@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 11.11.2015

Eski defterleri açmaktan nasıl kurtulursunuz?

Her tartışmada eski hatalarınızı birbirinizin yüzüne vurmaktan yoruldunuz mu? Eski konuları tartışmaktan kurtulmanın yolları Pudra.com'da.

Hiçbir ilişki mükemmel değil; her ilişkide tartışmalar, küskünlükler, sorunlar olabiliyor. Öncelikle şunu bilmelisiniz ki, tartışma sırasında ikiniz de kazanmaya çalışırsanız ikiniz de kaybedersiniz. Sorunu çözmek için değil sadece birbirinizi suçlamak için yaptığınız tartışmaların sonunda çözüme ulaşamadığınız gibi bu sorunların tekrar tekrar karşınıza çıkmasına da izin verirsiniz. Uzun zaman önce yapılmış basit bir hatanın yüzünüze vurulması ya da "Ama sen de zamanında böyle yapmıştın" cümlesinin sık sık tekrarlanması karşılaşmadığınız durumlar olmasa gerek. Tüm bu eski tartışmaların ilişkinize ne kadar çok zarar vereceği ortada! Peki, bu eski konuları geçmişte bırakmanın bir yolu var mı? İşte cevabı...

Eski defterleri açmaktan nasıl kurtulursunuz?
 

Tartışmaya mola verin

Eski konuları tekrar gündeme getirecek cümleler bazen ağzınızdan istemeden çıkabilir ve sonra mutlaka arkası gelir. Partnerinizin sorumsuzluğu ile ilgili bir konuda tartışırken, "Zaten geçen ay da çocukların toplantısını unutmuştun" cümlesini kurduğunuz anda karşılıklı olarak tüm hatalar sayılmaya başlar. Bu yüzden gerçekten sinirlendiğiniz anlarda, pişman olacağınız cümleler kurmadan önce kısa bir mola alın. Derin bir nefes alıp kısa bir süre de olsa sessiz kalıp düşünün. Gerçekten eski konuları açmak istiyor musunuz yoksa amacınız şu anki sorununuzu çözmek mi? Unutmayın ki geçmişte kalmış tartışmalar açıldığında ne onları ne de şimdiki sorunu çözmeniz mümkün olmayacak.

Artık eski defterleri açmaktan vazgeçin!

Genellemelerden uzak durun

Ne kadar sinirlenirseniz sinirlenin, şu anki sorununuza odaklanmadığınız sürece bir çözüme ulaşmanızın mümkün olmadığını aklınızdan çıkarmayın. Önemli bir yere geç kaldığı için ona kızarken, "Zaten hiçbir yere zamanında gelemezsin" demek yerine bugün geç kalmasının yarattığı sıkıntıyı anlatın. Sizi dinlemediğini düşündüğünüzde "Beni asla dinlemiyorsun" demek yerine "Şu an beni dinlemiyorsun" diyin. Çünkü siz genellemeler yaptıkça partneriniz de genellemelerle cevap verecek ve asla içinden çıkamayacağınız bir tartışma döngüsüne girmiş olacaksınız. Genellemelerden uzak durmayı öğrenin ve eğer bunu yapan partnerinizse, şu an tartıştığınız konudan uzaklaşmaması için onu uyarın.
 

Güzel anılarınızdan destek alın

Tartışma sırasında hep geçmiş kötü olayları konuşmak yerine güzel olanları hatırlamaya çalışın. Partnerinize kızgın ya da kırgınken bunun çok zor olduğunu biliyoruz ancak tartışmayı tatlıya bağlamanıza yardımcı olacağından emin olabilirsiniz. Sizi herhangi bir hatanız için suçlarken, ona geçmişte yaptıklarınızdan bahsedip bunun bir kerelik bir hata olduğunu söyleyebilirsiniz. Ya da siz ona kızgınken "Normalde böyle davranmazdın, şimdi ne oldu?" demeniz, aslında geçmişte yaptıklarını takdir ettiğinizi gösterir. Tabii tüm bunları söylerken sanki yaptıklarınızın kıymetini bilmiyormuş gibi davranmak yerine sadece güzel anıları hatırlatmak istediğinizi söyleyin.
 

Hatalarınızı kabul edin

Tartışma sırasında partneriniz sizin de geçmişte buna benzer hatalar yaptığınızı söylediğinde savunmaya geçmek yerine hatanızı kabullenin. Yaptıklarınızın yanlış olduğunu ancak bunların geçmişte kaldığını söyleyip, siz hata yaptığınızda o nasıl üzüldüyse sizin de şimdi öyle üzüldüğünüzü anlatın. Eğer geçmiş hatalarınız için savunmaya geçerseniz hem konudan uzaklaşır hem de haklıyken haksız duruma düşersiniz. Ayrıca ikinizden birinin haklı çıkması için değil sorunlarınızı çözmek için tartıştığınızı da aklınızda tutmanızda fayda var. Bu yüzden özür dileyerek bir şeyler kaybetmezsiniz sadece ilişkiniz için önemli bir adım atmış olursunuz.

Konuyla ilgili diğer yazılarımız
Çiftlerin tatillerde en çok tartıştıkları konular
Havanın ısınmasıyla tatil planları da başladı. Tatil her ne kadar dinlenme ve tazelenme dönemi olsa da, bazı çiftler fikir ayrılıkları yaşayabiliyor. Tatilde en çok tartışma yaratan konuları yazdık.

İlişkide öfke kontrolü nasıl sağlanır?
Her ilişkide zaman zaman sorunlar yaşanabilir ve partnerinize sinirlenebilirsiniz. Önemli olan öfkenizi birbirinize zarar vermeden gösterebilmeniz. Pudra.com'un öfke kontrolü için önerilerine kulak verin.

Kadınların en çok yaptığı ilişki hataları
İlişkinizin kötü gitmesinin nedeni, bazen farkında bile olmadan yaptığınız küçük hatalar olabilir. İyi bir ilişki için değiştirmeniz gereken davranışları yazdık.

Kötü giden ilişkinizi düzeltmenin yolları
Sürekli sevgilinizle tartışmaktan ve sorunlu bir ilişki yaşamaktan yorulmuş olabilirsiniz. Kötü giden ilişkinize bir şans daha vermek ve ilişkinizi düzeltmek istiyorsanız Pudra.com'un önerilerini ilişkinize adapte edin.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER