@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 20.06.2011

Aldatmalarda evlilik terapisi işe yarıyor mu?

Aldatma evlilikleri nasıl etkiliyor? Boşanmak tek yol mu? Hangi durumlarda evlilik devam edebilir? Davranış Bilimleri Enstitüsü Başkanı Psikolog Emre Konuk evliliklerde aldatma sonucunda neler olduğunu Pudra.com'a açıklıyor.

İnsan aldatılınca ne hissediyor? Bu zor dönemde nasıl bir destek görürse rahatlayabilir? Davranış Bilimleri Enstitüsü Başkanı Psikolog Emre Konuk Pudra.com'a aldatma sonucu boşanmaları ve evlilik terapilerinin önemini açıklıyor.

Aldatmalarda evlilik terapisi işe yarıyor mu?

Hangi tür aldatmalar boşanmayla sonuçlanırsa daha iyi olur sizce?
Aldatmayı adet haline getirmiş olan adamlar var. Aldatmadan duramayanlarla mümkünse evli kalınmasın derim. Çünkü çok yıpratıcı oluyor. Tabii gerçekten değişmek isteyenleri bu söylediğimin dışında tutuyorum. Bir de çift kendi arasında kopmuşsa, arada duygusal bir mesafe varsa, cinsellik ortadan kalkmışsa ya da eşler aynı evde yaşamalarına rağmen fazla bir şey paylaşmıyorlarsa ayrılmak her iki taraf için de daha iyi olabilir.

Başından aldatma geçmiş bir ilişki genellikle evlilik terapisi ile kurtulabiliyor mu?
Evlilik terapisi büyük ölçüde işin içinde oluyor ama kurtuluş travma terapisiyle oluyor. Aldatma bir travmadır çünkü. Travmayla ilgili teknikler uygulanırsa problem daha hızlı şekilde çözülebilir.

Travma terapisinde ne yapıyorsunuz?
İnsan hayatı anılardan oluşur. İyi anılar ve kötü anılar beyinde saklanır. Nötr anıları beyin saklamıyor, atıyor. Çünkü her ikisinin de hayatta kalmayla ilgili bir fonksiyonu var. ‘Kötü anıyı unutmamalıyım ki bir daha başıma geldiğinde hayatımı kurtarabileyim’ diye düşünülür. Travma yaşandığı anda bellekte yer eder. Travma çalışması da bu anıyı nötr hale getirme üzerine kuruludur. Travma çalışmasında resimler, anılar, anıyı meydana getiren seslerle çalışılıyor. Aldatılmış bir insan için de hedefimiz aldatıldığını ilk öğrendiği anın nötr hale getirilmesi.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER