01.08.2023

İnternet'ten tanışıp evlenen çiftlerde boşanma oranları

İnternet'ten tanışan çiftlerin sosyal çevre aracılığıyla tanışanlara göre boşanma oranları evliliğin ilk yıllarında altı kat daha fazla!

Marriage Foundation tarafından yapılan bir araştırmada, İnternet üzerinden tanışan çiftlerin boşanma oranlarının sosyal çevre veya aile aracılığıyla tanışanlara göre evliliğin ilk yıllarında altı kat daha fazla olduğu ortaya çıkmış. MF Araştırma Direktörü Harry Benson, bulguların "rahatsız edici" olduğunu söylüyor. Araştırma, güvenilir kaynakların ve sosyal desteğin daha az olduğu, bir anlamda hayatımıza yabancı olan kişiyi tanımanın zorluklarını ve risklerini vurguluyor. Bu anlamda işin içine sosyal çevreyi de katan uygulamaların önemi de ortaya çıkmış oldu.

İnternet'ten tanışıp evlenen çiftlerde boşanma oranları yüksek çıktı

Çevrimiçi arkadaşlık ve ciddi ilişki siteleri ile ilgili yapılan araştırmanın sonuçları, İnternet'ten tanışıp evlenen çiftlere kötü bir haber niteliğinde. İngiltere merkezli bir yardım kuruluşu olan Marriage Foundation tarafından yapılan araştırmada, İnternet üzerinden tanışıp evlenen çiftlerin boşanma oranlarının sosyal çevre veya aile aracılığıyla tanışanlara göre evliliğin ilk yıllarında altı kat daha fazla olduğu ortaya çıkmış. 

BOŞANMA ORANLARI NEDEN DAHA YÜKSEK?

Arkadaşlık veya ciddi ilişki siteleri aracılığı ile tanışanların, eşlerinin ailesi ve arkadaşlarıyla sıfırdan bir sosyal bağ kurması gerekiyor. Çünkü yıllar içinde kurulmuş köklü ilişkilere sahip değiller.
Ancak sosyal ilişkiler, ilişkilerde ve evliliğin ilk yıllarında çiftleri desteklemede önemli bir rol oynuyor. İnternet üzerinden tanışan çiftlerde, karşılıklı bağlantılar bulunmadığından bu da birbirleri hakkında bilgi toplamayı zorlaştırıyor. İnternet'ten tanışan çiftler bir anlamda iki yabancı olarak evleniyor.

Gelin, 30 yaş ve üstü 2 bin evli yetişkinle 2000 yılından bu yana sürdürülen araştırmanın rakamsal sonuçlarına birlikte bakalım...
 
  • 30 yaş ve üzerindeki internet üzerinden tanışan çiftlerin evliliklerinin ilk üç yılında boşanma riski yüzde 12. Sosyal bağlantıları aracılığıyla tanışanların riski oranı ise sadece yüzde 2.
  • İnternet'te tanışan çiftler, sosyal çevre aracılığı ile tanışan çiftlere göre 6 kat daha fazla boşanma oranına sahip.
  • Çalışmaya göre boşanma oranlarındaki farklılık 10 yıllık evliliğe kadar devam ediyor.

7 yıllık evliikte boşanma oranları
  • Eşleriyle internet üzerinden tanışanların yüzde 17'si yedi yıl sonra boşanırken, sosyal çevre sayesinde tanışan çiftlerin yüzde 10'u boşanıyor.

10 yıllık evlilikte boşanma oranları
  • İşyerinde tanışanlar yüzde 24 ile en yüksek boşanma oranına sahip.
  • İnternet'te tanışanların yüzde 20'si boşanıyor.
  • Bir bar veya restoranda tanışanların yüzde 19'u boşanıyor.
  • Aile, arkadaşlar veya komşular aracılığıyla tanışanların yüzde 15'i boşanıyor.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER