@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 01.10.2015

Erkekler iyi kadınları neden terk eder?

Terk edilmenizin asıl sebebi fazla iyi olmanız olabilir. Belki de "seni hak etmiyorum" cümlesi gerçek! İyi kadınların neden terk edildiğini yazdık.

Her şeyin yolunda gittiği ilişkiniz bir anda bitti mi? Daha birkaç gün önce sizi çok seven erkek arkadaşınız birden ayrılmak istediğini mi söyledi? Günlerce nerede hata yaptığınızı düşündünüz hatta ayrılırken sizi sunulan bahanelere inanmak istediniz ancak bu terk edilmenin mantıklı bir açıklamasını bulamadınız, değil mi? Çünkü onu gerçekten sevdiniz, değer verdiniz, kırmamaya çalıştınız ve belki de onun için birçok fedakarlık yaptınız. Peki bu kadar iyi olmanızın sorun yaratabileceğinin hiç düşündünüz mü?

Erkekler iyi kadınları neden terk eder?

Ne kadar kabul etmek istemesek ve "benim sevgilim öyle değil" cümlesinin arkasına saklanmaya çalışsak da birçok erkek duygusal yakınlık kurmaktan korkuyor. Ve karşılarında onları gerçekten seven ve mutlu etmeye çalışan bir kadın gördüklerinde bu korkuları daha da artıyor. Asıl soru ise erkekler neden iyi kadınlardan korkuyor? Belki de bu sorunun cevabı sonraki ilişkilerinizde nasıl davranmanız konusunda size yardımcı olabilir.


Kendilerini yetersiz hissediyorlar

Eski erkek arkadaşınızı merak ettiğiniz için defalarca aradığınız günler oldu mu? Hiç sevgilinizin size verdiğinden çok daha fazla sevgi talep ettiğinizi fark ettiniz mi? Ya da sürekli ilişkinizdeki sorunları düzeltmeye mi çalıştınız? Tüm bunlar ilk bakışta bir ilişki için yapmanız gereken şeyler gibi gözükse de terk edilme sebepleriniz olabilirler. Çünkü siz tüm bunları yaptığınızda aslında ilişkinin dengesini bozmuş oluyorsunuz. Ona ne kadar mükemmel davrandığınızı gören erkek, size talep ettiğiniz gibi daha fazla sevgi vermeye çalışsa da başaramayabiliyor. Bu durumda kendisini yetersiz hissetmesine neden oluyor. Ne yaparsa yapsın sizin için yeterince iyi olamayacağı düşüncesi de zamanla sizden uzaklaşmasına neden oluyor. Tüm bu yetersizlik hissi zamanla duygusal bir baskıya dönüşerek, erkeğin hiç beklemediğiniz bir anda kaçmasına neden olabiliyor. Bu yüzden de ilişkilerinizde doğru dengeyi tutturmak karşı taraf için fazla fedakarlık yapmaktan daha önemli.


İlişkiniz zamanla yarışmaya dönüşüyor

Siz ilişkinizin iyi gitmesi için uğraşırken aslında farkında bile olmadan ilişkinin tüm kontrolünü elinize almış oluyorsunuz. Sürekli ikiniz için planlar yapmanız, sorunlarınızla ilgili konuşmaları hep sizin başlatmanız ya da ona yardımcı olmak için fazla çabalamanız bile erkekleri rahatsız edebiliyor. Çünkü tüm bu davranışlarınızı gören erkek, ilişkinin kontrolünü kaybettiğini ve bu ilişkide onun maskülen yanına yer olmadığını düşünmeye başlıyor. Partneriniz ilişkinin kontrolünü tekrar eline alabilmek için sizinle adeta bir yarışa giriyor ve sizin tüm iyi niyetli davranışlarınıza hiç de beklemediğiniz tepkiler alabiliyor. Zamanla bu yarışı kazanamayacağını düşünmeye başlayan erkek bir anda ayrılık kararı alabiliyor. Ancak tarafların ilişkinin belirli alanlarında söz sahibi olduğu ilişkiler çok daha sağlıklı sürdürülebiliyor.


İnanmakta sorun yaşıyorlar

Kabullenmek istemesek de birçok erkek bağlanma konusunda sorun yaşıyor. Ciddi bir ilişki içinde bulunmak onlar için özgürlüklerini kaybetmek anlamına geliyor. Karşılarında mükemmel kadını gördüklerinde ise, işlerin giderek ciddileşeceğini düşünerek korkmaya başlıyorlar. Bu yüzden de siz ne yaparsanız yapın onlar kötü yönlerinize odaklanarak bir çıkış yolu arayabiliyorlar. Hatta bazı erkekler tüm bu sevginizin ve iyi davranışlarınızın, onları evliliğe ikan etmek için göstermelik olduğunu düşündüklerini söylüyorlar. Eğer sizin de karşınızda böyle bir erkek varsa, bağlanma korkusu olan erkeğe nasıl davranmalı yazımız size yardımcı olabilir. Ancak sizi olduğunuz gibi seven ve ona verdiğiniz sevgiden korkmayan bir erkekle çok daha mutlu olacağınızdan emin olabilirsiniz.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER