Mynet 01.12.2011

Aslan burcu aylık yorumu (Aralık 2011)

Aralık ayında sizi neler bekliyor, burcunuza göre hayatınızda neler olacak, işte aylık burç yorumunuz..

Aslan Burcu-Aralık Ayı Genel Değerlendirmesi

Aslan burcu aylık yorumu (Aralık 2011)

10 Aralık Ay Tutulması İkizler burcunda gerçekleşecek. Bu tutulma, dispozitör gücü Merkürün karşıt burcunuzda devam eden geri hareketi nedeniyle henüz düşündüklerinizi yoluna koymanın erken olduğunu ve acele etmemeniz gerektiğini işaret eder. Ancak bu sizi yıldırmasın. Bilgilenme ve kendinizi geliştirme anlamındaki çalışmalara ağırlık verin. Sosyal ilişkilerinizi sürdürün, bütçeniz konusunda yine dikkatli olun. 14 Aralık Merkür düz seyre geçtiğinde aşk hayatınız canlanır, pürüzler giderilir, günlük uğraşılarınızda hareketlenmeler görülür. 20 Aralık tarihindeki Venüs Kova burcu ilerlemesi altında partnerinizle arkadaşça paylaşımların önemi büyür. Hayalci düşünmekten ziyade gerçekçi hareket ederek, beraberliğin hangi noktaya gelebileceğini, hangi durumların pürüz yaratabileceğini keşfedersiniz. Bu devrede çiftlerin yaratıcı düşünmeleri gerekir. Çünkü bu bakış açısı, ilişkiye heyecan katabilir.

Aralık Ayı Astrolojik Takvimi

10 Aralık Ay Tutulması 16:33-İkizler Burcunda
10 Aralık Uranüs Düz Seyrine Geçişi 09:04
14 Aralık Merkür Düz Seyrine Geçişi 03:43
20 Aralık Venüs Kova Burcuna Girişi 20:26
22 Aralık Güneş Oğlak Burcuna Girişi 07:30
26 Aralık Jüpiter Düz Seyrine Geçişi 00:08

AŞK VE İLİŞKİLER

22 Aralık tarihine kadar Yay burcunda ilerlemesini devam edecek Güneş genel anlamıyla uzakları keşfetmenizi, yabancılarla temas etmenizi, hem ruhsal hem de fiziksel açıdan kendinizi gayet iyi hissetmenizi, aşk hayatınızla alakalı her mevzuda bir çocuk kadar rahatlamanızı sağlayıcıdır. Sizler için yeni bir aşk anlamına gelebileceği gibi, birlikteliğinde mutlu olan Aslanların sevdikleri kişiyle gayet hoş vakit geçirme olanağı buldukları bir dönemin de göstergesi olabilir. İlişkisi olmayan Aslanlar için bu süreç, gayet heyecanlı ve erotizm açısından güçlü bir zaman anlamına gelebilir. Özellikle yabancı uyruklu kişilerle iletişim ve birebir ilişki yaşamak açısından da olumlu enerjilere sahipsiniz. Çocuk sahibi olmayı düşünen Aslanlar için bu enerji oldukça etkilidir. Yine bu enerji altında hayatın eğlenceli yanlarını tadabilmeniz kolaylaşır ve her türlü etkinlikte kendinizi gösterebilecek, hobilerinize vakit ayırabilecek, sanatsal, sportif konularda girişimlerde bulunabilecek güce sahip olabilirsiniz.

İş hayatınızın gündelik temposu içinde yeni iş olanakları sağlayabilecek bu etki altında, işinizle alakalı gelişmeler ve yoğunluklar göze çarpabilir. Sizler bu süreçte, güçlenen inancınızla zorlukların üstesinden gelebilirsiniz. Hak ve adalet duygusu içinde hareket etmeye devam edeceğiniz bu dönem, çocukları olan Aslanlar için ailevi ilişkilerin güçlendiği bir zaman dilimidir. Bu seyir devam ederken, Merkür 14 Aralık tarihine kadar geri hareketini sürdüreceği için, yukarıda bahsi geçen gelişmelerde yavaşlama, yanlış anlama veya iletişimsel zorluklar yaşanabilir. Aslında bütün bunlar içinde bulunduğunuz durumu ve gelişmeleri dikkatlice gözden geçirmeniz, temkinli davranarak yanlış kararlar vermemeniz bakımından etkili mola sürecidir. Böyle görüldüğü zaman geri hareketin sizi tedirgin etmesine fırsat tanımamış olursunuz. Parasal konularda da dikkati elden bırakmamakta yarar var. Güneş-Yay burcunu dispozite eden Jüpiterin 26 Aralık tarihine kadar devam edecek geri hareketini de hesaba katarsak, aşk hayatınızla ilgili konularda daha dikkatli olmaya çalışınız. Hemen karar vermeyiniz, araya belli bir süre koyunuz. Sorunlu bir ilişkiniz varsa birbirinizi anlamaya çalışınız. Güneş-Yay burcu geçişinin etkili tarihleri: 2-4-6-19-20 Aralık olarak önem arzediyor.

YAY BURCUNDA MERKÜR GERİ HAREKETİ-24 Kasım-14 Aralık

Hangi Konularda Etkili:

Aşk ve flört ilişkileriniz, romantik ilişkileriniz, irade gücünüz, kararlılığınız, zevk aldığınız tüm hobileriniz, yaratıcılığınız, çocuklarınız, benliğinizi öne çıkarmanızı sağlayan faaliyetleriniz ve dikkat çekme çabalarınız, borsa, spekülasyon, şans oyunları, eğlence hayatı, tiyatro, müzik, sportif faaliyetleriniz.

Merkür Geri Hareket süresince Neler Dikkat Edilmelidir?

- Belirtilen tarihler arasında yeni bir karar alınmamalı, dikkatli olmalı.

- İletişimde hoşgörülü tarzda, birlik beraberlik ruhu içinde hareket etmeli.

- Hedeflerinizi gözden geçirmeli, acele kararlar almamalı.

- Durumunuzu riske atacak faaliyetlerde bulunmamalı, dikkatli olmalı.

- Bu süreç içinde yukarıdaki konularda baskılarla, gecikmelerle, tersliklerle karşılaşmanız halinde ani kararlar vermemeli, karar değişikliklerine gidilmemeli, elinizden geldiğince sakin olmaya çalışmalı.

- İletişim kurmakta zorlanacağınız için, olayları kendi akışı içinde değerlendirmeye çalışmalı.

- Geri hareketten çok önce karar verilmiş konular

- Yukarıdaki konularda çok önemli bir gelişmeyle karşılaştınız ve karar vermek için süre ne yazık ki az ve şöyle bir düşündüğünüzde bir daha böyle bir fırsatın önünüze çıkması neredeyse imkansız. O zaman yapmanız gereken çok çok dikkatli incelemek, analiz etmek ve güvenliğinizi kesinlikle sağlayacak tarzda hareket etmektir. Görünenlerle yetinmeden, her şeyi detaylı bir şekilde ele alarak, tek bir açık nokta bırakmadan veya tek bir parça eksik kalmadan hareket edebiliyorsanız geri hareketin bitmesini beklemenize gerek yoktur. Uygulayabilirsiniz.

- İç dünyanıza yönelerek her ayrıntı üzerinde iç gözlemde bulunmaya başlayabilirsiniz.

- Unuttuğunuz, aklınızdan çıkmış düşünceler birdenbire yenilenmiş haliyle hatırınıza gelmeye başlar. Bunlar üzerinde gözden geçirmelerde bulunabilirsiniz.

- Anlaşmazlık yaşadığınız her kim varsa onunla bir araya gelerek sorunlarınızı çözebilirsiniz.

- Daha önce verilmiş bir kararı tekrar ele alabilirsiniz.

- Bütün bu durumlar gözden geçirildikten sonra yukarıda maddeler halinde sıralanan alanlardaki planlarınızı gölgeli günler dahil olmak üzere 21 Aralık sonrası yürürlüğe koyabilirsiniz.

Gölgeli Günler: Tedbirli olmak açısından geri hareketin başlangıç tarihinin bir hafta öncesi ve sonrası önem taşır. 17 Kasım itibariyle dikkatli olunmalı ve 21 Aralık sonrası planlarınızı yürürlüğe koymalısınız. Bu tarihler geri hareketin gölgeli günleri olarak bilinmekte ve etki alanı içinde olduğu düşünülmektedir.

14 Aralık-8 Ocak 2012 tarihleri arasında düz olarak seyrine devam edecek Merkür, aşk hayatınızın canlanması, iletişim anlamında kendi öneminizi hissettirmeniz, düşüncelerinizin doğruluğu konusunda inatçılık etmeniz anlamına geldiği gibi yeni tanışmalar yeni serüvenlerin de genel olarak yaşandığı süreçlerdir. Yalnız şunu belirteyim ki, Merkür Yay burcunda mutlaka mercek altına alınması gereken bir enerjidir. Çünkü abartılı ve fanatik tarzda eğilimlere yol açabilir. Bu yüzden yenilik arayışınız mevcut ilişkinizi risk altına alabilir. Dikkatli olmakta fayda vardır. Merkür siz Aslanların ileriye yönelik hedefler ve para evinizin de yöneticisi olduğundan, bu dönemde amaçlarınızı sanatsal konularda, yabancılarla temasta, bilgilenme, oyun veya hobilerinizle aracılığıyla gerçekleştirebilecek sosyal aktivitelere katılabilirsiniz. Yaratıcılık gerektiren ve eğlenmeye yönelik işler ön planda olabilir. Sosyal hayatınız canlanabilir ve sosyal aktiviteler kendinizi güçlü bir şekilde ifade etmenizde önem kazanabilir. Keşifçi ve maceracı yapınız öğrendiklerinizi yazıya ve söze dökebilmenizde etkilidir. Kimileriniz için özellikle çocuklarınız veya çocuklar aracılığıyla para kazanmanız anlamına gelebilir. Yolculuklar ve yabancı dil, uzak ülkelerle bağlantılı aktivitelerden finansal gelir elde etmeniz mümkündür. Kendinizi gayet güçlü bir şekilde ifade edeceğiniz bu etki altında, yerine getiremeyeceğiniz sözler vermemeye çalışmalısınız. Güçlenecek iyimserliğiniz size yanlış kararlar aldırmaması için temkinli olmanızda fayda vardır. Merkür-Yay burcu geçişinin Aralık ayındaki etkili tarihi 26 Aralık. Jüpiterin bu tarihte geri hareketinin bitimiyle mesleki konularda sağlam ve uzun süreli gelişmeler için önünüz açılmaya başlar.

20 Aralık-13 Ocak 2012 tarihleri arasında Kova burcunda ilerleyecek Venüs, partnerinizin ilişki kurma biçimiyle, sizin hayata bakış açınız arasında belli bir gerilim oluşturabilir. Venüs Kova burcunda özgün, özgür ve oldukça arkadaşça bir paylaşımın işaretidir. Bu süreçte birbirinizle arkadaş olmayı başarmanız son derece önemlidir. Çünkü bu enerji altında partneriniz için sizin dostluğunuz ve sevgili olmaktan ziyade ona bu şekilde yaklaşmanız gönlünü fethetmenizde etkili olabilir. Zaten bu süreçte onun da arzusu bu yönde olduğundan, paylaşımınızın güçlenmesi için bu noktaya dikkat etmeniz faydalıdır. Yine bu enerji süresince, birbirinizin özgürlüklerine saygı duymayı ve birbiriniz üzerinde baskı kurmamayı muhakkak başarmalısınız. Çünkü bunun tam tersi bir durumun ilişkiniz açısından sakınca oluşturması mümkündür. İlişkisi olmayanlar için bu enerjinin anlamı, karşınıza çıkabilecek kişinin, özgür yaklaşımlara sahip, sosyal ilişkilere yatkın, gayet kültürlü, sıradışı özelliklere sahip bir kişi olabileceğini görmekteyiz. Bu kişi sizin, onun üzerinde baskı kurmanızdan hoşlanmayacağı için, daha geniş düşünmeniz ve hareket etmeniz, üzerine düşmemeniz önemlidir.

Bu enerji altında en önemli nokta, sevimli, çekici ve oldukça sıra dışı bu insanı anlamaya ve tanımaya çalışmanızdır. Kimi zaman oldukça mesafeli, kimi zaman dostça bazen de sıcacık davranabileceğini, sahiplenme güdüsü içinde hareket etmekten ziyade, sizin fikirlerinizi ve düşüncelerinizi almaktan hoşlanacağını söyleyebiliriz. Burada sizin gibi egosu yüksek bir kişinin, kendisinden oldukça farklı bu insanla ortak noktalar bulmaya çalışması, ilişkinin daha uzun süreli yaşanmasını sağlayabilir. Ruhsal ve kültürel paylaşımı önemsemeli, özgür iradenizle aldığı kararlara saygı duymalı, üzerine fazla düşmemeli ve onu anlamaya çalışmalısınız. Aslında düşünecek olursanız, bu süreçte karşınıza çıkacak kişinin size benzer bir çok yönleri olduğunu farkedebilirsiniz. O da sizin gibi özgürlüğüne düşkün ve sizin gibi sosyal hayatın içinde yer almaktan hoşlanan bir kişidir. O nedenle, ortak ilgi alanlarınızı saptayarak birlikte neler yapabilirsiniz, nasıl vakit geçirebilirsiniz bunu tespit ederseniz, kurulan ilişkinin bundan sonrasında daha uzun ömürlü olmasını sağlayabilirsiniz. Bu beraberliğin arkadaşlık ilişkisinden doğabileceğini düşünürsek, bu olguyu sürekli ayakta tutmanın, daha iyi anlaşmanın koşulu olduğunu farkedebilirsiniz. Venüs-Kova burcu geçişinin etkili tarihleri: 21 ve 31 Aralık öne çıkıyor.

İŞ VE KARİYER

26 Kasım-20 Aralık tarihleri arasında Oğlak burcunda seyredecek olan Venüs, Merkürün 14 Aralık tarihinde sona erecek geri hareketi ve hala devam eden Jüpiter geri hareketini de göz önüne alırsak geçmişi şöyle bir gözden geçirmede geçtiğimiz ay olduğu gibi fayda var. İş hayatınızla ilgili konularda yeteneklerinizi geliştirmelisiniz veya iş yaşamında ustalaşmanız için neler yapmanız gerekiyor bunları düşününüz. Eğer yeni bir iş düşünüyorsanız, 14 Aralık tarihi sonrasını tercih ediniz. Tam olarak sağlam bir iş bulmadan mevcut işinizden ayrılmayınız. Aynı ortamda birlikte paylaştığınız kişilerle olan ilişkinizin son derece önemli olduğunu ve bu konuda dikkatli hareket etmeniz gerektiğini biliniz. Kimi zaman yaptığınız iş veya iş yeri ortamınızla ilgili konularda sıkılabilirsiniz. Çevrenizle olan her türlü ilişkinizde ılımlı bir şekilde harekete etmeli, her şeyi biliyorum havasına girmemeli, ancak sizi ezmeye kalkmalarına da göz yummamalısınız. Venüs Oğlak burcu seyir zamanlarında kişi tevazu içinde olmayı, disiplinli çalışmayı, ciddi şekilde hareket etmeyi bilmelidir. Hedefe varmak için sabırlı davranınız. Yolunuz uzun ve çetin olsa da, Venüs oğlak burcu pozisyonu size disiplinli çalışmanız için baskı uygulasa da, siz bütün bunların geleceğiniz açısından önemli olduğunu bilerek dayanmalısınız. Pratik bir şekilde çalışmayı, organize olmayı, iş saatlerinizi düzenli bir şekilde ayarlamayı başardığınız takdirde bu süreç sizin için oldukça verimli geçebilir. Yeter ki siz gurur yapmayın, inatçı davranmayın ve o muazzam cömertliğinizi, yüce yürekliliğinizi göstermeyi bilin. Ayrıca eşiniz, aile büyüklerinizle alakalı sağlık konuları bu dönemde sizi meşgul edebilir ve bizzat bunlarla ilgilenmek sizin neredeyse gündelik aktiviteniz olmaya devam edebilir. Venüs-Oğlak burcu geçişinin etkili tarihleri: 1-5-18 Aralık öne çıkıyor. 18 Aralık tarihi iş konularında mücadeleci bir gün olarak gözükmekte. Sorumluluklarınız yükselir. İş görüşmeleri gündeme gelir. Bu seyirde önemli olan ciddiyet ve sistemli çalışma, iş ilişkilerinize dikkat etmektir.

URANÜS GERİ HAREKETİ BİTİYOR

12 Mart-10 Temmuz tarihleri arasında Koç burcunda ilerleyecek Uranüs etkisi altında, yaşamınızda yepyeni bir sayfanın açılmaya başladığını hissedebilirsiniz. Yaratıcı yönlerinizi, farklılıklarınızı ortaya koyabilmenizde destekçinizdir. Böylece evrensel dersiniz gereği hiç kimse sizi alkışlamasa da kendi yolunuzu kendiniz cesaretli çizebilirsiniz. Uranüs sayesinde güç kazanan Aslan, önümüzdeki yedi yıllık süreçte hem yaşama bakış açısı hem de kişisel gelişimi adına ivme kazanmış olacaklar. Bu gelişim kimi zaman inanç sisteminizle alakalı konularda yeniden gözden geçirme anlamına geldiği gibi, eğitim hayatınızdan tutun da, mesleki uzmanlığınıza kadar geniş bir yelpazede yaşanacak değişimlerin de göstergesidir. Özellikle yurtdışı bağlantılı veya başka bir şehre yerleşme anlamında da sizi etkileyebilecek Uranüsün işaret ettiği konular, Satürn gezegeninin Terazi burcundaki etkinliği nedeniyle Ekim 2012 tarihine kadar sabırlı olmanızı gerektiricidir. Ancak artık değişimin startının verildiğini biliniz. Uranüs Koç burcu seyri hayatınızı yönlendirmeniz için bugüne dek belirlediğiniz prensiplerin değişimi anlamına gelebilir. Kendi doğrunuzun peşine cesaretle gidebilir, hatta çoğu zaman sadece kendi doğrularınız ve istekleriniz için adımlar atabilirsiniz. İşte böyle zamanlarda ne olursa olsun doğru bir adım atabilmek için lütfen önünüzdeki resme iyi bakınız.

İKİZLER BURCUNDA AY TUTULMASI

10 Aralık saat 16:36 itibariyle İkizler burcunda oluşacak Ay Tutulmasının etkisi altında öncelikle dikkat etmeniz gereken konu, yeni planlamalarda bulunmaktan ve bunları yürürlüğe koymaktan çekinmenizdir. Bu yıl Tutulma, dispozitör güç Merkürün 14 Aralık tarihine kadar devam edecek geri hareketi nedeniyle iletişimsel anlamda zorluklar yaşanmasına sebep olabilir. Eski arkadaşlarınız, dostlarınız veya sizinle aynı hedefi paylaşan kişilerle aranızda bazı gerginlikler oluşabilir, tartışmalar yaşanabilir. Böyle durumlarda sakin davranmak son derece önemlidir. Ayrıca bu enerji altında sosyal ilişkilerinizde beklenmedik durumlar yaşanması mümkündür. İki hafta öncesi başlattığınız adım attığınız bir takım plan ve projelerin bitirilmesi, sonuca ulaşmasında zorluklar yaşanabilir. İletişim, haberleşme, eğitim veya diğer insanlarla olan bağlantılarınızda gecikme ve sorunlar oluşabilir. Beklemede kalmalı, olayların üstüne giderek, büyümesine izin vermemelisiniz. Bu Tutulma bazı kişilerin kafasının içindeki tüm planların ve hedeflerin değişmesine neden olabilir. Yaşamınızı bir anda değişime uğratabilecek insanlarla karşılaşabilirsiniz. Tutulma aşk hayatınızla ilgili konularda da etkili olacağından yaşamınıza birdenbire birisi gelebilir ve radika değişimlere neden olabilir. Eğlenmek ve hayatın güzelliklerinin keyfini çıkarma isteğiniz dikkatli olunmadığı takdirde problemler yaşanmasına neden olabilir. Çocukları olan burç mensupları son derece dikkatli olmalıdırlar. Sosyal çevreniz değişebilir. Yeni bir ilişki için cesaretiniz artabilir. Mevcut ilişkiniz değişime uğrayabilir. Hayatınızda geçerliliğini yitirmiş bazı şeyler sona erebilir.

20 Aralık-13 Ocak 2012 tarihleri arasında Kova burcunda geçişini sürdürecek kariyer evinizin yöneticisi Venüs, Aslanlar için daima yeniliğin ayak sesidir. Ancak bu yenilik karşıt evinizde oluştuğu için ortaklaşa düşünmeyi de gerektirir. Venüs astrolojik olarak zaten bir başka insanla, olguyla, durumla bütünleşebilmenin simgesidir. Kova burcu ise diğerlerinin özgürlüklerine, farklılıklarına saygı duyarak akıllıca uzlaşmanın simgesidir. Bu Aslan gibi sadece kendi olmaktan yana bir burç için tabii ki zorlayıcıdır. Ancak şu var ki bir yol üzerinde giderken karşımızdaki kişiye, duruma uymamız gerekiyorsa o zaman sabit fikirli düşünmenin bir alemi var mıdır? Bu enerji özgür, orijinal düşünerek, yeniliklere açık, kendinizden taviz vermeden ilerleyerek bir çok işin üstesinden gelebilmeniz demektir. Ortaklık evinde oluşan bu enerji, bir köprünün üstünde dengeyi sağlamak için elbirliğinde bulunan iki kişiye benzer. Yani bir yandan istekleriniz diğer tarafta başkaları. Bir yanda hadi diyen iç sesiniz diğer yandan birilerine uyma zorunluluğunuz. Ancak Venüs gezegeni ortaklık evinde gayet güçlü bir enerjidir. Kovada ilerliyor oluşu her ne kadar can sıksa da, bize şunu söylemektedir. Onlara kulak ver, akıllıca ilerlemek istiyorsan dengeni iyi kur, sabırlı ol ve beklemesini bil. Orijinal düşün, ilerisini hedefle, günübirlik düşünme, eğer sabırlı olursan karşında duran gerçekle el sıkışırsan bil ki başarırsın.

Girişimlerde özellikle bazı durumların dengeye tam olarak oturması için iş hayatınızla ilgili mevzularda daha esnek düşünmek şart. İçten içe devam eden yeni oluşumlar henüz rayına oturmadığından doğal olarak sabırsızlık göstermektesiniz. Yanlış anlaşıldığınızı veya maddesel alanda karşılaştığınız zorlukların güvenliğinizi tehdit ettiğini düşünebilirsiniz. Yetersizlik korkusuna yenilmek yerine, günlük hayatın deneyimlerini anlamak, hayatı algılamak yönünde mantıklı hareket edebilirseniz kendinizi çok daha iyi hissedebilirsiniz. İletişim konularında özellikle dikkatli olmalısınız. Otoriteler veya gücü elinde bulunduran kişilerle iyi ilişkilerinizi sürdürünüz. İş anlamındaki girişimlerde ise sabırlı olmaya çalışınız. Maddi konularda yakın ilişkiler ve ortaklıklarınızla olan ilişkileriniz gayet önemli. Hesapçı ve çıkarlarınızı ön planda tutacak şekilde hareket etmemek gerekiyor. Bu kişilerle iyi geçinmeniz maddi anlamda rahatlatıcı olabilir. Hızlılık ve sözel ifadeniz, mantıklı bakış açınız, sabit fikirli davranmak yerine yeniliklere açık oluşunuz size faydalar getirebilir. Venüs-Kova burcu geçişinin etkili tarihleri: 21 ve 31 Aralık öne çıkıyor. 31 Aralık tarihini gayet olumlu buluyorum. Hem Jüpiterin hem de Merkürün geri hareketinin bitmiş olması bu tarihte yenilik anlamındaki gelişmeler için bir ışık olabilir.

22 Aralık-20 Ocak 2011 tarihleri arasında iş evinizde hükmünü sürdürecek yönetici Güneş, sistemli çalışmak ve otorite konumunda bulunan kişilerin istekleri doğrultusunda dikkatli hareket ederek görevlerinizi yapmak gayet önemli olduğundan size düşen bunu gönüllü bir şekilde kabul etmektir. Kendi ayaklarınızın üzerinde durmak için, öncelikle belli bir sistem içinde hareket etmeniz mutlaka gerekiyor. Bu tarihler arasında, metodik çalışmak, sorumlu ve dürüst bir şekilde çevrenizle irtibat kurmak özellikle sabırlı bir şekilde yol almak lazım. Sadakat, disiplin bu sürecin kilit anahtarları olduğundan, başladığınız işi bitirmeniz mutlaka lazım. Bu tarihler arasında, sorumluluklarınız artabilir. İster istemez işleriniz yoğunlaşır, dışarıdan baskılar artabilir, işlerinize iyi bir şekilde konsantre olmanız şarttır. İşinizde ne kadar ustaysanız, o kadar çabuk bitirmeniz mümkündür. Duyarlılığınız bu dönemde yükselebilir. Etrafınızdaki insanlardan ziyade kendinize güven duymanız bu dönemde son derece önemlidir. Bir önemli konu da, bu tarihler arasında duyarlılığınızı belli bir sınırda tutmanız gerektiğidir. Yani ne kadar çok çalışırsanız çalışın, birilerinin sizi pohpohlaması mümkün olmayabilir. Bu yüzden yılgınlığa düşmemenizi tavsiye ediyorum.

Bu etki altında, belirsizlik içeren bazı durumlar olduğunda yine de görevlerinizi layıkıyla yerine getireceğiniz bir zaman dilimi olarak önem taşımaktadır. Belki istediğiniz konumda olmayabilirsiniz veya beklediğiniz bazı haberler ulaşmıyor olabilir. Bunlara rağmen hayat devam ediyordur ve otorite konumunda bulunan kişiler sizden işlerinizi düzgün bir şekilde yapmanızı istiyorlardır. İşte bu süreç bu ve buna benzer şekilde gelişebilir. Bir Aslan ateş grubunun önder kişisi olarak ve astrolojik açıdan Güneşin özel çocuğu olarak, ısı ve ışığını asla azaltmadan sorumluluk hissi içinde hareket etmeli, yılgınlık göstermeden ilerlemelidir. Güneş zodyakta ilerlemesini sürdürürken, her yıl bu noktaya geldiğinde sizler daha düzenli ve disiplinli olmak gereği duyabilirsiniz. Sanki hayat üzerinizde baskı oluşturarak size, hadi bakalım neleri hedefliyorsun, ne durumdasın, bundan sonra nasıl bir yol izlemeyi düşünüyorsun tarzında sorular sorabilir.

Hatta bazen bu baskı öylesine fazlalaşır ki, psikolojik açıdan kendinizi yalnız, başarısız ve elinizde hiçbir şey kalmayan bir kişi gibi görebilirsiniz. Oysaki asıl o anda bir şeyler yapmak çok daha kolaydır. Çünkü hissedilen bu baskı sizin için harekete geçme zamanının geldiğinin göstergesidir. Siz bu tarihler arasında kendi içinizdeki düzeni ve kendi doğanızda bulunan yeteneklerinizi hayata sunmak durumundasınızdır. Tabii ki bir Aslanın bu denli içsel baskı altında kimi zaman kendini çerçevelenmiş gibi hissetmesi mümkündür. Çünkü o özeldir ve özel bir kişi olduğunun bilinci içinde herşeyin ayağına gelmesini bekleyebilir. Oysaki bu süreçte hiçbir şey ayağınıza gelmez. Siz bizzat kendi geleceğiniz adına hareket etmek ve ben buradayım demek durumundasınızdır. Yani bir öğretide dediği gibi, egonuzdan sıyrıldığınız an, asıl doğumunuz başlamıştır. Güneş astrolojik açıdan kimlik evinizin de yöneticisi olduğundan sizler açısından bu seyirin bir başka anlamı ise, kendinizi dış dünyada ifade ederken, toplumsal arenadaki yerinizin yani kartvizitinizin önemi ortaya çıkabilir. Siz ne kadar başarılı, kendinizden emin ve güçlü olmaya, sorumluluklarınızı yerine getirmeye çalışırsanız, biliniz ki, o denli kuvvetli, iktidar sahibi ve özel biri olduğunuzu dışarıdaki insanlara gösterebilirsiniz. Bu süreci her açıdan gayet iyi değerlendireceğinizi düşünüyorum. Güneş-Oğlak burcu geçişinin etkili tarihleri: 22-23-29 Aralık.

OĞLAK BURCUNDA YENİAY

24 Aralık sat 20:07 itibariyle Oğlak burcunda meydana gelecek Yeniay, sizlere hedefe yönelik, sistemli ve yöntemli çalışma şevki vererek başarılı olmanızı sağlayıcıdır. Bu gücü, çalışma hayatınızla alakalı her konuda kullanabilir, yapılandırmada bulunabilir, sorunlarınızı sabırlı ve mantıklı bir şekilde çözebilirsiniz. Bu enerji size kendi hayatınızın otoritesi olabilmeniz adına destek vericidir. Umutsuzluk ve hayal kırıklığına uğramadan korkularınızla baş edebilmenizi sağlar. Adım atmayı düşündüğünüz konularda karşınıza çıkabilecek zorlukları size gösterir ve sizin yılmadan mücadelenizi sürdürmenizde yanınızda olur. Temkinli, sorumluluk sahibi ve azimli bir şekilde ilerlemeye gönüllü olduğunuzda sizi arkanızdan itekler ve size başarılı olmanız adına zaman kazandırır.

PARA KONULARI

11 Kasım-23 Ocak 2012 tarihleri arasında para evinizde seyrini sürdürecek Mars, tasarrufun önemini göstermekte. Yani maddi konularda daha dikkatli hareket etmek gerekliliği doğabilir. Kaynaklarınızı olur olmaz şekilde harcamalar yaparak tüketmek yerine, sistemli şekilde hareket etmenize neden olan şartlarla karşılaşabilirsiniz. Merkürün 14 Aralık tarihine kadar devam edecek geri hareketi nedeniyle lütfen harcamalarınız konusunda dikkatli olunuz. Ekonomik yönden hakikaten bütçenizi sarsmayacak veya her ihtimale karşı bir kenarınıza para ayırın.

Bu enerji, parasal konularda eleştirel tavırlar içinde olmanız veya kazanımlarınız konusunda eleştirilere maruz kalmanız anlamına gelebilir. Özgür ve gururlu Aslanlar için bu durum tabii ki rahatsız edicidir. Özellikle ay sonuna doğru enerjiler maddi anlamda zorlayıcı olarak görülüyor. Ancak şu var ki, bu eleştiriler dikkatlice gözden geçirildiğinde oldukça faydalıdır. En azından kendinizi düzenlemenizi ve gözden geçirmenizi sağlar. Maddi konularda titizlik ve pratik hareket etmek Mars sayesinde mümkündür. Eldeki verilere göre hareket etmeniz sayesinde kalıcı çözümler bulmanız kolaylaşır. El sanatlarıyla uğraşmak, hizmete yönelik servisler, hesaplama(muhasebe) hijyen gerektiren konular üzerinden para kazanılabilir. Ayrıca bu süreçte eş, iş ortağınız, yasal davalarınızla ilgili konularda beklediğiniz paralar gecikebilir veya hayal ettikleriniz için mücadele etmeniz gerekebilir. Benim tavsiyem maddi açıdan ılımlı hareket etmeye özen göstermenizdir. Nitekim Mars Başak burcu enerjisi altında kolay kolay sinirlenmezsiniz ancak canınızı sıkan ufak tefek konular rahatsız edici olabilir. Bir de abartılı düşünmek ve kararlar vermekten lütfen uzak durun.

14 Aralık-8 Ocak 2012 tarihleri arasında geri hareketi sona ermiş olan Merkür, Yay burcunda düz seyrine devam edecek. Para evinizin yöneticisi Merkür sayesinde ifade gücünüzü sözel, yazı ve aktivite anlamında ne denli güçlü bir şekilde ortaya koyabilirseniz o denli parasal yönden güçlenmeniz mümkündür. 14 Aralık tarihine kadar etkili olacak Merkür geri hareketi bir miktar işlerinizi durdurucu bir etki yaratabilir. Bu tarih ve ay sonuna doğru, seyahat, turizm, yüksek eğitim, halkla ilişkiler, yabancı ülkeyle bağlantılı alanlarla alakalı olabileceği gibi, çocuk eğitimi, eğlence hayatı, sanatsal faaliyetler, diplomasi, politika, hukuk, danışmanlık, tercümanlık, yayın hayatı gibi konulardan para kazanmanız mümkündür. Yoğunluk bu süreçte fazlasıyla hakimdir. Parasal kazanımlarınızda spekülasyon ve yatırım konusu da değerlidir. Ticari, eğitimle bir şekilde alakası olan yerlerden gelir elde etmeniz mümkündür. Sosyal ilişkilerinizi güçlü tutmanız, insanlarla iyi bir diyalog içinde olmanız, kendinizi güçlü bir şekilde tanıtımınız son derece önemlidir. Burada dikkat edeceğiniz husus, bu enerjinin çabucak tüketilmeye yönelik olması ve bu nedenle abartıya açık oluşudur. Yani siz, yukarıdaki konularda temelinizi güçlü tutmanız halinde bu enerjiyi kalıcı olarak kullanabilirsiniz. Böylece kısa süreli faydalar elde etmek yerine devamını sağlamış olursunuz. 26 Aralık sonrası, Merkürü dispozite eden Jüpiterin geri hareketinin bitimiyle parasal konularda rahatlamak mümkün gözüküyor.

Aralık Ayı Astrolojik Takviminiz

Pozitif Enerjili Günler: 4-5-9-10-11-14-15-18-19-22-23-31
Zayıf Enerjili Günler: 1-6-7-8-20-21-27-28
Aşkta En Şanslı Günler: 22-23
Parasal Açıdan Şanslı Günler: 16-17
Yeniay: 14-15
(Ay gezegeninin Aslan burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze
Dolunay:1-27-28
(Ay gezegeninin Kova burcundan geçtiği ve sizin burcunuzla karşıtlık yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

Aralık ayı boyunca her şey gönlünüzden geçtiği gibi gerçekleşsin. Yüreğinizin ferahlık bulması ve bereket, mutluluk dileklerimle,

iremSU
Astroloji Danışmanı


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER