27.11.2017

Aldatmanın 5 Nedeni

Klinik Psikolog Kayla Knopp'ın yaptığı araştırmalara göre aldatmanın 5 nedeni Pudra.com'da.

Denver Üniversitesinden Klinik Psikolog Kayla Knopp önemli bir araştırmasında aldatmanın 5 güçlü nedeninin olduğunu belirtti. Bunlar:

Aldatmanın 5 Nedeni
 
1. İlişkiye bağlılığın düşüklüğü

İlişkide çiftlerin birbirleri ile iletişimlerinin ve paylaşımlarının azalması sevgi bağını da yok eder. Aralarında paylaşılacak bir şeyin kalamaması ilişkilerine soğukluk girmesine neden olur. Başklarından gördükleri ilginin hoşlarına gitmesi sonucu aldatma yaşanır.
tartisma       
2. Cinselliğin azalması

Cinsellik ile belirli duyguların ve hormonların partnerinizle eş zamanlı yaşanmamasına bağlı sevginin azalması sonucunda hem cinsel olarak hem de duygusal olarak aldatmalar gerçekleşebiliyor.
cinsellik

3. Aşırı dışa dönüklük

Eşlerin sosyal medya aracılığıyla veya yüz yüze olarak dışarıya aşırı yönelmiş ilgilerinin olması ve birlikte az zaman geçiriyor olmaları birbirlerinden uzaklaşmalarına  ve sevgi bağlarının azalmasına neden olur.
 
sosyal

4. Aldatmaya karşı hoşgörülü tutum

Aldatmanın büyütülmemesi gerektiği, abartmaya gerek olmadığı, bunların normal sayılabilecek olaylar olduğu inancının olması, beyinde zamanla aldatma eğilimini arttırır.
aldatma

5. Aldatmayı onaylayan ve destekleyen bir sosyal ortam içerisinde olmak

Arkadaşların, filmlerin, sosyal medya paylaşımlarının aldatma olaylarını destekleyen yaklaşımları göstermesine bağlı beyinde olumsuzluğun normalleşme süreci oluşmasına sebebiyet verir.
aldatma
İlgili yazılarımız:

Bir erkeğin aldatma belirtileri
Bir erkeğin sizi aldattığını bazı hareketlerinden çıkarmanız mümkün. İşte o belirtiler...

Aldatma babadan oğula mı geçiyor?
Aldatmanın nedenleri üzerine yapılan bir araştırmaya göre babaları sadakatsiz olan erkeklerin, kendi eşlerini aldatma olasılıklarının daha yüksek olduğu ortaya çıktı.

Yazın aldatmalar artıyor
Son yıllarda yapılan çalışmalara göre, kadınların daha çok ilişki doyumsuzluğu, erkeklerin ise daha çok cinsel doyumsuzluk nedeniyle eşlerini aldattığı ortaya çıktı. Özellikle yaz aylarında aldatmalar çoğalıyor.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER