25.01.2023

İlişkilerde 2023 trendleri

2023 yılında duygusal, iş, aile, arkadaş ilişkilerinde trendler neler? Psikolog Dr. Gizem Sürenkök 2023 ilişki trendleri hakkında ipuçları veriyor.

Bu yıl içinde sıkça karşılaşacağımız konulardan biri kırılganlıkların gücü. 2023’te kırılganlığımızı açmamız, duygularımızı paylaşmamız, kendimizi ifade etmemiz çok önemli bir konu olarak karşımıza çıkacak

İlişkilerde 2023 trendleri

İnsanı toplumda bir birey haline getiren, duygusal durumlarını etkileyen, başka bireylerle kurduğu iletişim ve etkileşimler bütünü ilişkilerin temeli. Günlük hayattaki ilişkiler hayata yön vererek kişinin iyi ya da kötü olma hali üzerinde oldukça etkili. Bu ilişkilerde alınan tutumlar, sergilenen tavırlar bireyin toplumdaki yerini de etkiliyor.

Değişen dünya ilişkilerde de yepyeni dinamikler oluşmasını sağlıyor. Aile ilişkileri, iş dünyasındaki ilişkiler, duygusal ilişkiler bu değişimlerden büyük oranda etkileniyor. 

Psikolog Gizem Sürenkök, 2023 yılı ilişki trendleri hakkında şunları söylüyor:

"İlişkilerimizi dengede tutmak şüphesiz ki ruh halimize de doğrudan etki ediyor. 2023, ilişkiler hakkında farkındalıkların artacağı bir yıl olacak. İnsanların içinde bulundukları ilişkiyi daha çok sorgulayıp, farklı yollar denemek açısında daha cesur olacaklarını öngörebiliyoruz.

Bu yıl içinde sıkça karşılaşacağımız konulardan biri de kırılganlıkların gücü olacak. 2023’te kırılganlığımızı açmamız, duygularımızı paylaşmamız, kendimizi ifade etmemiz gerçekten çok önemli bir konu olarak karşımıza çıkacak. Soğuk durmak, mesafeli yaklaşmak, çok güçlü görünmek artık önemini yitiriyor. Yelkenleri suya indirip, şeffaf görünmekte fayda var.

İnsan hayattaki hedeflerine yürürken yanında olan insanların etkisini çok güçlü hissediyor. Bu yüzden hedeflerimizi destekleyen, bizim daha iyi bir versiyonumuza ulaşmamızda bize yardımcı olan partnerler bu yıl daha fazla talep görecek. Bu yüzden hayatımıza giren arkadaş, yönetici, eş seçimlerimizde kendimizi geliştirmemize destek olacak insanları hayatımıza alma konusunda daha hassas olacağız.  

İlişkide ne istediğini bilmek ve sınırlarını ifade etmek bu yılın yine en çarpıcı konularından biri. Bu isteklerin karşılanması ya da sınırların korunması için bir alan sağlanmıyorsa bu durumu daha fazla uzatmamak daha fazla rağbet görecek.”


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER