Terapiportali.com 04.01.2012

Mutlu evliliğin sırrı

Yapılan araştırmalara göre, mutlu evliliğin sırrı, eşlerin karşılıklı olarak minnettarlıklarını göstermelerinde saklı. İşte minnettarlığı göstermenin basit yolları...

Romantik komedi filmleri, pop müzik ve genel anlamıyla popüler kültür, mutluluğun kişinin mükemmel eşi bulmasından geçtiğini söyleyebilir. Ancak, mutlu bir ilişkinin sırrı, iki kişi arasındaki karakter özelliklerinin sihirli bir uyumu değil. İlişkiyi sürdürme ve geliştirmeye ilişkin becerilerin öğrenilmesi mümkün!

Mutlu evliliğin sırrı

İki tarafın da birbirine güvendiği ve birbirlerine açılarak kırılgan yönlerini paylaşabildiği yakın bir ilişki istiyorsanız, minnettarlığınızı daha çok ifade etmek isteyebilirsiniz. Minnettarlığın dışavurumu, eşinizin gözündeki imajınızı geliştirmekte ve duyguların paylaşılabileceği açık bir ortam yaratmakta diğer olumlu duyguların dışavurumuna oranla daha etkili oluyor.

Başarılı ilişkilerde minnettarlık duygusunun en ön sırada gelmesi pek de şaşırtıcı değil. Aslında, karşı tarafı takdir edebilmek uzun süreli evliliklere etki eden en önemli faktörlerin arasında geliyor.

2005 yılında yapılan araştırmalardan biri, yeni evlenen çiftlerde evlilik uyumunda ve evlilikten alınan tatminde tarafların minnettarlık duygusunun büyük etkisi olduğunu vurguluyor (Scramm, Marshal ve Harris). Yeni evlenen çiftler takdir ve minnettarlık gösterebilen eşleri daha olumlu algılıyorlar. 3 hafta boyunca düzenli olarak minnettarlığını paylaşan çiftlerde dayanışma duygusunun arttığını dile getiriyorlar.

Minnettarlığın ilişki üzerindeki etkileri karmaşık olsa da, Emotion akademik dergisindeki yeni çalışmalardan biri minnettarlık duygusu sayesinde eşin karşı tarafı daha olumlu görmesinin mümkün olduğunu netleştiriyor (Lambert, Fincham 2011).

Çalışmanın öne sürdüğüne göre, bu durum eşlerin ilişkiye yaptıkları uzun vadeli yatırımlarını artırmalarında ve aynı zamanda tarafların ilişkiyle ilgili sıkıntılarını dillendirmelerinde etkili oluyor, ilişkinin sağlığına katkıda bulunuyor.

Minnettarlığı göstermenin basit yolları:
  • Gerekli çabayı gösterip eşiniz hakkında ne düşündüğünüz ve neyi olumlu gördüğünüzü zihninizde canlandırın.
  • Bu minnettarlığı, belki de normalde yapmayacağınız bir şekilde, sözlü veya yazılı olarak paylaşın.
  • Ufak, ama karşı tarafın çabasını takdir ettiğinizi vurgulayan hareketler yapın (ev veya yemek işlerine yardımcı olmak, yapılması gereken bir işi halletmek gibi.)


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER