Habertürk 05.04.2011

Akrep burcu aylık yorumu (Nisan 2011)

Astrolog İrem Su bu ay akreplere, erotizmin doruğuna çıkacaklarını söylüyor.

AKREP

Akrep burcu aylık yorumu (Nisan 2011)

Akrep Burcu-NİSAN Ayı Genel Değerlendirmesi

Merkür Koç burcunda 30 Mart gecesi geri hareketine başladıktan sonra 2 Nisan tarihinde Mars bu alanda etkili olacak. Ancak Mars bildiğiniz gibi savunma ve mücadele gücümüz. Yönettiği bir burçta ilerlemesi haksızlıklar ve problemler karşısında kendinizi tutamamanız anlamına geliyor. Ancak geri hareket döneminde oluşumuz tabii ki acil kararlardan uzak durmamız ve dikkatli düşünmemiz gerektiğinin göstergesi. 23 Nisan tarihine kadar iş araştırmalarınızı veya ne gibi planlarınız varsa bunlar üzerinde düşünün. Bu tarih sonrası yavaş yavaş harekete geçebilirsiniz. Gündelik hayatın içinde yaşanabilecek gerginliklere karşı da dikkatli olun. 20 Nisan Güneş Boğa burcu seyri, ilişki hayatınızı aydınlatıyor. Sakin bir dönem. Her iki kişi için güvenlik, maddi ve manevi değerler önemli. Eğer bu konularda sorunlarınız varsa ufak tefek atışmalar yaşanabilir. Ancak genel olarak partnerin sessizliği tercih ettiği, kendine ait değerlerini öne alması mümkün. 21 Nisan Venüs Koç burcu seyri, her türlü ilişkide riskten uzak durulması gereken bir tarih. 23 Nisan sonrası Merkür geri hareketinin bitişiyle akılcı ve mantıklı bir şekilde gözden geçirdiğiniz iş ve özel sorunlarınızı gerginliğe düşmeden ifade edebilmeniz mümkün. Nisan ayındaki transit geçişler açısından en önemli tarihler 3-11-18-23-27 olarak öne çıkıyor. Bu tarihlerde acil ve geri dönülmesi zor veya daha sonra düşündüğünüzde pişmanlık uyandıracak kararlar almaktan mutlaka uzak durmakta fayda var.

Nisan Ayı Astrolojik Takvimi

2 Nisan Mars Koç burcuna girişi 07:51

3 Nisan Koç burcunda YENİAY 17:32

9 Nisan Pluto Geri Hareket Başlangıcı 11:51

18 Nisan Terazi-Koç burç aksı üzerinde DOLUNAY 05:44

20 Nisan Güneş Boğa burcuna girişi 13:17

21 Nisan Venüs Koç burcuna girişi 07:06

23 Nisan Merkür düz seyrine geçişi 13:04- Koç burcunda

AŞK VE İLİŞKİLER

27 Mart-21 Nisan tarihleri arasında yüceldiği Balık burcunda ve aşk evinizde seyrini sürdürecek olan Venüsün etkilerini öncelikle genel olarak, ardından dikkat edilmesi gereken yönleri ve Nisan ayında dikkat edilmesi gereken tarihleri şeklinde ele alacağım. Venüs-Balık burcunda öncelikle aşkı hissetmek ve hissettirmek anlamında gayet şefkatli ve ılımlı bir sürecin işaretidir. Ayrıca bu yıl ki geçişi ve bundan sonrasında dispozitör gücü Neptün tarafından güçlendirileceği için sizlerin olumlu tesirleriyle karşılaşmanız yönünde rahatlatıcıdır. Umarım bu tüm Akrepler için geçerli olsun. Bunu çoktandır hak ediyorsunuz çünkü. Sevgi, şefkat ve ruh eşi kavramlarının ön planda olduğu bu geçişte aşkı, hem romantik anlamda yaşayabilir hem de pembe bir tülün ardından izleyebilirsiniz. Sizin gibi tutku yönü güçlü, cinselliği yüksek ve dönüşümde bulunma kabiliyeti ile donatılmış kişiler için bu dönem yüreğinizin derinliklerin keşfi açısından da gayet olumludur. Sınırsızlık özlemi ve gerçek dünyanın kurallarından uzaklaşma hevesi içinde yaşanan ilişki, birçok şeyi aynı anlarda hissetmenin tadını yaşamanızı sağlayabilir. Ayrıca haz duygunuz belki de bugüne dek hissetmediğiniz kadar yükselebilir. Kısaca bu zaman aralığı sorunlardan kaçmak adına etkilidir ve bir o kadar da, bağımlılık içerir. Şimdi gelelim bu dönemde dikkat edilmesi gereken noktalara. Bunları bilelim ki, önlem almamız mümkün olsun. Yanılgılar, pembe düşler, görmek istediğiniz gibi aşkı ele alma, ilişkiyi fazlasıyla idealize etme veya birlikte olduğunuz kişiyi aşırı yüceltme bu dönemin yansımalarından birkaçı olarak dikkat çekicidir. Oysaki sevgilinizin yanlışları, eksikleri varsa, bunları görmezden gelmemek lazımdır. Sorunlarınız varsa çözülmelidir. Ancak bu enerji nedeniyle siz bunlarla uğraşmak değil, hayali bir dünya yaratarak kendinizi teselli etmeye kalkışabilirsiniz.

Olumlu tesirleri fazla tutmaktan yanayım. Sanırım bu hassas biri oluşumdan kaynaklanıyor. Venüs Balık burcu seyrinde sanatsal hobileriniz veya sanatla alakalı işleriniz adına gayet destekleyicidir. İlham gücü verebilir ve siz gayet olumlu çalışmalara imza atabilirsiniz. İlişkiler genel anlamda herhangi bir ortamda paylaşılan aktiviteler sayesinde kurulabildiği gibi, hiçbir girişimde bulunmadan da ayaklarınıza gelebilir. İlişkisi olanlar bu dönemde hem erotizmin doruğuna çıkarlar hem de sınırsızlık içinde her hazzı yaşanabilir olarak görebilirler. Yani dünyanın zorlayıcı kuralları bir kenara bırakılır kelime yerindeyse fantastik bir dünyanın kapılarını aralanmak istenir. Çocukları olanlar için etkili bir süreçtir. Onlara karşı daha bağımlı hale gelebilirsiniz ve her türlü empatide bulunarak aranızdaki ilişkiyi düzene koyabilirsiniz. Borsa, şans oyunları gibi alanlara yönelme başlayabilir. İnsan ister istemez büyük paraları hayal edebilir veya elindeki parayı tutmakta zorlanabilir. Nisan ayında Venüs açısından en önemli tarih 18 Nisandaki Dolunayla birlikte aynı gün saat 12:02 de gerçekleşecek Venüs-Kuzey Ay düğümü zorlayıcı görünümü, doğal olarak aşk hayatınız ve kazanç anlamındaki tüm işlerinizi tekrar gözden geçirmeniz, gelişiminizin önünde engel oluşturan noktaları ele almanız yerinde olur. Böylece gelecekte yaşanabilecek sorunların, yanılgıların önüne geçmiş olursunuz.

2 Nisan-11 Mayıs tarihleri arasında Koç burcunda ilerleyecek Mars etkisinden iş hayatı ve kariyer bölümünde işlemiştik. Şimdi bir de özel hayatınız açısından durumu gözden geçirelim. Bu dönemde çiftlerin birbirlerine iş, sağlık ve hayatın zorunlulukları konusunda elden geldiğince yardımcı olmaları, yaşanan problemler ve gerilimli durumlarda destek vermeleri son derece önemlidir. Çünkü bu süreçte, koşuşturma ve yoğunluk fazlasıyla hakimdir. Birbirinizin yanında olursanız, hem moral bulursunuz hem de dışa karşı kenetlenmiş olursunuz. Nisan ayında Mars geçişiyle ilgili üç zorlayıcı tarih çok önemli. 3-11-18 Nisan. İlerlemek, ustalaşmak adına mücadele verdiğiniz için, normal günlük yaşamınızla ilgili işlerinizi halletmekte zorluk çekebilirsiniz. İşte bu durumda eşinizin desteği size gayet iyi gelebilir. Hayatta başımıza neler gelebileceğini tam olarak bilmemiz mümkün değil. Hastalıklar da buna dahil. Eşimiz veya biz ufak veya büyük rahatsızlıklarımızda bakıma ihtiyacımız duyabiliriz. Aynı durum ailemiz için de geçerli olabilir. Büyüklerimiz veya yakınlarımıza yardımcı olmamız gerekebilir. Böyle durumlar son derece özeldir. İnsan maddi ve manevi anlamda bir müddetliğine destek ihtiyacındadır. Nasıl iş hayatıyla ilgili konularda birbirinize yardımcı olmanız gerekiyorsa, hastalıkta da kenetlenmek çabucak iyileşmemizi sağladığı gibi, moral gücümüz üzerinde de pozitif bir tesir yaratabilir. Benim tavsiyem, ağır ve sıkıcı işlerin getirdiği stresi üzerinizden atmak için dinlenmenizi, beslenmenizi, kısaca sağlığınızı ihmal etmemeniz ve aynı şekilde sevdiklerinizin de sıhhatini gözetmenizdir.

Bu dönemde birlikte çalıştığınız veya iş anlamında karşılaştığınız bir kişinin dikkatinizi çekmesi mümkündür. Böyle bir durum yaşayacakların dikkat etmesi gereken konu karşınıza çıkan kişiyi tepeden tırnağa ayrıntılı bir şekilde gözlemlemenizdir. İlgi ve nezaket özellikle bayanların dikkatini fazlasıyla çeken bir olgudur. Aynı şekilde erkekler de, kendilerine sevgiyle yaklaşan, yardımcı olan, moral bulmalarında destek sunan kadınlardan daima hoşlanmışlardır. Genelde böyle süreçlerde hiç hesapta olmayan, başka bir şeyle meşgulken veya işleriniz nedeniyle yoğunken yaşanan karşılaşmalar hakikaten ilginç aşklar yaşanmasına neden olabilir. Bu dönemde iş hayatınızın sorunları fazlasıyla kafanızın içini meşgul ettiğinden, dertleştiğiniz veya işin içinden çıkamadığınızda size yol gösteren kişiler oldukça cazip gelebilir. Tabii ki bütün bu bahsedilen gelişmeler burcunuzun genel yansımaları olup, bu devrede yaşanabilecek olasılıklar arasında yer almaktadır. Sürecin bize söylemeye çalıştığı tam olarak şudur. Başkalarına faydalı olarak kendimizi huzurlu ve mutlu hissedebiliriz. Kim olursak olalım, hayatın gerçekleri ve zorluklarıyla karşılaşmamız mümkündür. Birbirimize destek olursak her türlü zorluğun altından kalkabiliriz. Benliğimizi mükemmelleştirmeye çalışmalı, kendimize dikkat etmeli, çevremizle barışık yaşamalıyız. Bütün bunları başardığımızda iş ve özel yaşamımız kendiliğinden düzene girecektir.

NEPTÜN BALIK BURCUNDA-4 Nisan

4 Nisan-5 Ağustos tarihleri arasında Balık burcunda ilerleyecek Neptün yöneticisi bir burçta seyrini sürdüreceği için tabii ki olumlu bir yansıma olarak gözüküyor. Ancak süresi oldukça kısa. Bizler bu enerjinin gücünü ancak 2012 sonrası daha iyi idrak edebileceğiz. Neptün bu süreçte aşk evinizde seyrini sürdürecek. Gerek devam eden aşk ilişkiniz ve gerekse hayatınıza yeni dahil olacak kişi anlamında bu enerjiyi ele alsak da olumlu gözüküyor. Tek sorun bu kısa müddet içinde hemen acele kararlar vermemeniz. Hele bir ilişki kökleşsin, sabırlı olmakta fayda var. Bu enerji sadece aşk anlamında değil, çocuk konusunda da etkili. Birçok Akrep belki de ilk kez bir evlat sahibi olmayı isteyecekler. Ancak süre oldukça az. Onun için iyi düşünmekte fayda var. Sanatsal konularda da bu enerji olumlu. Bu süreçte kendinizi ve yeteneklerinizi değerlendirme anlamında şans yakalayabilirsiniz. Mistik konular ilginizi çekebilir, duygularınızı yazıya dökebilirsiniz ayrıca tasarım çalışmalarında bulunabilirsiniz. Sevdiklerinize bağımlılığınız artabilir. Romantik paylaşımlar bu dönemde oldukça zevklidir. Ağustos-Kasım dönemindeki geri harekette ev ve aileniz, iç dünyanızla alakalı konularda lütfen incelemelerde bulununuz.

İŞ VE KARİYER

21 Mart-20 Nisan tarihleri arasında Koç burcunda ilerleyecek Güneş, gündelik iş hayatınızda kendi iradenizi kabul ettirmek, sıkı çalışmak ve bulunduğunuz alanda güçlü olmak arzusu duyabilirsiniz. Fakat bu enerjinin acelecilik, çabuk fethetme ve çabuk sıkılma gibi görülen yan etkilerinin bilincinde olmanız gerekmektedir. İş ortamınızda aktif davranarak, sıcak bir dürüstlük içinde olursanız, insanlarla iyi bir diyalog geliştirdiğiniz gibi isteklerinizi uygulamanız da kolay olur. Öne fırlamak, yorulmaksızın hareket etmek, coşkunluk, dinamizm, her işin altından kolayca kalkmak gibi destekleri de hesaba katarsak hakikaten etkili bir süreç gibi gözükse de, Merkürün geri hareketi nedeniyle bilinçli şekilde düzenlemelerde bulunmak çok önemli. Bu arada uzun zamandır iş problemi yaşıyorsanız veya işsiz iseniz araştırmalarınızı geri hareketi fırsat bilerek yapabilirsiniz. Ancak aniden karşınıza bir iş teklifi çıktığında sakince beklemede kalarak inceleyiniz. Bir de bu süreçte gerçekçi bir şekilde hedefinizi belirleyin, diğer insanlarla olan bağlantınızı güçlü tutun, her şeyi kendiniz yapmak yerine elbirliği içinde ilerlemeyi tercih edin. Hani bir söz vardır, kontrolsüz güç, güç değildir diye. İşte Güneş, Koç burcunda ilerlerken kontrolsüz bir güçtür. 4 Nisan tarihinde Güneş-Satürn karşıtlığı gerçekleşecek. Bu bir yerde durdurucu etkisi nedeniyle Merkür geri hareketinden sonra sizi dizginleyici önemli bir enerjidir. Fakat her Akrep doğum haritalarındaki etkiler nedeniyle aynı olayları yaşamayacağına göre gücünüzü nasıl kullanmanız gerektiği hususunda dikkatli olunuz. Belirsizlikler karşısında çabuk yılmamaya çalışın, siz doğru yolunuzda ilerleyin ve uygun zamanda doğru hamleler yaparak bu zamanı iyi değerlendirmeye bakın. Sizler ikinci yöneticiniz Mars gezegeninin güçlü çocuklarısınız. Bu nedenle Güneşin her yıl Koç burcundan geçtiği süreler sizin için son derece önem arzetmektedir.

MERKÜR GERİ HAREKETİ

Sevgili Akrepler, 30 Mart(saat 23:48)-23 Nisan (saat 13:04 ) arasında Koç burcunda geri hareketini sürdürecek olan Merkür, gündelik iş temponuzu ilgilendiren tüm hizmetler, çalışma yöntemleriniz kişisel gayretleriniz, iş ve iş ortamınızla alakalı her durum(iş arkadaşlarınızla olan ilişkinize kadar), stajla alakalı tüm konular, yaşamınızı günlük işleriniz açısından düzene sokmak ve sağlığınızla alakalı konularda etkilidir.

Bu konularda, Merkürün gölgeli günleri(başlama tarihinden bir hafta öncesi) 23 Mart tarihinden itibaren planlarınız, projeleriniz, önünüze çıkabilecek teklif ve durumları gözden geçirmeli, eksiklerinizi tamamlamalısınız. Uygulamak istediklerinizi geri hareketin gölgeli günlerinin bitim tarihi (bitiş tarihinin bir hafta sonrası) 30 Nisan tarihinden itibaren yürürlüğe koyabilirsiniz.

Eğer 30 Mart öncesi üzerinde düşünülmüş her yönüyle ele alınarak olumlu olacağına karar verilmiş işleriniz varsa, bunları uygulamanızda bir sakınca yoktur.

Geri Hareket Süresince Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yukarıda sıralanan konularla ilgili önemli bir gelişmeyle karşılaştınız ve verilen süre ne yazık ki az ve şöyle bir düşündüğünüzde bir daha böyle bir fırsatın önünüze çıkması neredeyse imkansız. Bu her ne olursa olsun herhangi bir konu için de geçerli olabilir. O zaman yapmanız gereken çok çok dikkatli incelemek, analiz etmek ve güvenliğinizi kesinlikle sağlayacak tarzda hareket etmektir. Görünenlerle yetinmeden, her şeyi detaylı bir şekilde ele alarak, tek bir açık nokta bırakmadan veya tek bir parça eksik kalmadan hareket edebiliyorsanız geri hareketin bitmesini beklemenize gerek yoktur. Ama dediğim gibi herşey kılıkırk yaracak derecede merkez altına alınmalı ve incelenmelidir. Bunun dışında yaşamınızla ilgili önemli konularda, örneğin bir ilişki, iş veya her ne ise, Eski bir mevzuyla alakalı düşünmek, geri dönüş yapmak ve yeni karar vermek adına geri hareket dönemleri oldukça faydalıdır. Çünkü herşeyi daha net ve açık bir şekilde görebilir.

Ayrıca: Yukarıda sıralan konularda ve geleceğinizi yakından ilgilendiren meselelerde yeni bir girişimde bulunmamak gerekir. Diyelim ki bulundunuz, Merkür geri hareketinin bitiminden sonra bu başlanan girişimde aksamalar ve gecikmeler ayrıca yanlışlıkların ortaya çıkması mümkündür.Yine aynı şekilde, yeni bir işe adım atmak, birdenbire karşınıza çıkacak bir teklifi kabul etmek veya yeni bir teklifte bulunmak, ev kiralamak, satın almak veya başka bir şehre yerleşmek gibi her türlü yenilikte bulunmak aynı şekilde sonradan ummadığınız tersliklerle karşılaşmak ve beklentilerinizin umduğunuz gibi olmaması anlamı taşır. Yapılması muhakkak olan işlerinizle alakalı konularda son derece dikkatli davranarak, analiz ederek, araştırarak, soruşturarak, kesinlikle bilgi sahibi olmayı önemseyerek gündelik tüm işlerinizi yapabilirsiniz. Her türlü kayıp,terslik, gecikme, sistem dışı durumlar, eksilmeler, gözden kaçırmalar, dikkatinizden kaçmalar konusunda temkinli olmalı, önceden tedbirler almalı, işi şansa bırakmamalısınız.

Geri Hareket Süresince Bahsi Geçen Konularda:

-İç dünyanıza yönelerek her ayrıntı üzerinde iç gözlemde bulunmaya başlayabilirsiniz.
-Yalnız başımıza kalmak hoşunuza gider, sohbet etmekten, gereksiz yere konuşmaktan hoşlanmazsınız.
-Unuttuğunuz, aklınızdan çıkmış düşünceler birdenbire yenilenmiş haliyle hatırınıza gelmeye başlar
-Anlaşmazlık yaşadığınız her kim varsa onunla bir araya gelerek sorunlarınızı çözebilirsiniz.
-Gündelik zorunluluklarınıza kimi zaman ara verip, gönlünüzce bir şeyler yapabilme gücü bulursunuz.
-Daha önce verilen bir kararı tekrar ele alabilirsiniz.

Son Söz: Merkürün geri hareketi esnasında herşeye yeniden bir bakış açısı altında incelemek yararlı olacaktır. Yukarıda belirtilen konularda yapmak istediklerinizi, yeniden ele alarak düşünmeniz, değerlendirmeniz ve eksikleri tamamlamanız son derece faydalıdır.

Her geri hareket eksiklerin tamamlanması, yenilikler için gözden geçirilmesi anlamında faydalıdır. Zorluklardan uzak bir dönem geçirmeniz dileğimle,

2 Nisan-11 Mayıs tarihleri arasında Koç burcunda seyrini sürdürecek Mars etkisini önce genel hatlarıyla ardından dikkat edilmesi gereken yönleriyle ele alacağım. İş evinizin yöneticisi olması sebebiyle tabii ki en önemli etkisi, birlikte çalıştığınız insanlarla aranızdaki rekabeti kızıştırması ve sabırsızlığa meyil oluşturmasıdır. Bildiğinizi okuma tarzında tepkilerde bulunmanıza neden olabilir. Gerek ilişki kurma biçiminiz gerekse paylaşımlarınızda bir amaca yönelik hareket tarzı olan bir insan değilseniz, etrafınızdaki insanlarla işbirliğinde bulunmanız zorlaşır. Bilginiz ve deneyimleriniz yetersizse, diğer kişiler tarafından eleştirilmeniz mümkündür. Rekabet duygusu kimi zaman öylesine baskındır ki, ne kadar arkadaşça paylaşımdan yana olsanız da, durumları kendi bakış açınızla ele alabilirsiniz. . Eğer siz bir işverenseniz, yanınızda çalışan kişilere karşı sert tavırlar gösterebilirsiniz. Bunların nedeni, sorumluluklarınızın ağırlığı ve çalışma şartlarınızın güçlüğüdür. Paylaşım içinde uyumlu bir şekilde çalışmaya özen gösterseniz de, karşınızdaki kişinin yapacağı bir yanlışlık sizin de zarar görmenize yol açabilir. Böyle bir durumda doğal olarak sinirlenmeniz, bazen arkadaşlarınıza karşı sert çıkmanız mümkündür. Sorumluluklar veya ekipteki liderliğinizin veya bir başka kişinin liderliğinin sizin üzerinizdeki baskısı, ister istemez sert tepkiler gösterilmesine yol açabilir. Detaylı işler, kendinizden daha ziyade başkalarının iyiliğine olacak şekilde hareket etme zorunluluğunuz sizi kimi zaman çileden çıkarabilir. Öne çıkma arzunuz, kendinizi gösterme hevesiniz, işinizi layıkıyla yapma isteğiniz çoğu zaman çevrenizdeki kişilere karşı yumuşak davranmanızın önüne geçebilir. Aynı yolun yolcusu bile olsanız, kendi çıkarlarınızı daha fazla kollayabilirsiniz.

Yaşamın zorunlulukları, yapılması gerekenler ve rutin işlerin sıkıcılığı derken verimli olmanız mümkün değildir. Bu dönemde size tavsiyem, çevrenizle olan işbirliğinden uzaklaşmamanız, işinizin verimli bir şekilde sürmesi için etrafınızla uyumlu bir şekilde hareket etmeye çalışmanızdır. Mars-Koç burcu geçişinde 3-11-18 Nisan tarihleri son derece önemli. 3 Nisanda Mars-Uranüs kavuşumu yaşanacak. Aynı gün bir Yeniay doğuyor. İş evinizde oluşacak Yeniay ve bahsi geçen zorlu görünüm ani hareketlere, yerinde duramamanıza, karar verdiğinizde çoğunlukla uygulamak istemenize yol açabilir. Bütün bunların altında yatan neden değişim ve yenilik arzusudur. Ancak Merkürün iş evinizdeki geri hareketini unutmamak lazım. 11 Nisanda Mars-Pluto zorlayıcı görünümü, iletişimsel olarak dikkatli olmanızı gerektiriyor. Gerek yakın çevreniz ve gerekse çalışma ortamınızda dikkatli olmakta fayda vardır. Deyim yerindeyse hayatta kalma mücadelesi verirsiniz. Şartlar sizi zorlayabilir ve siz bu zorlanmaya karşı tepkisel davranabilirsiniz. 18 Nisan tarihinde Mars-Satürn karşıtlığı meydana gelecek. Bu görünüm, isteklerinizi elde etme arzunuz ancak şartlarınız gereği başkalarına uymak mecburiyetiniz nedeniyle sıkılmanıza yol açabilir. Kişisel iradenizle ortaya koymak istediklerinizi garip bir şekilde yapmaktan vazgeçmeniz mümkündür. Bu sert bir görünümdür ve ortam şartlarınıza göre hareket edilmesi lazımdır. Disiplin altında çalışmak ve zorunluluklar sağlığınız açısından zorlayıcı olabilir. Bir de aynı gün Terazi burcunda Dolunay yaşanacak oluşunu hesaba katarsak iradenize çok iş düşüyor diyebilirim.

YENİAY KOÇ BURCUNDA

Sevgili Akrepler 3 Nisan saat 17:32 de, Koç burcunda meydana gelecek Yeniayın etkisini, bu yıl Merkürün geri hareketine rastlaması ve Mars-Uranüs kavuşumu çerçevesinde ele almak gerekiyor. Hangi konularda etkili önce ona bir bakalım. Fiziksel sağlığınızla ilgili konular, Zorunluluklarınız yani mutlaka yerine getirmeniz gereken görevleriniz, iş ilişkileriniz(birlikte çalıştığınız insanlarla olan her türlü alış-veriş), sizi rahatsız eden, tehdit altına alan kişi ve olaylarla mücadele biçiminiz, önemli sağlık problemlerinizle ilgili kullanacağınız alternatif yöntemler, bedensel ve zihinsel anlamda sizi yoran, hayatınızı güçleştiren sıkıntılarınız, Staj, kurs benzeri alanlarda kendinizi ifade gücünüz, yeteneklerinizi başkalarının hizmetine sunma girişimleriniz, İş yeri ortamınız, sosyal haklarınız ve ustalarınızla olan her türlü ilişkiniz, yaşamınızda neyin gerekli ve neyin gereksiz olduğunu yeniden tespit etmeniz gerekiyor. Bu konularda önceliklerinizi belirleyebilir, bu önceliklere göre hayatınızı nasıl düzenleyebilirsiniz bunları gözden geçirebilirsiniz. Sağlığınız konusunda daha dikkatli olur, düzenli beslenmenin önemi üzerinde durabilirsiniz.

Doğal sınırlarınızı belirleyebilir, kendinizi tam anlamıyla tanımlamak için eksiklerinizi tamamlayabilirsiniz. Hatalarınızdan ders alarak bundan sonrasında çok daha olumlu seçimlerde bulunmak için bilinçli hareket edebilirsiniz. İş hayatınızla ilgili konularda tekrar düşünebilir, kariyerinizle ilgili konularda neler yapmanız gerektiğini tespit edebilirsiniz. Şu anki iş durumunuzu ve çalışma şartlarınızı tekrar gözden geçirebilirsiniz. İşinizde ilerlemek için pratik yapabilirsiniz. İşinizi kurmak için gereken şartları araştırabilirsiniz. Hangi konularda yetersiz ve hangi alanlarda tecrübesiz iseniz bu mevzular üzerinde odaklanarak kendinizi geliştirebilirsiniz. Alışkanlıklarınızı (içki, ilaç, uyuşturucu, diyet, düzensiz beslenme) gözden geçirebilir, gerekirse tıbbi bir yardım alabilirsiniz. Sigorta işlerinizle ilgilenebilirsiniz.

DOLUNAY TERAZİ BURCUNDA

Sevgili Akrepler 18 Nisan Terazi-Koç burç aksı üzerinde saat 05:44 de meydana gelecek Dolunayı değerlendirirken aynı gün saat 12:02 Venüs-Kuzey Ay Düğümü, saat 19:02 Mars-Satürn karşıtlığı ve tabii ki Merkür geri hareketini göz ardı etmemek gerekiyor. Çalışma evinizde oluşan Dolunay, iş hayatınızla ilgili konularda son derece dikkatli bir şekilde hareket etmeniz gerektiğinin işaretidir. Bu nedenle öncelikle çevrenizdeki insanlara, işbirliği halinde olduğunuz kişilere, zorunlu olarak bağlantınız olan insanlara dikkat ediniz. Tam bu noktada sezgilerinize güvenmeyi, etrafınızda olabilecek gelişmelere kulak kabartmayı ihmal etmeyiniz. Size sizden başka dost olmadığı düşüncesini sağlıklı bir şekilde içinizde muhafaza ederek etrafınızla temas kurmayı ihmal etmeyiniz. Yani biliniz ki, birileri yanlış bir şekilde sizi yönlendirebilir veya hakkınız olanı elinizden almaya çalışabilirsiniz. Bunun farkında olarak adımlarınızı atarsanız kendinizi korumanız mümkündür.

Bu demek değil ki, etrafınıza agresif tepkilerde bulunacak veya sorunlar karşısında hemen parlayacaksınız. Tabi ki hayır. Sadece dikkatli olacak, sırlarınızı çok güvenmedikçe kimseye söylememeniz gerektiğini bileceksiniz. Ayrıca işinizle ilgili mevzularda ani girişim ve kararlarda bulunmadan önce, herşeyi etraflıca ele almayı, iyi incelemeyi ihmal etmeyiniz. Kendinize olan özgüveninizi kimsenin bozmasına etkilemesine izin vermeyiniz. Hangi konuda olursa olsun endişelerinizi, korkularınızı, inancınıza sarılarak kendi başınıza çözümlemeye çalışmalı, karşınıza çıkan engelleri akıllıca hareket ederek aşmaya çalışınız. İlişkinizle ilgili konularda ser verip sır vermeyiniz. Bu noktalara dikkat etmeniz halinde gayet kolay bir şekilde Dolunayın üstesinden gelebilirsiniz.

21 Nisan-16 Mayıs tarihleri arasında Koç burcunda ilerleyecek Venüs, iş temponuz, sağlığınız ve ustalık, çıraklık, hizmet konularındaki aktivitelerin, hırsın, bencil düşünmenin, deyim yerindeyse keseri kendiniz adına doğrultmanın işaretçisidir. Kimileriniz için bu, bir işi öğrenmek adına belli bir stajdan geçme dönemidir, kimilerinize göre bir ustanın yanında bizzat işi öğrenmektir. İlişkiler konusunda sert ve oldukça stres yaratan bir etkidir. Size son derece azimle çalışma ve öne geçme gücü verebilir. O denli hızlı ve aktif bir şekilde çalışırsınız ki, belki de kendinizi hiç bu kadar canla başla görmemişsinizdir. Yalnız bu süreçte dikkat edilmesi gereken nokta, bu denli yoğun ve stresli çalışmanın sizi yorabileceği konusudur. Sağlık konusu önemlidir, özellikle bu dönemde bayan Akreplerde dismonore sorununa yol açmasıdır. Ayrıca hamilelik döneminde düşük olayına dikkat etmek gerekebilir. O nedenle çalışırken dinlenmeyi, üşütmemeyi ve kendinize iyi bakmayı ihmal etmemelisiniz.

Gelelim bir başka soruna. İş ilişkilerinde uyumsuzluk yaratabilecek bir enerjidir. Özellikle 23 Nisan Venüs-Uranüs kavuşumu ve 27 Nisanda Venüs-Pluto zorlu görünümü, birlikte çalıştığınız insanlarla aranızda rekabete dolayısıyla yaşanması muhtemel krizlere yol açabilir. Verimli çalışmak isterken, en yakınınızda bulunan kişilerle çatışmanız mümkündür. Eğer siz bir işverenseniz, yanınızda çalışan kişilere karşı sert tavırlar gösterebilirsiniz. O nedenle bu enerjinin şimdiden bilincinde olarak önlem almanızı tavsiye ediyorum. Bu enerji genel olarak iş çevresinde kurulabilecek özel ilişkileri gösterebilir. Fakat çok dikkatli olmak gerekir, bunun duyulması halinde sorunlar çıkabilir. Yine bu süreçte iş ortamınızda değişimler meydana gelebilir, iş kazalarına karşı dikkatli olmak gerekebilir. Yüksek ateş ve sinirsel gerginlikler de bu dönemin önemli etkilerindendir.

23 Nisan-16 Mayıs tarihleri arasında Koç burcunda düz olarak yoluna devam edecek olan Merkür iletişim ve haberleşme açısından oldukça hızlı ve aktif bir zamanın göstergesidir. Özellikle iş hayatınızla alakalı konularda gerek girişimleriniz gerekse günlük görevleriniz açısından güçlü olma arzunuz yükselebilir. Bu istek sizi detaylı işlerde dikkatli olmanız halinde başarıya götürebilir fakat sabırsızlık göstermeniz halinde sorunlar yaratıcıdır. Benim tavsiyem, önyargılı hareket etmemeniz, olayları başkalarının gözünden görmeye çalışmanız ve keskin konuşmalardan kaçınmanızdır. Geri hareket sırasında karşınıza çıkan teklifleri, yaşanan durumları, sizi zorlayan etkenleri ve içinde bulunduğunuzu durumu tekrar gözden geçirerek planlamasını yaptığınız işleri yürürlüğe koyabilirsiniz.

PARA KONULARI

23 Nisan-16 Mayıs tarihleri arasında Koç burcunda düz olarak seyrine devam edecek Merkür maddi konularda direkt tavırlı, hakkınız olanı alabilmek için hırslı olmanız anlamındadır. Oysaki ne denli sakin, akıllıca hareket edebilirseniz emin olunuz ki, bunun sonucu menfaatinizedir. Karşınıza çıkabilecek fırsatları ve geri hareket esansında düşündüklerinizi bu tarihler arasında değerlendirmeye bakın. Bol bol çalışın ve mesleki konularda bulunduğunuz alanda söz sahibi olmaya bakın. Bu geliriniz açısından son derece faydalı olabilir. Değişik ve ilginç öneriler için hazırlıklar yapın. Çevrenizdeki insanlarla işbirliği halinde olmayı unutmayın. Ayrıca bu seyir altında, partnerinize de destek olmaya çalışın ve onun yapmayı düşündüğü yeniliklerde yanında olun. Çünkü onunla alakalı bir gelişme sizi de yakından ilgilendirebilir. Ortaklaşa düşünmek üzerinizdeki yükü hafiflettiği gibi, size de farklı ufuklar kazandırabilir. Gördüğünüz gibi finansal alanda hızlandırıcı ancak ay sonuna doğru dikkatli olunması gereken bir dönemdeyiz.

Nisan Ayı Astrolojik Takviminiz

Pozitif Enerjili Günler: 1-10-11-14-15-19-22-23-27-28-

Zayıf Enerjili Günler: 5-6-12-13-24-25-26

Aşkta En Şanslı Günler: 1-27-28

Parasal Açıdan Şanslı Günler: 20-21

Yeniay: 18-19

(Ay gezegeninin Akrep burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay: 5-6

(Ay gezegeninin Boğa burcundan geçtiği ve sizin burcunuzla karşıtlık yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

NİSAN ayı boyunca her şey gönlünüzden geçtiği gibi gerçekleşsin. Yüreğinizin ferahlık bulması ve bereket, mutluluk dileklerimle,

iremSU
Haberturk.com Astroloji Danışmanı


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER