07.11.2017

Cinsellikte geri çekme yöntemi

Cinsel ilişkide doğum kontrol yöntemi olarak kullanılan "geri çekme" kesin bir çözüm değildir. Bu yöntem hakkında bilmeniz gerekenler Pudra.com'da.

Geri çekme yönteminde sağlanmaya çalışılan şey, spermlerin kadının vajinasına girmesini önlemektir. Bu yöntemde cinsel ilişki sırasında erkek, tam boşalma anı geldiğinde penisini geri çekerek dışarıya boşalır. Halk arasında dışarıya boşalma olarak da bilinen bu yöntem korunma amaçlı kullanılsa da hem hamilelik hem de cinsel yolla bulaşan hastalıklar anlamında her zaman risk taşır. 

Cinsellikte geri çekme yöntemi
spermGebelikten korunmak isteyen çiftlerdeki "sperm içeri girmezse hamile kalınmaz" düşüncesi son derece yanlıştır.

Sevişme esnasında erkek boşalmasa da, erkeğin penisinde ön sevişme sırasında zevk sıvısı adı verilen ve içinde sperm bulunan bir sıvı oluşur. Kadın hamile kalmaya elverişli olan yumurtlama günlerinden birinde ise erkekten ön sevişme sırasında gelen zevk sıvısının içindeki yüzbinlerce sperm, kadının rahim içindeki kanallarına ulaşıp yumurta hücresinde gebeliği başlatabilir. Bu anlamda yumurtlama dönemindeki bir kadının sadece zevk sıvısı ile hamile kalması mümkündür. Bu yüzden istenmeyen gebeliklerin birçoğu bu yöntemle oluşur.

Geri çekme yöntemi, ülkemizde yaygın olarak kullanılan yanlış bir doğum kontrol yöntemi olsa da yüzde 40 oranında hamile kalma riski vardır. Eski zamanlardan günümüze kadar kullanılmaya devam edilen bu yöntem, kadın doğum uzmanları tarafından bir doğum kontrol yöntemi olarak hiçbir zaman önerilmez. 

Gebelikten korunmak için etkin yöntemler:
kondom

İlgili haberler
​Korunmasız cinsel ilişkinin sonu
Prezervatif kullanmadan ilişkiye girmek, çok partnerli olmak veya çok partnerli biriyle cinsel paylaşımda bulunmak... Bütün bunların sonunun nereye varabileceğini biliyor musunuz?

Doğum kontrol yöntemleri
Kendinize ve yaşam biçiminize en uygun doğum kontrolü yöntemiyle istenmeyen gebeliklerden korunun.

​Kızınızla cinselliği nasıl konuşmalısınız?
Kızınızla cinselliği konuşma konusunda sıkıntı yaşıyor musunuz? Verdiğimiz ipuçlarını dikkate alarak kızınızla seks, mahremiyet, hamilelik ve doğum kontrolü hakkında rahatlıkla konuşabilirsiniz.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER