19.10.2017

Cinsellikte hayat kurtarıcı: Kayganlaştırıcı

Seks bazen acı verici olabilir. Eğer kuruluk sorunu yaşıyorsanız çözümü Pudra.com'da.

Kadınların birçoğu, cinsel hayatlarının belli dönemlerinde kayganlaştırıcıdan destek alırlar. Bunun başlıca sebebi ise vajinada meydana gelen kuruluk problemidir. 

Cinsellikte Hayat kurtarıcı: Kayganlaştırıcı

Peki, nedir bu kuruluk?

Vajinal kuruluk, kadınların genellikle cinsel ilişki sırasında yaşadığı bir sorundur. Vajinanın hem içinde hem de girişinde yer alan salgı bezleri, cinsel uyarı yoluyla faaliyete geçmezse, kadında vajinal kuruluk meydana gelir. Yeterince uyarılmadan ilişkiye başlanması, ön sevişmenin yeterli olmaması vajina kuruluğunun en önemli sebeplerinden biridir.

Vajinadaki kayganlık aynı zamanda cinsel bölgedeki damar fonksiyonuna da bağlıdır. Vajinal damarlar sağlıklı ise cinsel uyarılma sonucu vajinaya giden kan akışı artar ve vajinal boşluğa bu damarlardan sıvı sızar. Böylece kayganlık oluşur. Dolayısı ile damarsal risk faktörleri olan (sigara içen, yüksek tansiyon-kolesterol-şekeri olan, egzersiz yapmayan) kadınlarda kuruluk daha sık görülür. Kronik stres, anti-depresan türü bazı ilaçlar da kuruluk yaratabilir. Ayrıca menopoz döneminde vajina dokusunun genel fonksiyonlarını kaybetmesiyle de kuruluk yaşanabilir.

Çözüm: Kayganlaştırıcı

Ağrıyı azaltan kayganlaştırıcı, seksi daha keyifli yaşamanızı sağlayacaktır. Ancak doğru kullanmak çok önemlidir. Su, yağ, petrol ve silikon gibi maddelerden yapılan kayganlaştırıcılar arasında en sağlıklı olanlar su bazı olanlardır. Kayganlaştırıcı su, yağ, petrol veya silikondan yapılmış olabilir. Su bazlı olanları kullanmanız daha sağlıklı olacaktır. Ancak hassas bir cilt yapınız varsa çok fazla kullanım sonucunda mantar olma riski yaşayabilirsiniz. Bu nedenle kayganlaştırıcı kullanmadan önce jinekoloğunuza danışmanız ve kesinlikle çok miktarda kayganlaştırıcı kullanmaktan kaçınmanızda fayda var. Bir diğer yandan doğru miktar kayganlaştırıcı ne kadar keyif veriyorsa, fazlası da zevk için gerekli olan sürtünmeyi azalmasına sebep olacaktır. 

Kayganlaştırıcı nasıl kullanılır?
Elinize biraz dökün ve ovarak ısıtın. Sonrasında bunu, partnerinizin cinsel organına, ucundan başlayarak sürün. Bu işlemi karşılıklı olarak birbirinize yapın. Cinsel birliktelik zamanı gelince, aynı şekilde prezervatifin üzerine sürün ve hassasiyeti arttırmak için ucuna da bir damla daha ekleyin.  

Kadınlarda vajianal kuruluk tedavisi

Vajinal kuruluk yaşayan kadınlar için kayganlaştırıcı çok iyi bir çözüm olsa da, uzun vadede bu kişilerin neden kayganlaştırıcıya ihtiyaç duyduğunun araştırılması gerekir. Kimi zaman sadece kayganlaştırıcı yerine lokal hormon destekleri, vajina içi nemlendiriciler, pH düzenleyiciler, cinsel bölgeye kan akışını arttıran antioksidanlar daha doğru çözüm olabilir. Bu nedenle uzun dönemli tedavi için mutlaka bir hekime danışmanızı öneririz.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER