Junoastrology.com 14.03.2017

Başak Burcunda Dolunay'ın burçlara etkileri

İleriye dönük odaklanmanız gereken işleri yapmanın tam zamanı. Juno Yıldız Gözlemcisi, 12 Mart Başak Burcunda Dolunay'ın burçlara etkilerini yazdı.

Bu Dolunay bizi, kabuğumuzdan çıkmaya, korkularımız ve kaçak dövüşme adetimizden sıyrılıp, hayatımıza yön verecek mantıklı ve makul tutumlara kucak açmaya bir şekilde teşvik edecektir. Ancak bütün bu sürecin en önemli unsuru, detayları gözden kaçırmamak, olayları istediğimiz gibi değil olduğu gibi görmekten kaçınmamak, durumun adını koyup, mantıklı bir çözüme yönelmektir. Zararı gidermenin mümkün olmadığı durumlarda ısrarcı olmak yerine, zararı durdurmaya ve ileri dönük çare bulmaya odaklanmamız yerinde olacaktır!

Başak burcunda dolunay
 

Burç ve Yükselen Burç için yorumlara gelince;

Koç veya Yükselen Koç: Sizin kesinlikle "daha iyi hissettiğiniz günleriniz" olmuştur. Mağduriyet, mağlubiyet, atalet, göz ardı edilmişlik, çaresizlik, hiç olmadı isteksizlik duygularınızın tavan yaptığı bir süreçten geçiyorsunuz. Yapmanız gereken şeyler var! Ama sizde yapacak gönül yok. Zira siz arzu ve eğilimlerinize ters düşen süreçlerin parçası olmaktan, ya da aynı fikirde olmadığınız kişilerin lafına sözüne bağımlı kalmayı sevmiyorsunuz. Görev duygunuz, çalışma mecburiyetiniz, mantıken hayat düzeninizi sürdürmek için atmanız gereken adımlar ve göstermeniz gereken sabır bir yanda, kendine acıma hissiniz öbür yanda.Hadi hadi… Elinizden gelenin en iyisini yapın. Zira insan başkasına hesap verse de, yaptığı her şeyi kendisi için yapar ve öğrendiği yanına kar kalır.

Boğa veya Yükselen Boğa: Bu aralar, içinizde bir yan "macera" arasa da, bir yanınız incinmekten ve münasebetsiz bir riske girmekten korkuyor. Kendinizi her halükarda güvenlik alanınız içinde huzuru kaçmış ve alıştıklarını kaybetmekten yana kaygılı hissediyor olabilirsiniz. Lakin, güvensizlik kaygısı ya da yeni bir zemin kazanma arzusu ile atacağınız adımları da iyice ölçüp biçmeniz, kontrollü sıçramalar yapmanız yerinde olacaktır. En iyisi siz bir karar vermeden, sizi ürkütenin ve arayışınızın ne olduğunu tam olarak kendinize tarifleyin! Beklentileriniz hakkında net olursanız, yapmanız gereken değişimi de daha rahat planlar, daha iyi yönetir, daha az zarar görür, daha hızlı yol alırsınız… "Zaten beni başka kim ister ki…" diyip, gönlünüzü doyurmayan mantık ilişkilerine rıza göstermeye de kalkmayın! Keyifli bir yalnızlığı yaşayamayan, cüretkar bir beraberliğe de kucak açamaz.

İkizler veya Yükselen İkizler: Ürkek ya da güçten düşmüş hissettiğiniz bir dönemde olduğunuzu söylemem lazım. Ya siz daha fazlasına güç yettirememekten çekiniyorsunuz, ya da birileri sizi geri çekilmenize neden olacak şekilde köşeye sıkıştırmış.  Güvenmek, yan yana durmak, kaybetmemek istediğiniz insanlar tarafından, çok da içinize sinmeyen şeylere mecbur bırakılmış olmanız da mümkün. Güvenlik alanınızı, uzun vadeli çıkarlarınızı, hayatınızda kalmasını istediğiniz düzeni korumak için, bir süreliğine geri çekilmeyi, sabretmeyi kabul etmeniz gerekebilir. Ama bir yandan da, bu iş birliğinin, beraberliğin, ast-üst ilişkisinin nereye kadar sürdürebilir olduğunu kendinize sormanız da gerekecek. Bir ara bir değişiklik yapmanız lazım… Ama bunu kendinizi kırılgan ve yaptırım gücünden yoksun hissettiğiniz anda değil, gerekli koşulları sağladığınız zaman yapın. O vakte kadar da, kendinize acımaya değil durum tespitine odaklanın.

Yengeç veya Yükselen Yengeç: Temkinli ve planlı adımlar atmanız, ağzınızdan çıkan lafı bilerek konuşmanızı elinizden çıkan işi özenle yapmanız gereken bir zamandasınız! Ancak kaygılarınız, plan yapmanıza ve içinde hareket etmeniz gereken koşulları tam anlamıyla tanımlamanıza engel oluyor olabilir. Düzeninizin alt üst olma ihtimali, sizi fazlasıyla endişelendiriyor. Bu yüzden de, hangi adımın uygun, hangisinin aşırı olacağına karar veremiyorsunuz… Bu süreçte sizi yönlendiren bir başkasının talepleri, beklentileri, ısrarı da olabilir. Muhtemelen arzunuzla değil, hayat veya iş ortaklarınızın tercihiyle bazı değişiklikleri göze almak fikri de sizi rahatsız ediyor. Her şey zamanla yoluna girer… Ama siz şimdi şu kolu kanadı kırık moddan acilen çıkın. Önünüzü 1 metreden fazla göremiyorsanız, görebildiğiniz 1 metreyi bebek adımları ile yürüyün. Attığınız adımın sorumluluğunu alır, dengenizi korursanız, yol önünüzde açılır.

Aslan veya Yükselen Aslan: Bu aralar, ihtiyaç duyduğunuz maddi güvenden veya kaynaklardan, manevi destekten, ya da görmek istediğiniz saygıdan ve ilgiden mahrum kalmış gibi hissetmeniz mümkün… Koşullar bu kadar kötü olmasa da, sizin yoksunluk hissiniz o kadar tavan yapmış ki, elinizde olan hiç bir şey size "yeterince iyi" gelmiyor olabilir. Ya da güvenliği, değerli olma hissini, haz alma duygusunu erişilemeyecek olanda aramaya başlamış olabilirsiniz. Fazla para harcamaya, sizi tüketecek ilişkilere kucak açmaya, ya da kaybettiklerinize, asla alamadıklarınıza, arayıp bulamadıklarınıza takılıp günü ziyan zehir etmeye kalkışmayın! Düşünmeden atacağınız her adım sonradan size daha büyük zarar ve daha önemlisi özsaygı hasarı olarak geri dönecektir! Kendi değerinizi fark edin ve biraz içinizi parlatın. 

Başak veya Yükselen Başak: Yalnızlık korkusu ile, kendini olmayacak ilişkilerden, ayağınıza dolanacak bağlardan koruma arzusu arasında kıvranıyor olmanız pek mümkün. Şimdi Canlarım… Mükemmel diye bir şey yoktur. Nitekim siz de öyle değilsiniz. Ama sizin, kendinize göre en doğru olanı yaparsanız, herkesin de size göre doğru olanı yapacağına dair tuhaf bir inancınız ve beklentiniz var. Şimdi tabi bu önermede size göre kısmını özellikle öne çıkartmak mühim. İstediğiniz sonucu elde edene kadar herkesi ve her şeyi ittirip kaktırmak yerine, bu arada kimler ne yapıyor ve benim emeklerim nereye gidiyor diye kendinize sormak gerekmez mi? Dünyayı düzeltemedim, atmosferi temizleyemedim, insanlara adap kazandıramadım gibi kendinize biçtiğiniz radikal misyonları dert etmeyi bırakın! Siz önce bir kendinize çeki düzen verin. Sağlığınızı, düzeninizi sakince yoluna koyun. Başkalarını kurtarmayı bırakın. Haddinizi, sınırınızı belirleyin. Denge bozulduysa, bunda sizin de payınız vardır! Emeklerinizi, enerjinizi verimli alanlara aktarın. O zaman daha mutlu ve huzurlu olursunuz.

Terazi veya Yükselen Terazi: Hayat veya çevrenizdeki insanlar, sizden bir takım fedakarlıklar bekliyor. Huzur ve düzeni sağlamak için, bazı şeylerden vazgeçmeniz gerektiğinin farkındasınız. Ama böyle olmasından hiç de memnun değilsiniz. Mantığınız size bu zorluğu göze almanız gerektiğini söylese de, konfor alanınıza duyduğunuz ihtiyaç, ya da sevdiğiniz şeylere sahip çıkma güdünüz, kendinize acıma duygunuzu arttırıyor ve derin bir kaygıya yol açıyor. Ama ortada sürdürülmesi mümkün olmayan bir durum var. Ve siz daha fazla zarar görmemek için bir şekilde, bir şeylerden vazgeçmeniz gerektiğinin farkındasınız! Bu sağlığınıza zarar veren yeme, içme alışkanlıklarınız, cebinize zarar veren tüketim şekliniz filan da olabilir. Ya da basitçe artık sürdürülmesi mümkün olmayan bir alışkanlığa veda etmeniz gerekebilir. Siz bunu bir özgürlüğünüzün önünde engel ya da bir baskı olarak görseniz de, ortada vermeniz gereken mantıklı bir karar var. Olan oldu, biten bitti ve sizin önünüzde cesaretle ve özenle yürünmesi gereken yeni bir yol var.

Akrep veya Yükselen Akrep: Önünüzde bir takım fırsatlar, teklifler uzanıyor… Ancak siz bunları yeterince iyi bulmadığınız için, bir türlü memnun ya da heyecanlı hissedemiyorsunuz! Hayatın karşınıza çıkarttığı insanlar ya da koşullar, umduğunuz kadar onaylayıcı ve teşvik edici değil. Belki size sunulan koşulların karşılığında talep edilenler fazla yüksek. Belki de eleştiri ve yönlendirmenin dozu sizin tahammülünüzü aştı. Ya da istenen şey çok makul ve yapılabilir gibi görünse de, siz kendinizi bazı adımları atacak kadar güçlü ve arzulu hissedemiyorsunuz. Şimdi hemen o melankoli, mahrumiyet hissi, onaylanmama ve sevilmeme korkusu, cesaretsizlik hislerinizi kontrol altına alın! Önce kendinize dürüst olun. Gerekeni yaptınız mı yapmadınız mi? Ya da elinizden geleni yapmış olsanız da bir eksiklik hata var mı yok mu? Sonra da, gayretinizi toplayıp bu koşullar altında yola olabildiğince sağlam adımlarla devam edin. Yolun akışını hep siz belirleyemezsiniz ama attığınız adımı daha düzgün atabilirsiniz.

Yay veya Yükselen Yay: Şimdi sizin için geri çekilme, rahatınıza göre davranma, ya da kendinize acıma zamanı değil! Kaçmak değil sorumluluk almak, üzerinize düşeni fark etmek ve gereğini yapmak zorundasınız. Hüzün, yas, depresyon, bazen bir ana kucağı kadar tatlı gelebilir. Ama hayatın bize bu duygulara kendimizi bırakmak için izin verdiği ve vermediği zamanlar vardır. Şimdi sizin için, yeteneklerinizi, bilgilerinizi, aklınızı, paranızı, tüm kaynaklarınızı, hayati önceliklere göre şekillendirme zamanı! Siz güvende olmak isterken başkalarını güvende tutmak, sakin olmak, temkinli ve tutarlı davranmak zorundasınız. Şenlik ateşleri sönmüş, eğlence bitmiş, insanlar evlerine gitmişken ve seyirciler alkış tutmuyorken ortalığı toplayan, önce kendine saygısını kazanır, sonra da başkalarının saygısını kazanma zamanı gelir.

Oğlak veya Yükselen Oğlak: Elinizden fazla bir şey gelmemesine alışkın değilsiniz biliyorum. Ortalıkta bir alay ucu açık konu, sıkıntıda insan, çare ya da çözüm bekleyen sorun var ve sizin elleriniz ya da gücünüz hepsine yetmiyor. Ama böyle zamanlarda da, mantıklı, tutarlı, aklı selim, sakin, ve elinden geldiği kadarını yapmaya çalışan birilerine ihtiyaç vardır. Bazen büyük planlar yapamasak da, küçük hareketler ya da yerinde önlemlerle, her şeyin daha beter kontrolden çıkmasına engel oluruz. Yetersizlik ya da eli kolu bağlı olma hissine rağmen, güçlü ve tutarlı duruşunu kaybetmeyen insanlar, gerçekten güçlü ve güvenilir olanlardır. 

Kova veya Yükselen Kova: Umduğunuz kadar para, saygı, talep, kaynak bulamıyor olabilir, ya da sadece bulamamaktan endişe ediyor dahi olabilirsiniz. Hakkınız yenilmiş, alacaklarınız verilmemiş, umduğunuz terfi gelmemiş olabilir. İşinizi, konumunuzu, refahınızı istediğiniz ayarda tutamamaktan korkuyor olabilirsiniz. Bunlar geçer! İnsana kalan koşullar üzerinde kurduğu iktidar hissi değil, kendini kontrol edebilme yeteneğidir. Umduğunuzla değil, elinizde olanla en iyisini yapın! Borçlanmayın… Borcunuz varsa ödeyin, sakın yeni harcama yapmayın! Kaybettiklerinize yanmak kaybedebileceklerine istinaden hüzünlü ya da kaygılı olmak sizi mantıklı ve makul olmaktan alıkoyuyorsa, buna akıl yürütme değil, akıl tutulması denir. Kolay olmayacak, ama iyi olacak! HAYDİ…

Balık veya Yükselen Balık: Tamam biliyorum mağdursunuz! Ya çok şey verdiniz karşılığını alamadınız, ya da vermek istemediğiniz kadar çoğu sizden isteniyor. O zaman ilişkiler ve beklentiler tablosunu önünüze yayıp, hesap kitap işlerine başlamanın tam zamanıdır. Şimdi… Ortada geri dönülmemesi, tutulması gereken ama sizin kaytarmak istediğiniz sözler, yan çizmek istediğiniz bir anlaşma varsa, bir kere bu konuda kendinize dürüst olun! Üzerinize düşen bir şey varsa, bunu yapın bitsin. Eğer kendi iyiliğiniz için, bir süre katlanmanız gereken bir sıkıntı varsa, bunu da bir şekilde yaşayın ve tüketin gitsin. Üzerinize vazife olmayan şeylere, sırf kıymetli olmak ya da umduğunuzu elde etmek için aday olduysanız, o zaman önce kendinize sonra başkalarına sınır koymayı bilin! "Ama sen bunu hep yaparsın! Şimdi niye yapmıyorsun?" diye bir şey yok… Zararın neresinden dönülse kardır! Ve inanın sizin kendinize gönüllü olarak verdirdiğiniz zararı, size bir başkası asla zorla veremez.

Kaynak: junoastrology.com


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER