli Cipsler

Bu turuncu peynirli atıştırmalıklara “peynir” rengini veren yapay renk Sarı 6, yani petrol bazlı bir ürün. Peynir tadı ise metil benzoat ve etil metilfenidat içeriğinden geliyor.


Bisküviler

Küçük parmaklara uygun boyda üretilen bisküvilerin çoğu TBHQ ile kaplanmış haldeler. TBHQ toksik bir madde ve ayrıca kusmaya, bulantıya, kulak çınlamasına, hezeyana ve güçten düşmeye neden olabiliyor. Laboratuvar farelerinde mide kanserine, DNA bölünmesine ve insanlarda akciğer ve göbek hücrelerinin zarar görmesine neden olduğu gözlemlendi. Çocuklarda anksiyeteye, huzursuzluğa ve hiperaktivite belirtilerinin çoğalmasına sebep olduğu biliniyor.

Kaynak: livingtraditionally.com

Konuyla ilgili diğer yazılarımız
Çocuk ve bebek hastalıklarına doğal çözümler
Bebeğinizin gaz, ateş, ağrı gibi problemleri olduğunda ilaca başvurmak yerine doğal yollarla da bu sıkıntılardan kurtulabilirsiniz. Çocuk hastalıklarının doğal çözümlerini Pudra.com yazdı.

Hasta çocuk nasıl beslenmeli?
Hasta çocuğu et, şekerli veya yağlı yiyecekler yerine enerji verici karbonhidratlarla beslemek daha mı doğru? Pudra.com araştırdı.

Çocuğunuzu ne zaman doktora götürmelisiniz?
Çocuğunuzun burnu akmaya, hafif ateşi yükselmeye başlayınca hemen doktora gitmeyi mi düşünüyorsunuz? Önce bu yazımızı okuyun, sonra karar verin.

Çocuklar için çağın tehlikesi: Dijital Eroin
İşte akıllı cihaz bağımlılığının geldiği nokta ve bu teknoloji sevdasını olumluya çevirmek için birkaç küçük öneri…


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER