Habertürk 01.06.2011

Aslan burcu aylık yorumu (Haziran 2011)

Astrolog İrem Su bu ay aslanlara, iletişim ve haberleşme kanalı ile yeni dostluklar kurabileceklerini söylüyor. Detaylar için tıklayınız.

Aslan Burcu-Haziran Ayı Genel Değerlendirmesi

Aslan burcu aylık yorumu (Haziran 2011)

2 Haziran tarihinde İkizler burcunda meydana gelen Parçalı Güneş Tutulması, yüzlerce parlak fikrin kafanızın içinde bir şimşek misali çakmasını sağlar. İhtiyaç duyduğunuz her şeyi elde etmek için sadece kendinize inanmanız yeterlidir. Ormanınızın kral ve kraliçesi olarak kimsenin yolunuza çıkmasına, hiçbir engelin sizi yıldırmasına izin vermeden yolunuzda emin adımlarla ilerleyiniz. 4 Haziran tarihinde Jüpiterin kariyer evinize girişiyle şans ibresinin sizden yana döndüğünü farkedebilirsiniz. Parasal imkanlara kavuşmanın işareti olan Jüpiteri olumlu manada kullanmak için lütfen yılmadan çalışın, planlı ve programlı olun. O zaman mertebenizin yükseldiğine tanık olabilirsiniz. 9 Haziran tarihinde Venüs İkizler burcunda ilerlemeye başladığında, iletişim ve haberleşme kanalıyla kendinize yeni dostlar edinebilirsiniz. Bu ilişkiler hayatın lezzetli yanlarının keyfini çıkarmanız için yeterlidir. 15 Haziran tarihinde Yay burcunda oluşan Ay Tutulması, etkisi altı ay boyunca devam eden önemli bir oluşumdur. Haziran ayı bir yandan hedeflerinizi gerçekleştirmenizi sağlayan Güneş Tutulması, diğer yandan farkındalığınızı yükselten Ay Tutulmasının etkisini hesaba katarsak yeni gelişmelerin aşk hayatınız ve hedefleriniz konularında etkili olabileceğini gösteriyor.

Haziran Ayı Astrolojik Takvimi

2 Haziran Parçalı Güneş Tutulması 00:16-İkizler Burcunda
2 Haziran Merkür İkizler Burcuna Girişi 23:02
3 Haziran Neptün Geri Hareket Başlangıcı 10:28
4 Haziran Jüpiter Boğa Burcuna Girişi 16:56
8 Haziran Chiron Geri Hareket Başlangıcı 22:07
9 Haziran Venüs İkizler Burcuna Girişi 17:23
13 Haziran Satürn Düz Seyrine Geçişi 06:51
15 Haziran Ay Tutulması 23:14-Yay Burcunda
21 Haziran Güneş Yengeç Burcuna Girişi 20:16
21 Haziran Mars İkizler Burcuna Girişi 05:50

AŞK VE İLİŞKİLER

9 Haziran-4 Temmuz tarihleri arasında İkizler burcunda ilerleyecek Venüs, arkadaşlık merkezli paylaşımların, sosyalliğin, aktivitenin, yolculukların ve birazdan sıralayacağım bir çok konuda gayet olumlu paylaşımların yaşandığı enerjik bir süreçtir.

-İlişkisi düzgün seyirde giden çiftler açısından bu enerjinin anlamı, mantıklı düşünmenin, birbirinizle konuşarak anlaşmanın, esprili ifade tarzının, akıllı seçimlerde bulunmanın işareti olup, birbirinizin keyifli yanlarının tadına varmanız açısından da gayet etkilidir. Bilirsiniz, çiftler bir zaman sonra, arkadaşça paylaşımı unutarak, duygusallığın üst boyutlarına çıkmaya ve birbirlerini üzerinde hakimiyet kurmaya çalışırlar. Oysaki bu olguyu aranızda canlı tutarak birbirinizden ne çok şey öğrenebilirsiniz. Çoğu kez şahit olmuşuzdur. Sevgilimiz bizimle konuşmaz, paylaşımda bulunmaz ama iki arkadaşıyla yanyana gelince bir muhabbettir gider. Bize de sinir olmak düşer. Aslında sinirleneceğimize ona arkadaşça yanaşmayı başarsak, ilişkinin tekelciliğini bir yana bırakarak, sanki iki dostmuşsunuz gibi davransak, kimbilir neler değişir hayatımızda. Ama nedense yapmayız. İşte bu dönemdeki enerjiler özellikle problemli ilişkisi olanlar için, bu açıdan son derece yararlıdır. Tabi ki mutlu çiftler bunu çoktan bunu zaten başarabildikleri için bu dönem birlikte olmanın keyfine varacakları, tatile çıkarak yeni yerler keşfedecekleri, arkadaşlarıyla bir araya gelerek hoşça bir zaman geçirecekleri dönem olarak gayet keyiflidir.

-İlişkisi yeni başlayan veya başlayacaklar açısından bu dönemin anlamı, bir üst paragrafta ele aldığım arkadaşlık olgusunun, tanışma safhasında yürürlüğe girmesi anlamına gelir ki, ya bir arkadaşınız veya bir etkinlikte, kardeşiniz veya bir yakınınız aracılığıyla güzel bir ilişkiye başlamanız mümkündür. Genel olarak tanışmaların yaz aşkı tanımına uyduğu bu tarihlerde, gelir geçer tarzda ilişkiler sıkça yaşanır. Bunların uzun vadeli olması için, eşleşim haritalarınızdaki enerjilerin birbiriyle kadersel temasının bulunması etkileyici bir faktör olarak dikkat çeker. Venüs İkizler burcunda belli bir organizasyonda tanışmanın da göstergesidir. Bir iletişim, yolculuk veya bir aktivite esnasında gözünüze çarpan kişi yüreğinizin hızlıca atmasını sağlayabilir. Bilgi birikiminiz, hayata bakış açınız, hızlı ve aktif oluşunuz, genç bir ruha sahip oluşunuz, tercih edilmenizi sağlayan unsurlar olarak dikkat çekicidir. Genelde bu seyir esnasında rastlanılan bir durum daha vardır. Aynı anda iki kişiyi birden beğenmek veya ilişkiniz harici olarak geçici bir beraberlik yaşamak. Tabi ki ender de olsa bu durum kafanızı karıştırıcı olmayabilir. Çünkü bu dönemde yaşanan ilişkinin ciddileşmesi veya hayatınızdaki kişiyi geri plana atmanız oldukça güçtür. Olsa olsa bir arkadaşlık ve hoşlanma şeklinde gelişir ve birkaç gün sonra bitmesi mümkündür. Ancak bir istisna vardır ki, bu kişiyle olan uyum enerjiniz, şimdiki beraberliğinizden çok daha etkileyicidir. O zaman bu tarihler arasında arkadaşça süren beraberlik daha sonra ciddileşebilir. Genelde bu enerjiler altında aşık olmak pek kolay değildir. Fakat hoşlanmalar, fiziksel beğeniler fazlasıyla yoğundur. Aklınız her zaman ön plandadır. Nerde durmanız gerektiğini bilirsiniz fakat beğenilmek, takdir görmek, popülerlik ihtiyacınız yoğun olduğundan, size bunları sunabilen kişileri daha çekici bulmanız mümkündür.

-İlişkisinde sorun olanlar açısından bu dönemi değerlendirirsek, tabi ki benim ilk önerim, aranızdaki iletişimi güçlü tutmanız, problemleri konuşarak halletmeye çalışmanızdır. Üstteki iki paragrafta da bir sihirli formülden söz etmiştim. Arkadaşlık olgusunu ön planda tutmak diye. Burada da aynen tekrarlamak isterim. Sevgilinizle arkadaş olmayı başarmalısınız. Yani ilişkinin kendi içindeki egemenlik savaşlarının önüne geçmenin, egonuzun yükselişine izin vermemenin en önemli yolu budur. Bir de astrolojik açıdan İkizler burcu seyir günlerinin, sorunlar yerine hayatın keyifli yanlarının tadına varılma niteliğini gözden kaçırmamak gerekiyor. Yani bu dönemde eşiniz veya siz, problemlerin üstünü sıvazlamak isteyebilirsiniz. Böyle bir durumda taraflardan birinin, partnerinin duyarsızlığı karşısında negatif düşünmesi gerekmiyor. Benim bu dönemde sorunların çözülmesi adına size bir önerim kendinize olan güven duygunuzu dimdik ayakta tutmak. Hiç kimse bol gözyaşı veya aşırı hapsedilmekten hoşlanmayabilir. Birbirinize karşı baskı uygulamaktan uzak durmak, ortaklaşa aktivitelerde bulunmak, söz gelimi hobilerinizi paylaşmak pekala sorunların atlatılmasında etkili olabilir. Eğer sorun büyükse ve neredeyse ayrılık noktasına gelindiyse, bu durumda yapılması gereken, en azından bu tarihler arasında tartışmamak, mümkünse belli bir mesafe koymak, kendiniz veya sevgilinize düşünme zamanı tanımaktır. Hani bir söz vardır. Kaçan kovalanır diye. Bazen çiftler birbirlerinden uzaklaştıkları zaman özlerler. O zaman bu yöntemi denemek faydalı olur kanaatindeyim. Dikkatli olunması gereken tarihler: 10, 14, 18 Haziran olarak öne çıkıyor.

YAY BURCUNDA DOLUNAY VE AY TUTULMASI-15 Haziran saat 23:14

Sevgili Aslanlar, 15 Haziran saat 23:14 itibariyle Yay burcunda meydana gelecek Ay Tutulması, başta, kendinizi ifade, aşk, çocuklar, sanatsal ve sportif faaliyetler, başkaları kaynaklı gelirler, cinsellik, yeni fikirler, hobilerinizle alakalı her ne varsa, özellikle geleceğinizi düşünerek, değiştirilmesi gereken konuları tekrar gözden geçirin. Kendinizde veya yaşadığınız her şeydeki eksikleri saptayarak, neler yapılması gerektiği konusunda planlarınızı ele alın. Değiştirmek için öncelikle buna istekli olmanız ve kendinizi yönlendirmeniz yerinde olacaktır. Eğer siz buna gönüllü olmazsanız biliniz ki, yaşam size bunları yapmanız için baskıda bulunabilir. Sizi mutsuz eden veya rahatsızlık veren bir aşk yaşamınız varsa, o zaman oturup düşünün.

Değiştirilmesi için öncelikle kendinizle yüzleşmeye başlayın. Bütün bu tersliklere veya isteklerinizin gerçekleşmemesine sebep olan sizin yanlışlarınız mı veya seçimlerinizi size hiç uymayan tarzda mı yapmaktasınız. Eğer çocuk sahibi olmak istiyorsanız, maddi ve manevi olarak buna hazır mısınız? veyahut yaşadığınız ilişki içinde böyle bir şey düşünmek ne derece doğru? Sanatsal veya sportif yeteneklerinizi hayata geçirmek adına neler yapıyorsunuz, durduğunuz yerde bunun olmasının mümkün olmadığını bilerek, gerekli girişimleri başlatın. Hayat sizce çok mu rutin geçiyor? O zaman yeni hobiler edinerek kendinize gelir kaynakları veya psikolojik olarak moral kazandırın. Kısaca yeniden yapılandırmak için mevcut şartlarınızı gözden geçirin ve kendi adınıza neler yapabilirsiniz bunu düşünün. Bütün bunları gerçekçi bir şekilde kafanızın içinde oturttuğunuzda bir çok mucize ile karşılaşabilirsiniz.

İŞ VE KARİYER

21 Haziran tarihine kadar etkili olacak Mars-Boğa burcu seyri, maddiyat, güvenlik, statü, toplum içindeki yeriniz, kutsal değerleriniz mevzuları odak noktanız haline getirmeye devam ediyor. Öncelikle bu süreçte, patron ve otorite konumunda bulunan kişi ve kişilerle iş ilişkilerinizi ılımlı bir şekilde sürdürmeniz gerektiğini baştan söylemek isterim. Etrafınızdaki insanlarla ne denli kuvvetli bağlar kurabilirseniz, o denli huzurlu bir ay geçirmeniz mümkündür. Toplumdaki yerinizi mesleki anlamda belirlemek ihtiyacının yoğun olduğu bu tarihler arasında, kendi gerçekliğinizi yaratabilmek adına daha fazla istekli olabilirsiniz. Eğer işinizden memnunsanız ve güvenceniz açısından rahatsanız bu dönem güçlü ortaklıklar veya güçlü insanlarla olan münasebetlerin göstergesidir.

İsteklerinizin gayet iyi bilincinde olduğunuzdan çatışmaya düşmeden görevlerinizi yerine getirebilir, işinize bağlı bir çalışan olarak sorumluluklarınızın üstesinden gelebilirsiniz. Eğer memnun değilseniz, kim güçlü kim değil tarzı yaklaşımlar veya samimi olmayan hareketler nedeniyle keyfiniz kaçabilir, verimli çalışmanız zorlaşabilir. Hatta genel olarak bir isteksizlik, tembellik hali bile görülebilir. Yerine getirilmeyen sözler veya yaptığınız işin gösterdiğiniz emeğin değerinin bilinmemesi sizin açınızdan hakikaten sinir bozucudur. Belki dışarıda son derece güçlüsünüzdür, fakat gücü elinde bulunduran insanların yanında susmak zorunda kalmanın sıkıntısını yaşayabilirsiniz. Bu durum daha fazla sürerse, şiddetli öfkenizle karşı taarruza bile geçebilirsiniz. Tabi bunları düşünmek dahi istemiyoruz. Bu seyir süresince, yeni ve güvenli bulduğunuz bir alanda kendinizi gösterme konusunda pasif davranmanız, güvensizlik duymanız yanlıştır. Eğer bir hedefiniz varsa ve bu hedefe ulaşmak istiyorsanız önünüzde iki yol var. Ya cesaretle girişimde bulunacaksınız, veya gücü elinden bulunduran kişilerle anlaşmaya çalışacaksanız. Ancak sevindirici iki gelişmeden söz edeyim. 4 Haziran tarihinde Jüpiter Boğa burcunda seyrine başlıyor ve 13 Haziranda Satürn geri hareketi sona eriyor. Kariyer evinizde ilerlemeye başlayacak Jüpiter 12 yıl sonra gelen ilahi bir rahmettir. Zaten yeni ve kalıcı değişimler iş ve toplumsal yaşamda görülmeye başlar. İletişim evinizde sona eren Satürn geri hareketi ise, iş görüşmeleri, çevrenizle olan bağınız, eğitim hayatınız, görüşlerinizi ifade etmeniz ve ilişkilerinizde dengeleri yerine oturtmanız anlamında sizi destekliyor.

21 Haziran tarihine kadar İkizler burcunda ilerlemesini sürdürecek Güneş dostlarınızla olan iletişiminiz ve yeni arkadaşlıklar kurabilmeniz, birlikte keyifli bir zaman dilimi geçirmeniz açısından destekleyicidir. Ayrıca bilgilenme anlamında öğrenebileceğiniz, kendinizi geliştirebileceğinize enerjilere sahipsiniz. Geleceğe dönük fikirlerinizi başka insanlarla istişarede bulunarak geliştirebilirsiniz. Aynı şekilde siz de başkalarının düşüncelerinden yararlanabilirsiniz. Bilgili, kültürlü kimselerle tanışabilir kafa dostlukları kurabilirsiniz. Dostlarınız da size her konuda destek vermeye çalışabilir ve ileriye dönük planlarınızı onaylayabilirler. Topluluklar içinde dikkat çekici olmanızı sağlayan enerjiler sayesinde girdiğiniz ortamlarda liderlik gücünüzü gösterebilirsiniz. Sizinle aynı yönde düşünen kişilerle görüşmekten hoşlanır, başkalarına yararlı olabilecek girişimlerde öncü olabilirsiniz. Gruplara katılma, organizasyonlarda bulunmak gibi fiziksel aktivitelere katılma isteğiniz yoğunlaşacaktır. Duygusal olmaktan ziyade arkadaşlık ülküsü içinde hareket etmekten hoşlanır özellikle kendinizden büyük kişilerle konuşmaktan zevk alabilirsiniz. Kendinizi ifade etme gücünüzün yüksekliği konuşmalarınızla çevrenizi etkilemenizi sağlayacaktır. Yaratıcı uğraşlarınızı daha geniş platformlarda gösterebilme şansı yakalayacak ve sayede üstün özelliklerinizden biri de gösterme şansı yakalayacaksınız. Dikkat etmeniz gereken konu temkinli olmalı ve ne kadar olumlu enerjilere sahip olsanız da çevrenizdeki insanları iyice incelemelisiniz.

İKİZLER BURCUNDA YENİAY VE PARÇALI GÜNEŞ TUTULMASI

Sevgili Aslanlar, 2 Haziran saat 00:02 de İkizler burcunda Yeniay oluşacak ve ardından saat 00:16 da Parçalı Güneş Tutulması meydana gelecek. Bu tutulma, önünüzdeki iki yıla damgasını vuruyor. Böyle düşündüğünüzde yapacağı etkiyi kafanızın içinde daha anlamlı bir şekilde oturtabilirsiniz. Neler yapmakta? Ben Aslanların İkizler burcundaki tüm transitleri, tutulma dahil olmak üzere gayet olumlu şekilde kullanacağından eminim. Çünkü bu enerji size yabancı değil. Öncelikle arkadaşlığın hayatınızdaki anlamı yenileniyor. Bir arkadaşlık nasıl kurulur, nasıl yaşanır ve ne demektir bunu tutulma sayesinde yeni arkadaşlar edinerek daha iyi öğrenebilirsiniz. Eski bir arkadaşlık ise yeni bir değişimle anlam bulabilir. Grup faaliyetleri hayatınızda anlam kazanmaya başlıyor. Siz hangi konuda yeteneklisiniz, ne gibi liderlik özellikleriniz var, işte bu tutulma sayesinde bunların açığa çıktığını fark edebilirsiniz. İdealleriniz değişiyor. Siyasi bakış açınız anlamlaşıyor. Artık kendinizi yönlendirmeniz daha kolay. Beklentileriniz artıyor ve günlük pratik işlerde, eğitim anlamında meraklı ve bilgilenmeye açıksınız. Görmek, yerinde incelemek, dokunmak, hissetmek olguları hayatınızda anlam kazanıyor. Yolculuk, iletişim, haberleşme merkezinizde yer alıyor. Önceliklerinizi keskin zekanızla belirlemeniz mümkün. İkna kabiliyetiniz yükseliyor. Artık masalların değil gerçeklerin peşindesiniz. Bir kral-kraliçe olduğunuzu söylerdim hep, işte bu özelliklerinizi herkesin tescil etmesi adına sesinizi duyurmanız kolaylaşıyor. Konuşmak, yazı yazmak, bağlantılarda bulunmak, araştırmak sizin işiniz haline geliyor. Şimdi işinize geleni içinizden geldiği gibi yaparak ilerlemeniz daha kolay. Popülerliğiniz yükseliyor. Herkesin söyleyeceklerinizi duymaya ne kadar istekli olduğunu fark edebilirsiniz. Enerjiniz sizi gençleştiriyor, içinizdeki çocuğun ortaya çıkmasını sağlıyor. Fırsatlar önünüze gelmeye başlıyor ve uzlaşmazlık çıkaran kişi ve durumlar hayatınızdan çıkmaya başlıyor.

JÜPİTER BOĞA BURCUNDA

4 Haziran-30 Ağustos tarihleri arasında Boğa burcunda ilerleyecek Jüpiter, mesleki kariyeriniz, toplumsal ilişkileriniz konularında 12 yıl sonra etkili olacak bir şans. Kişi böyle bir enerjinin etkisi altındayken doğal olarak bilinçli ve sağlam kararlar almaya çalışır. Kazancınızı çoğaltmak ister, üretimden yana düşünür. Sakin ve dingin bir şekilde işlerinizi yapar, huzur arayışını önemser. Sabırlı ve kararlı çalışması ona arzu ettiği zirveyi getirir. Jüpiter astrolojik ifadesi gereği büyümek ve gelişmektir. Boğa burcu ise maddi ve manevi sahiplenme duygusu, yeniliklerden ziyade elindekinin kıymetini bilmek demektir. Bu ikisini harmanladığımızda bu tarihler arasında maddeyi elde etmek için iyi çalışmak gerekliliği vardır. Burada önemli olan yeteneklerinizden emin olmanız ve bu doğrultuda seçimlerde bulunmanızdır. Kişi kendinden emin olduğu zaman doğal olarak doğru tercihlerde bulunur. Olumsuz yönüyle bu enerjiyi ele alırsak nelere dikkat etmemiz gerektiğini de anlamış oluruz. Öncelikle abartıdan uzak durmak. Kendini olduğundan fazla görmemek, hayatın sadece tadını çıkarmak için çalışmak, bulduğunu yemek. İşinde yetersiz kaldığı noktalarda kendini geliştirmemek tam tersine hiç bilgisi olmadığı halde varmış gibi ahkam kesmek. İş hayatınızla ilgili mevzular üzerinde düşünmeniz için 30 Ağustos-26 Aralık tarihleri arasındaki geri hareket işinize yarayabilir.

SATÜRN GERİ HAREKETİ SONA ERİYOR-13 Haziran

13 Haziran-7 Şubat 2012 tarihleri arasında Terazi burcunda düz olarak seyrini sürdürecek Satürn, bildiğiniz gibi geri hareketini sürdürmekteydi. Doğal olarak birazdan ele alacağımız konularda bizi düşünmeye ve dengeli bir şekilde hareket etmeye davet etti. Şimdi düz olarak yoluna devam ediyor ve bize ilerlediğimiz yolda neler söylüyor. Bir daha hatırlayalım. Öncelikle geri harekette gözden geçirdiklerimizi ve sağlam olarak tespit ettiklerimizi uygulamamız adına bize yeşil ışık yakıyor. Ardından yine uyarılarda bulunmaya ve bu uyarılara göre ilerlememizin doğru olacağını söylüyor. Satürn, gerek çalışma evinizin yöneticisi olması gerekse kardeşleriniz, büyüklerinizle alakalı konularda alınacak yeni sorumlulukların işaretçisi olması sebebiyle hayata daha ciddi bakmanızı sağlayıcıdır. Eğitsel konularda da etkili olacak bu enerji, yarım kalan eğitiminizi tamamlamayı veya devam eden eğitiminizde istikrarlı, disiplinli hareket etmenizi destekleyicidir. Geri hareket bittiğine göre artık önünüz daha açık. Etrafınızda olan bitene daha dikkatli bakacağınız bu enerji altında, kendiniz dışındaki dünyayı algılamayı öğreneceksiniz. Güven içinde yaşamak için çevrenizi yakından gözlemlemenin ne kadar önemli olduğunu anlayacak, herşey hakkında bilgi toplamaya çalışacaksınız. Dil gelişimi, iletişim, konuşma, yazma, başkalarıyla ortak düşünmeye çalışma bu transitin etkileri altında mümkündür. Meraklılık yüksektir ve bu durum kendinizi geliştirmeniz adına gayet faydalıdır. Çalışma hayatınızla ilgili mevzularda da etkili olacak bu enerji, yakın çevrenizden destek görmenizi, kardeş, amca, komşu, partner veya yakın birinin desteğini üzerinizde hissetmeyi, eğitmenlik ve ortak çalışmaları işaret edebilir. Eğitim hayatınızda geçen yıllara göre çok daha fazla mücadele verebilir fakat eskisine göre gayet başarılı olabilirsiniz. Büyüklerinizden destek görebileceğiniz bu dönemde, kendi kimliğinizi kaybetmeden eşit ilişkiler kurabilmeyi öğrenebilirsiniz. Eğer egonuza yenilik ve herşeyde ben demeye çalışırsanız bu süreçte zorluklar yaşamanız mümkündür. Yer değiştirme ve nakil yoluyla başka bir ortamda çalışmanın işareti olabilecek bu enerji, yerleşik düzenden evlilik, iş, zorunluluk veya sorumluluklar nedeniyle uzaklaşabilirsiniz. Eğer yeni bir çevre değişikliğinde bulunduysanız, geri hareket döneminde epeyce zorluk yaşamışsınızdır. Şimdi alışmanız daha kolay. Çevrenizin desteği ve güçlü kişilerin yardımı sayesinde bu durumu kolayca atlatabilirsiniz. Bu dönemde önemli olan yakın çevrenizle iletişiminizi güçlendirmek, uyumlu ve dengeli ilişkiler kurmak, sorumluluklarınızın farkında olmak, bilgilenmeye önem vermek, paylaşımcı davranmaktır.

Not: Satürn gezegeninin asıl önemli dersleri ve zorlu zamanları geri hareket süreçleridir. Ve bu dönem, aslında son derece faydalıdır. Fakat bir türlü kabul etmek istemeyiz. Oysaki kendimizi incelediğimiz, yaşadığımız ilişkileri süzgeçten geçirdiğimiz, karşımıza çıkan kişiler sayesinde hayatı demlediğimiz, piştiğimiz zaman aralığıdır bunlar. Eğer bu yönüyle bakabilsek o kadar çok işimize yarar ki, lakin insanoğlu çekilen sıkıntıları şanssızlık olarak değerlendirdiği için, ne söylense kaderi suçlamaya devam edecektir. Geri hareketin zorlu olmasının sebebi, siz iç dünyanıza çekilip kendinizi gözden geçirirken, dışarıdaki dünyanın her taraftan üzerinize gelerek otoritesini kabul ettirmeye çalışmasıdır. İşte tam bu noktada yapılması gereken, bu zorlukların altında yatan nedenleri düşünmek ve buna göre ayarlamalarda bulunmak, tedbirli olmaktır.

21 Haziran-3 Ağustos tarihleri arasında İkizler burcunda ilerleyecek Mars, idealleriniz ve hedefleriniz evindeki yansıması aklınız ve dilinizle harekete geçmeniz gerektiğinin göstergesidir. Yani yenilikçi düşünmeniz, kararsızlıktan uzak durarak hedeflerinizi gerçekleştirmeye çalışmanız lazımdır. Bazı Aslanlar arkadaş çevrelerinden destek görebilir, gruplarla birebir irtibata geçerek kendilerini gösterme fırsatı bulabilirler. Ayrıca ay boyunca İkizler burcunda ilerleyecek Mars gezegeni çift yönlü bir hareketin göstergesidir. Yani kişinin şu an için bir işi vardır. Fakat araştırmalarını geri planda sürdürmektedir. İşte bu aşamada olanların çok dikkatli düşünmesi gerektiğini söylemeliyim. Çünkü hedefler evinizdeki tutulmalar ani kararlar yerine dikkatli düşünmeniz gerektiğinin simgesi. Çünkü Güneş 21 Haziran ve Merkür 16 Haziran sonrası Yengeç burcunda seyredecek. Bunlar durdurucu veya zayıflatıcı enerjiler olduğu için, kişiyi yere bağlayıcı, yeniliklerde bulunmaktan alıkoyucu bir enerjidir. Kariyer hayatınızla ilgili konularda geri planda yapılacak gizli faaliyetleri gösterdiği gibi, işbirliği yapma, denge ve uyum sağlamada zorluklar yaşanması, dış dünyayla ilgili bağlantıların kesintiye uğraması anlamındadır. Bazılarınız elinizde olmayan nedenlerle uğraşmak zorunda kaldığından aktif davranamayabilirsiniz. Bunu doğal sayınız. Önünüzü göremediğiniz hiç bir şeye adım atmayınız. Ancak duygusal da düşünmeyiniz.

21 Haziran-23 Temmuz tarihleri arasında Yengeç burcunda ilerleyen yöneticiniz Güneş etkisin ben psikolojik anlamda ele alarak sizlere izah etmek istiyorum. Ne zaman bir gezegen Yengeç burcunda ilerlemeye başlasa sizler geriye çekilir ve gezegenin işaret ettiği konular üzerinde düşünmeye başlarsınız. Bu gezegen Ay ise duygusallaşırsınız, Mars ise ailevi konular üzerinde hislenirsiniz, Venüs ise korunmak, kollanmak istersiniz. Tabii ki bu gezegen yöneticiniz Güneş oldu mu, gerek yaşamınıza yön verirken, gerekse tüm kişisel ilişkilerinizde zorlanabilirsiniz. Enerjiniz düşebilir, Aslan bile olsanız desteklenmeniz, motive edilmeniz gerekir. Oysaki bu halin tek çözüm yolu, bu sürecin farkında olarak kendinizi ayarlamaktır. Yani yaşanılan duyarlılığın, geriye çekilişin, hassasiyetin düzeltilmesinin sizin elinizde olduğunu bilirseniz bu transit zamanları çok daha yararlı şekilde geçirebilirsiniz. Oysaki çoğunluk olarak ne yapıyorsunuz?

Aşırı gurunuzu devreye sokarak her fikrinizin kabul edilmesini bekliyor ve bu olmadığında ise oldukça bunalıyorsunuz. İkincisi ise herşeyi kendi haline bırakarak ne olacaksa olsun boşver moduna giriyorsunuz. Bu iki davranış veya düşünce biçimi doğal olarak sabit bir noktada hiçbir şey yapamamanıza neden oluyor. İlişki konusunda da aynı durumlar geçerli. Her şekilde kendi isteklerinizi ön plana almaya devam ederseniz, karşınızdaki kişinin sürekli size uymasını beklerseniz ve eleştirildiğinizde kendinizi düzenlemek yerine geri çekilirseniz doğal olarak karşınızdaki kişiyle bir uyum yakalayamazsınız.

Size yaşamınızla ilgili tüm ipleri alabilmeniz için kendinize yeni bir yön çizmeniz gerektiği konusunda, günlük burç yorumlarında da yardımcı olmaya çalışıyorum. Sizler Güneşin insanlarısınız, o nedenle hiçbir burç sizin kadar sıcak ve güçlü enerjilere sahip değil. O zaman yaşam enerjinizi en iyi şekilde kullanmalı, kendinize olan güveninizi ayakta tutmalısınız. Gezegenler sadece etki yaratırlar, hayatınızın ipleri daima sizdedir. Siz süreci nasıl değerlendirmek istiyorsanız, hayat size onu verir. Korku duyarsanız, endişe yaratıcı olayları önünüze getirir, umutlanırsanız karşınıza yeni doğan güneş birlikte mucizeler getirir. Tercih sizin dostlarım. Yöneticinizi hangi şekilde kullanacağınıza siz karar verin ve mutlu olun.

PARA KONULARI

2 Haziran-16 Haziran tarihleri arasında İkizler burcunda ilerlemesini sürdürecek para evinizin yöneticisi Merkür, sizler açısından gayet olumlu, girişken, aktif bir şekilde hareket etmenizi sağlayıcı bir enerji olup, arkadaş, grup ilişkileri, iletişim, ulaşım ve haberleşme konularında etkili bir dönemin göstergesidir. Bir önceki süreçteki gibi yavaş adımlarla ilerlemek hatta beklemek gibi durumlar bu enerji altında görülmez. Bu etki altında sizler maddi konularda isteklerinizi kolaylıkla dile getirebilir ve düşüncelerinizi çevrenizdekilerle paylaşabilirsiniz. Çevrenizde bulunan kişilerle diyalogunuz güçlü olduğundan, çıkarlarınızı korumanız ve kollamanız da bir o kadar kolaydır. Nereden para elde edeceğinizi, kimlerden destek görebileceğinizi gayet iyi bilir, girişimlerde bulunarak maddi manevi açıdan güçlenebilirsiniz. Sosyal ilişkileriniz sayesinde ek gelir imkanları yakalamanızın kolay olduğu bu dönemde, arkadaşlarınız size destek çıkabilir veya huzurunuz, rahatlığınız için size kaynak bulabileceğiniz yöntemleri gösterebilirler. Tanıdık çevrenizle işbirliğinde bulunabileceğiniz bu tarihlerde, bilginiz, tecrübeleriniz sayesinde parasal kazanç elde etmeniz gayet kolaydır. Organize işler, bilgi işlem, iletişim, haberleşme, turizm, eğitmenlik, ulaşım gibi, sözelliğin ve aktivitenin yoğun olduğu bu süreç size yeni arkadaşlıklar kurmanızda da destekleyici olduğundan, bu arkadaşlıklar kanalıyla da gelir elde etmeniz mümkündür. Ben bu dönemin sizler açısından maddi anlamda gayet aktif geçeceğini söyleyebilirim. Şimdi gelelim dikkat edilmesi gereken tarihlere: 3, 5, 14 Haziran. İş ortaklığı, parasal konular, ileriye dönük hedefleriniz, çocuklarınızla paylaşım ve çocuk sahibi olma anlamında hesabınızı iyi yapınız. Ani kararlardan kaçınınız. Merkür İkizler burcunda yöneticidir. Böyle zamanlarda kafamız fazlasıyla iyi çalışır. Yani duygusal değil, akıllı bir karar vermek istediğimizde bizi hiçbir şeyin yanıltması mümkün olmaz.

16 Haziran-2 Temmuz tarihleri arasında Yengeç burcunda ilerleyecek para evinizin yöneticisi Merkür, maddi konulardaki hassasiyetin simgesi olup, parayla ilişkili düşüncelerinizin içinde bulunduğunuz koşullanmalardan etkilenebileceğinin göstergesidir. Böyle bir durumda, para konusunda birbiriyle tutarsız fikirler içinde olmanız mümkündür. İhtiyaçlarınız söz konusu olduğunda olayları subjektif biçimde değerlendirebilir, alınganlıklar gösterebilir, tarafsızlığınızı yitirebilirsiniz. Aileniz veya değer verdiğiniz kişilerin maddi durumlarını merak eder, elinizden geldiğince sahiplenip kollamaya çalışırsanız. Fakat şu var ki, kendiniz hakkındaki parasal mevzularda konuşmaktan başkalarıyla düşüncelerinizi paylaşmaktan hoşlanmazsınız. Bu yerleşim geri planda yapılacak bütçenizin, maddi durumunuzun göstergesi de olabileceğinden, geçmişte yaşananları göz önüne alarak hareket etmeniz gayet faydalıdır. Maddi kazancınızla alakalı konularda içgüdüsel davranışların ön planda olabileceği bu tarihlerde, anneniz, eşiniz, sevgiliniz, ailenizle parasal mevzularda görüşmeleriniz olabilir. Bu kişiler size destek verebilir veya manen yardımcı olmaya çalışabilirler. Ayrıca inancınız gereği, çoğu zaman güzel dileklerde bulunabilir. Daha iyi olanaklarda yaşamak adına dualar edebilirsiniz. Duygusal ve maddi güvence arzunuz oldukça yoğundur. Sizin yapınıza pek uymasa da, birilerinin size moral vermesinden bazen hoşlanır bazen de oldukça itici bulabilirsiniz. Duyarlılığınız ön planda olduğu için, ben bu enerjinin maddi anlamda cesaretli girişimlerde bulunmak ve kazanmak adına değil ama gönül huzuru, benlik duygunuz, bastırılmış bazı düşüncelerin yarattığı hassasiyet dönemi olarak geçebileceğini düşünüyorum. Dikkat edilmesi gereken tarihler: 18, 19, 21 Haziran. Temkinli olmakta fayda var. Paranıza sahip çıkınız ve kimseye söz vermeyiniz, size verilen sözlerin de doğruluğunu araştırınız.

Haziran Ayı Astrolojik Takviminiz

Pozitif Enerjili Günler: 1-2-5-6-7-10-11-14-15-23-24-25-28-29

Zayıf Enerjili Günler: 12-13-18-19-20-26-27

Aşkta En Şanslı Günler: 14-15

Parasal Açıdan Şanslı Günler: 8-9

Yeniay: 5-6-7

(Ay gezegeninin Aslan burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze

Dolunay: 18-19-20

(Ay gezegeninin Kova burcundan geçtiği ve sizin burcunuzla karşıtlık yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

Haziran ayı boyunca her şey gönlünüzden geçtiği gibi gerçekleşsin. Yüreğinizin ferahlık bulması ve bereket, mutluluk dileklerimle,

iremSU
Haberturk.com Astroloji Danışmanı


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER