@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 31.12.2015

Evliliklerde aldatma oranı artıyor mu?

Evliliklerde aldatma oranı sevgililik döneminden çok daha yüksek. Aldatmaların son zamanlarda bu kadar çok artma nedenini Pudra.com araştırdı.

Yapılan son araştırmalar evli çiftlerde aldatma oranının sevgililik dönemine göre daha fazla olduğunu gösteriyor. Araştırma sonuçlarına göre evli kadınların yüzde 15’i, erkeklerin ise yüzde 25’i evlilik dışı ilişki yaşıyor. Cinsel bir ilişki yaşamadan, eşi dışında başka bir erkekle duygusal bağ kuran kadınların oranı ise yüzde 20’yi buluyor. Ancak eşlerini aldatan birçok kişi evliliğini bitirmek istemediğini söylüyor. Peki o zaman aldatma oranları neden bu kadar yüksek? Eşlerinden ayrılmak istememelerine rağmen neden başka kişilerle sevgili oluyorlar. İşte cevapları...



Evliliklerde aldatma oranı artıyor mu?
1- ​İlgi eksikliği

Evlilikle birlikte sorumluluklar artıyor, özellikle de çocuklardan sonra. Bir anda ilgilenmesi gereken birçok şey olduğunu fark eden çiftler birbirlerine daha az zaman ayırmaya başlıyorlar. Bu, karşı tarafta artık sevilmediği hissini uyandırıyor. Siz çocuklarınızla ilgilenirken, kariyerinize odaklanırken ya da sosyal yaşamınıza yoğunlaştığınızda evliliğiniz savunmasız kalıyor. Karşınızdaki kişi size ihtiyaç duyduğu anlarda ulaşamayacağını fark edince yavaş yavaş uzaklaşmaya başlıyor ve sonunda bu ihtiyacını başka biriyle gideriyor.


2- Seçeneklerin çok olması

Yapılan araştırmaya göre, erkeklerin yüzde 36’sı kadınların ise yüzde 13’ü eşlerini iş gezisi sırasında aldatıyor. Konuşacak kimselerinin olmadığı yolculuklarda ufak bir yakınlıktan bile fazlasıyla etkilenebiliyorlar. Birbirlerine gerçekten bağlı çiftler bu durumun farkında oldukları için genellikle iş gezilerinde telefonu yanlarından ayırmıyorlar. Çünkü ülkenin bambaşka bir yerinde bir proje için uğraşırken karşı cinsten birinin ilgisi herkesin hoşuna gider ve kafasını karıştırabilir.


3- Aileden gelen özellikler

Eğer eşinizin ailesinde aldatma hikayeleri çoksa dikkatli olmanızda fayda var. Genellikle ailesinde bu durumu görmüş kişiler sınırı geçmeye daha istekli oluyor, bir anlamda aldatma babadan oğula geçiyor. Çünkü bu onlar için o kadar da kabullenilemez bir durum olmuyor. Bu yüzden en baştan onunla sınırlarınız hakkında anlaşmanız gerekebilir. Tabii ki çok sevdiğiniz birinden, babası annesini aldattı diye vazgeçin demiyoruz ancak dikkatli olmaya çalışın ve değerlerinizin ne olduğunu mutlaka anlatın.


4- Gerçekleri görememe

Daha önce aldatılmamış biri böyle bir olayın nasıl bir yıkıma sebep olabileceğini asla anlamaz. Bu yüzden de bir önceki maddenin aksine, kendisinde ya da çevresinde asla aldatma olayıyla karşılaşmamış kişilerde aldatmaya meyilli olabiliyor. Ona olan güveninizi kaybedeceğinizi, evliliğinizin zorlu bir sürece gireceğini, bitebileceğini ya da hiçbir şeyin eskisi gibi olamayacağını fark edemiyor. Sadece anlık isteğinin peşine düşüyor ve bunun sonuçlarını düşünmüyor.


5- Yüksek ego

Birçok insan evlendikten sonra hayatındaki kişiyi garantilediğini, sonsuz bir söz aldığını ve eşini asla kaybetmeyeceğini düşünüyor. Özellikle de karşı tarafın onu çok sevdiğinden emin olan kişiler, yeni maceralar aramaktan çekinmiyor. Sevildikçe egosu tatmin olan ve kendisini olduğundan çok daha iyi sanmaya başlayan kadın ya da erkek gittikçe mükemmeliğine daha çok inanıyor. Bunun sonunda da bu kadar mükemmelken tek bir kişiye bağlı kalmak istemiyor ve aynı anda da eşinin nasıl olsa onu sevmeye devam edeceğini düşünüyor. Bu sürecin sonunda da yüksek ego aldatmanın sebebi olabiliyor.

Konuyla ilgili diğer yazılarımız
Kadınlar kötü giden evliliği neden bitiremiyor?
Birçok kadın mutsuz olmasına rağmen evliliğini bitirmekte zorlanıyor. Kadınların kötü giden evliliği bitirememe nedenlerini Pudra.com yazdı.

Bağlanma korkusu olan erkeğe nasıl davranmalı?
Sizin ne kadar mükemmel bir kadın olduğunuzu söyleyen ama konu ilişkiye gelince kaçan bir erkekle mi karşı karşıyasınız?

​Evliliğinizi güçlendirmenin 10 yolu
İlişkinizi taze tutmak ve evliliğinizi güçlendirmek için bazen biraz çaba göstermeniz gerekebilir. Mutlu bir evlilik için yapmanız gerekenler Pudra.com'da.

​Aldatıldığınızı anlamak için 8 ipucu
Eşinizin sizi aldattığından şüpheleniyorsanız, basit birkaç ipucuyla kafanızdaki soru işaretlerinden kurtulabilirsiniz. Aldatan erkeği yakalatan adımlar Pudra.com’da.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER