@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 23.09.2015

İlk gece korkusunu yenmek için öneriler

İlk cinsel ilişkinizi yaşamadan önce çevrenizden duyduklarınız sizi bu konuda gerip korkutabili. İlk gece korkunuzu nasıl yeneceğiniz Pudra.com yazdı.

İlk cinsel ilişkinizi yaşamadıysanız, bu konuda kendinizi gergin hissetmeniz hatta korkmanız oldukça doğal. Herkes hayatı boyunca hatırlayacağı ilk gecenin nasıl olacağı ile ilgili endişe duyar. Peki ilk geceyi nasıl hatırlamak istersiniz? Pişmanlıkla ve acıyla dolu bir şekilde mi yoksa hayatınızın en güzel gecelerinden biri olarak mı? Çevrenizden duyduğunuz ilk gece hikayeleri sadece bu endişelerinizin artmasına neden olur. İsterseniz çevrenizdekileri kötü deneyimlerini dinlemekten vazgeçin ve bu geceyi mükemmel hale getirmek için Pudra.com'un cinsellik önerilerine göz atın.

İstediğinizden emin olun

İlk cinsel ilişkiniz hayatınız boyunca hatırlayacağınız keyifli bir anı olabilir. Bu özel deneyimi yaşayacağınız erkekle, sonradan pişmanlık duyacağınız bir ilişkiniz olmamalı. Gerçekten ne istediğinizden emin olmadan yaşayacağınız cinsel deneyimin sonradan sizi hiç mutlu etmeyeceğini bilmelisiniz. İlk cinsel ilişki zamanının geldiğini düşündüğünüz ya da partneriniz istediği için değil, doğru zamanda doğru kişiyle olduğunu hissettiğiniz an yaşamanız gereken bir deneyim bu.



İlk gece korkusunu yenmek için öneriler
Plan yapın

İlk birliktelik birçok insan için endişe verici olabilir. Özellikle kadınların çevrelerinden duydukları "acı dolu" ilk gece hikayeleri daha fazla gerilmelere neden olur. Bu durumun gerginliğini en aza indirebilmek için önceden plan yapmanızda ve bu planlarınızı partnerinizle paylaşmanızda fayda var. Her şeyi paylaşabildiğiniz bir partnerle birlikte olmanız ve ona endişelerinizi anlatıp, bu özel gecenizi birlikte planlayabilmeniz ilişkiniz için de oldukça önemli. Tabii daha sonra hayal kırıklığına uğramamanız için planlarınız konusunda esnek olmanızda fayda var.


Büyük beklentiler içine girmeyin

Cinsel ilişkiye girmek ilk seferde pek de mükemmel olmayabilir. Özellikle en başında kendinizi iyi hissetmemeniz ya da biraz canınızın acıması doğal. İlk seks deneyiminizden çok zevk almayı beklemek size sadece hayal kırıklığı getirir. Gerçekçi olmayı deneyin, böylece hoş sürprizlerle karşılaşma şansınız da artar. Özellikle ilk gece orgazmın oldukça zor olduğunu ve bunun zamanla deneyim kazandıkça gerçekleşebileceğini de aklınızda tutun.


Mastürbasyon yapın

Seks konusunda hiç deneyiminizin olmaması sizi korkutuyorsa, tek başınıza denemeler yapabilirsiniz. Mastürbasyonla ilgili en çok sorulan sorulardan biri, kızlık zarına zarar verip vermediği. Bakire kadınların klitoral mastürbasyonu tercih etmesi önerilse de cinsel ilişkiye girmeden önce, kızlık zarının esnemesi ve vajinanızın bu hisse alışması için çok ileriye gitmeden vajinal mastürbasyon denemeleri de yapabilirsiniz. Ayrıca ilişkiden önce hem tahrik olmanız hem de canınızın acımaması için partneriniz de size bu konuda yardımcı olabilir.


Kontrolü elinize alın

İlk cinsel ilişkinizden önce kendinizi rahatlatmanız ve biraz cinsel istek duymanız önemli. Bunun için partnerinize de oldukça önemli bir rol düşüyor tabii. Onunla bu konuda konuşun. Seks sırasında canınız acırsa onu uyarın ve yönlendirmeye çalışın. Buna bir kere de olup bitmesi gereken bir olay olarak bakmayın ve ufak adımlarla yavaş yavaş ilerlemesini sağlayın. Kontrolü tamamen ona bırakmayın. Hatta ilk cinsel ilişki için kadının üstte olduğu pozisyonlar tavsiye ediliyor. Bunun ilk ilişki için biraz zor olabileceğini tahmin ediyoruz ama utangaçlığı üzerinizden atıp denediğinizde her şey çok daha kolay ve acısız olabilir.


Doğum kontrolü kullanın

Bunun mümkün olmadığı ile ilgili bir şehir efsanesi olsa da ilk cinsel ilişkinizde hamile kalma olasılığınız var. Çoğu kişinin bu duruma pek de istekli olmayacağı ortada. Bu yüzden daha önceden belirlediğiniz bir doğum kontrol yöntemini kullanın. Hatta kayganlaştırıcılı prezervatifler hem doğum kontrolü konusunda destek olur hem de işlerin sizin açısından çok daha kolay bir hale gelmesini sağlar. 

Konuyla ilgili yazılarımız
İyi bir seks hayatı için 20'li yaşlara öneriler
20'li yaşlarda cinsel hayatınızda tecrübesiz olmanız ve hatalar yapmanız normal. Pudra.com'un önerilerini dikkate alarak seks hayatınızı çok daha iyi bir duruma getirebilirsiniz.

​Mastürbasyon yapmanın faydaları
Modern çağda kadınlar bir partnere ihtiyaç duymadan da kendini rahatlatıyor. Üstelik kadınların düzenli mastürbasyon yapmasının pekçok faydası var.

Erkekler kadınlarda neyi seksi buluyor?
Konu bir kadını seksi bulmak olunca erkekler birçok ortak noktada birleşebiliyorlar. Pudra.com olarak çevremizdeki erkeklere bir kadında en seksi buldukları şeyleri sorduk.

​Daha iyi bir seks hayatı için kadınlara öneriler
Seks yaşamınızda bazı şeylerin rutin haline gelmesi ya da seksin yeterince zevk vermemesi oldukça can sıkıcı olsa da çözülemeyecek bir problem değil. Nasıl çok daha iyi bir seks yaşamınızın olabileceğini Pudra.com yazdı.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER