› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 12.12.2014

Çin Astrolojisine göre 2015 yılı yorumu

Feng Shui ve Çin Astroloji'ne göre 2015 nasıl bir yıl olacak? İyi şanslar, güçlü ve zayıf alanlar hangileri? Feng Shui Uzmanı Esra Koyuncu Pudra.com'da anlatıyor.

Çiftçi takvimi, ya da diğer adıyla Hsia takvimi, sadece geçen zamanı kaydeden bir araç değil, aynı zamanda oldukça güçlü bir öngörü sistemidir. "Kaderin Dört Sütunu” diye bilinen Çin astroloji yönteminde kişinin kaderi ve geleceği, doğum gününün Çin takvim formatına dönüştürülmesi ile okunur. Bu takvimin özelliği, zamanı belirten tüm birimlerin (yıl, ay, gün ve saat) beş element ile temsil edilmesidir. Evrende, her şey beş temel elementten oluşur: metal, su, ağaç, ateş ve toprak. Elementler arasındaki ilişkiler kişinin yaşamında karşılaşacağı şansı da belirler. Bu bilgiler doğrultusunda kişiler iyi şanslarını artırabilir, kötü şanslarını ise en aza indirgeyebilirler.

Çin Astrolojisine göre 2015 yılı yorumu

Çin takviminde 2015 Keçi Yılı iki element tarafından sembolize edilir. Toprak ve üzerinde yin ağaç. Elementler arasındaki yapıcı ve yıkıcı döngüye göre ağaç toprağa hakim olur. Bu durumda birbirleri ile çatışan, yıkıcı bir ilişkiye sahiptirler. Genelde çatışan elementler huzursuzluklara işaret eder. Demek ki uluslararası çatışmalar ve gerginlikler bu sene de yakamızı bırakmayacak. Yine de geçen seneye oranla bu çatışmalar çok daha kolay çözümlenebilecek, çünkü yin ağaç elementi esnek ve uyumludur. 2014’ü temsil eden yang ağaç ise hiç eğilip bükülmeyen, kendinden ödün vermeyen, prensiplerine sıkı sıkıya bağlı, inatçı bir elementti. Yin ağaç elementi bir ağacın dallarını temsil eder. Bir çiçek gibi narin ve uyumludur. İnatçı değildir, her ortama uyum sağlar. Bu yaklaşım ile anlaşmak ve çözümlere ulaşmak çok daha kolay olur.

Politik açıdan keçi yılı
Çin takviminde Keçi, Batı takvimine göre Temmuz ayıdır. Sıcak yaz mevsimi halen devam etmektedir. Keçinin içinde yin ateş, yin toprak ve yin ağaç elementleri saklıdır. Hiç su yoktur. Toprak kuru bir çöl toprağı gibidir. Ne kadar ilginçtir ki, Ortadoğu’nun çöllerinde vuku bulan son iki Körfez Savaşı da Keçi yıllarına denk gelmektedir. 1991’de binlerce Amerikan askeri Kuveyt’in özgürlüğü için savaşmıştı. 2003’te ise Irak’taki rejimi düşürmek için. 2015’te bir Körfez Savaşı daha çıkarsa hiç şaşırmamalı.

Gök ve yer hanelerinden oluşan Çin takvimi 60 yıllık döngülerle tekrar eder. Yani aynı Yin Ağaç Keçi yılını 60 sene önce 1955’te ve 120 sene önce 1895’te yaşamıştık.

1955 yılı uluslararası çatışmaların son bulduğu barış, birlik ve dayanışma anlaşmalarıyla hatırlanır. 1955 Şubatı'nda Türkiye, İngiltere, İran, Irak ve Pakistan arasında Bağdat Paktı kurulmuştu. Mayıs 1955’te Batı Almanya Nato’ya girdi. Aynı sene Sovyetler Birliği ile birlikte 7 komünist ülke Varşova Paktı’nı imzaladılar. Burma ve Japonya arasında barış anlaşması yapıldı. Ayrıca 1955 Şubatı'nda Güneydoğu Asya Birliği kuruldu. Yine bir Yin Ağaç Keçi yılı olan 1895’te Çin ve Japonya arasındaki savaşa son veren Shimonoseki Barış Anlaşması imzalandı.

Tabii bu yılları sadece huzur içinde anamayız. 1955’te Güney ve Kuzey Vietnam arasında savaş başladı ve 1975’te Amerikalılar Güney Vietnam’dan çekilene kadar sürdü. 1895 Çin için karışık bir yıldı. Qing İmparatorluğu’nun Japonlar tarafından yenilmesiyle Kore ve Tayvan’ın kontrolü Japonlara geçti. Bunun için imzalanan Shimonoseki Anlaşması Çin’de çok büyük tepkilere yol açtı ve büyük protestolara neden oldu.

Çin metafiziğinde ağaç, büyüme ve hareketi temsil eder.
Önceki yin ağaç keçi yıllarında yaşam tarzında yenilikler de oldu. Temmuz 1955’te ilk Disneyland Kaliforniya’da açıldı. Nisan ayında İllinois’te ilk Mc Donald’s dükkanı açıldı. Kasım ayında Alfred Nobel, her sene düzenlenen Nobel ödüllerini başlattı. 120 sene once 1895’te Amerika’da tarihteki ilk araba yarışı yapıldı.

Araba yarışı demişken 2015’in toprak elementinin çok kuru olduğuna değinmiştik. Kuru toprak yolları temsil eder. Böyle yıllarda ciddi trafik kazaları olur. Bu nedenle 2015’te tehlikeli araba kullanmaktan kaçınmak gerekir. James Dean’in öldüğü meşhur kazayı hatırlayın. 30 Eylül 1955’teydi. O da bir Yin Ağaç Keçi yılıydı. Lady Diana 1997’de bir araba kazasında ölmüştü. Lady Diana bir Yin Ağaç Keçi yılında doğmuştu. 11 Haziran 1955’te Le Mans araba yarışlarında 83 kişi ölmüş, yüzlerce kişi yaralanmıştı.

Çevre faktörü
Bu sene keçinin yarattığı kuvvetli toprak enerjisi deprem, toprak kayması, çığ, binaların çökmesi gibi toprak felaketlerine sebep olabilir. Japonya’daki korkunç 311 depremi 2011’de bir öküz günü ve keçi saatinde olmuştu. Bu sene hiç su elementi olmadığı için toprak çok kurudur. Bu da orman yangınlarına, tayfun, hortum ve ani iklim değişikliklerine neden olabilir. Keçi burcu hiç su barındırmadığından “ağacın mezarıdır”, bu da bitki ve ağaçlara iyi gelmez. Bu nedenle küresel ısınmaya bağlı olarak gelişen iklim değişiklikleri artacak ve derinleşecektir. 2015’te yeni çevre felaketlerine şahit olabiliriz. Tabii ki nükleer felaketleri, hava ve su kirlenmesi ile birlikte ciddi bir çevre tahribatını da gözardı edemeyiz.

Çin takviminin 60 yıllık döngülere tekrarlandığını söylemiştik. Slovenya ve Amerika’da 1895’te çok büyük depremler oldu. Ayrıca 1955’te Kaliforniya’da, Mısır’da, Çin’de de ciddi depremler yaşandı. 1955 Ağustosu'nda Diane Kasırgası Amerika’nın kuzeydoğusunda 200’den fazla kişinin yaşamına maloldu. Eylül’deki Hilda Kasırgası ise Meksika’da 200 kadar kişinin ölümüne sebep oldu.

Sağlıkla ilgili
Yin ağaç elementi insan vücudunda boyun, sırt, omuriliği ve karaciğeri temsil eder. Yin ağaç bir çiçeğe ya da ağaç dalına benzetilir. Hassastır, kolay bükülür ve kırılır. Yin ağaç insanları kolayca yaralanırlar. Özellikle de boyun, sırt ve küçük kemikleri hassastır. Örneğin kemik erimesinden şikayetçi olan Nicole Kidman bir yin ağaç insanıdır ve göğüs kafesini kırmıştır. Madonna ise 2005’te tam da yaşgününde attan düşerek omurgasını kırmıştır. Bu sene suyun olmaması ağaç için sağlıklı değildir. Bu yüzden kemiklerimizde sorunlar yaşayabiliriz. Kalsiyum, magnezyum ve Omega 3 ile kendinizi güçlendirin.

Çin tıbbında toprak elementi mide, pankreası, kas ve dokuları temsil eder. Kanser hastalığı toprak elementinin dengeden çıkmasıyla oluşur. Bu sene keçi burcu, öküz ve köpek burcu ile birleştiğinde kuvvetli bir “toprak cezası” oluşturur ve bu da kanser, obezite, şeker gibi hastalıkların artmasına sebep olur. Mide ve pankreas hastalıklarına da sıkça rastlayabiliriz. 2015 yılında hiç su elementi olmadığından böbreklerimiz ve bağışıklık sistemimiz zayıflar. Bol anti oksidan ve Omega 3 alarak hücrelerimizi korumalı ve vücudumuzdaki su oranını arttırmalıyız. Ayrıca fazla karbonhidrat ve şekerli yiyecekleri tercih etmeyin.

Steve Jobs örneğini verecek olursak… Steve Jobs bir zayıf ateş insanı. Tablosunda çok miktarda toprak elementi var. 2004’te pankreas kanseri teşhisi kondu. Ancak kanser muhtemelen 2003’te keçi senesinde başlamıştı.

Yin ağaç insanları uyumlu, çok yönlü ve becerikli
Ağaç elementi nezaketi temsil eder. Ağaç insanları dürüst ve prensiplerine bağlı kişilerdir. Yang ağaç insanları daha inatçıdır. Yin ağaç ise yumuşak ve esnektir. Çevrelerine ve şartlara kolayca uyum sağlarlar ve hedeflerine ulaşmak için değişik yollar seçebilirler. Güvenilir dostlardır. Ancak uzun vadede başarılı olmak için prensiplerini arka plana atabilirler.

Yin ağaç insanlarının el becerileri gelişmiştir. Müzik aletleri çalmada, dikiş dikme gibi el becerilerinde üstlerine yoktur. Bu nedenle aralarından çok sanatçı ve modacı çıkar. Örneğin Nicole Kidman, Madonna, Coco Chanel, Yves Saint Laurent yin ağaç gününde doğan sanatçılar. Yin ağaç ünlüleri arasında Prenses Diana’yı, Julia Roberts’ı, Sheryl Sandberg’I, Prens Williams’ı, John Travolta’yı, Mick Jagger’ı, John Lennon’ı, Hugh Jackman’ı, Malaia’yı sayabiliriz.

Yin ağaç insanına iyi bir örnek Mick Jagger’dır. Son 50 yılın en başarılı rock sanatçılarından. 1967’de uyuştucu bulundurmaktan hapse girmişti. Şimdi 70’ine yaklaşmasına rağmen sağlıklı, enerjik bir vücuda sahip. Bunu da disiplinli yoga, bale ve fiziksel egzersizlere ve vejeteryan beslenmeye borçlu. 1960’larda büyük bir rock yıldızı olmasına rağmen London School of Economics’de okulunu bitirdi. İşte bu çok yönlülük, esneklik ve uyum ruhu, onu bu yaşta genç ve başarılı kılıyor. Yin ağaç insanları agresif değildirler. Uzlaşmacı ve fedakar bir yapıya sahiptirler. Bu nedenle de 2015 agresif hareketlerden kaçınılan ve uzlaşmak için en iyi çözümlerin arandığı bir yıl olacaktır. Uluslararası zıtlıkları, politik çatışmaları çözmek için çok daha iyi bir sene olacaktır.

Ağaç, bahar mevsimidir ve büyümeyi, gelişmeyi temsil eder. Ayrıca nezaketi, prensipleri ve bütünlüğü de. Bütün bu iyi özelliklerin yanı sıra ağaç insanlarının toprak elementine hakim olma ayrıcalığı vardır. Toprak onlar için para elementidir. Çin astrolojisinin 12 burcundan sadece toprak 4 kez, diğer 4 element ise sadece ikişer kez tekrarlanır. Böylece ağaç insanlarının para ile karşılaşma, zengin olma şansı diğer insanlara göre iki kat daha fazladır. Toprak elementi gayrimenkul ve evleri temsil ettiğinden gayrimenkul devlerinin ve toprak zenginlerinin çoğu ağaç insanlarıdır. Örneğin Hong Kong’daki Li Ka Shing yang ağaç günü doğmuştur ve astroloji tablosunda birçok toprak elementi vardır.

Yin ağaç insanları ise kendilerini daha çok sanat alanında gösterirler. Yin ağaç kadınları çok hoş ve çekicidirler. Erkeklere birer çiçek kadar zarif gelirler. Sanki bir ağaca sarılan sarmaşık misali güçlü erkeklerin tercihlerini oluştururlar. Her alanda olduğu gibi özellikle de sanat alanında çok yönlü ve çok yaratıcı olurlar.

Yin ağaç insanına en iyi örneklerden biri 19 Ağustos 1883’te doğan Coco Chanel. Astroloji tablosunda birçok metal elementi var. Bu elementler onun çevresini saran ve ona yardımcı olan erkekleri temsil eder. Çünkü metal elementi onun için erkek ve koruyucu melek anlamına gelir. Fakir bir aileye doğmuş, annesini 12 yaşında kaybetmiş. Bir yetimhanede yetişirken dikiş dikmeyi öğrenmiş. Terzihanede çalışmasının yanı sıra bir kabarede şarkı söyleyip dansetmiş. Chanel yaratıcılığı, kararlılığı, azmi ve enerjisi ile çok başarılı olmuş. Bu başarıda sadık erkek arkadaşlarının da desteğini almış. İkinci Dünya Savaşı sırasında Nazilerle ilişkisi olduğuna dair söylentiler çıkmış ama daha sonra Winston Churchill’in yardımlarıyla temize çıkmış. Başarılı hayatı yin ağaç kadınının pozitif yanlarını gösterir. Sanatçı, yaratıcı, çok yönlü, esnek ve şartlara uyum sağlayan, erkekler için cazip ve çekici.

Çin tarihindeki ünlü yin ağaç kadınlarından biri de Chimg Hanedanlığı'ndaki İmparatoriçe Dowager’dır. 29 Kasım 1834’te fare saatinde doğmuş (Yin ağaç keçi yılı, yin ağaç öküz günü, ateş fare saatinde doğmuş). Astrolojisi bir yin ağaç insanı için çok asil kabul edilir, çünkü özellikle doğduğu saat bir yin ağaç insanı için hem zeka, hem de koruyucu melek elementidir.

2015’te iyi sektörler
Ekonomiye gelince ateş elementi borsaları hareketlendiren itici güçtür. 5 element insanların ruh halini etkiler. Genel olarak ateş neşe, su korku, toprak meditasyon/düşünce, metal üzüntü, ağaç öfkedir. Ateş genelde insanlara optimist bir ruh hali verir ve piyasaları canlandırır. 2006 ve 2007’de olduğu gibi. 2008’le birlikte gelen su elementi insanlarda korku yarattı. Özellikle Amerika’daki durgunluk ve piyasalardaki olumsuz gelişmeler dengesizliğe yol açtı ve bu durum Amerika ve Avrupa’da 2013 senesine kadar devam etti. Amerikan ekonomisi 2013 yılan yılında olumlu gelişmeler kaydetti. 2014’te de Amerika ve Avrupa’da ekonomik iyileştirmeler kendini gösterdi. 2015’te bu iyiye gidiş devam edecek ve özellikle bahar ve yaz aylarında borsalar ve finans piyasaları çok canlı olacak. Bu sene ateşin gücü ve suyun hiç olmaması ekonomi için iyi. 2015 ve 2016’da ağaç ve ateş elementlerinin varlığı ekonomiyi canlı tutacak.

Ağaç keçi yılı, ağaç elementine ait sektörleri destekliyor. Toprak, ağaç elementi için para demek. Matbaa, kağıt, tekstil, kitap, yayıncılık, medya, yiyecek ve tüketim malları, dekorasyon ve çevre sektörleri ağaç elementine giriyor.

İkinci iyi sektör metal elementine ait. Metal elementi, ağaca hakim olur. Ağaç, metal için para demek. Metal elementine ait endüstriler bankacılık, yüksek teknoloji, bilgisayar, makine sanayileri, otomotiv sanayi, mühendislik, mücevherat.

Ateş elementine ait sektörler için de iyi bir sene sayılır. Çünkü ateş toprak üretir. Yani toprak elementi ateş için verimlilik demektir. Ateş sektörünü temsil eden alanlar hava yolları, eğlence, restoran, enerji, spor, finans, petrol… İlk yarıda biraz durgunluk olabilir, çünkü ağaç ateş için fren gibidir.

Bu sene toprak elementi o kadar iyi değil. Çünkü toprak senesinde toprak sektöründe sahneye birçok rakip geliyor ve karları düşürüyor. Toprak sektörü için para elementi su ve bu sene hiç yok. Toprak sektörleri inşaat, gayrimenkul, tarım, sigorta, kimya, yiyecek gibi…

En zor aylar Temmuz, Ekim ve Ocak. Sırasıyla keçi, köpek ve öküz aylarına denk geliyor.

cin astrolojisi 2015 keci yili feng shui 1
Keçi ile keçi ve öküz burcu birbirine zıt
Keçi yılında doğanlar bu sene ile zıtlık içindeler. Astoloji tablolarında bir de köpek ve öküz burcu varsa ve toprak elementi onlara iyi gelen bir element değilse problemlerle karşılaşabilirler. Sağlıklarına ve toprakla ilgili olabilecek problemlere dikkat etmeliler.

Öküz senesinde doğmuş insanlar da bu sene zıtlık içindeler. Onlar için çok hareketli bir sene olacak. Çok seyahat edebilirler. Ev, iş değiştiriyor olabilirler. Bu değişiklikleri yapmak iyidir. Kendileri bir değişiklik yapmazsa evren onlara zorla yaptıracaktır. Çok riskli sporlardan kaçınmalılar. Örneğin araba yarışı, paraşütle atlama, uçak kullanma vs. gibi. Bir at burcu sembolü taşımak onları keçinin etkilerinden koruyacaktır. Ayrıca öküz yılında doğanlar güneybatıya gitmekten kaçınmalılar, çünkü güneybatı bu sene “Grand Duke” yönü.

Öküz, keçi ve köpek birleştiklerinde çok kuvvetli bir toprak cezası oluşturuyorlar. Bu ceza sinsi bir tehlike demektir. Endişe, huzursuzluk ve toprakla ilgili kötü şansa işaret eder. Bu etkiler, sıkıntıları ve engelleri beraberinde getirir, ilişkileri ve sağlığı etkileyebilir. 2015’te toprak cezasından etkilenecek kişiler arasında Arnold Schwarzenegger, Julia Roberts, Madonna, Bill Clinton, Donald Trump, Angela Merkel, Kim Jong Un, David Cameron, Janet Yellen de var. Bu sene pek çok dünya lideri ve ünlü kişi tehdit altında. Bu cezalar ciddi ve tehlikeli. En azından bir at sembolü takarak keçi yılında koruma sağlayabilirler.

Özet olarak keçi, köpek ve öküz burçlarında olanlar birer at sembolü bulundurmalılar. Bu zıtlıklar sadece doğduğunuz senenin burcu ile sınırlı değil. Doğduğunuz ay, gün ve saatin de burçları var. Onlar da zıt olabilir. Bunun için tüm doğum tarihinizi Çin takvimine çevirmelisiniz. Örneğin öküz yılında doğanlar var. Barak Obama, Sergey Brin ve Google’dan Larry Page, Pricilla Chan, Bernard Arnault gibi… Ya da öküz gününde doğanlar var, Joe Biden, Recep Tayyip Erdogan, Kadir Topbaş gibi. Gün hanesinde zıtlık olduğunda bu insan ilişkilerine ve ailede problemlere işaret eder. Özellikle de eşlerle ya da karşı cinsle ilgili problemlere yöneliktir.

Bu senenin iyi burçları at, domuz ve tavşan.
Fare burcundakiler bu sene romantik bir sene yaşayacaklar. Çok sosyal ve aşk ilişkilerinde hareketli bir sene onları bekliyor. Yılan burcundakiler için seyahat yılı. Bol bol seyahat edecekler, hareketli bir sene olacak.

Yang ağaç, yang metal ve yang toprak senesinde ya da gününde doğanlar için keçi “koruyucu melek” demektir. Yani doğum yılı 0, 4 ve 8’le biten kişiler için. Örneğin 1950, 1960, 1970, 1980, 1990, 1954, 64, 74, 84, 1958, 68, 78, 88 gibi…..Koruyucu melek bizim için işleri kolaylaştıran, ihtiyaçlarımızı karşılayan, bize yardımcı olan kişilerdir.

At burcu yin ağaç yılında doğanlar için akademik yıldızdır. Bebek doğumları için at günü, Hazirana denk gelen at ayını, öğle vaktini temsil eden at saatlerini seçmek iyi olur. Ayrıca maymun ayı olan Ağustos ve Fare ayı olan Aralığı seçerseniz yin ağaç bebekleri için koruyucu meleği temsil ederler.

8.Periyod çocukları etkiliyor.
Feng Shui’deki Uçan Yıldızlar teorisine göre 2004-2024 yılları arasında 8. Periyoddayız. 8 dağ trigramını, çocukları ve gençleri temsil ediyor. 2004’te 8. Periyoda girdiğimizden beri çocuklara yönelik bir çok felaket yaşandı. En son olay Güney Kore’de bir feribotta onlarca okul çocuğu hayatını kaybetmesiydi. Hong Kong’da öğrenciler ayaklandı. Periyod 8’de merkezde çocuklar olduğu için bu devrede onlar maalesef etkileniyorlar. Çocukların iyiliğine ve güvenliğine özellikle dikkat etmeli bu dönem.

2015’te Feng Shui enerjileri
Feng Shui enerjileri de yıldan yıla değişiyor. Onun için sene başlarında iyi ve kötü enerjilerin ev ve ofislerimizin önemli bir yerine gelip gelmediğine dikkat etmeliyiz. Öncelikle olumsuz etkilere önlem alınması, daha sonra iyi alanlara daha rahat odaklanmamızı sağlar. Bu sene kazaları, belaları temsil eden “5 yıldızı”, batıda. Olumsuz etkilerini hafifletmek için evinizin batısına mutlaka metal bir rüzgar çanı asmak gerekir. En kötü aylar Nisan, Haziran, Temmuz ve Ocak 2016. Hastalıkları temsil eden “2 yıldızı”, güneydoğuda. Olumsuz etkilerinden kaçınmak için birbirine bağlı 6 metal para asmak güçlü bir sembol oluşturur.

Bu seneyi temsil eden enerji “Grand Duke” güneybatıda. Bu alanda “Grand Duke”u rahatsız edecek faaliyetlerden kaçınmalı. Örneğin giriş kapınız ya da ön cepheniz Grand Duke alanında ise bu sene tadilat işlerine girişmeyin. İş yerinizde otururken yüzünüzü “Grand Duke” yönüne çevirmeniz ona karşı kafa tuttuğunuz anlamına gelir. Ancak sırtınızı verirseniz senenin enerjisini de arkanıza destek almış olursunuz. Bu sene sırtınızı batıya vererek oturmanızı önermeyiz. Çünkü bu yönde “Üç ölümcül güç” var. Kuzeydoğu ise “Yıkım pozisyonu”, Grand Duke’un tam ters istikameti oluyor. Bu alanda da oturmayınız. Kavga ve hırsızlıkları tetikleyen yıkıcı “3 yıldızı” bu sene evlerin merkezinde. Olumsuz etkilerini hafifletmek için kırmızı bir obje kullanın. Kırmızı bir lamba, örtü, yastık, dosya, kitap olabilir. Skandalları temsil eden “7 yıldızı” ise bu sene güneyde. Geleneksel çözüm şeffaf bir vazo içine 3 bambu dalı koymaktır.

7.periyoddan 8’e geçtiğimiz için 7 olumsuz etkilerini fazlasıyla gösteriyor. MH17’de trajik etkisini hep beraber yaşadık. O yüzden 7 yıldızına çözüm üretmek çok önemli.

2015’te merkezde olan 3 yıldızı deprem/kasırga trigramını temsil ediyor. Bu nedenle de 2015’te depremler olabilir. Etkilenecek alanlar ise orta ve batı alanlar. İçinde orta kelimesi geçen her ülke etkilenebilir. Örneğin Orta Asya, Orta Doğu ve memleketlerin merkezinde bulunan şehirler.

Gelgelelim bereket ve aşk enerjilerine… Bu sene bereket, kuzeyde kapısı olanlardan yana. Kuzey alanınız açık ve aktif yerlere denk geliyorsa, örneğin salonunuz gibi, bereket enerjileriniz canlı olacak demektir. Sınavlara hazırlananlar, akademik çalışmalar yapanlar, müsabakalara katılanlar doğunun enerjisinden faydalanabilirler. Eğer bu alanda yatak ya da çalışma odaları varsa ilerleme kaydettiklerini görebilirler. Çiftler romantik bir ilişki arayışında olanlar, bebek yapmak isteyenler, bu sene yaratıcı ve aşk dolu enerjiler evin güneybatısı ve kuzeybatısında. Umarız bu alan bir tuvalet ya da depoya denk gelmiyordur.

Hepinize huzur dolu, sağlıklı, bereketli bir sene dilerim.

esrakoyuncu.com


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER