18.10.2017

Hamilelikte el ve tırnak bakımı nasıl olmalı?

Hamilelik döneminde el ve tırnak bakımında dikkat etmeniz gerekenler Pudra.com'da.

Hamilelik döneminde, anne adayları hijyene önem göstermelidir. Mikropların en çok bulunduğu yer olan eller, her zaman temiz tutulmalıdır.

Hamilelikte el ve tırnak bakımı nasıl olmalı?

el_yikamaEllerinizi sıkça yıkıyor olmanızdan ve hamileliğin etkisiyle tırnaklarınız hızla uzar. Tırnak içlerinde biriken mikropları yok etmek adına tırnaklarınızı kısa kullanmanız önemlidir. Eğer uzun kullanmayı tercih ediyorsanız, mutlaka alt kısımlarını fırça ile temizlemelisiniz.

Manikür yaptıracağınız zaman enfeksiyon riskini en aza indirmek için kendi setinizi götürmelisiniz. Ayrıca manikürde kütikula adı verilen derinin kesilmesi yerine bolca nemlendirerek geri itilmesi daha sağlıklı olur.

Hamileleyken, mümkün olduğunca oje gibi içeriğinde kimyasal bulunan ürünlerden uzak durmalısınız. Kullanılan kozmetik ürünlerin içeriğinde toluen, formaldehit ve fitalat(DBP) olmamasına dikkat etmelisiniz.

Bu dönemde tırnaklara düzenli olarak nemlendirici krem sürülmelidir. Gün boyunca tırnaklarınızı nemlendiremiyorsanız gece yatarken E vitamini ve vazelin içeren kremlerle tırnaklarınıza bakım yapabilirsiniz. 

Tırnağınız için dikkat etmeniz gereken bir başka konu ise, tırnaklarda mantar enfeksiyonudur. Hamilelikte bulaşma olasılığı daha fazla olan bu enfeksiyon tırnaklarınızın daha kalın, çok sert ve kesilemez hale gelmesine neden olur.  Uzun süren tedaviler gerektirdiği için özellikle hamileliğinizde herkesle el teması kurmamalısınız.

Konu ile ilgili haberler

Hamilelere ve yeni annelere cilt bakım önerileri
Cildimizde hamileyken başlayan değişim emzirme döneminde de devam ediyor.

Hamilelikte vücut bakımı
Hamilelikte vücudumuzda oluşan değişimlerden en az etkilenmek için vücut bakımımıza dikkat etmeliyiz.

Hamilelikte deri bakımı
Gebelik süresince oldukça değişime uğrayan cildinize iyi bakmanız gerekir. İşte bacaktan karına, saçtan tırnağa A’dan Z’ye deri bakımı…


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER