@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 29.03.2016

Kadınlar neden mutsuz erkekleri çekici buluyor?

Mutsuz erkekleri daha çekici bulmanızın nedeni yanlış tercihleriniz değil, genleriniz! Kadınların neden mutsuz erkekleri çekici bulduğunu Pudra.com yazdı.

Hepimiz hayatta mutluluğu ve aşkı aradığımızı söylüyoruz. Birçoğumuz, mükemmel sevgilinin, mutlu olacağımız bir ilişkinin hayalini kuruyoruz. Ya da belki öyle sanıyoruz. Çünkü yapılan son araştırmalar, kadınların mutlu görünen erkekleri cinsel açıdan pek de çekici bulmadığını gösteriyor. Yani bir erkeğin bir kadını etkileyebilmesi için mümkün olduğunca az gülmesi gerekiyor. Peki, neden kadınlar neden mutsuz görünen erkekleri daha çekici buluyor?

Kadınlar neden mutsuz erkekleri çekici buluyor?

Çalışmayı yapan araştırmacılar karşı cinsi çekici bulma nedenlerimizi iki ana başlık altında topluyor;
  1. Kadınlar aile geçindirmeye uygun görünen daha koruyucu erkekleri çekici buluyor
  2. Erkekler ise, tahmin edilebileceği gibi, seks konusunda açık görüşlü duran kadınları çekici buluyorlar.

Mutlu olduğumuzda, bu duygu davranışlarımıza da yansıyor. Sürekli gülümseyip, arkadaşça davranıyoruz, daha cana yakın ve anlayışlı oluyoruz. Kadınların bu şekilde davranması erkekler için cinsel açıdan çekici. Çünkü çoğu erkek bu davranışları sekse açık olmakla yorumluyor, onlar için hoş davranmak flört etmek anlamına geliyor.

Ama erkeklerin mutlu görünmesi farklı bir cinsel mesaj gönderiyor. Bir erkeğin mutlu görünmesi, kadınlar tarafından rekabetçi bir ruh ve güçten yoksun olmasıyla ilişkilendiriliyor. Yani biz her ne kadar modern dünyadaki eşimizi arasak da, evrimsel dürtülerimiz bizi etkiliyor. Bir erkeğin arkadaş canlısı ve cana yakın olması, bizim için fiziksel olarak güçsüz olduğu anlamına geliyor.

Bu tabii ki tüm kadınların mutsuz erkeklerle birlikte olmak istediği anlamına gelmiyor. Sadece mutlu görünen erkekler güven vermiyor, daha doğrusu “seni korumak ve sana bakmak için buradayım” mesajını veremiyorlar.

Kadınlar neden mutsuz erkekleri çekici buluyor? 2
Kadınlar hangi ifadeleri daha çekici buluyor?

İki ifade kadınlar için oldukça önemli; güven ve gurur. Ne zaman erkekler bu iki özelliklerini belli etseler (yüz ifadesi, ses tonu, göz teması, vücut dili vb. ile) kadınların dikkatini çekmeyi başarıyorlar. Bu anlaşılabilir çünkü aslında bu iki ifade direkt olarak yetkinlik, odaklanma, hazırlıklı olma ve savunma hallerini çağırıştırıyor.

Mutluluğun ilişki için ön yargı oluşturması yine de oldukça ilginç. Çünkü ne kadar evrim geçirmiş olursak olalım, hala atalarımızdan kalan eski genlerin kurbanı olmaktan kurtulamadığımızın bir kanıtı. Kadınlar hala cana yakın erkeklere karşı içten gelen tepkiler veriyorlar. Her ne kadar her iki cins de eşit ve modern bir aşkın peşinde olduklarını söyleseler de hala eski zamanlardan kalma içgüdülerle davranabiliyorlar. Kadınlar kendilerini koruyacak bir erkek ararken, erkekler de soylarını sürdürme iç güdüsüyle hareket ediyorlar. En azından bilim böyle söylüyor.

Kaynak: yourtango.com

 

Konuyla ilgili diğer yazılarımız

Sosyal medya ilişkileri nasıl etkiliyor?
Günlük hayatımızın bir parçası haline gelen sosyal medya ikili ilişkileri de etkiliyor. Sosyal medyanın ilişkiler üzerindeki etkilerini Pudra.com yazdı.

​Kadınlar kötü giden evliliği neden bitiremiyor?
Birçok kadın mutsuz olmasına rağmen evliliğini bitirmekte zorlanıyor. Kadınların kötü giden evliliği bitirememe nedenlerini Pudra.com yazdı.

​Erkekler iyi kadınları neden terk eder?
Terk edilmenizin asıl sebebi fazla iyi olmanız olabilir. Belki de "seni hak etmiyorum" cümlesi gerçek! İyi kadınların neden terk edildiğini yazdık.

​Erkekler kadınlarda neyi seksi buluyor?
Konu bir kadını seksi bulmak olunca erkekler birçok ortak noktada birleşebiliyorlar. Pudra.com olarak çevremizdeki erkeklere bir kadında en seksi buldukları şeyleri sorduk.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER