31.10.2019

İlişkilerde mutluluğu korumanın 6 yolu

Sağlıklı ilişkinin 6 yolunu Pudra.com kadınları için açıklıyoruz! Uzman Psikolog Selin Karabulut'tan ilişkinizi mutlu bir şekilde sürdürmenin yolları...

İZLE: RUH EŞİ GERÇEKTEN VAR MI?👇 
İlişkiler bir yarış değil, partnerlerin ‘biz’ olarak hareket ettiği değerli bir süreçtir. Bu sürecin en sağlıklı şekilde yönetilmesinin önemli olduğunu belirten Uzman Psikolog Selin Karabulut, “İlişkinin sağlıklı tutulabilmesi için çiftler birbirlerinin farklılıklarına saygı duymalı, yarışa girmemeli ve ortak gelecekte uzlaşmalı” dedi. Uzman Psikolog Selin Karabulut, sağlıklı ilişki için 6 öneride bulundu.

İlişkilerde mutluluğu korumanın 6 yolu

Sağlıklı bir ilişkinin iki tarafın da mutlu ve huzurlu olduğu, sevme, sevilme, desteklenme, takdir görme, sosyal ve cinsel ihtiyaçlar gibi ihtiyaçlarının karşılandığı ve kendi öz benliklerini yitirmeden, “biz” olabildikleri bir ilişki olduğunu söyleyen Anadolu Sağlık Merkezi’nden Uzman Psikolog Selin Karabulut, “İlişki öncelikle iki sağlıklı birey ister, o zaman sevgi, saygı, hoşgörü kendiliğinden olur. Anlaşmazlıklar olsa bile, böyle bir ilişki sevgi ve saygı temelleri üzerine kurulu olduğundan, tarafların da mevcut sorunlarla daha kolay başa çıkabilme becerileri gelişir” açıklamasında bulundu. Karabulut, sağlıklı ilişki önerilerini şöyle sıraladı:

1- Farklılıklarınıza saygı gösterin
Hepimiz farklıyız ve farklılıklarımızla zenginiz. Bir ilişkide bunu baştan kabul ederek yol almak, farklılıklarımıza alan tanımak hem ilişkiyi güçlendirir hem de uzun sürmesini sağlar.

2- Yarışa girmeyin
“Evde kadının, dışarıda erkeğin sözü geçer” gibi söylemlere kulak asmayın. Her ilişki kendine özeldir ve tabii ki kimin, nerede baskın olduğu değişebilir, birinin baskın olması gerekmeyebilir de. Fakat yanlış olan, bunu bir yarışa çevirmektir. İlişki, asla bir yarışa ve savaşa dönüşmemelidir. Önemli olan, günün sonunda ortak bir noktaya varıp uzlaşabilmektir. Unutmayın, ilişki keyif alınacak bir süreçtir.

3- Beklentileri gözetin
Bir ilişkide her iki tarafın temel beklentileri aynıdır; sevgi ve saygı. “Kadın sevgiyi daha çok ister, erkek de saygıyı” diye düşünmek doğru olmaz. Herkes aynı beklentiler içinde aslında. Çatışmalar bu beklentiler yeterince karşılanmadığında başlıyor.

4- Ortak geleceğinizde uzlaşın
Sağlıklı bir ilişkide ortak gelecek de olmalı. Bu bir yıl sonrası ya da 30 yıl sonrası için de olabilir. Örneğin, bir çocuk sahibi olmak, her iki tarafın da ortak geleceğinde varsa, yani bu, kişilerin ortak beklentileri ve istekleriyse olmalıdır. Çiftler bu noktada, ailelerden gelen “torun istiyoruz” baskılarıyla hareket etmemeli.

5- Cinsel mutluluğu göz ardı etmeyin
İyi bir ilişkinin göstergelerinden biri de iyi bir cinsel hayattır. Çünkü yaşadığımız duygusal sorunlar cinselliğimizi de etkiler ve bu da ilişkiye yansır. “Evlenince cinsel hayat biter ya da azalır” gibi klişe söylemleri çok duyarız. Bu ön kabullerle yaklaşmak yerine kendi ihtiyaçlarımıza kulak vermek önemlidir. Elbette ki zaman içerisinde değişebilen öncelikler cinselliği ön plana çıkarmayabiliyor. Önemli olan, çiftlerin bu durumdan mutlu olup olmadıkları ve bir sorun varsa bunun çözümüne odaklanmalarıdır.

6- Fırsatlar yaratın
Aşkı, ilişkiyi canlı tutmanın en güzel yolu kendimiz için fırsatlar yaratmaktır. Kendimize zaman ayırmak, sevgimizi dile getirmek, karşımızdakinin duygularını canlı tutmak için fırsatlar yaratmalıyız. Unutmayın ki sevgi bilinen değil, hissedilen bir duygudur.

İlgili haberlerimiz:

​İlişkilerde yapılan 3 büyük hata!
Uzman Psikolog Selin Karabulut, ilişkilerde sıkça yapılan 3 büyük hatayı ve çözüm yollarını anlattı.

​Kıskançlığı kontrol altına alma yolları
Uzman Psikolojik Danışman Şenol Baygül ilişkilere zarar veren kıskançlıkla başa çıkma konusunda önemli bilgiler verdi.

​Evliliklerin bitmesine yol açan 5 temel neden
İyi günde, kötü günde bir ömür sürmesi sözüyle başlayan evlilikler neden bu kadar kısa sürede bitiyor? İşte Adil Maviş'e göre evlilikleri bitiren 5 neden!


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER