@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 04.06.2015

Saç renginiz seks hayatınız hakkında ne söylüyor?

Saç renginiz kişiliğiniz hakkında birçok şey söyleyebilir hatta cinsel yaşamınız hakkında bile fikir verebilir. Kadınların saç renklerine göre cinsel hayatlarını merak ediyorsanız yazımızı okuyun.

Kadınların saç renkleri üzerinden yapılan genellemeleri hepimiz duymuşuzdur. Bu genellemelere göre sarışınlar daha eğlenceli ya da kumrallar daha ciddidir... Ama gerçekten saç renginizin böyle bir etkisi olabileceğini hiç düşündünüz mü? Saç renginiz aslında kişiliğiniz hakkında birçok ipucu verir hatta cinsel hayatta nasıl olduğunuza dair fikir söyleyebilir. Elbette bu konuda yapılan çıkarımlar sadece doğal saç renginizle değil saçlarınızı boyamak için seçmiş olduğunuz renklerle de bağlantılı.

Saç renginiz seks hayatınız hakkında ne söylüyor?

Kızıl saçlar
Doğal kızıl saça sahip olmak normalde az rastlanan bir durum ama kızıl saça sahip kadınların seks için daha istekli olduklarına dair yargıya oldukça sık rastlanıyor. Almanya’daki Hamburg Araştırma Enstitüsü'nde Dr. Werner Habermehl tarafından yürütülen bir araştırma, 100 Alman kadının seks hayatlarını saç renkleriyle bağlantılı olarak incelemiş. Ve araştırma sonuçları kızıl saçlı kadınların sarışın ya da kumrallara göre, daha aktif bir seks hayatlarının olduğunu ortaya çıkarmış.

Kızıl saçlar genelde seksi ve arzulanır kabul edilir. Bu durumun sebebi ise aslında kızıl saçların az görülmesi. Tabii renk olarak çok daha sıcak olması da etkili. Kızıl saçların gençliğin ve doğurganlığın bir işareti olarak algılanması da çekici bulunmasının bir başka sebebi.

Koyu renk saçlar
Koyu renge saça sahip kadınlar genelde çalışkan, zeki ve güvenilir olarak algılanırlar. Araştırmalara göre kadın CEO’ların yüzde 67'si koyu renk saçlara sahipmiş. Bu genel yargı nedeniyle birçok sarışın işe girmeden önce saçlarını daha koyu renklere boyatıyor.

Konu cinsel yaşama gelince, koyu renge sahip kadınların çok daha muhafazakar olduğu düşünülür. Her ne kadar partner seçiminde daha tutucu olsalar da, cinsel yaşamlarının geri kalanı için bu durum geçerli olmayabilir. 2013’te yapılan bir araştırmada katılımcıların yüzde 58'i koyu renge saça sahip olanların yatakta çok daha iyi olduğunu söylüyor. Ayrıca erkekler koyu renk saçlara ilk bakışta kızıl ya da sarı saç kadar ilgi çekmese de ilerleyen süreçte genel olarak koyu renkli saça sahip kadınları daha çekici buluyorlar.

Sarı saçlar
Sarı saçlar kadınlar tarafından belki de en çok istenen saç rengi. Sarı saçlar genelde gençlik ve güzellikle bağdaştırılır ve bilim adamları bu düşüncenin aslında çok da yanlış olmadığını ve sarışınların vücutlarında daha yüksek oranda östrojen bulunabildiğini söylüyorlar. Bu da onların görünüşünün çok daha kadınsı olmasını sağlıyor ve erkekler tarafından daha çekici bulunuyorlar. The Guardian’a göre, östrojen seviyesinin yüksek olması, çok daha genç görünmeye ve doğurganlığın yüksek olmasına neden oluyor. Ayrıca çok daha enerjik olmalarını da sağlıyor.

Araştırmalar sarışınların yatakta diğer kadınlara göre çok daha vahşi ve çılgın olabileceğini ayrıca daha açık olduklarını gösteriyor. Ancak konu evlilik ya da ilişkinin ciddileşmesi olunca, erkeklerin yüzde 61'i koyu renk saçlara sahip kadınları sarışınlara tercih ediyor.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER