@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 20.09.2017

Havuzda hiç bilinmeyen tehlike: İkincil Boğulma

İkincil boğulma ismini az duymuş olsak da pek çok yaz kazası gibi hemen herkesin başına gelebilecek bir durum. Ama küçük çocuklar buna çok daha açıklar.

Yaz geldi. Havuz, deniz sezonu sonunda başlıyor. Ama yeni sezonla birlikte, anne babaların dikkat etmesi gereken pek çok yeni durum da beraberinde geliyor. Çocuğunuz yüzmeyi ne kadar iyi bilirse bilsin, güvenliklerini cankurtaran gözetimine bırakmamakta fayda var. Bunun yanı sıra var olan tehlikeler konusunda da bilgilenmek, hazırlıklı olmak gerekiyor.

Havuzda hiç bilinmeyen tehlike: İkincil Boğulma
Havuz söz konusu olduğunda, çok da bilinmeyen bir tehlike söz konusu. İkincil boğulma, su solunduğunda ortaya çıkıyor. Solunan su ciğerlerde birikerek ve organı tahriş ederek, solunumu güçleştiriyor. İkincil boğulma ciğerlerde sıvı birikmesinin yanı sıra, eğer solunan su havuz ya da jakuzi kaynaklıysa, bu çok hassas organı sert kimyasallara maruz bırakıyor. Bildiğimiz boğulmanın aksine sonuçları hemen ortaya çıkmıyor. Bazı vakalarda, boğulma olay ortaya çıktıktan 72 saat sonra gerçekleşiyor.
bebek havuz anne yüzme




İkincil boğulmanın belirtileri
Çocuğunuzda ikincil boğulmadan şüpheleniyorsanız, şu işaretlere dikkat etmeniz gerekli:
  • Nefes almada güçlük çekme
  • Yoğun öksürük
  • Alışılmışın dışında yoğun halsizlik, yorgunluk ve uyku sersemliği
  • Beyin fonksiyonlarıyla bağlantılı olabilecek, konuşma kaybı ya da bilinç kaybı gibi göstergeler
Eğer çocuğunuz bu belirtilere sahipse hastaneye giderek, muayene ettirmenizde fayda var. Duruma göre geceyi hastanede geçirmesi de gerekebiliyor.


Konuyla ilgili diğer yazılarımız
Bebeklerde boğulma ve ilkyardım
Boğulma 0-12 aylık bebeklerde sıkça görülüyor. Boğulma anında bebeğe nasıl müdahale etmeli, nelere dikkat etmeli? Bebek boğulmalarıyla ilgili tüm merak edilenler Pudra.com'da.

Yaz sıcaklarında çocuk sağlığı
Havuz, deniz, açıkhava oyunları derken; çocuğunuzun sağlığı için yaz aylarında onları bekleyen tehlikelere karşı dikkatli olmanız gerekir.

Çocuklarda yaz hastalıkları
Çocuğunuzla birlikte yazın tadını çıkarırken onun hastalığıyla tatiliniz kabusa dönüşmesin. Siz iyisi mi, yaz aylarında çocuğunuzda oluşabilecek hastalıklara karşı bilgi almak için bu yazıyı okuyun.

Yaz tatilinde çocukla birlikte ne yapmalı?
Çocukların yaz tatilini en iyi, verimli, her şeyden önemlisi keyifli ve mutlu değerlendirebilmesi için ebeveynlere öneriler Pudra.com'da.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER