@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 29.09.2015

Toksik ilişki nedir?

Kendinizi sürekli kötü hissettiğiniz ve mutlu olmadığınız ilişkilere toksik ilişki deniyor. Toksik bir ilişkide olduğunuzu gösteren işaretler Pudra.com'da.

Aşkın gözü kördür sözü her ne kadar klişe olsa da doğru. Yeni bir ilişkiye başlarken özellikle de karşımızda gerçekten etkilendiğimiz biri varsa bazı önemli noktaları gözden kaçırabiliriz. Bu da zamanla kendimizi sorunlu bir ilişkinin içinde bulmamıza neden olur. Siz çok aşık olduğunuz için fark etmeseniz bile, birlikte eğlenmekten çok tartıştığınız ve kendinizi sürekli kötü hissettiğiniz toksik bir ilişkinin içinde olabilirsiniz. Aslında toksik ilişki genel olarak, kendinizi yetersiz hissetmenize ve mutsuz olmanıza neden olan tüm ilişkilerinizi kapsayan bir tanım. Aileniz ya da arkadaşlarınızla olan ilişkileriniz toksik olarak tanımlanabilse de bu ilişkilerdeki sorunlar daha çabuk fark edilip çözülebiliyor, ancak konu aşka gelince durumlar karışıyor. Bu yüzden de farkında olmadan kendinizi zararlı bir ilişkinin içinde bulabiliyorsunuz. Peki ilişkinizin "toksik" olduğunu nasıl anlayacaksınız? İşte bir an önce kurtulmanız gereken bir ilişki içinde olduğunu gösteren ipuçları...

Toksik ilişki nedir?
 

Sürekli suçlu hissediyorsanız

Eğer karşınızda size sürekli yeterince iyi olmadığınızı hissettiren biri varsa ortada bir sorun olduğundan emin olabilirsiniz. Sürekli yaptıklarınızı, beğendiklerinizi ya da kişiliğinizi eleştiren ve utanmanıza sebep olan bir partnerinizin olması toksik bir ilişki içinde olduğunuzun ilk işareti. Yaptığınız her şey için kendinizi özür dilemek zorunda hissediyorsanız, sürekli değişmeye çalışıyorsanız ve ne olursa olsun hep hatanın sizde olduğunu düşünmeye başladıysanız, ilişkinizi gözden geçirmelisiniz.


Her şey onunla ilgiliyse

Sizin duygularınızın, düşüncelerinizin ve isteklerinizi partneriniz tarafından yok sayılması da toksik ilişkinin bir başka özelliği. Kendinizi ne kadar anlatmaya çalışırsanız çalışın, karşınızda sizi dinlemeyen, sizin sorunlarınızı önemsemeyen ve aslında sizi yok sayan biri varsa bu ilişkiden bir an önce kurtulmanız gerekir. Aksi halde bir süre sonra kim olduğunuzu dahi unuttuğunuz ve kendinizi tamamen karşınızdakine adadığınız bir ilişkinin içinde bulabilirsiniz.


Başarılarınızın tadını çıkaramıyorsanız

İlişkinizden bağımsız olarak kariyeriniz ya da sosyal çevrenizle ilgili bir mutluluğunuzun bile tadını çıkaramıyor musunuz? Başınıza gelen iyi şeylerin, başarılarınızın ya da sevinçlerinizin sürekli olarak partneriniz tarafından baltalandığını mı hissediyorsunuz? Tüm bunlar toksik bir ilişkide olduğunuzun kanıtları. Mutluluğunuzu bile kontrol etmeye çalışan ve başarılarınız için sizi tebrik etmek yerine karşınızda duran biriyle ilişki sürdürmenin pek de doğru olmadığı ortada. 


Değişimlere kapalıysa

Hem ilişkinizin hem de kişisel hayatınızın bir türlü değişim gösterememesinin nedeni partneriniz olabilir. Uzun zamandır birlikte olmanıza rağmen, gelecekle ilgili en ufak bir adım bile atmaması ve siz bu konuyu açtığınızda sonu gelmeyen bir tartışmanın içine girmeniz pek de olumlu bir işaret değil. Aynı şekilde sizin kendi hayatınızda yapmak istediğiniz değişimleri de asla desteklememesi ve sürekli sizi yargılaması da ilişkinizin size zarar verdiğini gösteren işaretlerden biri.


Çözüm odaklı değilse

Ne kadar tartışırsanız tartışın bazı sorunlara çözüm bulamayabilirsiniz. Ancak siz elinizden geleni yapmanıza rağmen sorun bir türlü çözülemiyorsa ve partneriniz ısrarla aynı konuları açıyorsa ortada bir problem var demektir. Bu durum partnerinizin aslında bir şeyleri çözmek istediğini değil sadece tartışma yaratmak istediğini gösterir. Özellikle de tüm tartışmalar sizin geçmişte yaptığınız hatalarla ilgiliyse ve sonunda kendinizi çok daha kötü hissediyorsanız ilişkinizi gözden geçirmenizde fayda var.

Konuyla ilgili yazılarımız
Yanlış kişiyle birlikte olduğunuzu gösteren işaretler
İlişkiniz iyi gidiyor gibi görünse de aslında sizi rahatsız eden bir şeyler olabilir.Yanlış kişiyle birlikte olduğunuzu gösteren işaretleri Pudra.com yazdı.

Ayrılık zamanının geldiğini nasıl anlarsınız?
İlişkinizde bir şeylerin bir süredir yanlış gittiğini düşünüyorsanız, belki de artık sizin için ayrılık zamanı gelmiştir. İlişkinizde sona yaklaştığınızı gösteren işaretleri Pudra.com yazdı.

Sorunsuz bir ayrılık yaşamanın yolları
Zaten zor olan ayrılık sürecini daha dramatik bir hale getirmemek için biraz çaba göstermelisiniz. Sorunsuz bir ayrılık süreci için yapmanız gerekenleri Pudra.com yazdı.

Kötü giden ilişkinizi düzeltmenin yolları
Sürekli sevgilinizle tartışmaktan ve sorunlu bir ilişki yaşamaktan yorulmuş olabilirsiniz. Kötü giden ilişkinize bir şans daha vermek istiyorsanız Pudra.com'un önerilerine göz atın.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER