Mynet 03.06.2012

Akrep burcu aylık yorumu (Haziran 2012)

Haziran ayında sizi neler bekliyor, burcunuza göre hayatınızda neler olacak, işte aylık burç yorumunuz.

AŞK VE İLİŞKİLER

Akrep burcu aylık yorumu (Haziran 2012)

27 Haziran tarihine kadar devam etmekte olan geri hareket süresince, ilişkinizle alakalı paylaşımın özünü, şöyle derinlemesine gözden geçirmekte yarar var. İki taraf da birbirine karşı dürüst ve açık davranıyor mu? Maddi ve manevi konularda da düşünmek lazım. Nelere gereksinim duymaktasınız, bu ihtiyaçları elde ederken dürüst davranıyor musunuz? Veya ortağınız ne kadar dürüst. Bütün bu konularda yüzleşmede bulunmak gerekiyor. Tabii ki İkizler burcunda gerileyen Venüs, sadakat duygunuzu tartışmaya açıyor. Eşler olarak, iş ortakları olarak birbirinize sadık mısınız? Bu konuda da değerlendirmede bulunmakta yarar görüyorum. Bu süreçte parasal konularda ani karar verilmemeli, hesaplarınızı mutlaka dikkatli bir şekilde gözden geçirmelisiniz. Eşinizin veya iş ortağınızın mali konulardaki durumuyla yakından ilgilenmeniz gerekebilir. Venüs geri hareketi süresince önemli görünümler: 5-6-17-21 Haziranda gerçekleşiyor. 5 ve 17 sert etkilidir. İlişkide bir türlü düzeltilmeyen sorunlar yine karşınıza çıkabilir. Bu durumda dağılmadan, gerçekçi ve uzun vadeli bir şekilde beraberliğinizi mercek altına almalısınız. Olması gerekenleri her ikiniz de kendince düşünebilir. Huzursuzluk, kaygılanma, duygusal gelgitler yaşanabilir. Öncelikle lütfen gerçekçi olunuz. 17 Haziran tarihi, özellikle ilişkideki aksaklıkları belirleyicidir. Görülmek istenmeyen, kabul edilmeyenler önümüze çıkar ve kendini hatırlatır. Eşleşim haritalarında bu görünüm zorlayıcıdır. Ayrılmak veya tam tersine sanki bir şey yokmuş gibi ilişkiyi sürdürmek sakıncalıdır. Tam tersine oturup önce kendinizle yüzleşmeli ve neler sorun çıkarıyor, neden tutarsızlıklar yaşanıyor bunları ele almaktır.

SATÜRN DÜZ SEYRE GEÇİYOR…25 Haziran 2012

*ESKİLERDEN KURTULUN, YENİYE YER AÇIN

5 Ekim 2012 tarihine kadar Terazi burcunda iş ve ortaklık ilişkileriniz anlamında etkili olmaya devam edecek Satürn aksayan noktaları gözden geçirmenizi ve düzenlemenizi sağlayıcı güçlü bir yansımadır. Düzgün yürümeyen, eşit hak ve özgürlük olgusu çerçevesinde sürdürülmeyen bir iş veya özel yaşamınız varsa, bu tarihler arasında gerçekçi bir şekilde durumunuzu gözden geçirmeniz gerekir. Yanlış zaman ve yanlış kişilerle kurulan ve sürdürülen ilişkilerde lütfen dikkatli olunuz. Sizi yıpratan ve üzen durumları kulak arkası yapmak yerine bunları nasıl düzene koyabilirsiniz onları düşünün. Bu uzun sürede, ilişkinizin artı ve eksilerini iyi tahlil etmeye çalışmanız son derece önemlidir. Kimileriniz ailenizden gizli bir evlilik veya gözlerden uzak bir ilişki yaşayabilirsiniz. Bu ilişki sizin açınızdan yıpratıcı dersler ve sorumluluklar içerebilir. İlişkiniz bilinçaltınızda karmaşık düşüncelere sebep olabilir. Bu nedenle ağır sorumluluklar altına girebilirsiniz. Bazılarınız evliliği nedeniyle ciddi sağlık problemleri, psikolojik sorunlar yaşayabilir. Bunlar yanlış yapılan seçimlerin ve acele kararların sonucudur. Böyle bir durumda, ilişkinizi gözden geçirerek nelerin düzeltilmesi gerektiğini veya ne yaparsanız daha huzurlu bir yaşam sürebilirsiniz bunları saptamanız lazımdır. Bu enerjinin etkisi altında, alıştığınız düzeni, direttiğiniz bir planı, eskiye ait konuları inatla sürdürmeye çalışabilirsiniz. Çünkü değişim sizi oldukça korkutabilir. Fakat bu sefer de memnuniyetsizlik, karmaşa ve duygusal kısıtlanmalar sizi rahatsız edebilir. Gördüğünüz gibi ilişkilerinize, kendinize ve içinde bulunduğunuz duruma gayet açık ve net bir şekilde bakmalısınız.

27 Haziran-7 Ağustos tarihleri arasında İkizler burcunda ilerleyecek ilişki evinizin yöneticisi Venüs, popüler iletişimci, arkadaşlık kurabileceğiniz, birlikte gezebileceğiniz, eğlenceli kişileri daha fazla tercih edebilirsiniz. Bu dönemde önemli olan, tarafsız ve net bir şekilde yaşadığınız birlikteliği veya kuracağınız beraberliği incelemenizdir. Ne acele bir yargıda bulunarak iyimser düşünmeli, ne tam anlamadan, tanımadan bir karar verilmemelidir. Bu sürecin bir başka etkisi, aynı anda iki kişiyle birden ilgilenmeniz veya hangi kişiyi tercih edeceğiniz konusunda şaşırmanızdır. Aynı şekilde sizinle olan kişinin de bir başka ilişkisi olabilir veya evlidir. Duygusal olmaktan ziyade bu beraberliklerin temelinde kimi zaman cinsellik kimi zaman maddi paylaşımlar kimi zaman da ortak ilgi alanları olması dolayısıyla başlaması ve sürdürülmesi mümkündür.

-İlişkisi sağlam temeller üzerine oturmuş çiftler bu dönemde paylaşımcı düşünürler. Zevk aldığınız şeyleri ortaklaşa gerçekleştirmek hoşunuza gidebilir. Bilgi paylaşımında bulunmak, beraber farklı bir şeyler üretmek sizi keyiflendirebilir. Bu süreçte duygusal olmak veya derin bir şekilde hassasiyet içinde aşkı yaşamak yerine, tutkularınızı paylaşmak, konuşmak, iletişimde bulunmak hoşunuza gidebilir. Bu dönemde öncelikle ilişkinizde aksayan noktaları belirlemek, kimi zaman aranızda engel oluşturan problemleri mercek altına alarak neler yapılabilir bunu saptamak son derece önemlidir. Cinsel paylaşımın güçlenmesini, lezzetlenmesini sağlayacak olan iletişimdir. Yani partnerinizle ne kadar çok şeyi paylaşıyorsanız birbirinizi o kadar çekici bulabilirsiniz. Bunun tersi durumunda, beraberliği sürdürmek, uzun süreli kılabilmek mümkün değildir. Ayrıca bu süreçte çiftler, fantezilerine sınır koymadan, her şeyi birlikte keşfetmek, birbirlerini yeniden tanımaktan hoşlanabilirler. Dikkat edeceğiniz husus birbirinize olan güven duygunuzu zedelememeniz, açık, dürüst bir şekilde konuşabilmenizdir.

İŞ VE KARİYER

3 Temmuz tarihine kadar etkisi devam edecek Mars-Başak burcu seyri, ileriye yönelik hedeflerinizi gerçekleştirmeniz anlamında etkilidir. Kişi bu etki altında pürüzleri temizlemek, yeteneklerini diğer insanlara göstermek, arkadaşlık ilişkilerini yeniden düzenlemek, aynı görüşte olan kişilerle her türlü alışverişinde aksaklık yaratan sorunları ayıklamak durumundadır. Eğer bir amacınız varsa, oyunu kuralına göre oynamalısınız. Hırslı çalışmak, hakkınız olanı istemek, bazı yanlışlıklar karşısında sesinizi çıkarmak mümkün. Kişi eğer arzu etmediği şartlarda ve ortamda bir de yoğun şekilde çalışıyorsa gerginlikler görülmesi mümkündür. Bu dönem genel olarak satış-pazarlama-hızlı ve aktif görev sahipleri için etkilidir. Ancak dediğim gibi iş yoğunluğunuzda sağlığınıza ve etrafınızla olan ilişkinize dikkat etmeniz yararlı olur. Mars-Başak burcu seyrinin etkili tarihleri: 5-8-21 Haziran.

7 Haziran tarihine kadar İkizler burcunda ilerleyecek Merkür, başkalarıyla olan her türlü paylaşımınızda fevri hareket etmekten uzak durmanız gerektiğinin simgesidir. Öncelikle sözlerinizi keskin bir silah gibi kullanmamanız, kendinizi ifade ederken daha ölçülü konuşmaya çalışmanız, hedef olarak belirlediğiniz konularda bilgi sahibi olmanız gerekmektedir. Kararsız hareketler, kolayca uyarıldığınız için öfkeli tepkiler, tartışmacı tutumlar size yarar değil bilakis sorun çıkartabilir. Çıkarlarınızı iyi kollamanız, işbirliği içinde olduğunuz insanlarla olumlu şekilde bağlantı kurmanız lazımdır. Ayrıca bu dönemde iş çevrenizdeki insanları, ortaklık kurduğunuz kişileri tekrar gözden geçirmeniz faydalıdır. Merkür-İkizler burcu seyrinin Haziran ayındaki önemli görünümleri: 1 ve 4 Haziran.

7 Haziran-26 Haziran tarihleri arasında Yengeç burcunda transitini sürdürecek Merkür geçmiş problemlerinize çözüm bulmanızda ve geleceğinizi şekillendirmenizde dikkatli ve mantıklı düşünmenin size faydalar sağlayacağını göstermektedir. Hassas düşünmeye neden olabilir. Güç ve kontrole bu denli önem veren bir Akrep için bu enerji bağımlılık duyduğu konulara takılıp kalması anlamını da taşıyabilir. Yani güven elde etmek için elinde olan her şeye sıkıca sarılabilir. Oysaki bu durumda yapması gereken ileriye bakmak ve eskiyle alakalı yaşanmışlıkları geride bırakarak gereksinimlerinin altını çizmektir. Çünkü şimdi ihtiyacı olan tek şey, hayatının derinliklerini gözden geçirirken nerelerde eksik kaldığının tespitini yapmaktır.İşte bu tespit bundan sonrasında ona yoldaş olacak ve ileriye bir ok gibi fırlamasını sağlayacaktır. Sezgilerinizin gücünü yükseltici olan bu enerji, atacağınız her adımın daha sonra nereye varabileceğini de tahmin etmenizde size kuvvet olacaktır. Gerek ilişkinizde gerekse kendinizi ifade etmenizde son derece önemli olan bu süreci iyi değerlendirmeniz halinde göreceksiniz ki, gerçek güç sahibi olmanın yolu öncelikle mantıklı düşünmeye çalışmaktan geçiyor. Çünkü işin içine duygular karıştığında, kesin bir çizgi çizebilmek oldukça zor. Sabit düşüncelerinizi bu etki altında biraz daha esnetebilmeniz de yine olabilecek olumlu tesirlerden biri olacağından ben bu enerjiyi en olumlu anlamda kullanacağınızdan eminim.

21 Haziran-22 Temmuz tarihleri arasında Yengeç burcunda ilerleyecek Güneş, duygu dünyanız ve geleceğinizle ilgili konularda, güvenlik olgusuna fazlasıyla önem vereceğiniz süreç anlamı taşımaktadır. Benliğinizin de ana gelişim olgusunda bu değer ön planda olacağından, ülkenizi, manevi değerlerinizi, alışkanlıklarınızı ve inandıklarınızı inançla savunmak ve sevgiyle büyütmek niyetinde olabilirsiniz. Bu dönemde dünya görüşünüz ve yaşam şekliniz olarak kendi kimlik duygunuzu kesinlikle yitirmeden ve bugüne dek edindiğiniz tecrübeleri devre dışı bırakmadan hareket etmeyi isteyebilirsiniz. Bunun en önemli sebebi güvencenizi kaybetmemek ve bilinmezler arasında kaybolmamak içindir. Belki her eyleminizi dış dünyada göstermek niyetinde olmayabilirsiniz. Fakat bunun nedeni elinizdekileri koruma dürtünüz ve güvenliğinizi sağlamak çabanızdandır. Ayrıca bu dönem anayurdu dışında yaşayan vatandaşlarımız için hasret duydukları insanları görmek için yıllık izinleri kullandıkları bir dönem anlamı taşıyabilir. Aile ortamınıza verdiğiniz önem, sahip olduğunuz tüm değerleri yaşadığınız ortamı bezemek, güzelleştirmek, büyütmek adına kullanabilir, ülkenizde yatırımlar yapmayı tercih edebilirsiniz. Hani insan geldiği yeri unutmamalı deriz ya bazen, işte bu dönemde kişi geçtiği aşamaları unutmaz ve bildiklerini diğer insanlara öğretmek taraflısı olabilir. Bu dönemin bir başka etkisi ise, inancınız adına vereceğiniz mücadeledir ve bu mücadelede ailevi değerleriniz ön planda olabilir ve siz bu değerlere uygun şekilde hareket etmekten hoşlanabilirsiniz. Yaşamınızı düzenlemek adına attığınız her adımda gerek prensipleriniz ve gerekse manevi değerlerinizin izlerine rastlamak mümkündür. Ülkeniz dışında yaşamak durumunda bir kişi olsanız bile, geleneklerinizi, kültürünüzü ve göreneklerinizi gittiğiniz yerlere taşıyarak, bulunduğunuz ortamı kendinize uygun hale getirmek isteyebilirsiniz. Sezgilerinizin aşırı derecede yoğunlaşacağı bu süreçte, mistik çalışmalar gündeme gelebilir. Ayrıca eğitim hayatınızdaki yeni uygulamalarda başarılı olmak adına öncü gücünüz size destek olacaktır. Güneş-Yengeç burcu seyrinin Haziran ayındaki önemli görünümleri: 24 ve 29 Haziran.

26 Haziran-15 Temmuz(geri hareketine kadar) tarihleri arasında mesleki yaşam evinizde etkili olacak Merkür-Aslan burcu seyri, cesur ve kendinizden emin bir şekilde ilerlemeniz anlamında faydalıdır. Ancak inatlaşmaktan, sürekli kendi fikirlerinizin doğruluğundan dem vurmak yanlıştır. Güven duygunuzun, iş sahasında yükseldiği bu dönemde, girişken davranmalısınız. Yetenekli olduğunuz konularda yılmadan çaba sarfetmeli, ben buradayım diyebilmelisiniz. Otorite konumunda kişilerle bağlantıya geçerek, iş yeteneklerinizi mutlaka ifade ediniz. Sizin işinize ne kadar sahip çıktığınızı görmeleri, hakikaten faydalı olur. Zihinsel açıdan düşünme ve planlamada bu enerji yardımcınızdır. Tevazu içinde olmak yararlıdır. Çok bilmiş hallerden olayları veya kendinizi dramatize etmekten, abartılı sözler kullanmaktan sakınalım. Bu tarz davranışlar, sizi dinleyen insanların hakkınızda yanlış kararlar vermesine neden olabilir. Ayrıca tarafsız olursak, diğer insanların da hakkını gözetirsek, işbirliğine açık ve sorumluluklarımızın farkında olursak bu dönem bize ummadığımız faydalar getirir. Merkür-Aslan burcu seyrinin Haziran ayındaki önemli görünümü: 29 Haziran.

PARA KONULARI

YAY BURCUNDA KISMİ AY TUTULMASI…4 Haziran saat 14:12

Sevgili Akrepler, 4 Haziran saat 14:12 itibariyle Yay burcunda meydana gelecek Kısmi Ay Tutulması, başta, finansal gelirleriniz olmak üzere, kayıp-kazanç anlamındaki her türlü konuda değerlendirmelerde bulunmanızı sağlayan bu oluşumu güce dönüştürmek mümkündür. Bunun için mevcut şartlarınızı gözden geçirmeniz gerekmekte. İşinizden elde ettiğiniz gelir yaşamınızı huzur ve güvenlik içinde geçirmenizi sağlamıyorsa bunun için neler yapmanız gerekiyor öncelikle bunu gözden geçirmelisiniz. Şartlarınızı daha iyi hale getirmek için, kendi payınıza düşenler nelerdir? Kendinizi parasal kazanç açısından yeterli görmediğiniz takdirde özgüveninizi sağlayacak ne gibi bir girişimde bulunmalısınız, kaynaklarınızı düzenli bir şekilde elde etmek adına acil olarak verilmesi kararlar nedir? Endişesiz ve düzenli bir gelir için başka iş şartları veya olanakları için girişimde bulunmanız gerekebilir. Kendinizde gördüğünüz eksikler, cesaretsizlik veya güvensizlik nedeniyle bir türlü başlatamadığınız planlarınız üzerinde çalışmalısınız. Eğer şikayetçi olduğunuz durumlar varsa, bunları düzenleme yoluna gitmelisiniz. Bazılarınız gelir düzeyi iyi olmasına rağmen harcamaları konusunda dikkatsiz davrandıkları için zor durumlara düşmekteler. O zaman bugünden itibaren daha tutumlu olmak adına iradenizi devreye sokmalısınız. Tabii ki değişimler kısa sürede gerçekleşmez. Ancak buna niyetli olduğunuz zaman hayatta imkansız diye bir şey yoktur. Kısmi Ay tutulması, meslek hayatınızla ilgili konulara ciddiyetle önem verilmesi, hedeflerinizin tayini, cinsel hayatınız ve ilişkinizdeki paylaşımın gerçekçi bir şekilde ele alınması, borçlarınız, kendinizi geliştirmeniz yönünde de önem taşır. Ayrıca tüm burçlar açısından ortak bir not olarak eklemek isterim. Doğum haritalarınızda, Kısmi Ay Tutulmasının gerçekleştiği alan tümüyle mercek altına alınmadan söylenecek, yazılacak her şey genel etkiler olmaktan öteye geçmez. Bunun bilinmesinden yarar görüyorum.

JÜPİTER İKİZLER BURCUNDA….11 Haziran 2012-25 Haziran 2013

*İYİ DÜŞÜN İYİ TAŞIN

11 Haziran itibariyle İkizler burcunda seyrine başlayacak Jüpiter döneminin çok dikkatli ele alınması taraftarıyım. Jüpiter bu burçta aşırı yayılmacı bir enerji sunuyor. Bazen iyimserlik bazen çabuk karar verme, her şeye atlama tarzında durumlara yol açtığı için kişinin parayla alakalı ortaklıklarında, eşiyle olan her türlü paylaşımında, kısaca biriyle bütünlük oluşturmak istediği hallerde ne yaptığını iyi bilmesi lazım. Özellikle başkalarına para konusunda güven duyma anlamında çok dikkatli olunması gerekiyor. Sizin de aynı şekilde birilerine söz verirken özen göstermeniz lazım. Eğer mesleğiniz gereği başka birilerinin parasını işleten veya koruyan bir kişiyseniz lütfen dikkatli olunuz. Hırsızlıklara karşı özellikle güvenlik önlemlerinizi alınız. Genel olarak bu dönem, eş-ortak ilişkileri-banka ve kredi talep ve alımlarında da bütçenizi göz önüne alarak hareket etmekte yarar görüyorum. Miras, hisseli paralar eski davalar anlamında da güvenmediğiniz kişilerle iş yapmayınız. Vergi konusunda özenli davranınız. Gizli saklı ilişkilerden, işlerden lütfen uzak durunuz. Ne siz bir başkasının ne de bir başkası sizin zayıflığınızdan yararlanmasın. Varlıklı bir eş hayali kurmak, tanımadığınız insanla cinsel anlamda yakınlaşmak yönünde önce karşınızdaki kişiyi tanıyın. Gerçeklerin ışığı altında ilerlerseniz ne ala, yoksa boş yere zaman kaybedebilirsiniz. Size destek sunan kişiler bu dönemde verdikleri sözü tutma veya bunun karşılığını sizden almak yönünde daha rahat davranabilirler. En başında da dediğim gibi ben bu enerjinin değişkenliğini ve astrolojik olarak gölge yönlerinin çok daha etkili olduğunu düşünüyorum. Belki güzel şeyler yazmadım ancak emin olunuz ki, tedbirli olunması gerektiğini düşünüyorum. 4 Ekim tarihinde geri hareketi başlayacak Jüpiter etkisi altında özellikle 5 Ekim-29 Ekim tarihleri arasında dikkatli olmanızı öneriyorum. Jüpiter-İkizler burcu geçişini dispozite eden Merkürün burcunuzdaki ilerleyişinde lütfen aşk hayatınız ve maddi alışverişlerde, parayla alakalı, cinsellik gibi konularda gözünüzü lütfen dört açınız.

YENİAY İKİZLER BURCUNDA- 19 Haziran saat 18:02

Sevgili Akrepler 19 Haziran saat 18:02 İkizler burcunda gerçekleşecek Yeniay, gelir sağlayıcı işler, miras, sigorta, banka kredisi gibi yollarla edinilmeyi düşünülen paralar, mal varlığı, terfi veya yeni bir iş kurma girişimlerinin göstergesi olabilir. Ayrıca sıkıntılarınıza çare bulmak, rahatlamak, belirsizlikleri aydınlığa kavuşturmak açısından da yüreğinize su serpici olabilir. Özellikle bankalarla ilgili sorunları olanlar için yoğun bir haberleşme trafiğini başlatabilir. Umarız bu dönemde yapılacak görüşmeler bu konularda düzelmelerin işareti olsun ve rahatlayın. Bu oluşumun bir başka dikkat çekici hatta ders verici yanı, bundan böyle parasal konularda dikkatli hareket etmenin ne kadar önemli olduğunu anlamanızı sağlamasıdır. Sonunu görmediğiniz ne manevi ne de finansal anlamdaki işlere hemen atılmamalı, dostunuzu düşmanınızı iyi tanımalısınız. Bu oluşum, yeteneklerinizi dış dünyaya sunmanız ve bu sayede yeni gelir kaynakları yaratmanız konusunda da destekleyicidir. Çevrenizde tanıdığınız ve işinde başarılı olan kişilere projelerinizden bahsedebilir ve onları etkileyebilirsiniz. Bu sayede gelirinizde beklediğiniz artışı gerçekleşebilir. Bu oluşum ilişki konusunda iki yönlü düşünmeniz anlamına gelse de, duygularınızdan ziyade mantığınızı ön plana almanız halinde daha doğru kararlar verebilirsiniz. Yeniay zamanları yenilik anlamındaki kararlar için uygundur. Ancak bu yenilikleri uygulama anlamında henüz şartların tam oluşmadığını, iki haftalık bu etki süresince gerçekçi düşünmenin önemli olduğunu da söylemeliyim. Özellikle yatırım konularında uzman kişilere danışmanızda fayda vardır.

2012 Haziran Ayı Astrolojik Takvimi

4 Haziran Kısmi Ay Tutulması
5 Haziran Neptün geri hareket başlangıcı
7 Haziran Merkür Yengeç burcuna girişi
11 Haziran Jüpiter İkizler burcuna girişi
12 Haziran Chiron geri hareket başlangıcı
21 Haziran Güneş Yengeç burcuna girişi
25 Haziran Satürn düz seyrine geçişi
26 Haziran Merkür Aslan burcuna girişi
27 Haziran Venüs düz seyrine geçişi

Pozitif Enerjili Günler: 2-6-10-11-20-21-25-26-29-30

Zayıf Enerjili Günler: 8-9-15-16-22-23

Aşkta En Şanslı Günler: 10-11

Parasal Açıdan Şanslı Günler: 4

Yeniay: 1-2-3-28-29-30

(Ay-Akrep burcu geçiş günleri, sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay: 14-15-16-17

(Ay-Boğa burcu geçişi, burcunuz ile karşıtlık oluşturduğu için Dolunay anlamı taşır. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

Haziran ayınız huzurlu, bereketli ve mutlu geçsin. Herşey gönlünüzce olsun.

iremSU
Astroloji Danışmanı


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER