Mynet 01.02.2012

Akrep burcu aylık yorumu (Şubat 2012)

Şubat ayında sizi neler bekliyor, burcunuza göre hayatınızda neler olacak, işte aylık burç yorumunuz..

AŞK VE İLİŞKİLER

Akrep burcu aylık yorumu (Şubat 2012)

20 Ocak-19 Şubat tarihleri arasında Kova burcunda ilerleyecek Güneş, evinizle alakalı meselelerde tedirginlik, düzensiz bir ev yaşantısı veya ailenizle ilgili gelişmeleri ön plana getiriyor. Beklenmedik ve ani gelişmeler görülebilir. Anne veya babanız, eğer evliyseniz eşiniz ile alakalı alışılmadık tarz durumlar oluşabilir. Onların sorunları ev içinde sizin de rahatsız olmanıza neden olabilir. Yalnız yaşıyorsanız yine evinizi ilgilendiren sorunlarla başbaşa kalabilirsiniz. Kimileriniz evden taşınmak zorunda kalabilir, kimileriniz ev içinde değişim yapmak durumunu hissedebilirler. Ailesinden uzakta yaşayanlar, aileleriyle ilgili olaylar nedeniyle karamsarlık duyabilirler. Kısaca değişimler ve beklenmedik gelişmeler yaşayacağınız bir süreç olacaktır. Bu arada özgürlük meyliniz de fazlasıyla artabilir. Aileleriyle yaşayanlar belki de bir gelişme neticesinde ayrı bir eve taşınmak gereği duyabilirler. Kısaca ev sınırları içinde yaşanan gelişmeler özgürlüğünüzü kısıtlayıcı bir etki yaratabilir. Kişi böyle bir durumda kendini kısıtlanmış hissettiği için rahatsızlık duyabilir. Güneş-Kova burcu geçişinin etkili tarihleri: 7 ve 18 Şubat olarak öne çıkmakta. 18 Şubat tarihinde gizli saklı meseleler üzerinde bir kez daha geçmişe dönük olarak düşünmekte yarar var. İş hayatınızla ilgili konular zorlayıcı olabilir. İki adım gidersiniz, sanki bir adım geriliyormuş gibi hissedersiniz. Böyle durumda önce sakin olunuz. Zaman faktörünü göz önüne alarak fiziksel ve ruhsal anlamda kendinizi gözden geçiriniz.

27 Ocak-14 Şubat tarihleri arasında etkili olacak Merkür-Kova burcu seyri, yuvanız ve yaşam koşullarınızı, ailenizle olan ilişkinizi ve güvencenizle ilgili meseleler üzerinde akılcı düşünmenin gerektiğini gösteriyor. İçinizdeki bir ses –Gitmeliyim der gibidir. Duygularınız ihtiyaçlarınız konusunda insanlarla aranıza belli bir mesafe koyma gereği duyabilirsiniz. Eviniz sınırları içinde sorunlar varsa, yükünüz ağırsa veya canınızın sıkkın olduğu bir devre ise biraz önce sözünü ettiğim her şey çok daha baskın bir şekilde kendini hissettirir. Bir yandan sıra dışı bir şeyler yapma arzusu diğer yandan koşulların yetersizliği canınızı sıkmaktadır. Tarafsız düşünmeye çalışırsınız. Ancak durumunuz gereği kapana kısılmış gibisinizdir. Bazen tedirginlik hakikaten rahatsız edicidir. Sizin isteğiniz, bir an önce yolunuzu bilmektir. Bazen dışa karşı her şey yolundaymış gibi bir maske takarsınız bazen de görüşlerinizi ne pahasına olursa olsun dile getirmekten kaçınmazsınız. Bu süreci olumlu şekilde geçirebilmek için bireysel düşüncelerimizi tabii ki dile getireceğiz. Ancak ayarımızı da bileceğiz. Ailevi veya iş hayatımızla ilgili konularda iletişimi önemseyeceğiz. Sosyal hayatınızı önem vereceğiz. Becerilerimi geliştireceğiz. Düşündüğümüz yenilikleri uygulamadan önce iyi analiz edeceğiz. Bütün bu noktalara dikkat etmeniz halinde dönemi kendinizi geliştirme ve hayata yeni bir bakış açısıyla bakabilme anlamında olumlu yönde değerlermiş olursunuz. 3 ve 13 Şubat tarihleri Merkür-Kova burcu seyrinde öne çıkıyor. 13 Şubat tarihinde ilişkiniz, aileniz, eviniz veya özel meseleleriniz hakkında görüşmelerde bulunabilirsiniz. Eski bir mesele tekrar gündeme gelebilir, ilişkinizle alakalı eskiye ait mevzular üzerinde konuşmanız gerekebilir. Bu durumda acele ve keskin kararlar yerine, aklı başında hareket etmekte yarar var.

*AŞIĞIM SANA

3 Şubat tarihi itibariyle Neptün Balık burcunda yansımalarını artık yavaş yavaş hissettirmeye başlıyor. Geçtiğimiz yıl ileri-geri devinimi nedeniyle sizlere, bu enerjinin etkisini 2012 itibariyle hissetmeye başlarsınız demiştim. Neptün aşk evinizde seyrini sürdüreceği için tabii ki olumlu bir yansıma olarak gözüküyor. Gerek devam eden aşk ilişkiniz ve gerekse hayatınıza yeni dahil olacak kişi anlamında bu enerjiyi ele alsak da olumlu gözüküyor. Tek sorun bu kısa müddet içinde hemen acele kararlar vermemeniz. Hele bir ilişki kökleşsin, sabırlı olmakta fayda var. Bu enerji sadece aşk anlamında değil, çocuk konusunda da etkili. Birçok Akrep belki de ilk kez bir evlat sahibi olmayı isteyecekler. Ancak süre oldukça az. Onun için iyi düşünmekte fayda var. Sanatsal konularda da bu enerji olumlu. Bu süreçte kendinizi ve yeteneklerinizi değerlendirme anlamında şans yakalayabilirsiniz. Mistik konular ilginizi çekebilir, duygularınızı yazıya dökebilirsiniz ayrıca tasarım çalışmalarında bulunabilirsiniz. Sevdiklerinize bağımlılığınız artabilir. Romantik paylaşımlar bu dönemde oldukça zevklidir. 14 Ocak-8 Şubat devresinde Venüsün Balık burcunda seyri aşkın güzel ve hoş esintileri altında dolaşmanızı sağlayıcıdır. Her an aşık olmanız mümkündür.

14 Şubat-2 Mart tarihleri arasında aşk evinizde etkili olacak Merkür-Balık burcu seyri, aşkta gerçekleri olduğu gibi değil, olmasını istediğiniz tarzda görmenize neden olur. Evet belki geçtiği yaşam alanı son derece uğurludur fakat yaşanan veya yaşanacak ilişkiyi olumlu olarak değerlendirmeden önce iyi düşünmenizi gerektirir. Bu süreçte tanışmalar kimi zaman romantik bir iletişimle başlar ve öylece sürüp gidebilir. Günümüz dünyasında sizin de bildiğiniz gibi internet yoluyla birçok insanla karşılaşma şansı elde edilebiliyor. Üye olduğunuz bir arkadaşlık sitesinde veya sanatsal bir aktivitede aniden biriyle karşılaşmanız ve aşık olmanız mümkündür. Devam eden ilişkinizde güzel bir dönemdir. Her iki kişi de birbirini mutlu edecek sözler sarfedebilir. Bu enerjinin desteği altında, rüyalar ve sezgiler o denli güçlenir ki, ileride karşınıza çıkacak kısmetinizi rüyanızda görmeniz mümkündür. Hatta bunu daha sonra bir araya geldiğinizde siz veya o dile getirebilirsiniz. Yaşanan aşkın bu dünyanın kirliliklerinden uzak hatta içinde bulunduğunuz zorlukların bile ilacı olması mümkündür.

Düşünceler, hayallerden özlemlerden kolaylıkla etkilenebilir, karşınızdaki insanı incelemek, neyin nesi kimin nesidir diye düşünmek bile istemezsiniz. Ayrıca yaşadığınız aşkı idealize ederek, görmek istediğiniz şekilde yorumlayabilirsiniz. Çünkü yüreğinizin bir yerinde böylesi güzel bir şeyi kaybetmek korkusu vardır. Bazı şeyleri sezinlersiniz ancak üzerinde durmaz, dibini kurcalamak istemezsiniz. Oysaki böyle dönemler gizli ve yasak ilişkiler yaşama açısından da etkili bir dönemdir. Yine bu dönemi aşkın meyvesi çocuklar açısından ele alırsak aralarında sorun olan çiftler bu süreçte bir çocuk sahibi olarak ilişkilerindeki pürüzleri düzelteceklerini düşünebilirler. Yaşanan ilişkide eğer sorunlar varsa bu dönemin olumlu enerjisinden yararlanarak muhakkak çözmeli, kısa süren bu transitten yararlanarak gönül birlikteliğinizi yeniden kurmaya çalışmalısınız. Bu süreçte ben yine de size dikkatli olmanızı söylemek isterim. İlişkiniz eğer sağlam temelli ise, birbirinizi yıllardır tanıyorsanız bu sürecin romantizmi inanılmaz güzeldir ama yeni bir aşk ise lütfen dikkatli olunuz. Verilen sözlerin sağlamlığına, bunu söyleyen insana ve geleceğe dair düşünürken dikkatli olmaya çalışınız. Çünkü karşınızdaki insan ne kadar iyi niyetli olsa da, daha sonra elinde olmayan sebeplerle yapmak istediklerini hayata geçirmesi zor olabilir. O nedenle siz kısa sürecek bu güzelliğin tadını çıkarmayı bilin ama gerçek hayattan uzaklaşmamaya dikkat edin. Merkür Balık burcu geçişinin etkili tarihleri 14-16-19-23 Şubat. 19 ve 23 Şubat tarihleri sizleri biraz zorlayabilir. Geleceğe dönük olarak düşündüğünüzde hem maddi hem aşkla ilgili meselelerde önünüzü tam olarak görmekte zorlanabilirsiniz. Siz parasal olarak hayatınızı düzenlemekten yanasınız. Kimsenin sizin iyi niyetinizi suistimal etmesini istemiyorsunuz. İşte bütün bunlar bu iki tarihte oldukça etkilidir. 23 Şubat tarihinde geri hareketli Mars, Merkür ile bir karşıtlık oluşturuyor. Biraz önce değindiğim noktalar bu tarihte yine karşımıza çıkıyor. Bir yandan olmasını istediğimiz gibi düşünüyoruz diğer yandan her şeyi ince eleyip sık dokuyoruz. Gerçekçi ve aklı başında hareket etmemizde yarar var dostlarım.

19 Şubat-20 Mart tarihleri arasında aşkla alakalı yaşam evinizde etkili olacak Güneş-Balık burcu seyri, kendinizi ifade gücünüz, canlılığınız, bireysel isteklerinizi aşk hayatınızla ilgili meselelerde odaklayacağınızı görmekteyiz. Ancak Güneş her ne kadar burcunuzla uyumlu bir açı oluştursa da dikkatli olunmadığı takdirde sizi yanılgılara kolaylıkla sürükleyebilir ve gerçeklerden uzaklaştırabilir. Eğer siz, bu dönemi olumlu olarak değerlendirmek istiyorsanız lütfen gerçekçi olunuz. Görmek istediklerinizi değil, gerçeği anlamaya çalışınız. Sanatsal yönde bir mesleğe sahipseniz bu dönem gayet yararlı geçebilir. Yeteneklerinizi ve potansiyel gücünüzü gösterebilme fırsatı bulabilirsiniz. Aşk hayatınız açısından güçlü bir romantizm, fantezi yaşamınızı destekleyebilir. Sevdiğiniz kişilere karşı daha merhametli, yardımsever davranmanızı sağlayabilir. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli husus, karşınıza çıkabilecek fırsatlar veya bazı gelişen olayların başta belirlediğiniz hedeflerden sizi uzaklaştırmamasıdır. Gözünüz boyanabilir veya hiç olmadık kararlar alabilirsiniz. Hızla gelişen olaylar karşısında asıl gitmeniz gereken yönden uzaklaşabilirsiniz. Bu enerjinin bu yönlerinin farkında olarak tutarlı bir yol izlerseniz bu dönemde kendinizi iyi hissetmeniz mümkündür.

YENİAY BALIK BURCUNDA

Sevgili Akrepler 22 Şubat saat 00:35 itibariyle Balık burcunda meydana gelecek Yeniay, tüm burçlar için tazelenme ve ferahlık anlamındadır. Sizler için en önemli etkisi aşk hayatınızda değişimler yaratması ve sosyal hayatınızı canlandırmasıdır. Aşık olma dürtünüzü yükselten bu enerji hayattan keyif almanızda, bulunduğunuz ortamlara kolayca uyum sağlamanızda sizi destekleyicidir. Gerçekçi bir bakış açısıyla kendinizi gözden geçirdiğiniz takdirde hem ilişkinizde kendinizi güçlü bir şekilde ifade edebilir hem de sosyal hayatın içinde birebir yer alabilirsiniz. Yeniay, umutsuzlukları ortadan kaldırıcı ve bir şekilde sorunların üstesinden gelmenizde yardımcıdır. Fiziksel açıdan size çekicilik sağlayan Yeniay, girdiğiniz ortamlarda dikkat çekmenizi, ayrıntılardan ziyade bütüne önem vermenizi ve bu sayede daha az zaman kaybetmenizi sağlayabilir. Sanatsal konularda yeni bir başlangıç yapmayı düşünenler için yardımcıdır olan bu enerji başarılı çalışmalarınızı düzgün bir şekilde sergilemenizde de etkilidir. Yeni bir aşk anlamı taşıyan bu oluşum sizi epeyce rahatlatabilir ve sakinleştirebilir. Çocuklarınıza olan bağlılığınızı çoğaltan Yeniay, çocuk sahibi olmayı isteyenler için umut verici olabilir. Yeniay toprağa ekilen yeni bir tohum gibi, yeşermesi için sabırlı olunması gereken bir zamandır. Özellikle yeni başlayan bir ilişkinin veya atılan yeni bir adımın büyümesi ve gelişmesi için sabırlı olunması gereklidir. Benim önerim iki hafta boyunca karşınıza çıkabilecek fırsatları, durumları akıllıca gözden geçirmeniz ve yaşamınızla ilgili akıllıca düşünmenizdir. Böyle 15 gün sonraki Dolunayda sizin için hayırlı olan sonucu alabilirsiniz.

İŞ VE KARİYER

20 Ocak-19 Şubat tarihleri arasında Kova burcunda ilerleyecek kariyer evinizin yöneticisi Güneş, özgürlük ihtiyacının gayet önemli bir göstergesidir. Yani kişi kariyer anlamında kendi seçimlerini yapmak ve yolunu çizmek, toplum içindeki yerini belirlemek için bir dürtü hissetmektedir. Şu anki konumu ne olursa olsun, ister çalışan ister evinde oturan veya çalışmaya karar vermiş bir kişi olsun farketmez kendini göstermek diğerleriyle ilişki kurmak ihtiyacı yoğundur. Fakat işin ilginç tarafı, bu özgürlük ihtiyacına rağmen kişinin kendi içindeki korkuları, saplantıları veya ailevi nedenleri, işindeki sorunları bu özgürleşmenin önünde bir barikat oluşturur. İşte bu tarihler arasında iş hayatınız ve toplumsal aktivite içinde kimliğinizi tam anlamıyla sergileyememenizin nedeni bu kişisel barikatlardır. Öncelikle bu süreç içinde doğru kararlar alabilmek, yeni bir yön tayin etmek için siz Akreplerin yapması gereken en önemli şey veya dikkat etmeniz gereken ön önemli nokta kendi hayatınızın kararlarınızı hiçbir neden, baskı veya kişiler sebebiyle ertelememenizdir.

Eğer siz işinizde sorunlar yaşıyorsanız ve bu sorunları aşamıyorsanız verimli bir şekilde çalışmanız mümkün değildir. Patronunuzun baskına boyun eğmek, iş bulamak kaygısıyla huzursuz bir ortamda çalışmak zorunda kalmak, hiç istemediğiniz halde bugüne dek oluşturduğunuz bilgi ve tecrübelerinizin haricinde bir görev almak tabi ki güç ve kontrolünü elinde tutmaktan hoşlanan bir Akrep için oldukça zordur. Fakat ülkenizin içinde bulunduğu, çalıştığınız şirketin sektördeki yeri veya bütün dış etkenler üzerinizde baskın olduğu için, ben artık şunu yapacağım demek de suya yazılan yazıya benzer. Yani yazarsınız ama izi kalmaz. İşte bu tarihlerde kendinizi güçlü bir şekilde ifade edemediğinizi hissettiğinizde bunun için kendinize yüklenmek, başarısız olduğunuzu düşünerek gerilim altına girmek gibi durumlardan uzak durunuz. Yapılması gereken şu an için, ortamın akışkanlığında kimlik duygunuzu ve kendinize olan güveninizi yitirmeden ayakta durmaya çalışmaktır. Bazen hayat bir noktaya sıkıştırır ki insanı ve seçenekleri en aza indirir. Ya o der, ya bu. Aslında ikisi de size uymuyordur ama doğal olarak şu anda elinizde olanın hiç yoktan iyi olduğunu, güvenli olduğunu düşünerek sürdürürsünüz. İşte bu tarihler arasında kendinizi tam olarak ifade edememenizin nedenleri hemen hemen budur.

24 Ocak-14 Nisan 2012 tarihleri arasındaki Mars geri hareketi: Öncelikli tavsiyem, girişim anlamındaki işlerinizi geri hareket başlamadan mutlaka gerçekleştirmeniz. Çünkü sonrasında organize olmakta, birilerine ulaşmakta, sunum yapmakta, diğer kişilerle bir araya gelmekte gecikmelerin yaşanması mümkündür. Hizmet, sağlık sektörü ve çalışma hayatınızla ilgili konularda özellikle grup çalışmalarında zorlanmalar yaşanabilir. Arkadaşlarınızın sağlık veya iş ile alakalı meseleleriyle yakından ilgilenmeniz gerekebilir. Çalışma hayatınızın yoğunluğu, sosyal hayatınızın sekteye uğramasına yol açabilir. Eski arkadaşlar sorun çıkartıcı olabilir. Yavaşlamalar çoğu zaman ümidinizi kırıcı bir etki yaratabilir. Endişelerinizden kurtulmak için öncelikle akılcı hareket etmenizi tavsiye ediyorum. Bu dönemi soğukkanlı bir şekilde değerlendirenler 14 Nisan sonrası daha hızlı bir şekilde işlerini yoluna koyabilirler.

Mars geri hareketinin etkili olduğu yukarıdaki konular kadar, geri hareketi yöneten güç Merkür seyirleri de önem taşımaktadır. Aşağıdaki tarih aralıklarında ele alınmış meselelerde de gözden geçirmelerde bulunulması, acil kararlar vermeden önce iyice düşünülmesi, tedbirli olunmasında yarar vardır.

24-27 Ocak: İletişim, yolculuk, çevre ilişkileri
27 Ocak-14 Şubat: Ailevi konular
14 Şubat-2 Mart: Aşk hayatı ve çocuklar
2 Mart-24 Mart: İş ve sağlık
24 Mart-14 Nisan: Eğlence yaşamı, aşk hayatı.

SATÜRN GERİ HAREKETİ

Sevgili Akrepler, 7 Şubat-24 Haziran tarihleri arasında Satürn geri harekette olacaktır. O nedenle aşağıda belirtilen noktaları tekrar ele almakta fayda var. İş ve özel ortaklık ilişkileri konusunda etkili olan Satürn, aksayan noktaları gözden geçirmenizi ve düzenlemenizi sağlayıcı güçlü bir yansımadır. Düzgün yürümeyen, eşit hak ve özgürlük olgusu çerçevesinde sürdürülmeyen bir iş veya özel yaşamınız varsa, bu tarihler arasında gerçekçi bir şekilde durumunuzu gözden geçirmeniz gerekir. Yanlış zaman ve yanlış kişilerle kurulan ve sürdürülen ilişkilerde lütfen dikkatli olunuz. Sizi yıpratan ve üzen durumları kulak arkası yapmak yerine bunları nasıl düzene koyabilirsiniz onları düşünün. Bu uzun sürede, ilişkinizin artı ve eksilerini iyi tahlil etmeye çalışmanız son derece önemlidir. Kimileriniz ailenizden gizli bir evlilik veya gözlerden uzak bir ilişki yaşayabilirsiniz.

Bu ilişki sizin açınızdan yıpratıcı dersler ve sorumluluklar içerebilir. İlişkiniz bilinçaltınızda karmaşık düşüncelere sebep olabilir. Bu nedenle ağır sorumluluklar altına girebilirsiniz. Bazılarınız evliliği nedeniyle ciddi sağlık problemleri, psikolojik sorunlar yaşayabilir. Bunlar yanlış yapılan seçimlerin ve acele kararların sonucudur. Böyle bir durumda, ilişkinizi gözden geçirerek nelerin düzeltilmesi gerektiğini veya ne yaparsanız daha huzurlu bir yaşam sürebilirsiniz bunları saptamanız lazımdır. Bu enerjinin etkisi altında, alıştığınız düzeni, direttiğiniz bir planı, eskiye ait konuları inatla sürdürmeye çalışabilirsiniz. Çünkü değişim sizi oldukça korkutabilir. Fakat bu sefer de memnuniyetsizlik, karmaşa ve duygusal kısıtlanmalar sizi rahatsız edebilir. Gördüğünüz gibi ilişkilerinize, kendinize ve içinde bulunduğunuz duruma gayet açık ve net bir şekilde bakmanız gereken bir döneme girmiş bulunmaktasınız.

Satürn Geri Hareket Sürecinde Tüm Burçlar olarak:

-Kendinizden kuşku duymamalısınız.
-Kendinizi eleştirip, küçük görmemelisiniz.
-Olumsuz düşünerek vakit kaybetmek yerine, akıllı hareket ederek eksiklerinizi tamamlamalısınız.
-Yeteneklerinizi hafife almayınız.
-Otorite konumunda bulunan kişilerle ilişkilerinizde dikkatli olunuz, iyi geçinmeye çalışınız. --Bazen köprüyü geçene kadar sabırlı olmak lazım, yani söz gümüşse sukut altın diyerek sorumluluklarımızı düzgün bir biçimde yerine getirmeliyiz.
-Kendimizi ne aşırı derecede savunalım ne de pes ederek geri çekilelim.
-Yalnızlığımızı sevelim, ancak hayattan uzaklaşmayalım.

Satürn Geri Hareket Sürecinin Olumlu Yönleri:

-İçe yönelmeler görülebilir. Yani dışarı hayattan kendinizi uzaklaştırıp, önünüzdeki gerçeğe odaklanabilirsiniz. Bu sayede neler yapmanız gerektiğini ve gerekmediğini tespit etmeniz kolaylaşır.
-Değişime direnebilirsiniz. Bu olumsuz bir durum değildir. Kişi bazı konularda yeterli bilgi ve tecrübeye sahip değilse kendini geliştirme fırsatı bulabilir.
-Kendinizi kontrol altında tutabilir ve hatta kendinizle olan savaşınızda galip gelebilirsiniz.
-Kendi kendini motive edebilirsiniz. Azimli olmayı öğrenirsiniz. Bu duruma kaç kişi olumsuz diyebilir ki.
-Bazen molalar iyidir. Uzun yolculukları düşünün, durup ihtiyaçlarımızı karşılıyor ve yola devam etmiyor muyuz? O zaman gelin bu molada neyimiz eksik ve neleri tamamlamamız gerekiyor diye bir düşünelim. Beklemede kalarak kendimize şöyle bir gerçekçi açıdan bakalım. Geri hareketten sonraki döneme(Satürn Terazi) güçlenmiş olarak adım atalım.
-Bazen küçük hataları görmezden geliriz, atlarız. Daha sonra bunlarla gereğinden çok uğraşmak zorunda kalırız. İşte Satürn geri hareketi size bu küçük hataları görmenizi ve düzeltmek için çaba sarfetmenizi sağlıyor. Sizce bu olumsuz bir durum olabilir mi?
-Sistemler kolaylıkla bozulabilir bazen. Tamir etmek gerekir. İşte Satürn geri hareketi size tamirat için gerekli olan zamanı tanır.
-Satürn geri hareketinde insan zorluklarla baş etmesini sağlayan muazzam bir içsel güce sahip olur. İşte bu sayede insan düştüğünde kalkmayı öğrenir, bir yeri acıdığında kendini korumayı, canı yandığında bağırmayı. Satürn geri hareketi ona kalkmayı, hakkı olan için savaşmayı, sesini duyurmayı, açlığına çare bulmayı, kendine inanmayı öğretir. Şimdi hala olumsuz bir zaman diyebilir miyiz dostlarım.

DOLUNAY ASLAN BURCUNDA

Sevgili Akrepler 7 Şubat saat 23:54 de, Aslan-Kova burç düzlemi üstünde oluşacak Dolunay mesleki konularda kendinizi güçlü bir şekilde gösterme ihtiyacınızı iyice belirgin hale getirir. Bulunduğunuz alanda liderliği ele geçirmek ve tek söz sahibi olmak arzunuz yoğundur. Bu yoğunluk sizi yeni bir iş sahibi olmanızda, iç dünyanızdaki güvence olgusunu gözden geçirmenizde, şu anki sorunlarınızı daha net görebilmenizde yardımcıdır. Kimi Akrepler için bu durum iş yerinizde yapılacak yeni bir değişimin işareti, karşınıza çıkabilecek bir teklif veya bir yenilik sayesinde isminizi bulunduğunuz alanda duyurabilmeniz anlamı taşıyabilir. İşte bugün özgüveninizin bu denli yüksek oluşu, ailevi konularda veya yuvanızla alakalı mevzularda kendinizi özgür bir şekilde ifade etme arzunuzu yoğunlaştırabilir. Kimileriniz yeni bir yuva kurmak bazılarınız ise, yerleşim yerinizi değiştirmek için harekete geçebilirsiniz. Yalnız ben gerek mesleki ve gerekse ailevi konularda sakin olmanızı ve durumlar net olarak yerine oturmadan hareket etmemeniz gerektiğini düşünüyorum. Çünkü bugünkü karar belli bir baskı altında verilebilir. Hani bazen bir olay olur ve biz yeter diyerek acil bir karar alırız. Eğer böyle bir baskı altında iseniz lütfen sakin olunuz. Çünkü gelişmeler istediğiniz yönde ilerlemeyebilir. Biz önlemimizi alalım da, sonradan pişman olmayalım. Dolunay zamanları ani değişimler için uygun değildir. Olayların tam oturması, açıklığa kavuşması için temkinli olma vaktidir.

8 Şubat-5 Mart tarihleri arasında Koç burcunda ilerleyecek Venüs, iş temponuz, sağlığınız ve ustalık, çıraklık, hizmet konularındaki aktivitelerin, hırsın, bencil düşünmenin, deyim yerindeyse keseri kendiniz adına doğrultmanın işaretçisidir. Kimileriniz için bu, bir işi öğrenmek adına belli bir stajdan geçme dönemidir, kimilerinize göre bir ustanın yanında bizzat işi öğrenmektir. İlişkiler konusunda sert ve oldukça stres yaratan bir etkidir. Size son derece azimle çalışma ve öne geçme gücü verebilir. O denli hızlı ve aktif bir şekilde çalışırsınız ki, belki de kendinizi hiç bu kadar canla başla görmemişsinizdir. Yalnız bu süreçte dikkat edilmesi gereken nokta, bu denli yoğun ve stresli çalışmanın sizi yorabileceği konusudur. Sağlık konusu önemlidir, özellikle bu dönemde bayan Akreplerde dismonore sorununa yol açmasıdır. Ayrıca hamilelik döneminde düşük olayına dikkat etmek gerekebilir. O nedenle çalışırken dinlenmeyi, üşütmemeyi ve kendinize iyi bakmayı ihmal etmemelisiniz. Venüs-Koç burcu geçişinin etkili tarihleri 10-15-17 Şubat olarak öne çıkıyor.10 Şubat tarihi iş konularında çok dikkatli olalım. İş hayatında sorunları olanlar sabırsızlık gösterebilir veya yaşanan bir olay bir değişimi işaret edebilir. Hangi durum olursa olsun, lütfen önce gözden geçiriniz ve acele kararlar vermeyiniz.

19 Şubat-20 Mart tarihleri arasında etkili olacak Güneş-Balık burcu seyri, ifade gücünüz, canlılığınız, bireysel isteklerinizi aşk hayatınızla ilgili meselelerde odaklayacağınızı görmekteyiz. Ancak Güneş her ne kadar burcunuzla uyumlu bir açı oluştursa da dikkatli olunmadığı takdirde sizi yanılgılara kolaylıkla sürükleyebilir ve gerçeklerden uzaklaştırabilir. Eğer siz, bu dönemi olumlu olarak değerlendirmek istiyorsanız lütfen gerçekçi olunuz. Görmek istediklerinizi değil, gerçeği anlamaya çalışınız. Yeteneklerinizi ve potansiyel gücünüzü gösterebilme fırsatı bulabileceğiniz bu dönemde merhametli ve yardımsever davranabilirsiniz. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli husus, karşınıza çıkabilecek fırsatlar veya bazı gelişen olayların başta belirlediğiniz hedeflerden sizi uzaklaştırmamasıdır. Gözünüz boyanabilir veya hiç olmadık kararlar alabilirsiniz. Hızla gelişen olaylar karşısında asıl gitmeniz gereken yönden uzaklaşabilirsiniz. Bu enerjinin bu yönlerinin farkında olarak tutarlı bir yol izlerseniz bu dönemde kendinizi iyi hissetmeniz mümkündür. Güneş gezegeninin Balık burcu seyri sinema, tiyatro, dizi oyunculuğu, müzik, dans, ritmik sanat icraatları açısından etkili bir dönemdir. Bu süreçte yaratıcılık ifadesi güçlenir ve duygular herhangi bir alanda teatral bir biçimde sergilenmeye çalışılabilir. Bu süreçte kendinizi ve ihtiyaçlarınızı belirleyerek, kimsenin üzerinizde baskı yaratmasına izin vermeden gerçek seçimlerinizi yapınız. Bu baskı ister ailenizden gelsin, ister iş hayatınızdan isterseniz sevdiğiniz kişiden, öncelikle ileriyi görmeye çalışın. Önünüzdeki güzelliklere değil, çok uzak bir ufuktaki hedefi gözleyin. Karmaşık, çözülemez, kuşku yaratan ve yaşamınızı sıradanlaştıracak seçimlerde bulunmayın, farklı ufuklar keşfetmek isterken gerçeklerden uzaklaşmayın. Güneş-Balık burcu seyir etkinliği süresince etkili tarihler: 19-24-25-28-29 Şubat olarak öne çıkıyor.

PARA KONULARI

14 Şubat-2 Mart tarihleri arasında etkili olacak Merkür-Balık burcu seyri, parasal konularda özellikle dışarıdan elde etmeyi düşündüğünüz gelirlerle alakalı olarak tarafsız ve objektif düşünmek gerektiğini gösteriyor. Çünkü bu konuyu ciddiye almazsanız, sıkılabilirsiniz. Çıkarlarınızı iyi kollamak son derece önemli. Bu tarihlerde detayları asla gözden kaçırmamak lazım. Parasal konularda söylenenlere veya size söz verilenlere göre değil, elinizdeki miktara göre düşünmek gerekiyor. Hayali projeler, planlardan ziyade gerçekçi kazanımların peşinden gitmek gerekiyor. Ayrıca bu enerji altında kazanç konularında sabırlı olmak son derece önemli. Kazancın size tam olarak ulaşması için belli bir sürenin geçmesi gerektiğini anlıyoruz. Yani adımınızı attığınız bir konuda, şu anki duruma değil, ilerisine bakarak hareket etmek faydalı. Yine bu etki altında hayaller çok zengin. Yani şuradan şu gelir, buradan da bu gelirse tarzı geniş zamanlı ve tam olarak belli olmayan ama umut edilen kazançlar ön planda. Kendinizi ifade ederken konuşmalarınız yani parasal mevzularda genel olarak belli bir iyimserlik söz konusu. Sorunları görmezden gelmek veya olabilecek zorlukları düşünmek dahi istemeyebilirsiniz. Tabii ki pozitif düşünmek gayet iyidir. Fakat gerçeklerin size ulaşması söz konusuysa. Benim önerim öncelikle size ne teklif sunuluyorsa sunulsun veya önünüze ne fırsat çıkıyorsa çıksın bunu belli bir ciddiyete dökmeniz. Yani lafla peynir gemisi yürümeyeceğini veya bu bakış açısıyla herhangi bir girişimde bulunmanın mümkün olmayacağını anlamanız. Her şeyi garanti altına almaya çalışmanız, kazancınızın sürekliliği açısından önemli gözüküyor. Hayal kırıklığına uğramamak için her türlü önleminizi alın, olur da bir şey gerçekleşmezse en azından tahmin etmiştim diyebilirsiniz. Merkür Balık burcu geçişinin etkili tarihleri 14-16-19-23 Şubat. 23 Şubat tarihinde Merkür-Mars arasında yaşanan karşıtlık hedeflerinizi gerçekleştirme yönünde veya amaçlarınız anlamında bilinçli hareket etmeyi, düşünmeyi gerektiriyor. Gerçekten ne istemektesiniz ve kendinizi arzu ettiğiniz biçimde ifade edebiliyor musunuz? Bunları cevaplamak için zaman faktörünü göz önüne alınız.

2012 Şubat Ayı Astrolojik Takvimi

3 Şubat Neptün Balık burcuna girişi
7 Şubat Satürn geri hareket başlangıcı
8 Şubat Venüs Koç burcuna girişi
14 Şubat Merkür Balık burcuna girişi
19 Şubat Güneş Balık burcuna girişi

Mars geri hareketi devam ediyor

Pozitif Enerjili Günler: 4-5-9-10-13-14-17-18-22-23
Zayıf Enerjili Günler: 7-20-27-28
Aşkta En Şanslı Günler: 22-23
Parasal Açıdan Şanslı Günler: 15-16
Yeniay: 13-14
(Ay-Akrep burcu geçiş günleri, sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)
Dolunay: 26-27-28-29
(Ay-Boğa burcu geçişi, burcunuz ile karşıtlık oluşturduğu için Dolunay anlamı taşır. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

Şubat ayınız huzurlu, bereketli ve mutlu geçsin. Herşey gönlünüzce olsun.

iremSU
Mynet Astroloji Danışmanı


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER