@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 16.10.2015

İlişkide yaş farkı önemli mi?

Bazı ilişkilerde yaş farkı, sorunlara neden olabiliyor. Yaş farkına rağmen sağlıklı bir ilişki yürütebilmek için yapmanız gerekenler Pudra.com'da.

Genellikle erkeklerin kendilerinden yaşça küçük kadınlarla birlikte olmayı tercih ettiği düşünülür. 1930'lu yıllarda yapılan Ebeveynlik Yatırımı Teorisi (Parental Investment Theory) de erkeklerin genç kadınların daha doğurgan olduğunu düşündükleri için onlarla evlenmeyi tercih ettiklerini ortaya çıkarmış. Aynı şekilde kadınlar da yaşça büyük erkeklerin daha iyi baba olacağını düşünerek, eş tercihlerinde bu durumu göz önünde bulundururlar. Tabii bunun tam tersi de mümkün. Ancak iki türlü de çiftler arasındaki yaş farkı arttıkça bir takım sorunlar ortaya çıkabilir. Çevre baskısı, ortak ilgi alanları bulmakta zorlanma, birbirinizin sosyal hayatına uyum sağlayamama yaş farkının fazla olduğu ilişkilerde karşılaşılan sorunlardan birkaçı. Ancak aşk mantık işi değil. Eğer karşınızda aranızdaki yaş farkının çokluğuna rağmen doğru insan olduğuna inandığınız biri varsa, ilişkinizin sağlıklı bir şekilde sürdürmesi için bir şeyler yapabilirsiniz.



İlişkide yaş farkı önemli mi?
Yaşınız sadece bir sayı olduğunu fark edin

Eğer yaşça sizden çok büyük ya da küçük biriyle birlikteyseniz, bu durum içten içe sizi de rahatsız edebilir. Zaman zaman kendinize "Acaba yanlış mı yapıyorum?" diye sormanız ve çevrenin etkisi altında kalmanız da doğal. Ancak bu durumlarda kendinize yaşınızın sadece bir sayı olduğunu hatırlatın. İlişkide asıl önemli olan kişiliğiniz! 20'li yaşlarda olgunluğa ulaşabileceğiniz gibi 40'lı yaşlarınızda hala çocuksu olabilirsiniz. Burada kişiliklerinizin birbirine ne kadar uygun olduğu önemli aslında.

Birbirinizi çok sevmenize rağmen yaş farkınızdan dolayı ortak ilgi alanları bulmakta zorlanabilirsiniz. Bunu çözmek için ortak ve ikiniz için de yeni olan hobiler keşfetmeyi deneyebilirsiniz. Aradaki yaş farkı ne olursa olsun hiçbir eşin birbirinin aynısı olmadığını, karşılaştığınız sorunların sadece yaş farkından kaynaklanmayacağını aklınızda bulundurun.


Partnerinizle neden birlikte olduğunuz konusunda dürüst olun

Elbette her sağlıklı ilişkinin temelinde dürüstlük var. Ancak yaş farkının fazla olduğu ilişkilerde sadece partnerinize değil kendinize karşı da dürüst olmanızda fayda var. İçinde bulunduğunuz ilişkiyi yaşama nedeninizi, neden partnerinizle birlikte olduğunuzu ya da onda neyi sevdiğinizi kendinize sormalı ve dürüstçe cevaplamalısınız. Ona gerçekten aşık mısınız? Yoksa sizden yaşça büyük bir erkeğin size destek olması hoşunuza mı gidiyor? Ya da kendinizden küçük biriyle birlikte olup yaşlanma korkularınızdan mı kaçıyorsunuz? Bu soruları cevaplayıp ancak gerçekten ona aşıksanız ilişkinize devam etmeniz iki taraf için çok daha iyi olabilir.

Birinin kariyerinizde ilerlemenize yardımcı olması, maddi destek sağlaması ya da sizi gerçeklerden uzaklaştırması bazen iyi gelebilir ancak bir ilişkiyi sürdürmek için yeterli değil. Partnerinizin size sunduklarından vazgeçmeniz ne kadar zor olursa olsun, bu ilişkiyi doğru sebeplerle yaşadığınızdan emin olmanız gerekiyor. Eğer gerçekten sevdiğiniz biriyle birlikteyseniz zaten hiçbir şey sizi engelleyemeyecektir.


Çevre baskısıyla mücadele etmeyi öğrenin

İlişkinizin kendi içindeki sorunların dışında, başta aileniz olmak üzere tüm çevrenizin bu konudaki fikirleri de biraz canınızı sıkabilir. İlişkinizi onaylamamaları ve size bu ilişkiyi bitirmeniz için baskı yapmaları, her şey çok iyi giderken ilişkinizi sorgulamanıza neden olabilir. Tüm bunların yaşanmaması için, daha en başından herkese karşı açık olmanızda fayda var. Siz ilişkinizi saklama gereği duyarsanız, herkes ilişkinizi daha çok merak edebilir. Bu yüzden daha en başından çevrenizdekilere ilişkinizden bahsedin. Hatta partnerinizi aileniz ve arkadaşlarınızla tanıştırın. Böylece onu tanıyıp, ne kadar iyi anlaştığınızı ve sizin ne kadar mutlu olduğunuzu görebilirler.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER