Habertürk 01.08.2011

Aslan burcu aylık yorumu (Ağustos 2011)

Astrolog İrem Su bu ay aslanlara, girişim, plan ve ilişkilerini tekrar ele alacaklarını söylüyor.

ASLAN

Aslan burcu aylık yorumu (Ağustos 2011)

Aslan Burcu-Ağustos Ayı Genel Değerlendirmesi

3 Ağustos tarihinde hassas Yengeç burcunda ilerlemeye başlayan Mars etkisiyle, mücadele gücünüzün azaldığını hissetseniz de bunu bir mola gibi düşünün. Çünkü aynı gün başlayan Merkür geri hareketi özellikle iş ve parasal konular üzerinde detaylı düşünmek için zamana ihtiyacınız olduğunun işaretidir. Bütçenizi, işinizden elde ettiğiniz gelirinizi, sağlığınızı ve mükemmelleştirmek adına her şeyi gözden geçiriniz. Bunun için yaklaşık 5 gününüz var. 8 Ağustos tarihinde burcunuz üzerinde geri hareketini sürdürecek Merkür bu sefer de, girişimleriniz, ilişkileriniz ve planlarınızı tekrar ele almanız açısından gayet faydalı. Belki yavaşlayacaksınız ancak bu durgunlukta bir çok şeyin farkına varabilirsiniz. 23 Ağustos tarihinde Güneş Başak burcunda ilerlemeye başladığında maddi konularda hemen harekete geçmeyin. Çünkü dispozitör güç Merkürün geri hareketi henüz zamanın erken olduğunu söylemektedir. 27 Ağustos geri hareketin bitişiyle uygulamayı düşündüğünüz konuları yavaş yavaş toparlayarak yola devam edebilirsiniz. Ancak lütfen bilinçli davranmayı unutmayın.

Tüm burçların 8-9-11-13-21-23-24-25-26 Ağustos tarihleri arasında bilinçli hareket etmeleri, aklı başında düşünmeleri, dolduruşlara gelmemeleri, gerçeklerin ışığı altında ve geçmişin tecrübelerini göz ardı etmeden önlerindeki durumu incelemeleri gerekiyor. Geri hareketin onarım süreci olduğunu unutmayalım. Eksiklerimizi net olarak tespit edelim, bunları tamamlamaya çalışalım ve hayatın bizlere sunulmuş bir armağan olduğunu unutmayalım. Aldığımız her nefesin kıymetini bilerek hayatımızı bilinçli bir şekilde gözden geçirelim.

Ağustos Ayı Astrolojik Takvimi

3 Ağustos Mars Yengeç burcuna girişi 12:22
3 Ağustos Merkür Geri Hareket Başlangıcı 06:50
5 Ağustos Neptün Kova burcuna geri dönüşü 05:53
8 Ağustos Merkür Aslan burcuna girişi 12:46
22 ağustos Venüs Başak burcuna girişi 01:11
23 Ağustos Güneş Başak burcuna girişi 14:21
27 Ağustos Merkür düz seyrine geçişi 01:03
30 Ağustos Jüpiter Geri Hareket Başlangıcı 12:17

AŞK VE İLİŞKİLER

23 Temmuz-23 Ağustos tarihleri arasında burcunuzda ilerleyecek Güneş, sizler için hakikaten faydalı, tesirli ve oldukça güçlüdür. Hani deyim yerindeyse, Aslanın kendini Aslan gibi ifade edebildiği bu dönemin kıymetini bilmek ve gayet akıllı bir şekilde değerlendirmek gerekir. Her yıl Güneş bu tarihe geldiğinde bir kat daha parladığınızı, dünyaya şöyle bir yüksekten baktığınızı, etrafınızda istediğiniz her insanı etkiniz altına aldığınızı hissedersiniz. Güneş bireylik duygusudur, güçtür, ışıldamaktır, özdür, egodur. Güneşin ışığı nereye değse orası aydınlanır, ısınır. Fazlası zarardır ama yokluğunu düşünmek bile zordur. Hep sorarlar, neden Aslanlar bu kadar etkileyici, neden unutulmaları zor diye. İşte bunun en önemli sebebi Güneştir. Öz kimlik duygunuz üzerinde bu denli etkili olan bu güç eğer doğru bir şekilde kullanılırsa girişim arzusu, başarı, zevk, aşk, coşku, yaratıcılık konularında sizi olabildiğince besler, büyütür, geliştirir. Şimdi her gün sırayla doğum günlerinizi kutlamaya başlayacaksınız. Bir yaş daha olgunlaşacak ve bir yaş daha almanın ağırlığı ve sorumluluğu içinde hareket edeceksiniz. Dış dünyada aktif ve son derece cesur, sıcak ve cömert hatta azametli bir şekilde kendinizi gösterme vaktiniz olan bu tarih diliminde sevginizi ifade etme, imajınızı güçlendirme, çevrenizle bağlantı kurma ve en olumlu yönlerinizi gösterme, ben buradayım diyebilirsiniz.

28 Temmuz-22 Ağustos tarihleri arasında burcunuz üzerinde ilerleyecek Venüs, olumlu bir zamanı işaret ediyor. Ancak Merkürün, 8 Ağustos sonrası burcunuz üzerindeki etkisini hesaba katarsak, yenilik anlamındaki her şeyi son derece dikkatli bir şekilde ele almamız gerekiyor. Venüs- Aslan burcu seyir zamanlarında kendi istekleriniz doğrultusunda ilişki kurmaya yatkın olacağınız kuşkusuzdur.

İlişkisi düzgün seyirde ilerleyen Aslanlar açısından bu dönem partnerinizin sizi daha çekici bulmasını, size aşık olduğunu düşünmesini sağlayabilir. Aranızdaki sıcaklık oldukça artabilir. Merkürün geri harekette oluşunun sizin gibi ilişkisini sağlam temellere oturtmuş kişiler açısından bir sakıncası yoktur. Çünkü siz zaten partnerinize karşı nasıl konuşmanız gerektiğini, onu rahatsız edebilecek durumları gayet iyi bilirsiniz. O da aynı şekilde davranabilir. Eğer ilişkiniz uzun zamandır gayet yolunda gidiyorsa, Venüs Aslan burcu seyrinde iş hayatınız ve çevrenizle alakalı konularda gözden geçirmelerde bulunur, birbirinize destek olmaya çalışabilirsiniz. Ayrıca ilişkinizle alakalı konularda ileriye yönelik bir şeyler yapmayı düşünüyorsanız benim önerim ne kadar iyi anlaşırsanız anlaşın bu dönemde beklemede kalmanızdır. Enine boyuna herşeyi ele almanız faydalı olur.

İlişkisi sorunlu olan Aslanlar açısından bu tarihler arasındaki gelişmeler daha farklıdır. Gerek fiziksel gerekse davranış olarak yükselen enerjiniz nedeniyle partneriniz üzerinde hakimiyet kurmaya kalkmanız mümkün olduğundan son derece dikkatli hareket etmeniz gerekir. Beraberliğinizle ilgili mevzularda kendini beğenmiş, iktidar tutkusu yüksek biri gibi iletişimde bulunmanız anlamına gelir ki, bu aranızdaki sorunları kamçılayıcı bir etki yaratabilir. Hoşgörülü olmayı, geniş düşünmeyi ve aranızdaki problemlerin nedenleri üzerinde durmayı ihmal etmeyiniz.

İlişkisi sorunlu olup, bir başkasıyla gizli beraberliği olanlar için bu dönem 3 Ağustos sonrası Mars-Yengeç burcunda ilerleyeceği ve Merkür geri hareketi etkili olmaya başlayacağı için daha da dikkatli olmayı gerektiriyor. Çünkü kafanızın içindeki iki seçenekten birini tercih etme sorunu yaşayabilirsiniz. Ya evliliğinizi sürdürecek, şu anki beraberliğinizi bitireceksiniz veyahut evliliğinizi bitirerek birlikte olmayı düşündüğünüz kişiyi tercih edeceksiniz. Venüs burcunuzda ilerlediğinden egonuz oldukça yükselebilir. Oysaki bu dönemde vereceğiniz karar daha sonra pişman olmanız veya şartlar tam anlamıyla olgunlaşmadığı için sorun yaşamanız mümkündür. Benim tavsiyem, hangi yönde karar almayı düşünüyorsanız düşünün, acele etmeyiniz. Merkür geri hareketi içe yönelerek doğruyu-eğriden ayırmanızda size yardımcıdır. Böylece Ağustos ayını olumlu yönde değerlendirmiş olursunuz. Bu dönemde birlikte olduğunuz kişi ve yaşadığınız ilişkiye olan inancınız tam ise, olumsuzluklardan etkilenmeden sevdiğiniz kişiyle sağlıklı bir şekilde cinsel hayatınıza devam edebilirsiniz. Tersi durumda ise, güvensizlik veya genel keyifsizliğinizin neden olduğu isteksizlikler görülebilir.

İlişkisi olmayanlar açısından Venüsün burcunuzdaki seyri tabii ki üzerinizdeki parıltının artması anlamına geldiğinden doğal olarak olumludur. Bu arada karşı cins tarafından beğenilmeniz, tercih edilmeniz mümkündür. Fakat Merkür geri hareketini hesaba katarsak, dikkatli olmanız, sözler vermemeye çalışmanız, karşınızdakini iyi incelemeniz gerekmektedir. Öncelikle arkadaş olarak kalmaya ve onu tanımaya özen gösteriniz. Nasıl biri, nasıl iletişimde bulunuyor, nasıl bir yaşam sürmüş, kimlerle bugüne kadar beraberliği olmuş bütün bunları gözden geçiriniz.

Merkür Geri Hareketi Hakkında Tüm Burçlar için Genel Not:

3 Ağustos-7 Ağustos Başak burcunda ve 8 Ağustos-26 Ağustos tarihleri arasında Aslan burcunda olmak üzere iki ayrı yaşam alanında ve Merkürün yönettiği ev konularında etkili olacak geri hareket astrolojik olarak kısaca onarım süreci anlamı taşır. Yani durursunuz, şöyle ardınıza bir bakarsınız, neler aksamakta neler ters gitmekte, neleri tamamlamanız gerekiyor veya hangi konularda ve alanlarda temkinli olmanız lazım bunları akıllıca gözden geçirirsiniz. Önünüze çıkacak fırsatları iyi incelemek, hemen olur yanıtı vermemek, beklemede kalıp yakından üzerinde düşünmek faydalıdır. Ben geri hareketi, seyahat esnasında verilen kısa molalara benzetiyorum. Yani hedefe gitmeden önce durup eksikleri giderme zamanı. Fakat bilirsiniz insan egosu gereği sabırsızdır. İster ki bir an önce amacına erişsin, beklemeyi bilmez. Oysaki bazen durup dinlenmek gerekir. Fakat o bekleyiş süresi canımızı sıktığı için doğal olarak her geri hareket sözünü duyduğumuzda irkiliriz. Oysaki hayat durmuyor. Her burç mensubu aşağıdaki GERİ HAREKETİN ETKİLİ OLACAĞI ALANLARI dikkatlice gözden geçirmeli ve yukarıdaki uyarılar ışığında bu dönemi mercek altına alarak günlük hayatını düzenlemelidir.

Merkür Geri Hareketinin Siz Koçlar Açısından Etkili Olduğu Alanlar

3-7 Ağustos tarihleri arasında:

- Kişisel değerleriniz(maddi, manevi)
-Mali konular
- Yatırımlarınız
-Gelir ve giderleriniz
-Kazanma ve harcama biçiminiz
-Para kazanmanızı sağlayan yetenekleriniz
-Kazanç ve kayıplarınız
-Kendinizi maddi açıdan güvence altına alma isteğiniz.
-Parasal sorunlarla mücadele etme gücünüz

8-26 Ağustos tarihleri arasında:

- Kendinizi ortaya koyma gücünüz
- Dünyaya yaklaşım tarzınız
-Kişisel girişimleriniz ve cesaretiniz
- Sağlığınız
- Girişim kabiliyetiniz
-Yeni girişimleriniz
-Kararlılık gücünüz
-imajınız
-Yaşam enerjiniz
-Baskın davranışlarınız, eğilimleriniz
-İnsanlara yaklaşım biçiminiz.

Merkür Geri Hareket süresince yukarıda belirtilen alanlarda:

- İletişimde hoşgörülü tarzda, birlik beraberlik ruhu içinde hareket etmeli.
- Durumunuzu riske atacak faaliyetlerde bulunmamalı, dikkatli olmalı.
-Bu süreç içinde yukarıdaki konularda baskılarla, gecikmelerle, tersliklerle karşılaşmanız halinde ani kararlar vermemeli, karar değişikliklerine gidilmemeli, elinizden geldiğince sakin olmaya çalışmalı.
-İletişim kurmakta zorlanacağınız için, olayları kendi akışı içinde değerlendirmeye çalışmalı.
-Unuttuğunuz, aklınızdan çıkmış düşünceler birdenbire yenilenmiş haliyle hatırınıza gelmeye başlar. Bunlar üzerinde gözden geçirmelerde bulunabilirsiniz.
- Geri hareket esnasında gelen yeni bir teklifi, karşınıza çıkan bir kişiyi, durumu ve olayı dikkatlice gözden geçiriniz. Özellikle planlamanız dışında bir seçenek karşınıza çıksa bile durup bekleyiniz, hesabınızı yapınız, enine boyuna düşününüz. Bunları geri hareketin bitim tarihinden bir hafta sonra yani gölgeli günlerin sonunda 3 Eylül itibariyle uygulayabilir, işleme koyabilirsiniz.
-Geri hareketin başlama tarihinden bir hafta öncesi(gölgeli günlerin başlangıcı) yani 28 Temmuz tarihinden önce enine boyuna düşündüğünüz, planladığınız, her türlü şekilde gözden geçirmesini yaptığınız, sağlam olduğuna karar verdiğiniz konuları yürürlüğe koymanızda sakınca yoktur. Çünkü bunlar zaten planlarınız arasında yer almaktaydı.

Gölgeli Günler: Tedbirli olmak açısından geri hareketin başlangıç tarihinin bir hafta öncesi olan 28 Temmuz 2011 ve bitim tarihinin bir hafta sonrası 3 Eylül 2011 tarihine kadar göz önüne muhakkak alınmalıdır. Bunlar geri hareketin gölgeli günleri olarak bilinmekte ve etki alanı içinde olduğu düşünülmektedir.

DOLUNAY KOVA BURCUNDA

Sevgili Aslanlar, 13 Ağustos saat 21:57 itibariyle burcunuz üzerinde oluşacak Dolunay ciddi ilişkiniz veya evliliğiniz, partnerinizin size karşı tavırları, ilişkinizin kalitesi ve gidişatı ve iş ortaklığınızla alakalı mevzuların gündeme gelmesi ve yaşanacak gerilimli birkaç gün anlamı taşıyabilir. Dolunay enerjisi genel anlamda hasat mevsimi gibi, bugüne dek ekilenlerin(yaşananların) sonuçlarını görme zamanıdır. Eğer beraberliğinizde sorun varsa ve bu ilişki yürümüyorsa partneriniz bu duruma bir son vermek isteyebilir. Siz bir adım atmak isterken o daha farklı bir yöne kayabilir. Ne kadar anlaşmaya çalışsanız da aranızda garip bir zıtlaşma, çatışma oluşabilir. Bu durumda yapılması gereken sakin olmaktır. Soru sormak, kızgın tepkilerde bulunmak veya bazı şeylerin önüne geçmek adına adım atmak, baskıda bulunmak gereksiz yere zaman kaybettirici olabilir. İlişkisi olmayanlar için bu enerji, beraberlik konusunda mantıklı düşünmek ve ona göre seçimlerde bulunmak anlamı taşıyabilir. Bu enerji altındayken yeni bir tanışma, buluşma gibi özel girişimler ertelenmeli ve birkaç gün sonraya bırakılmalıdır.

Ayrıca yasal davalarınız, sözleşme yenilenme konularında kendinizi gayet güçlü bir şekilde ifade etmek isteyebilirsiniz. İlişkisinde iki taraflı sorun olanlar, uzun zamandır ayrı yaşayanlar veya bir türlü aralarındaki problemi atlatamayan Aslanlar Dolunay etkisi altında öyle bir noktaya gelirsiniz ki, birbiriniz üzerinde hakim olma arzunuz fazlasıyla yoğunlaşır. Bu yoğunlaşma sonucunda her iki taraf da tüm ipleri ele alarak benim isteklerim önemli, işine gelirse, benim dediğim olacak tarzı yaklaşımlarda bulunabilirsiniz. İlişkisi olmayanlar hayatınıza ani olarak birisi girebilir. Hangi durumda olursanız olun, Dolunayın size beklenmedik kararlar aldırmasına izin vermeyin.

İŞ VE KARİYER

3 Ağustos-19 Eylül arasında Yengeç burcunda ilerlemesini sürdürecek Mars, seyri siz Aslanlar için girişim ve faaliyet, yenilik ve uygulama, mücadele etme ve mücadeleyi kazanma aşamalarında çekingenlik oluşturabilir. Kişi ailevi veya farklı mevzular nedeniyle duygusal tepkilerde bulunabilir. Ağustos ayı zaten Merkür geri hareketi nedeniyle tüm burçlar açısından bir içe yönelik anlamına geldiğinden, bir de Mars gezegeninin bu seyrini düşünecek olursak, bir Aslanın fiziksel enerjisinin gayet düşük olduğu ve yorucu çalışmalardan kaçındığı veya kaçınmak zorunda kaldığı bir dönem olarak değerlendirebilirim. Ayrıca hedefleriniz konusunda hayalci, ilgi duyduğunuz şeylerin peşinden gitme konusunda kararsız, kimi zaman oldukça değişken çoğunlukla aşırı duyarlı davranmanız anlamına da gelebilir. Ben bu süreç için, yaşama karşı küskün olduğunuz bir dönem olarak adlandırmaktayım. Hani bazen kadere teslim oluruz ya, yani mücadele etsek istediğimiz gibi hareket etmemiz mümkün değildir, etmesek içimizde belli bir öfke birikir. Aynen böyle bir döneme benzer. Aileniz veya kendinizle alakalı sağlık problemleriyle uğraşılabilir veya içinizden pek bir şey yapmak gelmeyebilir. Üzerinizdeki baskılar nedeniyle öfkenizi boşaltmaya ihtiyaç duyduğunuzda dikkatsiz hareketlerde bulunmanız mümkündür.

Benim bu enerji hakkında şu ana kadar yazdıklarımın sizi rahatsız ettiğinin bilincindeyim. Fakat bu tarihler arasında olabileceklerin bilincinde olursak sürece hazırlıklı girmemiz kolay olur kanaatindeyim. Bu sadece Mars-Yengeç burcunda ilerlemesinin yarattığı pasif olma haliyle sınırlı kalmayıp, Merkür geri hareketinin de bu döneme rastlaması nedeniyle yaşanılan durgunluğu göstermesi açısından önemli bir dönemdir. Geriye çekilerek, olan biteni gözden geçirmek en doğrusu. Yalnız bunu yaparken kendinize yüklenmeden, aşırı duyarlılık içinde öfke nöbetlerine tutulmadan hareket etmek gerekiyor. Çünkü bunun en başta zararı, verimsiz çalışmanız anlamına geleceğinden size olacaktır. Bu süreci bir onarım zamanı gibi görüp sizi ilgilendiren yaşamsal konuları gerçekçi bir şekilde gözden geçirmeniz faydalıdır.

Yakınlarınızla empatide bulunmak, başkalarını iş veya özel anlamda elinizden geldiğince desteklemek, güvenliğinizi inşa etmek adına eksikleriniz varsa bunları tamamlamaya çalışmak, mütevazi bir şekilde isyan etmeden yaşamak en doğrusudur. Her ne kadar yavaşlık hatta sıkışmışlık içinde olsanız da, kendinizi kontrol etmeniz, hayata olgun bir şekilde yanaşmanız, hedeflerinizden vazgeçmemeniz, başarı için sorumluluklarınızın bilincinde olmaya devam etmeniz, bu dönemin bitiminde vakit kaybetmeden karmaşaya düşmeden girişimlerde bulunmanız adına etkili olacaktır.

PARA KONULARI

22 Ağustos-15 Eylül tarihleri arasında Başak burcunda seyrini sürdürecek Venüs etkisi altında bazı şeyler gözümüze daha fazla batmaya başlar. Olmayacak detayların, noktaların üstünde fazla durarak kendimize dert edinir, karşımızdaki insanı üzebilir, mükemmel olmadığı için suçlarız. Oysaki yapılması gereken nerelerde yanlışlar vardır ve nelerin tamir edilmesi gerekmektedir. Bunları saptamak olmalıdır. Şimdi siz Aslanlar da bu enerjinin sayesinde elinizde olan maddi ve manevi güzelliklere şöyle bir bakarak nelere sahip olduğunuzu anlamaya çalışabilirsiniz. Yalnız bunu yaparken kendini hep güzelliklere layık gören bir burç olarak, gerginleşebilir ve tepkisel davranabilirsiniz. Yapılması gerekense tabi ki bu değil. Sakin ve mantıklı bir şekilde gerekenleri saptamak ve düzeltmeye çalışmak. Bu düzenlemeler gölgeli günleri de hesaba katarsak 9 Eylül tarihi sonrası Merkür Başak burcunda düz olarak yoluna devam ettiğinde maddi konularda akıllıca hareket etmeniz, yeteneklerinizi hayata geçirerek geçiminizi sağlamanız, yanlış olanla olmayanı saptamanız, iş hayatınızla ilgili durumları yerli yerine oturtmanız, bütçenizi ayarlamanız ve doğru kararlar vererek hayatınızı yönlendirmeniz kolaylaşır.

23 Ağustos-23 Eylül tarihleri arasında Başak burcunda seyrini sürdürecek Güneş, maddi kazanımlarınızla ilgili konularda ciddi bir şekilde düşünme zamanınızdır. Özellikle geri hareketin gölgeli günlerinin bitimiyle kazancınızla ilgili maddi görüşmeler, yeni bir işe başlama veya yoğunluğun artışı söz konusudur. Detaylı işler nedeniyle kimi anlarda gerginleşmek mümkündür. Burada dikkat edilecek nokta, hizmet sektörünün maddi açıdan kazandırıcı olmasıdır. Yatırımlarınızı değerlendirirken veya iş yaparken insana hizmet ilkesini muhakkak ön planda tutmanız gerekmektedir. Hani köle gibi çalışma denilecek bir dönem olarak görebiliriz. Hem ciddi ve tutarlı bir şekilde özverili hareket etmek durumundasınız hem de bütçenize dikkat etmeniz gerekiyor. Ayrıca bu süreç içinde insansınız eksikleriniz olabilir muhakkak, sakın ola ki durumunuzu gözden geçirirken ne kendinizi ne de başkalarını suçlama meyilli davranmayınız. Sakin ve sağlıklı bir şekilde işlerinizi yerine getiriniz ve sorumluluklarınızın farkında bir insan olarak, neler yapabilirseniz daha fazla kazanabilirsiniz bunların üzerinde durmaya çalışın. Bu etki altında zaten neler yapmanız gerektiğini anlayacağınız için, aksayan noktaları düzene kavuşturmanızın yolunun sistemli hareket etmek ve çalışmak olduğunu bilebilirsiniz. Bazı planlarınız, evdeki hesabın çarşıya uymaması sözüne uygun şekilde umduğunuz gibi gitmediğinde, etrafınızı suçlamak yerine nasıl bir çözüm bulunmalı, bunun üzerinde durmanız yararlıdır. Böylece zaman kaybetmemiş olursunuz.

Ağustos Ayı Astrolojik Takviminiz

Pozitif Enerjili Günler: 3-4-7-8-9-17-18-22-23-26-27-28-31

Zayıf Enerjili Günler: 5-6-12-13-19-20-21

Aşkta En Şanslı Günler: 7-8-9

Parasal Açıdan Şanslı Günler: 1-2-29-30

Yeniay: 26-27-28

(Ay gezegeninin Aslan burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze

Dolunay: 12-13

(Ay gezegeninin Kova burcundan geçtiği ve sizin burcunuzla karşıtlık yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

Ağustos ayı boyunca her şey gönlünüzden geçtiği gibi gerçekleşsin. Yüreğinizin ferahlık bulması ve bereket, mutluluk dileklerimle,

iremSU
Haberturk.com Astroloji Danışmanı


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER