Habertürk 05.04.2011

Aslan burcu aylık yorumu (Nisan 2011)

Astrolog İrem Su bu ay aslanlara, ilişkilerinde kesin bir çizgileri varken çelişkiler yaşayabileceklerini söylüyor.

ASLAN

Aslan burcu aylık yorumu (Nisan 2011)

Aslan Burcu-NİSAN Ayı Genel Değerlendirmesi

Merkür gerilemesi devam ederken 2 Nisan tarihinde ateşli Mars Koç burcunda seyrine başladığında sizi fazlasıyla coşturabilir. Ne olursa olsun yeni adımlar atma hevesliliğiniz yoğundur. Fakat unutmayalım ki, 23 Nisan tarihine kadar beklemede kalmamız ve durumları dikkatlice gözden geçirmemiz lazımdır. 20 Nisan Boğa burcunda ilerlemeye başlayan Güneş, kariyer hayatınızla alakalı konularda gelip geçici olmaktan ziyade ileriye dönük düşünmenizi sağlayıcıdır. Toplum içindeki yerinizi ve maddi-manevi değerlerinizi fazlasıyla sahiplenebilirsiniz. 21 Nisan tarihinde Venüsün Koç burcunda seyrine başlaması ve Mars gezegeninden destek görmesi dürtülerinizi fazlasıyla ateşleyici. Ancak unutmayalım ki, hala Merkür geri hareketini sürdürüyor. Özellikle Merkürün geri hareketinin başlangıç ve bitişine yakın günlerdeki etkisi oldukça yoğundur. Eğer içinizdeki coşkunluk size olur olmaz şeyler yaptırıyorsa onu dizginlemeyi bilmelisiniz. En azından birkaç gün daha sabırlı olmak faydalıdır. Nisan ayındaki transit geçişler açısından en önemli tarihler 3-11-18-23-27 olarak öne çıkıyor. Bu tarihlerde acil ve geri dönülmesi zor veya daha sonra düşündüğünüzde pişmanlık uyandıracak kararlar almaktan mutlaka uzak durmakta fayda var.

Nisan Ayı Astrolojik Takvimi

2 Nisan Mars Koç burcuna girişi 07:51

3 Nisan Koç burcunda YENİAY 17:32

9 Nisan Pluto Geri Hareket Başlangıcı 11:51

18 Nisan Terazi-Koç burç aksı üzerinde DOLUNAY 05:44

20 Nisan Güneş Boğa burcuna girişi 13:17

21 Nisan Venüs Koç burcuna girişi 07:06

23 Nisan Merkür düz seyrine geçişi 13:04- Koç burcunda

AŞK VE İLİŞKİLER

27 Mart-21 Nisan tarihinde Balık burcunda ilerlemesi devam edecek Venüs sürecinde ilişkinizle alakalı konularda bazı belirsizlikler devam edebilir. Her ne kadar Venüs balık burcunda gayet güçlü bir enerji olsa da, hayal kırıklığı gibi durumlar söz konusu olabilir. Karşınızdaki kişinin size olan bağımlılığının altında kuşku ve kuruntular yer alabilir veya siz bu ilişkide kurban durumuna düşebilirsiniz. Yani onun varlığı ve içinde bulunduğu durum nedeniyle şefkat hisleriniz yoğunlaştığından ilişkiniz adına gerçekçi davranmanız mümkün olmayabilir. Birlikte olduğunuz insan veya çevrenizdeki insanlar sizi maddi ve manevi açıdan kendilerine bağımlı hale getirebilirler, bu sizin üzerinizde bir yük oluşturabilir. Eşiniz ve sevdiğiniz kişiden destek görebilirsiniz veya siz bu destek karşısında minnet duygusu hissedebilirsiniz. Ruhsal açıdan bir dönüşüm yaşanması mümkün olabilir. Yani siz normal zamanlarda beraberliğiniz hakkında kesin bir çizginiz varken, bu süreçte garip bir şekilde çelişkiler yaşayabilirsiniz. İniş ve çıkışlı sevgi duygu hakim olabilir. Kimi zaman paylaşımdan yanasınızdır kimi zaman kaçış gösterebilirsiniz. Evli olanlar eşleri vasıtasıyla maddi yönden destek görebilirler. Cinselliğe bakış açınızda bu dönemde sınırsızlık hissi hakimdir. Fantezi dünyanız ssyükseliştedir ve her zevki tatmak, hissetmekten yana olabilirsiniz. Bu geçişte en fazla dikkat edilmesi gereken tarih, 18 Nisanda yani Dolunayın gerçekleştiği gün Venüsün Kuzey Ay düğümü ile yapacağı zorlu görünümdür. Bu görünüm ilişkinizi geleceğe taşınması anlamında mutlaka her iki tarafın da önce kendini ardından beraberliğini ciddi manada gözden geçirmesidir. Bu görünüm eşleşim haritalarında Venüs ve Ay düğümleri arasında sert enerji alışverişi olan çiftleri kopma noktasına getirebilir. O nedenle lütfen birbirinizle olan paylaşımınıza, ilişkinizde geliştirilmesi gereken noktalara özen gösteriniz.

2 Nisan-11 Mayıs tarihleri arasında Koç burcunda seyrini sürdürecek Mars transitini önce genel ardından dikkat edilmesi gereken yönleriyle ele alacağım. Sizler açısından uyum, paylaşım, sevgi alışverişi konusunda oldukça ateşli ve girişimci bir dönemin işareti olarak dikkat çekici olsa da, ani yenilikler konusunda temkinli hareket etmek gayet önemli gözüküyor. Öncelikle bu dönem, yüksek düşünce ve dünya görüşünüzü genişletmeniz anlamındaki keşifler açısından önem taşıyor. Her ne kadar Merkür geri hareketi nedeniyle yolculuk ve bağlantılarda bulunma anlamında temkinli hareket etmeniz gerekse de, araştırma ve bilgilenme, eksiklerin tamamlanması açısından gayet olumlu bir süreçtir. Bir mola gibi düşünebiliriz bu süreci. Bu enerji altında kısa süreli aşklar ve paylaşımlar renkli gibi durabilir. Hatta bu nedenle yapılacak yolculuklar, cinselliğin merkez alındığı ilişkiler de sıkça yaşanabilir. Fakat ne olursa olsun dikkat edilmesi gereken nokta, uygulanması zor olan daha sonra pişmanlık uyandırabilecek sözler vermemek ve size söylenenleri de gözden geçirmek, dikkatli olmaya çalışmaktır.

İlişkisi sağlam temele dayanan çiftler bu dönemde, düşünce ve görüşlerini birlikte paylaşarak gelişebilir, kendi yaşam felsefelerini ilişkileri çerçevesinde ele alarak ortak bir noktada buluşmak adına incelemelerde bulunabilirler. Ahlaki değerlere verdikleri önem nedeniyle, birbirlerine karşı sadakat duygusu içinde davranabilir, beraberliklerinin gelişmesi ve büyümesi adına özveride bulunabilirler. Birlikte öğrenebilir, gezerek anlayabilir, fikir paylaşımda bulunabilirler. Kısaca yaşamın anlam duygusunu birlikte özümsemekten zevk alan çiftler için bu dönemin olumsuz geçmesi diye bir durum söz konusu olamaz. Çünkü onlar ortak yaşamanın zevkini bilen ve buna göre yaşamlarını düzene koymuş kişilerdir. Bu süreç onlar için gelişim ve büyümek adına yeni planlamaların yapıldığı, gözden geçirmelerde bulunulduğu, gelecekleri adına eksiklerini tamamladıkları bir süreç olarak olumlu geçebilir.

İlişkisi yeni başlayanlar açısından durum ise biraz daha dikkatli olunmasını gerektirmektedir. Genelde beraberliklerin, başlangıç zamanlarında kişilerin birbirine karşı daha toleranslı davrandıklarını biliyoruz. Kaldı ki Venüs ve Mars Nisan ayında Koç burcunda ilerleyeceği için, karşılıklı çekim gücü oldukça yüksek. Bu nedenle ilişkinizde isteklerinizi öne sürerken karşınızdaki kişinin sizden etkilenmemesi mümkün değildir. Fakat bu enerjiler altında, eğer birbirinizden farklı bir görüş yapısında iseniz, yani ahlaki, felsefi, kişisel dünya görüşü bakımından ayrı dünyaların insanları iseniz, özellikle bu durumda ve bu süreçte birbirinizi gerçek anlamda tanımaya çalışmanızda fayda vardır. Çünkü görüşleriniz konusunda her iki taraf da oldukça ateşli bir şekilde davranabilir, taviz vermeye yanaşmayabilirsiniz. Bu durumda ihtilaflar yaşanması, karşı karşıya gelinmesi mümkündür. Bu dönemde aktiviteler ön plandadır. Yani herkes kendi yaşamı çerçevesinde faaliyetlerde bulunmaktan, hayatı algılamaktan zevk alabilirler. İşte bu noktada partneriniz sizden oldukça farklı görüşe sahipse olsa da, ortak olarak hobilerinizi paylaşır, birlikte gelişmeyi tercih eder, birbirinize destek olursanız ilişkinizde mutluluk ve huzuru yakalamanız da o denli kolay olacaktır. Herhangi bir durum karşısında verdiğiniz tepkiler ayrı olsa da, eğer bir noktada buluşmayı başaramıyorsanız sorun çıkar. Oysaki yapılması gereken birbirinize saygı göstermek, anlayışlı olmak ve ılımlı bir şekilde hareket etmektir. Bu enerjiler altında, aşklar gayet hızlı bir şekilde başladığı gibi, aynı hızda bitebilir. Partnere duyulan arzu ve istek fazlasıyla yoğundur. Fakat sadece tek bir ilişkiye bağımlı kalmaktansa birçok seçenek arasından değerlendirme yapmak gibi bir sakıncası vardır. Eğer ilişkinizi baştan sağlam temeller üzerine oturtabilirseniz bu dönemi gayet olumlu bir şekilde geçirmiş olursunuz.

İlişkisinde sorun olanlar açısından durumu incelersek, en başta şunu söylemek isterim ki, lütfen Nisan ayı boyunca birbirinizi anlamaya gayret gösteriniz. Özellikle siz Aslanlar, partnerinizin görüşlerine, hayata bakış açısına ve kimliğine karşı saygılı olmayı ihmal etmeyiniz. Bu süreci olumlu bir şekilde geçirmenin yolu akıllı davranmaktan geçiyor. Siz nasıl fikirleriniz konusunda sabit görüşle hareket etmekten hoşlanan bir kişiyseniz, onun da kendi inandıkları konusunda ısrar edebileceğini unutmayınız. İlişkinizin sıradanlaşmaması için, sıkıntılar içinde sürmemesi adına, dogmacı yaklaşımlardan uzak durunuz. Düşüncelerinizde katı olmayınız. İlişkinize fırsatçı, dar görüşlü ve prensipsiz bir şekilde yaklaşmayınız. Günlük tavırlarınızla çelişen prensipler içinde davranmayınız. Birbirinizi anlamak için öncelikle sevgi duygunuzu ön planda tutmaya çalışınız. Paylaşımlarda bulununuz. Ortak bir şeyler yaratmaya çalışınız. Birbirinize vereceğiniz destekle büyüyüp gelişeceğinizi biliniz. Yetiştiriliş şekliniz ve bugüne dek oluşturduğunuz fikirler, yaşam koşullarınız birbirinizden farklı olabilir. Aynı şeyleri düşünmüyor oluşunuz gayet doğaldır. Burada süreçte yapılması gereken problemlerinizi karşılıklı olarak ele alarak, nerelerde aksamalar çıkıyor, hangi mevzular nedeniyle birbirinizle kutuplaşıyorsunuz, bunları tespit etmektir. Bu yapıldığı takdirde, her sorunun üstesinden gelmek kolaydır. Zaten Nisan ayı, durumları gözden geçirme, tekrar ele alarak yanlışlarınızı saptama ve bunları düzenleme açısından olumludur. Bu düzenlemeler Merkür geri hareketinin bitim tarihi olan 23 Nisan tarihine kadar sürdürülmelidir. Beraberliğinizi gerçekçi bir şekilde ele aldığınızda bundan sonrası adına ne yönde ilerlemeniz gerektiğini saptamanız da mümkün olur. Nisan ayında Mars geçişinde dikkatli olunması gereken tarihler, 3-11-18 Nisan olarak öne çıkıyor. Bunları günlük yorumlarınızda ayrıntılı bir şekilde ele alacağım. Ancak iletişim, iş ve bağlantıların konularında acil kararlar vermemenizi, sakin ve aklı başında düşünmenizi tavsiye ediyorum.

21 Nisan-16 Mayıs tarihleri arasında Koç burcunda ilerleyecek iletişim evinizin yöneticisi ve astrolojik olarak aşkın simgesi olan Venüsün etkisini, her Aslan aynı durumları yaşamayacağı mantığından yola çıkarak hem olumlu hem de dikkat edilmesi gereken yönlerini ele alarak sizlere izah etmeye çalışacağım. Ardından Nisan ayında önemsenmesi gereken tarihleri sizlere sunacağım. Bir Aslan için kendini aşkla ifade etmek, ilgi görmek, dikkat çekmek son derece önemlidir. Venüsün bu geçişi bize gösteriyor ki bazı Aslanlar bu süreçte, gerek seyahatler yoluyla ve gerekse birebir temas kurarak yeni insanlarla tanışabilme şansına sahipler. Özellikle seyahatlerin fazlasıyla önemi var. Sevgiliniz veya yeni tanıştığınız kişi başka bir yerde yaşıyorsa, bu yolculuklar hoş bir esinti olarak rahatlatıcıdır. Eğer bekarsanız veya uzun zamandır yalnızsanız, bu enerji altında isteseniz de sizi durdurmak zor olabilir. Eğer doğum haritanızda hava ve ateş niteliği yüksek ise, Koç ağırlıklı bu enerjiler, geçici fakat oldukça ateşli bir ilişkinin işareti olabilir. Peki bu beraberlik ciddi midir, uzun sürer mi derseniz, Nisan ayındaki enerjiler genel olarak dikkatli olmamızı ve bilinçli hareket etmemizi söylüyor. Yani bir yandan uzak seyahatler evinizde geri hareketi gölgeli günlerini hesaba katarsak 29 Nisana kadar devam eden Merkür, diğer yandan kısa süreli yolculuklar evinizdeki Satürn geri hareketi derken dikkatli olmakta fayda vardır. Bu dikkat, tabii ki seyahat güvenliğinizle birebir alakalıdır. Hızlı araba kullanmak, ucuz diye güvenliği düşük firmaları tercih etmek bu dönemde riskli olabilir. Ayrıca tanıştığınız kişiye, görüşmede bulunduğunuz insanlara, ortam şartlarına özen göstermek ve tedbirli olmak şarttır. Venüs seyrinde başlayan bir ilişki pek uzun ömürlü değildir. Fakat şu var ki eğer iki kişinin eşleşim haritasında kadersel bir durum varsa, ileriye yönelik sürme ihtimali de o denli fazladır.

Diyelim ki ilişkiniz uzun süredir devam ediyor ve birbirinizi seviyorsunuz ancak sorunlarınız bulunmakta. Bu enerji altında özellikle size tavsiyem birbirinize karşı anlayışlı davranmanız ve aranızdaki bağlantıyı kuvvetlendirici şekilde hareket etmeniz. Örneğin beraberce aktivitelerde bulunmak, olanağınız varsa kısa veya uzun seyahatlere çıkarak tutkularınızı yeniden alevlendirmek, önce kendinizi sonra partnerinizi tarafsız bir şekilde gözlemlemektir. Burada önemli olan sen veya ben demek yerine öncelikle iletişimsel olarak ılımlı düşünmeye ve anlaşma ortamı yaratmaya çalışmaktır. Üstünlük elde etmek için değil, bilakis aşkınızı yeniden kazanmak için konuşmalısınız. Kelimelerin gücü, bu dönemin olumlu geçmesinde en önemli etkendir. Tam tersi davranmanız halinde, hem hayata bakışınız hem de ileriye yönelik konularda ortak bir noktada buluşmanız mümkün olamaz. Venüs Koç burcu etkisi altında dikkat etmeniz gereken en önemli tarih 23 ve 27 Nisan günleri olarak öne çıkıyor. Bu yansımalardan her zaman olduğu gibi günlük yorumlarınızda geniş bir şekilde ele alacağım. Ancak şöyle bir özetlersek 23 Nisanda Venüs-Uranüs kavuşumu özellikle ciddi ilişkisi olanların birbirlerinin farklı bakış açılarına saygı duymaları, benim gibi düşünmüyorsan beni sevmiyorsun tarzında yaklaşımda bulunmamalarını gerektiriyor. Bu tür davranışlar ilişkiyi fazlasıyla zedeleyebilir. Hatta eşleşim haritanızda Venüs ve Uranüs arasında zorlu enerji alışverişi varsa ilişki kopma noktasına gelebilir. 27 Nisandaki Venüs-Pluto zorlu görünüm ise, iş, sağlık veya beraberlikteki düzensizlikler nedeniyle birbiriniz üzerinde güç uygulamanız anlamına gelir ki, bundan uzak durulması mutlaka şarttır.

İŞ VE KARİYER

21 Mart-20 Nisan tarihleri arasında Koç burcunda ilerleyecek yönetici gezegeniniz Güneş son derece güçlü bir enerjiyle çevrelenmenizi sağlayıcı. Bu enerji kişisel imajınız yükseldiği gibi, girişimlerinizde kendinize daha fazla güven duymanızda destekleyici gibi görünebilir. Tabii ki öz yöneticiniz Güneş Koç burcunda her Aslan için aynı anlama gelmeyebilir. Bazılarınız Nisan ayındaki zorlu enerjiler nedeniyle kendinizi tam olarak ifade etmekte ve yeniliklerde bulunma anlamında durgunluk yaşayabilirsiniz. Kimileriniz ise her türlü engele rağmen arzu ettiği atılımda bulunabilir. Ancak şu var ki ben, aylık yorumlarınızda bu enerjinin hem olumlu hem de dikkat edilmesi gereken yönlerini size izah etmek durumundayım. Genel olarak bu dönemde bugüne dek elde ettiğiniz bilgi ve tecrübe birikimini belirli bir alanda sergileme arzunuz tabii ki yüksektir. Seyahatler ön plana gelmeye başlayabilir, farklı yerler görmek, iş veya özel amaçlı yolculuklar yaparak kendinize yeni bir dünya kurmak isteği belirginleşebilir. Kimileriniz başka bir şehir veya ülke hakkında bilgi edinerek oralara giderek iş veya yerleşim şartlarını gözden geçirebilir kimileriniz ise farklı bir ruhsal arayış içinde biraz sorunlardan uzak kalmayı düşünebilirsiniz. Eğitim hayatı içinde olan kardeşlerimiz yüksek okul sınavlarına ağırlık verebilir ve bu dönemde artan enerjilerini olumlu bir şekilde değerlendirerek hazırlık yapabilirler. Yüksek eğitim gören kişiler ihtisaslaşmak adına girişimde bulunabilirler, kimileriniz çeşitli sınavlardan geçerek uzmanlık yolunda adım atabilir, bazılarınız ise tecrübesini belirli bir alanda göstermek için girişimde bulunabilir. Kısaca Güneşin Koç burcuna girdiği bu dönemde atak olmak, canlanmak, ben buradayım demek mümkündür. Peki dikkat edilmesi gereken en önemli tarihler hangileri diye sorarsanız, özellikle 4 Nisan tarihindeki Güneş-Satürn karşıtlığı olduğunu söyleyebilirim. Bu tarihte iletişimden, eğitim hayatına, yolculuklardan iş girişimlerine kadar her alanda mutlaka iyi düşünmeniz ve bilinçli gözlemlerde bulunmanız gerekiyor. Enerjiler itekleyici olsa da, önünü göremediğiniz yollara saplanmayınız. Kendinizi kimi zaman kısıtlanmış hissedebilirsiniz. Baskı altında kaldığınızı, mecburen birilerine uymak zorunda olduğunuzu düşünebilirsiniz. Böyle anlarda sakin olunuz ve şartlarınızı göz önüne almadan ani kararlar vermeyiniz, tepkisel davranmayınız.

MERKÜR GERİ HAREKETİ

Sevgili Aslanlar, 30 Mart(saat 23:48)-23 Nisan (saat 13:04 ) arasında Koç burcunda geri hareketini sürdürecek olan Merkür, Uzun seyahatleriniz(iş,eğitim,özel), yabancı bir ülkeye yerleşim(evlilik, iş, eğitim ), yüksek eğitiminiz, akademik eğitiminiz, ahlaki görüşünüz, yabancı kültürlere duyduğunuz merak, din ve inancınızla alakalı tüm konular, iş başvurularınız, işinizle alakalı yaşanan sıkıntılar, ithalat ve ihracatla ilgili meseleleler, yasal davalarınız, araştırma ve keşifleriniz, ihtisaslaşma ile ilgili durumlarınız, yayıncılık, denizaşırı ülkeler, kendi içinize yolculuk(ben kimim, nerden geldim nereye gidiyorum soruların cevaplarını arama), kurs, staj, parasal meselelerle ilgili konularda etkilidir.

Bu konularda, Merkürün gölgeli günleri(başlama tarihinden bir hafta öncesi) 23 Mart tarihinden itibaren planlarınız, projeleriniz, önünüze çıkabilecek teklif ve durumları gözden geçirmeli, eksiklerinizi tamamlamalısınız. Uygulamak istediklerinizi geri hareketin gölgeli günlerinin bitim tarihi (bitiş tarihinin bir hafta sonrası) 30 Nisan tarihinden itibaren yürürlüğe koyabilirsiniz.

Eğer 30 Mart öncesi üzerinde düşünülmüş her yönüyle ele alınarak olumlu olacağına karar verilmiş işleriniz varsa, bunları uygulamanızda bir sakınca yoktur.

Geri Hareket Süresince Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yukarıda sıralanan konularla ilgili önemli bir gelişmeyle karşılaştınız ve verilen süre ne yazık ki az ve şöyle bir düşündüğünüzde bir daha böyle bir fırsatın önünüze çıkması neredeyse imkansız. Bu her ne olursa olsun herhangi bir konu için de geçerli olabilir. O zaman yapmanız gereken çok çok dikkatli incelemek, analiz etmek ve güvenliğinizi kesinlikle sağlayacak tarzda hareket etmektir. Görünenlerle yetinmeden, her şeyi detaylı bir şekilde ele alarak, tek bir açık nokta bırakmadan veya tek bir parça eksik kalmadan hareket edebiliyorsanız geri hareketin bitmesini beklemenize gerek yoktur. Ama dediğim gibi herşey kılıkırk yaracak derecede merkez altına alınmalı ve incelenmelidir. Bunun dışında yaşamınızla ilgili önemli konularda, örneğin bir ilişki, iş veya her ne ise, Eski bir mevzuyla alakalı düşünmek, geri dönüş yapmak ve yeni karar vermek adına geri hareket dönemleri oldukça faydalıdır. Çünkü herşeyi daha net ve açık bir şekilde görebilir.

Ayrıca: Yukarıda sıralan konularda ve geleceğinizi yakından ilgilendiren meselelerde yeni bir girişimde bulunmamak gerekir. Diyelim ki bulundunuz, Merkür geri hareketinin bitiminden sonra bu başlanan girişimde aksamalar ve gecikmeler ayrıca yanlışlıkların ortaya çıkması mümkündür.Yine aynı şekilde, yeni bir işe adım atmak, birdenbire karşınıza çıkacak bir teklifi kabul etmek veya yeni bir teklifte bulunmak, ev kiralamak, satın almak veya başka bir şehre yerleşmek gibi her türlü yenilikte bulunmak aynı şekilde sonradan ummadığınız tersliklerle karşılaşmak ve beklentilerinizin umduğunuz gibi olmaması anlamı taşır. Yapılması muhakkak olan işlerinizle alakalı konularda son derece dikkatli davranarak, analiz ederek, araştırarak, soruşturarak, kesinlikle bilgi sahibi olmayı önemseyerek gündelik tüm işlerinizi yapabilirsiniz. Her türlü kayıp,terslik, gecikme, sistem dışı durumlar, eksilmeler, gözden kaçırmalar, dikkatinizden kaçmalar konusunda temkinli olmalı, önceden tedbirler almalı, işi şansa bırakmamalısınız.

Geri Hareket Süresince Bahsi Geçen Konularda:

-İç dünyanıza yönelerek her ayrıntı üzerinde iç gözlemde bulunmaya başlayabilirsiniz.
-Yalnız başımıza kalmak hoşunuza gider, sohbet etmekten, gereksiz yere konuşmaktan hoşlanmazsınız.
-Unuttuğunuz, aklınızdan çıkmış düşünceler birdenbire yenilenmiş haliyle hatırınıza gelmeye başlar
-Anlaşmazlık yaşadığınız her kim varsa onunla bir araya gelerek sorunlarınızı çözebilirsiniz.
-Gündelik zorunluluklarınıza kimi zaman ara verip, gönlünüzce bir şeyler yapabilme gücü bulursunuz.
-Daha önce verilen bir kararı tekrar ele alabilirsiniz.

Son Söz: Merkürün geri hareketi esnasında herşeye yeniden bir bakış açısı altında incelemek yararlı olacaktır. Yukarıda belirtilen konularda yapmak istediklerinizi, yeniden ele alarak düşünmeniz, değerlendirmeniz ve eksikleri tamamlamanız son derece faydalıdır.

Her geri hareket eksiklerin tamamlanması, yenilikler için gözden geçirilmesi anlamında faydalıdır. Zorluklardan uzak bir dönem geçirmeniz dileğimle,

23 Nisan-16 Mayıs tarihleri arasında geri hareketi sona eren ve Koç burcunda düz olarak seyrine devam edecek olan Merkür, siz Aslanların eğitim hayatı, uzmanlık, yabancı dil, yeni insanlarla tanışma ve keşif konularında kendinizi gayet rahatlıkla ifade edebileceğiniz, geri hareket esnasında gözden geçirdiklerinizi yavaş yavaş uygulayabileceğiniz bir dönemi işaret etmektedir. işlerinizi yoluna koyabilirsiniz. Genç insanlardan destek görebilirsiniz. İletişim ve yolculukla ilgili meslek sahipleri için etkili bir enerjidir veya bu yönde işler bulmanızı destekleyici olabilir. Hızlı bir konuşma, zihinsel bir hareketlilik, aktif bir iletişim ve sabırlı bir şekilde planlarınızı uygularsanız başarılı çalışmalarda bulunabilirsiniz.

YENİAY KOÇ BURCUNDA

Sevgili Aslanlar 3 Nisan saat 17:32 itibariyle Koç burcu üzerinde oluşacak Yeniay, bu yıl Merkür geri hareketine denk geldiği için tabii ki dikkatli olmayı gerektiriyor. Ayrıca aynı gün Mars ve Uranüs kavuşumu gerçekleşecek. Peki hangi konularda tedbirli olmalıyız. Başta yolculuklar olmak üzere, iş, eğitim, özel hayat mesleki konular üzerinde bilinçli bir şekilde durmalısınız. Yabancı ülkeler, uzak kültürler ve hayata bakış açınızı tekrar gözden geçirmelisiniz. Yüksek öğrenim yapma arzunuz varsa, eksikleriniz var mı şöyle bir gözden geçirmelisiniz. Eğitim gördüğünüz veya görev aldığınız alanda ihtisaslaşmak için neler yapabilirsiniz bir düşünmelisiniz. Yargı ve yasal konularda gerilime düşmeden akıllı bir yol saptamalısınız.

Turizm, rehberlik, ithalat-ihracat, yayıncılık alanlarında söz sahibi olmak için var gücünüzle çalışmalısınız. Bunlara dikkat ettiğinizde, acil kararlar almadan önce iyice düşündüğünüzde Yeniay size neler kazandırır. Hayatın bir açılım süreci olduğunu ve varoluşunuzun büyük bir anlam taşıdığını farkedebilirsiniz. Kapsamlı düşünebilir, düşündüklerinizi hayata geçirebilir, uygulamalarda bulunabilirsiniz.Hayatı yöneten evrensel yasaları ve bu yasaların insan üzerindeki tesirlerini idrak edebilirsiniz. Bilginin ayrıcalık olduğunu, bilgi peşinde koşmanın insana kazandırdıklarının ne kadar güçlü bir silah olduğunu hissedebilirsiniz. Kendi yaşam felsefenizi belirleyebilir, bu felsefeye göre yaşamınızı düzenleyebilirsiniz.

DOLUNAY TERAZİ BURCUNDA

Sevgili Aslanlar, 18 Nisan saat 05:44 itibariyle Terazi burcunda oluşacak Dolunayı değerlendirirken, saat 12:02 Venüs-Kuzey Ay düğümü zorlu görünümünü saat 19:02 Mars-Satürn karşıtlığını ve son olarak Merkür geri hareketinin sürmekte olduğunu göz ardı edemeyiz. Durum böyle olunca Dolunay etkisi altında, kendi dünya görüşünüz ve inancınız konusunda, başkalarına dayatmalarda bulunabilir, görüşlerinize karşı yapılan hiçbir eleştiriye tahammül göstermeyebilirsiniz. Böyle bir yaklaşım tarzı, başta ilişkiniz olmak üzere, yakın çevrenizle olan her türlü iletişiminizde zorluklar, kopuşlar yaşamanıza neden olabilir. Prensiplerinizde ben merkezci davranmanız ve kendi özgürlük alanınızı ne pahasına olursa olsun korumaya çalışmanız, ortak hareket etmeye mecbur olduğunuz kişilerle aranızda uçurumlar oluşturabilir. Eğitim, iş, yolculuk, yurtdışı, akademik kariyerinizle ilgili konularda, enine boyuna düşünmeden bencilce kararlar vermeniz ve acele etmeniz, çabucak dağılmanıza ve sonra da zaman kaybetmenize neden olabilir.

Oysaki öncelikle kendinizi geliştirmeniz, bulunduğunuz alanda deneyim sahibi olmanız yani pişmeniz lazımdır. Bu aşamalardan geçmeden ve yeteri kadar olgunlaşmadan girişimde bulunmaya çalışırsanız, bir de çevrenizdeki kişilere agresif davranarak hakkınızı almaya uğraşırsanız, diğer insanlarla aranızdaki ilişkiyi zorlamış olursunuz. Burada yapmanız gereken öncelikle sevgi dolu, seviyeli, ılımlı ve olgun yaklaşımlarda bulunmak, düşüncelerinizi tekrar gözden geçirmek ve gelişiminize katkıda bulunacak her türlü bilgiyi öğrenmeye hazır olmaktır. Bu noktalara dikkat etmeniz halinde diğer insanlar tarafından desteklenebilir, eğitim ve iş konularında yeni ve farklı alanlarda kendinizi ifade edebilecek güce kavuşabilir, yakınlarınızla bağınızı güçlendirebilir, Merkür geri hareketinin bitiş tarihi 23 Nisan sonrası yeni bir iş için ilk adımı atabilirsiniz. Böylece Dolunayın etkisini lehinize çevirmiş olursunuz.

PARA KONULARI

27 Mart-21 Nisan tarihleri arasında Balık burcunda ilerleyecek Venüsün yansımalarını önce genel daha sonra da dikkat edilmesi gereken yönleriyle size izah etmeye çalışacağım. Bu yıldan itibaren Venüs-Balık burcu geçişleri Neptünün yönettiği Balık burcuna girişiyle tüm insanlık adına gayet olumlu bir ışıktır. Venüsün hem yüceldiği burçta ilerleyişi hem de Neptün tarafından güçlü bir şekilde dispozite edilişiyle bana göre kargaşalar, çatışmalar, kötülükler büyük oranda azalabilir. İnsan tekamül yolunda ilerlemeyi, kendi gerçeğine sahip olmayı, insanca yaşamayı, başkalarını sevgi ve merhametle sarabilmeyi ve sorunlarını inanç içinde çözebilmeyi Neptün sayesinde başarabilir. Ben gökyüzündeki bu güçlü ışığın, şu aralarda yaşanmakta olan olumsuzlukları gidereceğini inanıyorum. Yeter ki el ele tutuşmayı bilelim. Her zaman çevrenizdeki insanlara elinizden geldiği kadar cömertçe yardım etmekten hoşlandığınız için, bu süreçte siz de bunun karşılığını başkalarından destek görerek alabilirsiniz. Yalnız dikkatli olmanız gereken durumlar söz konusudur. Eğer maddi anlamda zor bir süreç geçiriyorsanız ve gerçekten ciddi bir sıkıntı içindeyseniz bu dönem içinde başkalarıyla olan ilişkinize önem vermeyi, eşinizi, ortağınızı ve size destek olan insanları sevgiyle kucaklamayı biliniz. Çünkü huzurlu bir yaşam sürmeniz için para ne kadar gerekli ise, maneviyat da o denli önemlidir. Sizler bu enerji sayesinde dışarıdan yardım görebilirsiniz veya siz de aynı şekilde destek olabilirsiniz. Bu kimi zaman ortak yapılacak bir iş için el sıkışmak, kimi zaman banka kredisi alarak rahatlamak veya birileri yardımıyla borç istemek gibi bir durum olabilir. İşte bu gibi hallerde, her şey gözünüze tozpembe görünebilir ve siz farkında olmadan yüklüce bir miktar borcun altına girebilirsiniz. Öncelikle bu enerjinin gözünüzü boyamasına izin vermeyiniz, mantıklı düşünmeyi de ihmal etmeyiniz. Eşiniz ve iş ortağınızın parasal konulardaki davranışlarını dikkatlice gözden geçiriniz ve aranızdaki paylaşmada sorun yaşanmaması için gözünüzü dört açınız. Bu geçişte en önemli tarih, 18 Nisanda yani Dolunayın meydana geldiği gün saat 12:02 de Venüsün Kuzey Ay düğümü yapacağı zorlayıcı görünümdür. Bu görünüm, gerek aşk hayatınız gerekse ilişkinizdeki her türlü paylaşım anlamında yaşanması muhtemel bir gerilimin işaretidir. O nedenle lütfen dikkatli olunuz ve gereksiz yere birbirinizi kırmayınız. Birbirinize olan bağımlılığınızı gözden geçiriniz, hayal kırıklığı yaratabilecek davranışlardan uzak durunuz. Bunlar beraberliğinizin geleceği açısından zorlayıcı olabilir.

23 Nisan-16 Mayıs tarihleri arasında Koç burcundaki geri hareketini bitirip düz olarak seyrine devam edecek kazanç evinizin yöneticisi Merkür, gücünüzün dış dünyada ifade bulması, eylemde bulunulması zamanıdır. Söz gelimi bir iş ortaklığı kurdunuz, parasal meselelerde anlaştınız. Tarihler 23 Nisanı gösterdiğinde bu işleri yürürlüğe koymak için hareketlenmeye başlarsınız. Bu ister yurtdışıyla alakalı olsun isterse eğitim veya mesleki konularda farketmez. Eldeki gücü, finansınızı, dış dünya ile bağlantıya geçerek bir şekilde kullanmaya başlarsınız. Yaptığınız işin kalıcılığı veya size olabilecek artısı tabii ki önce doğum haritanızdaki etkilere ve ardından da işin sağlamlığına bağlı olarak gelişir. Yani para işini halledersiniz, ancak dibi sağlam değilse uzun süreli gelir sağlaması mümkün olmayabilir. Yine bu dönem sadece keşif amaçlı yapılan bir girişimin göstergesi olabilir. Elinizdeki parayla bir projeyi hayata geçirmeye çalışırsınız veya yapacağınız işin projesi için para harcarsınız. Bir reklam tanıtımı için parayı kullanırsınız. Söz gelimi medya, yayın organları vasıtasıyla işinizi dış dünyaya gösterirsiniz. Bu dönemin bir başka etkisi inanç yoluyla yapılacak seyahati gösterebilir. Bir başka ülkeye, ülkünüzü hayata olan bakış açınızı geliştirmek amaçlı gidebilirsiniz. Yüksek okul için araştırmada bulunabilirsiniz. Belki de yurtdışında okumayı düşünüyorsunuzdur. Bunun için yabancı ülkeye gidebilir oradaki imkanları gözden geçirirsiniz. Yabancı dil öğrenmek için yurtdışına gidebilirsiniz.

NEPTÜN BALIK BURCUNDA

4 Nisan-5 Ağustos tarihleri arasında kısa bir süre Balık burcunda ilerlemesini sürdürecek Neptünün asıl önemli etkisini 2012 sonrası daha iyi idrak etmeye başlayacağız. Aslında bu dört aylık seyir 17 yıl boyunca bizlerle olacak bu enerjinin ilk yansımalarını işaret ediyor. Yaşam, ölüm, bilinmeyen esrarlı konuların ilginizi çekeceği bu dönemde para ve madde konusunda çok dikkatli olmak lazım. Çünkü para beklemediğiniz bir zamanda geldiği gibi, aynı şekilde elinizden uçup gidebilir. O nedenle kimlerle para ilişkiniz varsa dikkatli olmakta fayda var. Evliliğin cinsel yönü, bu etki altında kimi zaman gerçek dışı fanteziler yaşatabilir. Özellikle eşiniz mali kazancı sizin için çoğu zaman bir kurtarıcı gibi gelebilir. Sezgilerinizin gücü son derece yüksektir. Yaşanabilecek olayları önceden hissedebilirsiniz. Para konularında kime ne verdiğinizi ve kimden ne aldığınızı çok iyi yapınız. Neptün yanılsıma gezegenidir. Kişi bu etki altında herşeyi kendi bakış açısıyla değerlendirmekten yanadır. İlişki ve maddi konularda bazı insanlar hayal kırıklığı yaşatabilir. Çıkarlarınız konusunda akıllıca hareket etmek en doğrusudur. Boyunuzu aşan borçlar altına girmeden önce çok iyi düşünmek gerekir. Neptün Ağustos-Kasım arasında Kova burcuna gerileyecek. Bu durum partner seçiminizde romantizm duygunuzu arttırsa da, sizin bilinçli bir seçimde bulunmanız gerekir. Ruhsal ve fiziksel yönden aşırı duyarlılık içinde olan kişi aşık olduğunu sanabilir veya tam tersine partneriniz size aşık olduğunu sanabilir. Bu devrede durumunuzu gözden geçirmenizi tavsiye ediyorum.

Nisan Ayı Astrolojik Takviminiz

Pozitif Enerjili Günler: 2-3-4-7-8-9-12-13-16-17-20-21-29-30

Zayıf Enerjili Günler: 5-6-18-19-24-25-26

Aşkta En Şanslı Günler: 20-21

Parasal Açıdan Şanslı Günler: 14-15

Yeniay: 12-13

(Ay gezegeninin Aslan burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze

Dolunay: 24-25-26

(Ay gezegeninin Kova burcundan geçtiği ve sizin burcunuzla karşıtlık yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

NİSAN ayı boyunca her şey gönlünüzden geçtiği gibi gerçekleşsin. Yüreğinizin ferahlık bulması ve bereket, mutluluk dileklerimle,

iremSU
Haberturk.com Astroloji Danışmanı


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER