Habertürk 02.05.2011

Aslan burcu aylık yorumu (Mayıs 2011)

Astrolog İrem Su bu ay aslanlara, akıllarına koyduklarını yapmak için engel tanımayacaklarını söylüyor. Detaylar için tıklayınız.

ASLAN

Aslan burcu aylık yorumu (Mayıs 2011)

Aslan Burcu-Mayıs Ayı Genel Değerlendirmesi

11 Mayıs tarihinde Mars Boğa burcunda ilerlemeye başladığında, inandığı değerler uğruna mücadele etmeyi düşünen Aslanların inatçı tavır içinde olmaları gayet doğaldır. Aklına koyduğunu elde etmek istediği için önüne çıkabilecek hiçbir engelin onu yıldırmasına müsaade etmez. 16 Mayıs tarihinde Marsı dispozite edecek Venüsün yöneticisi olduğu Boğa burcundaki seyri Aslanlar için joker kart anlamındadır. Aynı gün başlayan Merkür Boğa burcu seyri iletişimin mesleki ve toplumsal konularda başarılı olmak adına dikkatli bir şekilde yapılması faydalıdır. 21 Mayıs Güneş İkizler burcunda seyrine başladığında, hem sosyal ilişkilerde hem de kendinizi güçlü bir şekilde gösterebileceğiniz alanlarda zekanızla parlayabilirsiniz.

Mayıs Ayı Astrolojik Takvimi

11 Mayıs Mars Boğa burcuna girişi 10:03
16 Mayıs Venüs Boğa burcuna girişi 01:12
16 Mayıs Merkür Boğa Burcuna girişi 02:18
21 Mayıs Güneş İkizler burcuna girişi 12:21

AŞK VE İLİŞKİLER

2 Nisan-11 Mayıs tarihleri arasında Koç burcunda seyrini sürdürecek Mars uyum, paylaşım, sevgi alışverişi konusunda oldukça ateşli ve girişimci bir dönemin işareti olarak dikkat çekici Ayrıca Merkür geri hareketi sona erdiği için, Mayıs ayının ilk yarısı boyunca bu enerjiyi çok daha rahat bir şekilde kullanabiliriz.

İlişkisi sağlam temele dayanan çiftler bu dönemde, düşünce ve görüşlerini birlikte paylaşarak gelişebilir, kendi yaşam felsefelerini ilişkileri çerçevesinde ele alarak ortak bir noktada buluşmak adına incelemelerde bulunabilirler. Ahlaki değerlere verdikleri önem nedeniyle, birbirlerine karşı sadakat duygusu içinde davranabilir, beraberliklerinin gelişmesi ve büyümesi adına özveride bulunabilirler. Birlikte öğrenebilir, gezerek anlayabilir, fikir paylaşımda bulunabilirler. Kısaca yaşamın anlam duygusunu birlikte özümsemekten zevk alan çiftler için bu dönemin olumsuz geçmesi diye bir durum söz konusu olamaz. Çünkü onlar ortak yaşamanın zevkini bilen ve buna göre yaşamlarını düzene koymuş kişilerdir. Bu süreç onlar için gelişim ve büyümek adına yeni planlamaların yapıldığı, gözden geçirmelerde bulunulduğu, gelecekleri adına eksiklerini tamamladıkları bir süreç olarak olumlu geçebilir.

İlişkisi yeni başlayanlar açısından duruma baktığımızda, karşılıklı çekim gücünün yüksek olduğunu söyleyebiliriz. Bu nedenle ilişkinizde isteklerinizi öne sürerken karşınızdaki kişinin sizden etkilenmemesi mümkün değildir. Fakat bu enerjiler altında, eğer birbirinizden farklı bir görüş yapısında iseniz, yani ahlaki, felsefi, kişisel dünya görüşü bakımından ayrı dünyaların insanları iseniz, özellikle bu durumda ve bu süreçte birbirinizi gerçek anlamda tanımaya çalışmanızda fayda vardır. Çünkü görüşleriniz konusunda her iki taraf da oldukça ateşli bir şekilde davranabilir, taviz vermeye yanaşmayabilirsiniz. Bu durumda ihtilaflar yaşanması, karşı karşıya gelinmesi mümkündür. Bu dönemde aktiviteler ön plandadır. Yani herkes kendi yaşamı çerçevesinde faaliyetlerde bulunmaktan, hayatı algılamaktan zevk alabilirler. İşte bu noktada partneriniz sizden oldukça farklı görüşe sahipse olsa da, ortak olarak hobilerinizi paylaşır, birlikte gelişmeyi tercih eder, birbirinize destek olursanız ilişkinizde mutluluk ve huzuru yakalamanız da o denli kolay olacaktır. Herhangi bir durum karşısında verdiğiniz tepkiler ayrı olsa da, eğer bir noktada buluşmayı başaramıyorsanız sorun çıkar. Oysaki yapılması gereken birbirinize saygı göstermek, anlayışlı olmak ve ılımlı bir şekilde hareket etmektir. Bu enerjiler altında, aşklar gayet hızlı bir şekilde başladığı gibi, aynı hızda bitebilir. Partnere duyulan arzu ve istek fazlasıyla yoğundur. Fakat sadece tek bir ilişkiye bağımlı kalmaktansa birçok seçenek arasından değerlendirme yapmak gibi bir sakıncası vardır. Eğer ilişkinizi baştan sağlam temeller üzerine oturtabilirseniz bu dönemi gayet olumlu bir şekilde geçirmiş olursunuz.

İlişkisinde sorun olanlar açısından durumu incelersek, ilişkinizin sıradanlaşmaması, sıkıntılar içinde sürmemesi için, düşüncelerinizde katı olmayınız. İlişkinize fırsatçı, dar görüşlü ve prensipsiz bir şekilde yaklaşmayınız. Günlük tavırlarınızla çelişen prensipler içinde davranmayınız. Birbirinizi anlamak için öncelikle sevgi duygunuzu ön planda tutmaya çalışınız. Paylaşımlarda bulununuz. Ortak bir şeyler yaratmaya çalışınız. Birbirinize vereceğiniz destekle büyüyüp gelişeceğinizi biliniz. Yetiştiriliş şekliniz ve bugüne dek oluşturduğunuz fikirler, yaşam koşullarınız birbirinizden farklı olabilir. Aynı şeyleri düşünmüyor oluşunuz gayet doğaldır. Burada süreçte yapılması gereken problemlerinizi karşılıklı olarak ele alarak, nerelerde aksamalar çıkıyor, hangi mevzular nedeniyle birbirinizle kutuplaşıyorsunuz, bunları tespit etmektir. Bu yapıldığı takdirde, her sorunun üstesinden gelmek kolaydır.

Mars Koç burcu ilerleyişinin Mayıs ayındaki etkili tarihlerine baktığımda, 1 Mayısı gayet önemli buluyorum. Çünkü bu tarihte bir yandan sizi yere bağlayan, aşina gelen, dışa açılmak yerine bildiğiniz dünyada olmanızı gerektiren koşullar devam ediyor. Diğer taraftan, hadi uzaklaş ve kendine yeni bir dünya kur diyen Venüsün ateşli etkisi. Yine aynı gün, Mars ve Jüpiter kavuşumu var. O daha da yüksek bir ses. Ne olursa olsun yeniliklerin, değişimin yakında olduğunu söyleyen yüksek bir ses. Bunların arasında ne yönde hareket etmesi gerektiğini düşünen insan. Peki ne yapılmalı? Önünüzde duran resme iyi bakmalı. Yeniliklere açık olmalı ancak düşünmeden etmeden her şeye atmamalı. Temel çok önemli. Eğer yeniye yer açmak istiyorsanız sorumluluklarınızdan kaçarak bunu yapamazsınız. Her şeyi dengeli ve ahenkli bir şekilde gerçekleştirmeniz lazım. Öyle bir sisteminiz olmalı ki, geri dönüp daha sonra pişmanlık duymayasınız. Bilginizi, deneyimlerinizi, tecrübenizi hangi alanda ve ne şekilde ortaya koymanız gerektiğini bilmeli, kendinizden emin olmalısınız. Şu bir gerçek ki, eğer bir kişi kendine güveniyorsa onu hiçbir şey korkutamaz. Bilgi, korkunun önüne geçer. Eğer eksiğiniz varsa, kendinizden emin değilseniz, benzetme yerindeyse alt yapınız kuvvetli değilse, en ufak bir rüzgarda yıkılır gidersiniz. Onun için sakin ve aklı başında ilerlediğiniz yolun sağlamlığına bakmakta ve ona göre ilerlemekte fayda var.

21 Nisan-16 Mayıs tarihleri arasında Koç burcunda ilerleyecek Venüs, gerek seyahatler yoluyla ve gerekse birebir temas kurarak yeni insanlarla tanışabilme şansınızın yüksek olduğu zaman dilimi olarak öne çıkıyor. Özellikle seyahatlerin fazlasıyla önemi var. Sevgiliniz veya yeni tanıştığınız kişi başka bir yerde yaşıyorsa, bu yolculuklar hoş bir esinti olarak rahatlatıcıdır. Eğer bekarsanız veya uzun zamandır yalnızsanız, bu enerji altında isteseniz de sizi durdurmak zor olabilir. Eğer doğum haritanızda hava ve ateş niteliği yüksek ise, Koç ağırlıklı bu enerjiler, geçici fakat oldukça ateşli bir ilişkinin işareti olabilir. Peki bu beraberlik ciddi midir, uzun sürer mi? Eğer her iki kişinin eşleşim haritasında kadersel bir durum varsa, ileriye yönelik sürme ihtimali de o denli fazladır. Ayrıca 1 Mayıs tarihinde aşk evinizin yöneticisi Jüpiterin Mars ile yapacağı olumlu görünüm ve 11 Mayıs Venüs-Jüpiter, Merkür-Jüpiter kavuşumları yabancı uyruklu veya başka şehirde-ülkede yaşayan birinin hayatınıza girme olasılığını yükseltiyor. Ayrıca macera hevesliliğinin de işareti olarak öne çıkıyor. Gayet etkili bir görünüm. Ancak şu noktayı da gözden kaçırmamak lazım. İletişim evinizdeki Satürn geri hareketi yine 1 Mayıs tarihinde Venüs ile bir karşıtlık oluşturacak. Bu durumda ani gelişmeler size yeni bir aşkı müjdelese de, karşınızdaki kişiyi çok iyi tanımanız gerektiğini tavsiye ediyorum. Çünkü ilişkinin kökleşmesi için, her iki tarafın da ciddiyet içinde hareket etmesi şart. Eğer diyorsanız ki, ben kısa süreli bir macera yaşamak istiyorum gerisi önemli değil. O zaman sorun yok demektir. Zaten Mars-Jüpiter kavuşumu bu açıdan gayet etkili. Ancak ciddiyete dönüştürmeyi düşünenlerin sabırlı olması gerekiyor. Çünkü zaman mevhumu ve aranızdaki farklılıklar, hayata bakış açısı, gelenek ve toplumsal baskılar epeyce etkili olabilir. Bilinçli hareket etmekte, sabırlı olmakta fayda var kanaatindeyim.

Diyelim ki ilişkiniz uzun süredir devam ediyor ve birbirinizi seviyorsunuz ancak sorunlarınız bulunmakta. Bu enerji altında özellikle size tavsiyem birbirinize karşı anlayışlı davranmanız ve aranızdaki bağlantıyı kuvvetlendirici şekilde hareket etmeniz. Örneğin beraberce aktivitelerde bulunmak, olanağınız varsa kısa veya uzun seyahatlere çıkarak tutkularınızı yeniden alevlendirmek, önce kendinizi sonra partnerinizi tarafsız bir şekilde gözlemlemektir. Burada önemli olan sen veya ben demek yerine öncelikle iletişimsel olarak ılımlı düşünmeye ve anlaşma ortamı yaratmaya çalışmaktır. Üstünlük elde etmek için değil, bilakis aşkınızı yeniden kazanmak için konuşmalısınız. Kelimelerin gücü, bu dönemin olumlu geçmesinde en önemli etkendir. Tam tersi davranmanız halinde, hem hayata bakışınız hem de ileriye yönelik konularda ortak bir noktada buluşmanız mümkün olamaz.

16 Mayıs-9 Haziran tarihleri arasında Boğa burcunda seyredecek olan Venüs, ciddi bir bakış açısıyla aşk hayatınızı değerlendirmeniz anlamındadır. Yani ilişkiniz eğer kendi içinde tutarlı ve dengeli ise, güven içinde olduğunuzu düşünüyorsanız, beraberliğinizde sorumluluk duygusu ön plandaysa, taraflar olarak birbirinize güç ve destek sunuyorsanız gönlünüz rahattır. Burada önemli olan nokta, beraberliğinizin sizin açınızdan önemini iyi kavramanızdır. Yaşanılan problemlerin nedenleri iyi oturtmak lazım. Siz Aslanlar, bildiğiniz şekilde hareket etmekten hoşlanırsınız. Aşkta sıcak ve cömertsinizdir. Fakat partneriniz sizin liderliğinizi kabul etmiyorsa, farklı taraflarınız olduğunu kabul etmiyorsa, bir de üzerinizde baskı kurmaya kalkışıyorsa, kendi ormanınızın kralı olarak gücünüzü göstermek gereği duyar, kendinizi savunmak için değil, isteklerinizi elde etmek için savaşabilirsiniz.

Venüs-Boğa burcu seyrinde, ilişkinizin gelecek vadetmediğini farketmeniz mümkündür. Özellikle beraberliğinde sorunlar yaşayan Aslanlar bu tarihler arasında karmaşık durumlarla uğraşmak yerine belli bir mesafe koyma gereği duyabilirler. Amacınız, karşınızdaki kişinin tepkilerini görmek ve atacağı adımı beklemektir. Çünkü bu süreçte ilgiye, fiziksel ve tensel açıdan doyurulma ihtiyacınız yoğundur. Eğer böyle bir yönelim yoksa, duygusal konularda ağır, ciddi bir tutum içine girebilirsiniz. Bu tutumun Aslan olarak ifadesi birlikte olduğu kişiye karşı duyarsızlık şeklinde gösterilebilir. Sosyal ilişkilere daha fazla önem verilir. İçerde yakalanamayan doyum dışarıda arkadaşlarla birlikte olunarak veya aktivitelerde bulunularak giderilmeye çalışılır. Yani umursamaz havanızla karşınızdakine ders vermek istiyor gibisinizdir.

İlişkisi yeni başlayacak olanlar açısından bu dönemin anlamı, partner seçiminde, ayakları yere sağlam basan, güvenilir kişileri tercih etmeniz, özellikle mesleki konularda güçlü pozisyonlarda olan kişilere yönelmeniz şeklindedir. Kısa seyirli bir enerji ve burcunuzla zorlu bir görünüm oluştursa da, oldukça kuvvetli sinyaller taşıyan Venüs Boğa etkisi altında, tepkilerinizi dışa vurmak yerine, kendi içinizde baskı altına alarak, güçlü görünmeyi tercih edebilirsiniz. Tutkularınız öylesine yoğundur ki, ama bunları dile getirmezsiniz. Karşınızdaki kişi bunu anlamalı, değeriniz ve farkınızın bilincinde olarak size yönelmelidir. Bu tarihler arasında bazı kişiler tepeden baktığınızı düşünse de, aslında bu kendinizi koruma altına alma içgüdünüzdür. Eğer size yönelen kişi, arka planda bastırdığınız duygusallığınızı ve sevilme ihtiyacınızı anlayabilirse, gönlünüzü kazanmış demektir. Bu dönemin bir başka yansıması, liderlik gücünü beğendiğiniz, iş ortamındaki tutum ve davranışlarını hayranlıkla izlediğiniz, estetik zevk sahibi olduğunuz bir kişiye karşı yönelmeniz ve onu düşünmeniz anlamına da gelebilir. Bu kişi hem kariyer anlamında hem de duruşuyla sizi fazlasıyla kendine çekebilecek güçtedir. Fakat ilk adımın ondan gelmesini istediğiniz için sabırla beklemeyi tercih edebilirsiniz.

Bu süreci, ilişkiniz olsun veya olmasın olumlu anlamda geçirmenin yolu, öncelikle beraberliğiniz süzgeçten geçirmenizdir. Eğer mutlu ve huzurlu bir ilişkiniz varsa sevdiğinizle tutkularınızı paylaşmaya devam etmeli, hatta birlikte seyahate çıkabilir, ayrı şehirlerdeyseniz sık sık bir araya gelebilirsiniz. Beraber olmak, arkadaşça paylaşımlarda bulunmak size lezzet katabilir. İnatçılık etmeden sadece aşkı paylaşmak adına hareket etmek böyle çiftlerde ön plandadır. Bu şekilde hareket etmek doğal olarak huzur ve uyum duygusu içinde dönemi geçirmek anlamına gelir ki gayet keyiflidir. İlişkisinde sorun olup bir türlü düzelmesi mümkün olmayan çiftler ise oturup gerçekçi bir şekilde düşünmelidir. Eğer her ikiniz de benim demeye devam etmek yerine biz demeyi başarırsanız problemler gayet kolaylıkla halledilebilir. Tam tersi durumda ise, üst üste eklenen olaylar ilişkinizin iyice dolaşmasına sebep olur ki, artık hiç kimsenin çözmeye hali kalmaz. Oysaki yapılması gereken her alanda birbirinize destek olmanız, hayatın zorluklarını birlikte göğüs germenizdir. İlişkisi olmayanlar da bu süreçte, özellikle sosyal ilişkilerine önem vermeli, değişik ortamlarda bulunmalı, hayatın güzel yanlarını dostlarıyla birlikte olarak çıkarmalı, karşı cins üzerinde, ulaşılmaz havalara girerek etkili olmaya çalışmak yerine, paylaşımda bulunarak, arkadaşlık ederek bağlantı kurmaya özen göstermelidirler.

Venüs-Boğa burcu geçişinde dikkate alınması gereken tarihler 16,20,21,23 Mayıstır. Bu tarihlerde Venüsün yapmış olduğu özel görünümler, hem bağlayıcı, hem erotizmi güçlendirici, hem yüreğinizin içindeki aşkı en derin manada hissetmenizi sağlayıcıdır. Bu tarihlerde, kişi sevgi ve ilgi ile beslenir, duygularının karşılığını ilişkide almak ister. Kolayca baştan çıkar ve doyum hissi oldukça yüksektir. Özellikle 23 Mayıs Venüs-Mars kavuşumu temkinli ancak bir o kadar dürtüsel davranmanın, vermek kadar almayı da istemenin, güvenliğe önem vermenin ve bir insana bağlanma konusunda bir çok kriterleri öne sürmenin işaretidir. Bu kriterler ne denli doyuruluyorsa kişi, aşkta o denli istekli ve ileriye dönük düşünür. Birlikte olduğu kişiye güvenmek, inanmak ister. Onu zirvede, toplum içinde güçlü bulmak ister. Böyle olan kişiye sadakatle bağlanır.

İŞ VE KARİYER

20 Nisan-21 Mayıs tarihleri arasında yöneticiniz Güneş, Boğa burcunda ilerlemeye başlayacak. Mesleki konulardaki kararlılığınızı gösterebilmeniz, sizin için önemli olan alanlarda kendinizi ifade edebilmeniz, maddi-manevi açıdan güçlenmek adına kararlar almanız anlamında etkili olan bu süreçte amacınıza uygun şekilde akıllıca ilerlemekte sakin ve ılımlı şekilde hareket etmekte, inatçılıktan ve uzlaşmazlıktan kaçınmakta fayda var. Uygulamaya dönük ve uzun vadeli düşünmek lazım. Bu çok önemli. Yani üzerinde düşündüğünüz ve taslak haline getirdiğiniz plan ve projelerinizi, otorite konumunda bulunan kişilerle paylaşmanız, kafanızın içindekileri onlara anlatabilmeniz şart. Bunu yaparken, o güçlü duruşunuz size ışık olabilir. Bu tarihler arasında yöneticiniz Güneşin, meslek evinizden geçmesi, neredeyse bir yıl sonra gerçekleşen bir yansımadır. Demek oluyor ki, aklınızı iyi kullanabilirseniz, otoritelerle iyi işbirliklerinde bulunursanız, çaba sarfederseniz ve herşeyden önemlisi sabırlı olmayı başarırsanız geleceğinizle ilgili gelişmeler için ivme kazanabilirsiniz. Ayrıca bu dönemde, çalışkan ve sistematik şekilde hareket etmeniz lazım. Yani illa öne atılacağım diye, plansız ve programsız bir şekilde hareket etmemek lazım. Kafanızın içindeki hedefe göre kendinizi yönlendirmeniz gayet önemli. Bir önemli nokta da şudur. Sağlam adımlar atmaya özen göstermek gerekiyor. Hani sizler fazla cesursunuzdur, kendinizi göstermek için kimi zaman düşünmeden bazı durumların içinde yer alırsınız. Oysaki bu etkiler altında, karşınıza çıkabilecek fırsatları incelemek ve size olabilecek yararını, hem maddi hem de manevi açıdan iyice incelemeniz lazım. Belki bu enerjiler çok hızlı bir şekilde hareket etmeniz anlamına gelmeyebilir. Yalnız şu var ki, sağlamlık içerir, dayanıklılık demektir.

Bu açıdan bakarsak, ileriye yönelik düşünüldüğünde gayet destekleyicidir. Muhafaza etmek anlamına gelen bu yansımalar, kendinizi bulunduğunuz alanda güçlendirmek adına, kuvvetli bir zırhla sarmalamanız demektir. Bu zırh sizi dışarıdan gelebilecek baskılara karşı koruyabilir. Peki bu süreçte nelere dikkat etmek gerekiyor. Otoritelerle ilişkinizde, kendi fikirlerinizi inatla savunmak yerine ılımlı şekilde ifade etmek gayet faydalı. Esnek düşünmeyi bilmek, yeteneklerinizi akıllı bir şekilde otoritelerle iyi geçinmeye çalışarak ifade etmek gayet yararlı.

YENİAY BOĞA BURCUNDA

Sevgili Aslanlar 3 Mayıs saat 09:51 itibariyle Boğa burcunda oluşacak Yeniay enerjisinin siz Aslanlara etkisini birlikte gözden geçirelim. Toplum içinde ve yer aldığınız her konumda kendinizi ifade etme gücünüzü geliştirmenizi, yazgınızı gerçekleştirmek adına girişimde bulunmanızı, karakterinizin bütünlüğünü bozmayacak şekilde adımlar atmanızı ve tüm bunları yapmaya çalışırken sağlam ve geleceği olan konulara önem vermenizi sağlayacak deneyimler yaşatacaktır. Bu süreçte yeniay enerjisi, mesleğiniz ve toplumsal yaşamınızla ilgili konularda epey mücadele vereceğinizin göstergesi olacaktır.

Bu süreçte dikkat etmeniz gereken konu, anlamsız ve size çok yabancı gelen, kendinizi mutsuz ve huzursuz hissettiğiniz, geleceği olmayan ve güvencesi bulunmayan ve özellikle herşeyden önemlisi size ilerde de faydası dokunmayacak mesleki konularda artık bir karar vermek olmalıdır. Çalışma hayatının içinde olmayan burç mensupları ise, toplumsal yaşamları ile ilgili konularda daha dikkatli ve özenli davranarak, kendilerini mutsuz hissettiren fakat bir türlü dur demeyi bilmedikleri ne varsa düzenlemeye çalışmalıdırlar. Bu enerjiden yükseleni Aslan olanlar da etkileneceklerdir.

11 Mayıs-21 Haziran tarihleri arasında Boğa burcunda ilerleyecek Mars, maddiyat, güvenlik, statü, toplum içindeki yeriniz, kutsal değerleriniz mevzuları odak noktanız haline gelmekte. Öncelikle bu süreçte, patron ve otorite konumunda bulunan kişi ve kişilerle iş ilişkilerinizi ılımlı bir şekilde sürdürmeniz gerektiğini baştan söylemek isterim. Etrafınızdaki insanlarla ne denli kuvvetli bağlar kurabilirseniz, o denli huzurlu bir ay geçirmeniz mümkündür. Toplumdaki yerinizi mesleki anlamda belirlemek ihtiyacının yoğun olduğu bu tarihler arasında, kendi gerçekliğinizi yaratabilmek adına daha fazla istekli olabilirsiniz. Eğer işinizden memnunsanız ve güvenceniz açısından rahatsanız bu dönem güçlü ortaklıklar veya güçlü insanlarla olan münasebetlerin göstergesidir.

İsteklerinizin gayet iyi bilincinde olduğunuzdan çatışmaya düşmeden görevlerinizi yerine getirebilir, işinize bağlı bir çalışan olarak sorumluluklarınızın üstesinden gelebilirsiniz. Eğer memnun değilseniz, kim güçlü kim değil tarzı yaklaşımlar veya samimi olmayan hareketler nedeniyle keyfiniz kaçabilir, verimli çalışmanız zorlaşabilir. Hatta genel olarak bir isteksizlik, tembellik hali bile görülebilir. Yerine getirilmeyen sözler veya yaptığınız işin gösterdiğiniz emeğin değerinin bilinmemesi sizin açınızdan hakikaten sinir bozucudur. Belki dışarıda son derece güçlüsünüzdür, fakat gücü elinde bulunduran insanların yanında susmak zorunda kalmanın sıkıntısını yaşayabilirsiniz. Bu durum daha fazla sürerse, şiddetli öfkenizle karşı taarruza bile geçebilirsiniz. Tabi bunları düşünmek dahi istemiyoruz. Bu seyir süresince, yeni ve güvenli bulduğunuz bir alanda kendinizi gösterme konusunda pasif davranmanız, güvensizlik duymanız yanlıştır. Eğer bir hedefiniz varsa ve bu hedefe ulaşmak istiyorsanız önünüzde iki yol var. Ya cesaretle girişimde bulunacaksınız, veya gücü elinden bulunduran kişilerle anlaşmaya çalışacaksanız. Ancak sevindirici bir gelişmeden söz edeyim. Haziran ayında kariyer evinizde ilerlemeye başlayacak Jüpiter 12 yıl sonra gelen ilahi bir rahmettir. Zaten yeni ve kalıcı değişimler iş ve toplumsal yaşamda görülmeye başlar. Onun için Mayıs ortası itibariyle yaşanan gelişmelere umutla bakınız.

16 Mayıs-2 Haziran tarihleri arasında Boğa burcunda seyrini sürdürecek Merkür kariyer hayatınızla ilgili konularda iletişimin önemini göstermekte. Yani mesleki konularda, kendi istekleriniz ile otorite konumunda bulunan kişilerin sizden beklentileri arasında olumlu bir dengenin kurulması gereken bir tarih aralığı olarak göze çarpıyor. Güçlü egonuzu biraz geriye çekerek, uyumlu ve işbirliğine yatkın bir şekilde hareket etmeniz lazım. Bu enerji altında, toplumsal aktivitenizde ve kariyerinizle ilgili konularda huzur ve güvenlik duygusunun sizin için ne kadar önemli olduğunu, bunu sağlamak adına ne kadar istekli olduğunuzu şimdiden söyleyebiliriz. Güneşin Boğa burcu seyir zamanları siz Aslanlar için daima, maddi-manevi değerlerinize sıkı sıkıya sarıldığınız dönem olarak dikkat çekicidir. Fakat burada bir noktayı işaret etmek isterim. Sabit fikirli ve herşeyi kendi bakış açınızla ele almak, saplantılı bir şekilde davranmanın, bu süreçte sizlere pek bir yararı olmaz. İşbirliği şart. Yani köprüyü geçene kadar diyerek, çıkarlarınızı iyi korumak adına, etrafınızdaki insanlara politik bir şekilde davranmanız gerekiyor. Yani bu kişilere benim ihtiyacım var diye düşünmek gayet akıllıca olabilir. Oyunu kuralına göre oynamanız yeterli. Cazibenizi ve sevimliliğinizi göstererek, giyiminize kuşamınıza dikkat ederek, mevki sahibi kişilerle irtibatınızı güçlü tutarak, tereyağından kıl çeker gibi sezdirmeden ilerleyebilirsiniz. Böyle davranmanın maddi açıdan da size faydası yüksek. Çünkü kariyerinizde sizi destekleyecek kişiler sayesinde yükselmeniz de kolay olabilir. Ayrıca bu oluşum altında sabırlı olmak da gerekiyor. Yani bir hedefiniz varsa ve bu hedefe ulaşmak sizin için gayet önemliyse, önünüze çıkabilecek engellerle boğuşmanın bir sırrı da, sabırlı olmaktan geçiyor. Hani bazen deriz ya, bu noktaya gelebilmek için az sabretmedim diye. İşte bu cümle, sanki bu dönemin işareti gibi.

Merkürün Boğa burcunda ilerleyişinin Mayıs ayındaki en etkili görünümleri, 16,19 ve 20 Mayıs olarak öne çıkıyor. 16 Mayıs Merkür-Neptün olumlu görünümü, mesleki konularda ve toplumsal alanda kendinizi ifade etme, ciddiyetle düşünme, bilgilenme, akıllı hareket etme, akılcı olmayı gerektiriyor. Vizyonunuzu güçlendirmek için, sözcükleri çok iyi seçip konuşmak lazım. Doğru ile yanlışı, gerçek ile sahteyi birbirinden ayırmanız, dengeli şekilde hareket ederek, çıkarlarınızın bilincinde kararlar almanız yerinde olur. 19 Mayıs Merkür-Chiron olumlu görünümü, kariyer hayatınızı ilgilendiren ve çözülmesi gereken problemlerin ılımlı şekilde ifade edilmesini sağlayıcı. Ancak burada geçmişte yaşanılanların ve hoş olmayan şeylerin unutulması ve önünüzdeki gerçeğe göre bir yol çizilmesi şart. Sabit fikirli düşünmemek en doğrusu. Buna dikkat edildi mi, bu enerji bir çok pürüzün temizlenmesini sağlayabilir. 20 Mayıs Merkür-Pluto olumlu görünümü, iş hayatınızla ilgili konularda derinlikli düşünmeyi, yavaş ancak gayet etkili bir dönüşümün işareti. İnatçı ve takıntılı iletişimden uzak durulursa, hem çevrenize kendi fikirlerinizi kabul ettirebilirsiniz hem de maddi ve manevi anlamda güçlenebilirsiniz.

DOLUNAY AKREP BURCUNDA

Sevgili Aslanlar 17 Mayıs saat 14:09 itibariyle yöneticiniz Güneş ile Ay arasında meydana gelecek Dolunay etkisi altında güne adım atıyoruz. Dolunay zamanlarında duygular öylesine ön plandadır ki, kişi ister istemez bilinçaltının derinlikleriyle yüzleşmek zorunda kalır. Akrep burcunda oluşan bu Dolunay, mesleki, toplumsal hayat, kariyer, kısaca geleceğiniz konusundaki arzularınızın, isteklerinizin altını çizer. Ancak ne var ki, iç dünyanızda, eviniz sınırları içinde yaşanan krizler sizi yine alıştığınız düzene mahkum eder. Bir yandan güven içinde yaşamak isteyen birey, diğer yandan ailevi şartlar ve geçmişi nedeniyle ne yapacağını bilmez bir şekilde arada kalır.

Kimileri için bu durum, mesleki şartlar yüzünden, ev ortamında yaşanan krizlerin işaretidir. Bazılarınız için, ebeveynlerinizle aranızdaki duygusal gerilimin simgesidir. Hangi nedenle olursa olsun kişi, Dolunayın güçlü ışığı altında korkular, endişeler taşır. Yaşamak ve gerçekleştirmek istedikleriyle iç dünyasında yaşadığı fırtınaları arasındaki düelloyu kim kazanacaktır? Tabii ki bütün bunlarla yüzleşerek dengenizi sağlayacak olan sizsiniz. Bağımlılıklarınızın esiri olmadan toplum içindeki yerinizi belirlemeniz gerekiyor. Şartlar sizi başkalarına muhtaç kılmaya çalışırken siz kendi güvenliğinizi kendiniz sağlamak durumundasınız.Bunu yaparken de, aşırı hırs veya tam tersine fazla rahat davranmamaya özen göstermelisiniz.

21 Mayıs-21 Haziran tarihleri arasında İkizler burcunda ilerlemesini sürdürecek Güneş dostlarınızla olan iletişiminiz ve yeni arkadaşlıklar kurabilmeniz, birlikte keyifli bir zaman dilimi geçirmeniz açısından destekleyicidir. Ayrıca bilgilenme anlamında öğrenebileceğiniz, kendinizi geliştirebileceğinize enerjilere sahipsiniz. Geleceğe dönük fikirlerinizi başka insanlarla istişarede bulunarak geliştirebilirsiniz. Aynı şekilde siz de başkalarının düşüncelerinden yararlanabilirsiniz. Bilgili, kültürlü kimselerle tanışabilir kafa dostlukları kurabilirsiniz. Dostlarınız da size her konuda destek vermeye çalışabilir ve ileriye dönük planlarınızı onaylayabilirler. Topluluklar içinde dikkat çekici olmanızı sağlayan enerjiler sayesinde girdiğiniz ortamlarda liderlik gücünüzü gösterebilirsiniz. Sizinle aynı yönde düşünen kişilerle görüşmekten hoşlanır, başkalarına yararlı olabilecek girişimlerde öncü olabilirsiniz. Gruplara katılma, organizasyonlarda bulunmak gibi fiziksel aktivitelere katılma isteğiniz yoğunlaşacaktır. Duygusal olmaktan ziyade arkadaşlık ülküsü içinde hareket etmekten hoşlanır özellikle kendinizden büyük kişilerle konuşmaktan zevk alabilirsiniz. Kendinizi ifade etme gücünüzün yüksekliği konuşmalarınızla çevrenizi etkilemenizi sağlayacaktır. Yaratıcı uğraşlarınızı daha geniş platformlarda gösterebilme şansı yakalayacak ve sayede üstün özelliklerinizden biri de gösterme şansı yakalayacaksınız. Dikkat etmeniz gereken konu temkinli olmalı ve ne kadar olumlu enerjilere sahip olsanız da çevrenizdeki insanları iyice incelemelisiniz.

PARA KONULARI

23 Nisan-16 Mayıs tarihleri arasında Koç burcunda seyrine devam edecek kazanç evinizin yöneticisi Merkür, gücünüzün dış dünyada ifade bulması, eylemde bulunulması zamanıdır. İster yurt dışıyla alakalı olsun isterse eğitim veya mesleki konularda farketmez. Mayıs ayının ilk iki haftası boyunca Eldeki gücü, finansınızı, dış dünya ile bağlantıya geçerek bir şekilde kullanmaya başlarsınız. Yaptığınız işin kalıcılığı veya size olabilecek artısı tabii ki önce doğum haritanızdaki etkilere ve ardından da işin sağlamlığına bağlı olarak gelişir. Yani para işini halledersiniz, ancak dibi sağlam değilse uzun süreli gelir sağlaması mümkün olmayabilir. Yine bu dönem sadece keşif amaçlı yapılan bir girişimin göstergesi olabilir. Elinizdeki parayla bir projeyi hayata geçirmeye çalışırsınız veya yapacağınız işin projesi için para harcarsınız. Bir reklam tanıtımı için parayı kullanırsınız. Söz gelimi medya, yayın organları vasıtasıyla işinizi dış dünyaya gösterirsiniz. Bu dönemin bir başka etkisi inanç yoluyla yapılacak seyahati gösterebilir. Bir başka ülkeye, ülkünüzü hayata olan bakış açınızı geliştirmek amaçlı gidebilirsiniz. Yüksek okul için araştırmada bulunabilirsiniz. Belki de yurtdışında okumayı düşünüyorsunuzdur. Bunun için yabancı ülkeye gidebilir oradaki imkanları gözden geçirirsiniz. Yabancı dil öğrenmek için yurtdışına gidebilirsiniz.

16 Mayıs-2 Haziran tarihleri arasında para evinizin yönetici gezegeni Merkür Boğa burcunda ilerlemeye başlayacak. Bu enerji, kazanımlarınız konusunda bana göre gayet olumlu. Yeter ki bazı noktalara dikkat edilsin. Bu noktalar nedir şimdi beraber inceleyelim. Her şeyden önce, Boğa burcu geçişleri astrolojik anlamda parayla birebir alakalı zamanların göstergesidir. Yani ister istemez maddi konular ön plana gelmeye başlar. Bu tarihler arasında özellikle kendi kazanımlarınız konusunda güvencenize gereğinden fazla önem verebilirsiniz. Yani maddi mevzularda, paraya karşı bağımlılığınız artabilir. Yalnız bu bağımlılık hırsla öne atılarak risk alacağınız anlamına gelmez. Tam tersine elinizdekini korumak veya sağlam temelli hareket etmeye çalışacaksınız demektir. Bu tarihler arasında parasal konularda sorunları olanların rahatlamaları için, yeteneklerini, becerikliliklerini, düşüncelerini güvenceleri adına yoğunlaştırmaları ve uygun alanlarda kendilerini gösterebilmeleri lazımdır. Yani ne yapmanız gerektiği konusunda bilinçli hareket etmeniz gerekiyor. Sanatsal konular, parayla birebir alakalı meslekler, toprak(üreticilik), finansal açıdan gelir sağlayabileceğiniz alanlar olarak dikkat çekiyor. Merkürün Boğa burcu seyri sırasında en etkili tarihler, 16, 20,23 Mayıs olarak öne çıkıyor. Bu tarihlerde parasal konularda görüşmeler gündeme gelebilir. Bu görüşmelerde esnek düşünmeye çalışmanız, işiniz ve içinde bulunduğunuz ortam şartlarına göre makul konuşmanız, kazancınızla alakalı konularda çıkarlarınızın farkında olarak bütçenize sahip çıkmanız yerinde olur.

Mayıs Ayı Astrolojik Takviminiz

Pozitif Enerjili Günler: 1-5-6-9-10-11-14-15-18-19-27-28

Zayıf Enerjili Günler: 2-3-4-16-17-22-23-29-30-31

Aşkta En Şanslı Günler: 18-19

Parasal Açıdan Şanslı Günler: 12-13

Yeniay: 9-10-11

(Ay gezegeninin Aslan burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze

Dolunay: 22-23

(Ay gezegeninin Kova burcundan geçtiği ve sizin burcunuzla karşıtlık yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

Mayıs ayı boyunca her şey gönlünüzden geçtiği gibi gerçekleşsin. Yüreğinizin ferahlık bulması ve bereket, mutluluk dileklerimle,

iremSU
Haberturk.com Astroloji Danışmanı


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER