08.03.2022

Kadınlar için ilişkide uyum mu yoksa çekim mi önemli?

Yüzyıllardır cevabı aranan, ünlü psikolog ve psikanalist Freud’un bile 30 yıllık çalışmalarına rağmen yanıtlayamadığı bir soru “Kadınlar Ne İster?

İZLE: EVLENECEĞİM İNSANI NASIL SEÇEBİLİRİM?👇 
Yüzyıllardır cevabı aranan, ünlü psikolog ve psikanalist Freud’un bile 30 yıllık çalışmalarına rağmen yanıtlayamadığı bir soru “Kadınlar Ne İster? Günümüzde ise teknoloji ve algoritmalar sayesinde ulaştığımız verilerle belki de aranan cevaba hiç bu kadar yakın olmamıştık.

Kadınlar için ilişkide uyum mu yoksa çekim mi önemli?

Bir yandan partnerimizi gördüğümüzde karnımızda kelebeklerin uçuşmasını isterken, konu evlilik veya ciddi bir ilişki yürütebilmek olunca, aklımızda soru işaretleri başlıyor. “Aynı evin içinde anlaşabilir miyiz?”, “Hayattan beklentilerimiz neler?”, “Ortak zevklere sahip miyiz?’’
Zihinsel ve duygusal olarak deneyimlediğimiz anlık bir his olarak tanımlanan kimyasal çekim, aşkın en heyecanlı hallerinden biri. Sohbet sırasında hissedilen kıvılcımlar, mesaj geldiğinde başlayan kalp çarpıntıları kadınlara “İşte Bu!” dedirtse de, ilişkinin sağlam temeller üzerine kurulmasına yeterli olup olmadığı sorgulanan bir durum.

Uyumluluk ise, ortak değerler ve bakış açıları üzerine kurulu olduğundan uzun vadeli bir ilişki için daha sağlam bir temel oluşturma ihtimali yüksek. Evlilik ve geleceğiniz ile ilgili konularda aynı fikirde değilseniz, örneğin hangi şehirde yaşamak istediğinize dair ortak bir görüşünüz yoksa tartışmaların yaşanılması kaçınılmaz.

Evlilik yolunda ciddi ilişki arayanları bir araya getiren çevrimiçi tanışma uygulaması Hawaya ise, kadın kullanıcılarına yönelttiği  “Partnerinizde Hangi Özellikleri Arıyorsunuz?” sorusuna verilen yanıtlarla, kişilerin yaşam tarzlarına uygun profillere yöneldiklerine dikkat çekiyor.

Güzel Olsun, Sağlıklı Olsun, Eğitimli Olsun…

Yapılan araştırmalara göre kadınların artık çoğunlukla kendisi gibi bireylerle evlendiği ve eğitim düzeyinin evlilik kararında önemli bir rol oynadığı belirtiliyor. Evlilikte kadınların evde çocuklarla ilgilenmesi ve erkeğin evin geçimini sağlaması günümüzde artık popülerliğini yitirmeye başlayan bir model. Hawaya da incelediği kullanıcı verileriyle birlikte bu algıyı doğrulayarak, yüzde 63’lük bir oranla kadınların üniversite mezunu erkeklerle evlenmeyi tercih ettiğini vurguluyor.
Yine yılların çözülemeyen ikilemi “iç güzellik mi dış güzellik mi” tartışmasına, kadın kullanıcıların vücut tipi tercihi sorusuna yüzde 50’ye yakınının “hafif kaslı atletik yapı” şeklinde cevap vermesi, dış güzelliğe olan ilginin hala kaybolmadığını gösteriyor.

Sağlıklı yaşam trendlerinin oldukça popüler olduğu günümüzde ise sigara içmek artık hiç havalı değil! Her 2 kişiden 1’i partnerinin sigara içmesini istemiyor. Yüzde 13’lük bir kesim ise sadece ‘sosyal içici’ olması şartıyla kabul ediyor.

Yoksa önemli olan anlaşmak mı?

Kadınların partnerlerinde bekledikleri özellikler, herhangi bir arkadaşında aradıklarından çok da farklı değil aslında. Çünkü iyi bir ilişki, bazı temel ve gerçekçi nitelikler üzerine kurulduğunda anlamlı oluyor. Buna göre kadınların hayat arkadaşlarında en çok aradıkları özellikler olan dürüstlük, saygı ve samimiyet, kalp çarpıntısının önüne geçebilir.

Ciddi ilişki ve evlilikte en önemli temellerden biri ise açık iletişim. Erkekler, çoğu zaman partnerleriyle her şeyi paylaşmayı tercih etmeye biliyorlar. Ancak kadınlar, karşısındaki kişinin tüm duygularını paylaştığı ve kendilerini de ifade edebildiği ilişkileri çok daha sağlıklı ve tatmin edici buluyorlar.

Siz de hayatı paylaşabileceğiniz ve ortak zevklere sahip olduğunuz ruh eşinizi bulmak için Hawaya uygulamasını indirebilirsiniz.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER