@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 15.10.2009

Evlilik aşkı öldürür mü?

Pek çok kişinin aksine biz “hayır” diyoruz. Ama gerekli koşulları yerine getirdiğiniz sürece…

“Evlilik aşkı öldürür mü?” gibi klişe ama her daim merak konusu olan soruya, pek çok evli insan “evet” yanıtını verir. Ama onlar, aslında, aşkın ölümünü evliliğin üzerine atan ve kendilerini suçsuz ilan edenlerdir.


Aşkı öldüren, kadın ve erkeğin artık birbirlerine duygusal yatırım yapmamaları ve ilişkiye özen göstermemeleridir.

Elbette aşkın o en yoğun yaşandığı, ayakların yerden kesildiği dönemlerden sonra evlilikte artık karşınızda idealdeki değil, gerçek bir insan vardır. Diş fırçalama biçimi, evdeki düzeni farklı gelebilir size. Bir miktar hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz, farklı alışkanlıklarını yadırgayabilirsiniz. Ama bu normal olandır. Onu her şeyi ile mükemmel görmek bir çeşit hastalıktır.

“Birbirimiz için farklı ve özeliz”
İşte evlilikte kabul edilmesi gereken ilk şey, iki ayrı insan olduğunuz gerçeğidir. “Garip ve farklı taraflarımızla, farklı renklerimiz ve zevklerimizle başka insanlarız” diyebilmektir önemli olan. Tabii bunu söylerken arkasından, “Ama biz birbirimiz için özeliz” de diyebilmektir.

Bunu başaramayanlarda, eşlerden birinin diğerini ya da her ikisinin de birbirini değiştirme isteği ve çabası oluşur. Bu, karşı tarafın duygularını, iç dünyasını kırarak, onu eleştirerek, suçlayarak verilen bir uğraştır.

Flört ederken birbirlerine hayranlıklarını dile getiren, başarılarını onaylayan çiftler, evlendikten sonra, “O benim gibi olsun, benim gibi düşünüp, hissetsin” demeye başlarlar.

Aşk paylaşım ister

İşte bu noktada evlilik için tehlike çanları çalmaya başlar. Çünkü zorla değiştirilmek istenen kişi, direnç gösterir, o direndikçe çatışmalar başlar. Çatışmaların yoğunlaştığı evliliklerde, eşlerin birbirlerinden uzaklaşması, aşkın ölmesi kaçınılmazdır. Oysa aşk, paylaşım ve çatışmasız ortam ister.

Evlilikte duyguların canlılığını yitirmesinde, çiftlerin nikah masasında attıkları imza sonucu artık birbirlerine sonsuza dek sahip oldukları inancı ve kaybetme korkusu yaşamama durumunun da büyük payı vardır.

Oysa kaybetme korkusu, ilişkiyi canlı tutar, monotonlaşmamasını sağlar.

Sevdiğinizi söyleyin
Sevgi ve aşk da emek ve çaba gerektirir. “Nasılsa artık o benim kocam/karım, sevdiğimi söylememe gerek yok” diye düşünmemelisiniz.

Kuşkusuz hiç kimse bir gün boşanmak için evlenmez. Ama “Bu adam/kadın benim her halimi çeker, çünkü bana çok aşık” diye pervasızca davranmamalısınız. Aranızdaki romansı koruyabilirseniz, gerçek sevgi, asıl, evlilikte birbirinizi iyice tanıdıktan ve birbirinize alıştıktan sonra başlar.


İlgili yazılar:


Mutlu evliliğin sırları Mutlu bir evliliğin temelinde iletişime özen göstermek yatar. Peki bunu nasıl yapacağız?

Evliliğe 'retro' tavsiyeler
Eski moda bulduğumuz anneannemizin öğütleri aslında sağlıklı bir ilişki için en gerçek tavsiyeler.

Evliliği mahveden cümleler
Bu ifadeler mutlu birlikteliğin büyüsünü bozma gücüne sahipler; asla sarf etmeyin!

Evlilik terapisi işe yarıyor Eşinizle iletişim sorunları yaşıyorsanız, evliliğinizin sallantıda olduğunu hissediyorsanız evlilik terapisi işe yarayabilir.

Evliliğin acı gerçekleri Evlilikle ilgili size bunlardan bahseden olmuş muydu?

İlişki yürütme stratejileri
İlişki iki kişilik danstır. Bu dans hiç bitmesin istiyorsanız ilişki yürütme stratejilerini dikkate alın!


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER