@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 22.01.2016

Bebekten sonra mutlu evlilik mümkün mü?

Ebeveyn olmak evliliğinizi tahmin ettiğinizden çok daha fazla etkiler. Bu etkiyi olumlu hale getirmek ise sizin elinizde. Yapmanız gerekenler Pudra.com'da.

Çoğu ailenin başına gelir; anne baba olduktan sonra ilişkinin tüm dengeleri bir anda değişir. Bebekle birlikte gelen yeni sorumluluklar, görevler ya da istekler, siz istemeseniz bile eşinizle ilişkinize yön vermeye başlar. Birbirinize ayırdığınız özel vakitler azalır, birlikte yaptığınız aktivitelerden fedakarlık etmeniz gerekir hatta seks hayatınız bile sekteye uğrayabilir. Ancak tüm bu etkileri olumlu yöne çevirmek ve ilişkinizi bu süreçten en az zararla kurtarmak sizin elinizde. Evet, bebekten sonra mutlu bir evlilik mümkün. Ama nasıl? İşte cevapları...



Bebekten sonra mutlu evlilik mümkün mü?
Mükemmeli ummayın

Size bebekten sonra evliliğinizin değişmeyeceği söyleniyorsa inanmayın. Anne baba olduktan sonra ilişkiniz büyük ihtimalle değişecek. Hem iyi hem kötü anlamda... Ve filmlerde gördüğünüz anne-baba-çocuktan oluşan mutlu aile tablosu bir günde oluşmayacak. Bebekle birlikte bazı sorunlar da hayatınıza girecek. Eviniz dağılacak, eşinizle baş başa vakit geçirmeniz zorlaşacak, seks için zaman bulamayacaksınız, çünkü genellikle yorgun olacaksınız. Daha ilk baştan kendinizi bunlara hazırlayın. Mükemmeli ummanız bu süreci çok daha zor hale getirebilir, bu yüzden özellikle ilk zamanlarda yaşanacak sorunlara hazırlıklı olun.


Dengeyi bulun

Çocuk sahibi olduktan sonra yaşanan en büyük problemlerden biri kadının kendini “Önce anne miyim yoksa eş mi?” ikileminde bulması. Bu ikilemden kurtulup dengeyi bulmak ise evliliğinizin geleceği için oldukça önemli. Sadece ilişkiniz değil, işiniz, kişisel vaktiniz ve sosyal hayatınız da bir anda ikinci plana düşebilir. Tüm bunlar zamanla kendinizi kapana kısılmış gibi hissetmenize hatta çocuğunuzu suçlamanıza neden olabilir. Dengeyi bulmanız elbette biraz zaman alacak ama bunu başaracağınızı bilmelisiniz. Çünkü tüm kadınlar bu güce sahip.

Bebekten sonra mutlu evlilik mümkün mü? 3


















İletişim kurun

Mutlu bir ilişkiye sahip olmanın ilk kuralının sağlıklı iletişim kurmak olduğunu artık hepimiz biliyoruz. Ancak özellikle de ebeveyn olduktan sonra çiftler aralarındaki iletişime özellikle dikkat etmeli. Bu süreçte yaşanan sorunların paylaşılmaması, ilişkinize ciddi zararlar verebilir. Hatta zamanla birbirinizi suçlamanıza ve birbirinize öfke duymanıza neden olabilir. Bu yüzden bebekle uğraşmakla ne kadar meşgul olsanız da eşinizle konuşmak için vakit ayırın. Gün içinde sizi sinirlendiren, üzen ya da canınızı sıkan şeyleri partnerinize anlatın ve birlikte çözüm üretmeye çalışın. Sorunları tek başınıza çözmeye çalışmanız size yardımcı olmaz. Yardım istemekten korkmayın.


Dışarı çıkın

Ebeveyn olmanız, tüm sosyal hayatınızı unutmanız anlamına gelmiyor. Özellikle ilk aylarda bu dengeyi kurmak çok zor olsa bile dışarı çıkıp sorumluluklarınızdan uzaklaşmaya vakit ayırmalısınız. Sürekli evde çocukla ilgilenmek kendinizi bunalmış hissetmenize ve hem eşinize hem de bebeğe öfkelenmenize neden olabilir. Bu yüzden ara sıra çocuğunuzu birine emanet edip, eşinizle baş başa bir yerlere gitmeniz kesinlikle size iyi gelir. Böylece hem sorumluluklarınızdan uzaklaşıp nefes alabilirsiniz hem de ilişkinizin eski günlerdeki gibi olduğunu hissedebilirsiniz. Özellikle eşinizle dışarıda gerçekleştirdiğiniz rutinleriniz varsa, bunlardan vazgeçmemek için çaba göstermelisiniz.


Değişime ayak uydurun

İlk başta da söylediğimiz gibi bebekten sonra evliliğiniz tahmin ettiğinizden daha fazla değişecek. Bu değişimi ne kadar çabuk kabullenir ve ayak uydurmaya çalışırsanız sizin için o kadar kolay olur. Sabahları erken uyandığınızda güne sabah seksi ile başlamanız ya da akşam bebeğinizi uyuttuktan sonra hemen yatmak yerine eşinize vakit ayırmanız, hem süreci kolaylaştıracak hem de evliliğinizi güçlendirecek. Özellikle seks hayatınızın bu durumdan etkilenmemesi için, Çoccuklarınız fark etmeden nasıl sevişebilirsiniz yazımız size yol gösterebilir.

Konuyla ilgili diğer yazılarımız
Evlilikle ilgili çevrenizden duyabileceğiniz yanlış düşünceler
Konu evlilik olunca çevremizdeki her evli çiftin verecek bir tavsiyesi oluyor.Dikkate almamanız gereken evlilik tavsiyelerini Pudra.com yazdı.

Eşiyle flört etmek isteyenlere öneriler
Evli olsanız bile eşinizle flört ederek hem evliliğinize heyecan katıp hem de ilişkinizi monotonluktan kurtarabilirsiniz. Eşinizle nasıl flört edeceğinizi Pudra.com yazdı.

Çocuğun evliliğe dair verdiği 5 ders
Çocukla birlikte tekrar öğrenciliğe başlayanlardan henüz çocuk sahibi olmayanlara, evliliğe dair çocuğun verdiği 5 ders Pudra.com'da.

Çocuklu ve mutlu evliliğin sırları
Hem evli hem çocuklu hem de mutlu olabilirsiniz. Nasıl mı? Pudra.com’un önerdiği mutluluğa ulaşma yollarını adım adım uygulayarak…


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER