› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 20.08.2014

Astrolojide Ay fazları

Astrolojik olarak önemli olan Ay döngüsü ve fazları hakkında bilinmesi gerekenleri astroloji uzmanı Asude Argun Pudra.com'da yazdı.

Astroloji’deki tüm döngülerin içinde, bizi günlük hayatta en çok etkileyen Ay'ın döngüsü. Bilimsel olarak Sirkalunar dediğimiz bu periyot, bir Yeniay’dan diğer Yeniay’a kadar süren yaklaşık 30 günlük süreyi anlatıyor. Dünya etrafında sürekli dolanan Ay, incecik bir Hilal olarak doğuyor, Dolunay’a kadar bir tarafından genişliyor, ardından diğer tarafından tekrar incelmeye başlıyor.

Astrolojide Ay fazları

Gözünüzle takip edebileceğiniz gibi, hicri takvimle de bu döngüyü takip edebilirsiniz. Hicri takvimdeki ayın 1'i ayın Hilal evresine denk geliyor, ayın 14’üyse Dolunay zamanı. Dini aylar, tamamen Ay’ın döngüsüne göre düzenlendiğinden 29 ya da 30 gün çekiyor.

Hepimizin gözle takip edeceği, Ay fazları dediğimiz bu basit döngü, çok önemli bir astroloji bilgisini içinde barındırıyor. Astrolojide Ay’ın 8 temel fazı bulunuyor. Güneş’le Ay arasındaki açısal bağlantı 45 derecelik açılarla hesaplanıyor: 0–45 derece Yeniay, 45-90 derece Hilal, 90-135 derece İlkdördün, 135-180 derece Dolanay, 180-135 derece Dolunay, 135-90 derece Solanay, 45-0 derece Eskiay.

Astrolojide başlıca Ay Fazları
Astrolojide yaklaşık 7 günlük periyotlarla değişen başlıca Ay fazları Yeniay, Hilal, İlkdördün, Dolunay, Sondördün ve Eskiay'dır. Ay'ın fazlarının astrolojik yorumu başlıklı yazımı okuyarak Ay fazlarının astrolojiye etkileri hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Yeniay: Güneş’le Ay’ın aynı derecede birleştikleri andan itibaren yeni bir dönem başlar. Ancak Güneş’in ışığı altında kalan Ay kendini gösteremez. Güneş’in ışığını yansıtması için biraz ilerlemesi gerekir. O yüzden Yeniay karanlık olur. Yeni bir enerji başlar, ancak henüz ortalık aydınlanmaz. Kadim astrologlar bu karanlıkta yol almanın iyi olmadığını söylerler. Oysa günümüzde “şu saatte Yeniay doğdu, yeni işlere şimdi başlayın” gibi yanlış bilgiler dolaşıyor. Dikkat etmenizi önemle tavsiye ederim.

Hilal: Yeniay’ın ardından, Ay Güneş’ten hızla uzaklaşmaya başlar. Yaklaşık 1 gün sonra Hilal, akşam Güneş baktıktan hemen sonra, batıdan Güneş’in ardından incecik bir şekilde çıkar. Halk arasında bu “Akşam Hilali” olarak bilinir. Ay’ın uçları Güneş’e doğru bakar. Gökyüzüne baktığınızda sağ elinizin baş ve işaret parmağıyla yaptığınız ters “C” harfi şeklindedir. Her gün, Güneş battıktan sonra biraz daha geç doğarak, genişlemeye başlar. Hicri takvimin 1. ve 7. günleri arasında Yeniay fazı gerçekleşir, Ay büyümeye başlar. Büyüme, gelişme, ilerleme için en iyi dönemdir.

İlkdördün: Yaklaşık 7 gün sonra Ay, yarım daire şeklini alıp, İlkdördün fazına geçer. Şekli büyük “D” harfi gibidir. Güneş’le Ay arasında sert açılar geliştiği için gerginlik bu günlerde ortaya çıkar. Eleştiri aldığınız, düzenleme yapmanız gereken zamanlarda olduğunuzu bilmelisiniz. Gelişim krizleri bugünlerde yaşanır. Hicri takvimin 7. ve 12. günleri arasında Ay büyümeye devam eder, İlkdördün fazı yaşanır.

Dolunay: Ay, Dolunay haline geldiğinde, gecenin tam yarısında, ortada bulunur. Olayların kontrolsüz biçimde ortaya çıktığı bugünlerde, duyguları bir kenara bırakmak, objektif kalmak imkansızlaşır. İyi ya da kötü her şey en üst seviyede ortaya çıkar. Duygusal enerji en yüksek hale gelir. Doğum haritanızdaki etkiye göre, hiç düşünmediğiniz bir anda, kendinizi ağlarken ya da bağırırken bulabilirsiniz. Yeniay’da başlayan şeylerin hasad zamanı Dolunay’dır. Hicri takvimin 13. ile 15. günleri Dolunay fazı yaşanır.

Sondördün: Dolunay'ın etkili olduğu yaklaşık 3 günlük süreçten itibaren Ay küçülmeye başlar. Artık gecenin yarısından sonra, gittikçe sabaha doğru doğmaya başlar. Büyürken genişlediği yönün tersinden küçülmeye başlar yani dolduğu gibi solar. Yaklaşık 7 gün sonra yarım daire şekline gelir. Bu kez ters büyük “D” şeklini alır. Bu süreçte gerginlikler son kez ortaya çıkar. Ay küçüldüğü için bitirilmesi gereken işlere eğilmek yerinde olur.

Eskiay: Artık Ay, gittikçe daha geç ortaya çıkar. Sabah gün doğmadan önce sahneye çıkar. Büyüdüğü yönünün tersinden, incelerek, sabah gün doğmadan görünen Hilal şeklini alır. Bu durumuma halk arasında “Sabah Hilali” denir. Sol elinizin baş ve işaret parmaklarıyla yaptığınız “C” harfi şeklinde görünür artık. Hemen ardından birkaç gün hiç görünmez. Bu sırada Güneş’le birleştiği için ışığını yansıtamaz. Burası en karanlık nokta olduğundan enerji bulmak, hareket etmek zordur. Ardından yepyeni bir Yeniay’la geceye doğar, yeni bir döngü başlar.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER