Habertürk 01.02.2011

Aslan burcu aylık yorumu (Şubat 2011)

Astrolog İrem Su, Şubat ayında aslanlara, yargılarını ve ilişkilerindeki kurallarını yumuşatabileceklerini söylüyor.

Aslan Burcu-Şubat Ayı Genel Değerlendirmesi

Aslan burcu aylık yorumu (Şubat 2011)

4 Şubat tarihinde Kova burcunda ilerlemeye başlayacak Merkür alışılmadık düşünceler içinde heyecan verici konuşmalar yapmanıza neden olabilir. Aynı gün başlayan Venüs Oğlak burcu seyri, yargılarınızı yumuşatabilir, ilişkideki kuralları bir miktar yumuşatabilir ve hayattan zevk almanız için farklı yollar denemenizi sağlayabilir. 19 Şubat tarihinde Güneş Balık burcunda seyrine başladığında, Para akışınızı düzenlemek için mali kaynaklarınızın yeniden değerlendirilmesi gerekir. Ancak ihtiyaçlarınızı dile getirmekten çekinmemeniz ve gurur meselesi haline getirmemeniz lazımdır. Eğer bir başkasına veya bir başka olguya ihtiyacınız varsa bir parça esnek düşünmekten bir zarar gelmez. 21 Şubat tarihinde Merkür Balık burcunda ilerlerken diğerleriyle olan alışverişinizde hassasiyetinizin artmasına neden olabilir. Bu hassasiyet eğer güzel paylaşımlara vesile olursa hoş bir zaman geçirmeniz mümkündür. Özellikle Mars 23 Şubat sonrası Merkürle aynı alanda seyrine başladığında birilerine ihtiyaç duymanın içsel gerginliğini duyabilirsiniz.

Şubat ayı Gezegen Etkinlikleri

3 Şubat Kova Burcunda Yeniay 04:31
4 şubat Merkür kova burcuna girişi 00:19
4 şubat Venüs oğlak burcuna girişi 07:58
8 Şubat Chiron Balık burcuna girişi 21:57
13 Şubat Kuzey Ay Düğümü Yay burcunda
18 Şubat Dolunay Aslan burcunda 10:36
19 şubat Güneş balık burcuna girişi 02:25
21 Şubat Merkür Balık burcuna girişi 22:53
23 şubat mars balık burcuna girişi 03:06

AŞK VE İLİŞKİLER

20 Ocak-19 Şubat tarihleri arasında karşıt burcunuz Kova burcunda ilerlemesini sürdürecek Güneşin yansımaları Şubat ayında da devam ediyor ve üç hafta boyunca etkili olacak. Onun için tekrar bir hatırlatmada fayda var. Bu seyir süresince ilişkisi olanlar partnerlerinin özgür tavırlar sergilemelerini doğal karşılamalılar. İlişkisi olmayanlar ise, sıra dışı özelliklere sahip biriyle karşılaşma şansına sahipler. Ancak evliliğinde veya uzun süreli ilişkisinde sorun olanlar bu devrede, birbirinize karşı anlayışlı olmanız, inatlaşmamanız, güven olgusunu ön planda tutmaya çalışmanız, gereksiz şeyler için birbirinizi üzmemeniz gerekir. Tabii ki anlaşmaya gönüllü iseniz, bu ilişki sizin için önemli ise bu noktalara dikkat etmek yararınızadır. Güneş astrolojik anlamı gereği siz Aslanlar için, hem yaşam canlılığınızın simgesi hem de kişisel odak noktanızın göstergesi olarak değerlidir. Eğer Güneşin ısı ve ışığı olmasaydı, kendimizi güçlü bir şekilde ifade etmemiz, yaratıcılığımızı ortaya koymamız imkansız olurdu. Güneş gökyüzünde her burç değiştirdiğinde sizler için diğer burçlara göre çok daha önemli bir anlamı vardır. Böylece bir ay boyunca hangi konularda odaklanacağınızı ve hangi meselelerde kendinizi güçlü bir şekilde ifade etmeye çalışacağınızı anlamamız mümkündür.

Yöneticiniz Güneşin bu süreçte Kova burcunda yani karşıt evinizde ilerlemesi ise, ister evlilik, isterse iş ortaklığınız olsun ki burada üstünde duracağımız nokta ilişkinizdir. İşte bu konuda partnerinizle yüz yüze gelerek kendinizi gözden geçirmeniz anlamına gelmektedir. Yani siz ve beraber olduğunuz kişi birbirinizi bir ayna gibi yansıtıyor olabilirsiniz. Durum böyle olunca doğaldır ki, birbirinize olan tavrınız ilişkinizin kalitesinin de belirleyicisidir. Hani şu bildiğimiz söze uygun, ne ekersen onu biçersin anlamındadır. Güneş gezegeninin karşıt evinizdeki bu ilerleyişinin ilişkisinde sorun olanlar için anlamı, birbirinizin görüş yapısına müdahalede bulunmayın, saygı göstermeyi mutlaka biliniz demektir. Çünkü bunu yapmadığınız aranızdaki görüş ayrılığının daha fazla derinleşmesi, en ufak bir olayda dahi birbirinizle ters düşmeniz mümkündür. Tabii ki başında da söylediğim gibi bu ters düşme, beraberliği problemli olan çiftlerde çok daha ön plandadır. Yani sorunlar Güneş Kova burcu seyriyle tetiklenmiştir. Bu durumda yapılması gereken öncelikle ilişkinizin kalitesi üzerine düşünmenizdir. Yalnız şunu unutmayınız ki evlilik veya uzun süreli bir ilişkide, siz ve partneriniz birbirinizden apayrı kişilikler olduğunuzun bilinci içinde hareket etmelisiniz.

Kimlik duygunuz, amaçlarınız, hayattaki öncelikleriniz farklı olsa da, karşınızdaki kişi aracılığıyla tamamlandığınızı kabul etmelisiniz. Tabi ki bu durum kolay değil, hatta kimi zaman partnerimizi ilahlaştırdığımız kimi zamansa yerden yere vurduğumuz olmuştur. Oysaki beraberlik, kendi gücünüzü, iradenizi, değerlerinizi kaybetmek değil bilakis birlikte gelişmeniz, büyümeniz demektir. Güneş Kova burcunda ilerlediği süreçte özellikle evliliğinde ve ilişkisinde aradığını bulamamış Aslanlar tepkisel davranabilir, beraberliklerinde sen ve ben çatışmasını sürdürebilirler. Benim özellikle Aslanlara tavsiyem bu dönemde eşleri ve ilişkileri hakkında daha gerçekçi bir gözlemde bulunmalarıdır. Çünkü, 23 Şubat tarihine kadar Kova burcunda ilerleyecek Mars, olayların büyümesine, sorunların yüzeye çıkmasına ve elbirliği yapılmazsa ilişkinin sona ermesine neden olabilir. Aranızda bir türlü halledilmemiş olan problemler tekrar karşınıza çıkabilir çözümlemenizi gerektirebilir. Ne olursa olsun tarafsız ve objektif bir biçimde düşünmek gerekiyor. Birbirinize ne kadar uygunsunuz bunun üzerinde durun. Çözüme kavuşturulmayan her sorunun birkaç ay sonra yine tekrarlanacağını bilerek değerlendirmede bulunmayı unutmayınız.

Gerçekten birbirini seven, birbiriyle kenetlenmiş ve yaşamı birlikte göğüslemeyi kabul etmiş çiftleri ne üçüncü kişiler ne de herhangi bir neden birbirinden ayıramaz. Eğer yapınızda çatlaklar varsa, bir parmak dokunuşu bile onu çökertmeye yeter. Ben Şubat ayının genel olarak ilişki konularında iyi bir test dönemi olacağı kanaatindeyim. Hem kendinizi hem karşınızdaki kişiyi gerçekçi bir şekilde gözden geçirmeniz ve beraberliğinizin adını koyabilmeniz son derece önemli. Umarım sevginiz bütün bu güçlükleri yenmenizde, kader birliği yapmanızda ve kenetlenerek yeni bir dönemi başlatmanızda etkili olur.

YENİAY KOVA BURCUNDA-3 Şubat 2011

Sevgili Aslanlar 3 Şubat saat 04:31 itibariyle Kova burcunda oluşacak Yeniay, uzun yıllardır devam eden ciddi ilişkiniz veya evliliğinizle ilgili meydana gelebilecek yeni değişimlerin işareti olarak son derece önemlidir. Bu oluşum partnerinizin yaşamında meydana gelecek bir yeniliğin sizin açınızdan önemini göstermektedir. Birbirinizin farklılıklarına rağmen ilişkinizin devamını yeni bir bakış açısı altında düzenlenmesini sağlayan bu güçlü enerji sayesinde beraberliğinizdeki sorunları kolaylıkla aşabilir ve bundan sonrasında hayatınızı çok daha olumlu bir şekilde yönlendirebilirsiniz. İlişkisi olmayanlar için de önemli olan bu enerji, hayatınıza girebilecek yeni bir kişinin işaretçisi olabilir.

Önümüzdeki bir ay, gelişmelerin hızlı bir şekilde akmasını sağlayıcıdır. Burada önemli olan sen ve ben demek yerine biz olmayı kabullenmeniz ve beraberliğinizi güçlendirmek adına gönül birliği içinde hareket etmenizdir. Böylece her ikiniz de yaşamınıza lezzet ve değer katabilirsiniz. Egonuza yenilmeden, ne şartlar içinde olursanız olun birlikte olmanın hazzını yaşamak için inançlı davranmalısınız. Bu oluşumun enteresan bir diğer etkisi ise, sorunlu evliliği olan, bir arada yaşamak zorunda veya ayrılmaya karar vermiş Aslanların, eşlerinden çok farklı karakterde bir kişinin yaşamlarına girmesi anlamına gelmektedir. Böylece eşinde bulamadığı özellikleri bu kişide yakalayabilir ve ihtiyaçlarını hiçbir yükümlülük altına girmeden karşılayan bu kişiyle doyurucu bir şekilde yaşamanın hazzına varabilirler. Ayrıca sözleşmeler, mahkemelerle alakalı davalarınız için de iyi bir yansıma olan bu enerji, bundan sonrası adına yenilikte bulunmanızı destekleyicidir. Yapmanız gereken sabit fikirli hareket etmemek, bütünlük oluşturmaya çalışmak ve kendinize olan güven duygunuzu ayakta tutmaktır. Birbirinize yaslanarak veya yaşamınıza dört elle sarılarak hayatınızı şekillendirebilirsiniz. Yeter ki kararlı olun.

KUZEY DÜĞÜM YAY BURCUNDA

Sevgili Aslanlar 13 Şubat 2011-8 Eylül 2012 tarihleri arasında Yay-İkizler burç aksı üzerinde etkili olacak Kuzey ve Güney Ay düğümü, aşk hayatınızla alakalı konularda beğenilme, takdir edilme, tercih edilme arzunuzu yükselticidir. Hayatın genel olarak zevk verici temalarına yönelme arzunuzun yoğunlaştığı bu dönemde, yaratıcılık gücünüz, sezgileriniz sayesinde başarılı olmanız gayet kolaydır. Kimi zaman seçicilik yönünüz öylesine yoğunlaşır ki, karşınıza çıkan bir kimseyi kolay kolay beğenmemeniz mümkündür. Aşkta şansınız yükseldiği için doğal olarak sadık olmanız, tek bir kişiye bağımlı kalmanız pek kolay değildir. Bu geçiş çocuk sahibi olma arzunuzu yoğunlaştırır ancak özgürlük konusu önemli olduğu için bu isteğiniz hayata bakış açınıza göre şekillenecektir. Genelde ateş grubu Yay, Aslan ve Koçlar aşk konusunda size şans getirici burçlar olarak öne çıkarlar. Bilinç aydınlığınız yüksek olduğu için kendinizi insanlara sevdirmekte hiç zorluk çekmez, fikirlerini kolaylıkla kabul ettirebilirsiniz. Kendinize olan güven duygunuz tamdır. Spontane bir şekilde hareket edebilir, keşifte bulunmaktan hoşlanabilirsiniz. Sabırlılık bu dönemde son derece önemlidir. Benim de size tavsiyem bu olguya fazlasıyla değer vermenizdir. Sürekli olarak ilişki yaşamak yerine, doğru seçimlerde bulunmanız yararlı olur. Kuzey düğüm Jüpiter karakterindedir. Yani şans yüksekliği verir. Ancak siz yine de şansınızı çok fazla zorlamamalı, dürüst davranmaya özen göstermelisiniz.

Not: 13 Şubat 2011-8 Eylül 2012 tarihleri arasında Yay-İkizler burç aksı üzerinde etkili olacak Kuzey ve Güney Ay düğümü geçişleri tüm burçların, farklı yaşam alanlarındaki davranış biçimlerini, kültürel ve sosyal durumunu belli eden gelişim noktalarıdır. Birbirinden 180 derece mesafede konumlanan düğümler aslında birbirini tamamlayıcı nitelikte olup, geçiş yaptıkları burç ve yaşam evine göre anlam kazanırlar. Yukarıdaki paragrafta, Yay burcunda seyrini sürdürecek Kuzey düğüm ve hemen karşıtında İkizler burcunda seyir halinde olacak Güney düğümün burcunuz üzerindeki yansıması yer almaktadır.

DOLUNAY ASLAN BURCUNDA

Sevgili Aslanlar, 18 Şubat saat 10:36 itibariyle burcunuz üzerinde gerçekleşecek Dolunay, çevrenizdeki insanlar üzerinde etki bırakmak, her aktivitede önde olmak arzunuz son derece yoğundur. Bu yoğunluk kimi anlarda ters ve agresif tepkilerde bulunmanıza yol açabilir. En ufak bir olayda kolayca gerilime düşebilir, gururlu yanıtlar, kibirli davranışlarda bulunabilirsiniz. Dramatik ve teatral tavırlarınız öylesine ön plandadır ki, çevrenizdeki insanların liderliğinizi kabul etmemeleri halinde kolayca gerginleşebilir, bencilce hareket edebilirsiniz. Size göre, söylediğiniz her söz doğrudur ve siz son derece özelsinizdir. Bu özellikleriniz karşısında insanlar sizi pohpohlamalı ve dediklerinizi mutlaka uygulamalıdırlar. İşte böylesine etkili olan bugünkü oluşum özellikle ciddi ilişkiniz, evliliğiniz konularında dikkatli hareket etmenizi gerektirmektedir. Çünkü partneriniz üzerinizde uygulayacağınız bir baskı veya benim dediğim olacak tarzı hareket etmeniz, onun tarafından yanlış algılanarak ters bir cevap almanıza neden olabilir.

Kimi Aslanlarda ise durum daha farklı şekilde gelişebilir. Dikkati çekme arzunuz yoğundur ve bu yoğunluk ilişkinizle alakalı konularda ani kararlar almanıza, dürtüsel davranmanıza yol açabilir. Oysaki bugün gerek dış dünyadaki hareketleriniz ve gerekse ilişkinizle alakalı konularda sakin ve olgun yaklaşımlar göstermeniz ve mümkünse hayati kararlar almamanız lazımdır. Çünkü yanlış bir karar tümüyle kopmanıza neden olabilir. Öncelikle içinde bulunduğunuz şartlara göre hareket etmeli, durumların tam olarak aydınlanmasını beklemelisiniz. Ben bugünkü Dolunayın ilişki konusunda son derece önemli olacağını, her iki taraf açısından da yeni bir oluşumu başlatacağını öngörüyorum. Problemler çözülmek için vardır. Eğer tek taraflı çözülmeye kalkışılıyorsa sorun iki misli büyür. Benim size tavsiyem bir karar almadan önce çok iyi düşünmenizdir. Lütfen dikkat ediniz.

İŞ VE KARİYER

22 Ocak-4 Haziran tarihleri arasında Koç burcunda ilerlemeye başlayacak Jüpiter, uzak yolculuklar, iç-dış ticaret, yüksek eğitim hayatınız, kısa hayata bakış açınızı genişleteceğiniz, akademik anlamda ihtisas yapabileceğiniz yaşam evinizde ilerleyecek Jüpiter, bu geçişi esnasında 12 Mart tarihinde Uranüs ile el ele verecektir. Bu iki enerji siz Aslanlar açısından gayet olumludur. Bildiğiniz gibi köşemizdeki yorumlar burcunuzun genel enerjileridir. Bu yansımaların kişisel anlamda etkisi ancak ve ancak doğum haritalarınızın analizi ile anlaşılır. Onun için birazdan yazacağımız gelişmeleri bu bakış açısı çerçevesinde ele almanızı tavsiye ediyorum. Jüpiter Koç burcu enerjisi, kişinin cesaret ve kendine olan güven duygusunu yükseltici, girişimde bulunma hevesini arttırıcı, özgürlük ve kendini dış dünyada kabul ettirme arzusunu yoğunlaştırıcıdır. Bu enerjinin etkisi altında kişi, kendisini baskı altına alacak ve ne yönde gitmesi konusunda dayatımlarda bulunacak kişilerden uzak durur. Liderlik gücünü mesleki alanda gerçekleştirmesi için mutlaka yüksek eğitim, akademik kariyer ve bilgilenme anlamında gelişmesi onun yararınadır. Doğum haritanızdaki etkiler çerçevesinde bu dönemde bazı Aslanlar eğitim hayatlarına kaldıkları yerden devam edebilirler, sınavlara katılabilir veya kendilerine belli bir zaman ve hedef tanımlama yoluna giderek yaşamlarına bir şekil vermeye çalışabilirler.

Önümüzdeki üç aylık süreçte yüksek okul sınavlarını kazanan kardeşlerimiz için bu süreç yeni bir yapılanmanın işareti olarak önemlidir. Jüpiter Koç burcunda kişinin öncelikle kendisini ve yeteneklerini keşfedebilmesi açısından gayet faydalıdır. Ben kimim ve amacım nedir sorusu kafanızın içinde olduğu sürece Jüpiter enerjisinin parlaklığı altında kendinize bir dünya kurmanız mümkündür. Bu soru hem bu enerjinin boş yere kullanılmasını önler hem de amacınız için hırsla çalışmanızı sağlar. Jüpiter Koç burcunda açık, net ve kendinize özgü davranmanızın işaretidir. Bu bir yerde kutsal bir savaşçının işareti olarak da önem kazanır. Özgüven duygunuzun ve Uranüsle birlikte artan bağımsızlık arzunuz sayesinde sınırsızlık özleminiz iki misli büyür. Başka bir ülke veya şehre yerleşme arzusu, serbest çalışma, fiziksel anlamda yolculuklar, öğrenme ve keşfetme arzusu sizi itekleyebilir.

SATÜRN GERİ HAREKETİ

26 Ocak-13 Haziran tarihleri arasında geri hareketini sürdürecek Satürn, gerek çalışma evinizin yöneticisi olması gerekse kardeşleriniz, büyüklerinizle alakalı konularda alınacak yeni sorumlulukların işaretçisi olması sebebiyle hayata daha ciddi bakmanızı sağlayıcıdır. Eğitsel konularda da etkili olacak bu enerji, yarım kalan eğitiminizi tamamlamayı veya devam eden eğitiminizde istikrarlı, disiplinli hareket etmenizi destekleyicidir. Etrafınızda olan bitene daha dikkatli bakacağınız bu enerji altında, kendiniz dışındaki dünyayı algılamayı öğreneceksiniz. Güven içinde yaşamak için çevrenizi yakından gözlemlemenin ne kadar önemli olduğunu anlayacak, herşey hakkında bilgi toplamaya çalışacaksınız. Dil gelişimi, iletişim, konuşma, yazma, başkalarıyla ortak düşünmeye çalışma bu transitin etkileri altında mümkündür. Meraklılık yüksektir ve bu durum kendinizi geliştirmeniz adına gayet faydalıdır.

Çalışma hayatınızla ilgili mevzularda da etkili olacak bu enerji, yakın çevrenizden destek görmenizi, kardeş, amca, komşu, partner veya yakın birinin desteğini üzerinizde hissetmeyi, eğitmenlik ve ortak çalışmaları işaret edebilir. Eğitim hayatınızda geçen yıllara göre çok daha fazla mücadele verebilir fakat eskisine göre gayet başarılı olabilirsiniz. Büyüklerinizden destek görebileceğiniz bu dönemde, kendi kimliğinizi kaybetmeden eşit ilişkiler kurabilmeyi öğrenebilirsiniz. Eğer egonuza yenilik ve herşeyde ben demeye çalışırsanız bu süreçte zorluklar yaşamanız mümkündür. Yer değiştirme ve nakil yoluyla başka bir ortamda çalışmanın işareti olabilecek bu enerji, yerleşik düzenden evlilik, iş, zorunluluk veya sorumluluklar nedeniyle uzaklaşabilirsiniz. Fakat çevrenizin desteği ve güçlü kişilerin yardımı sayesinde bu durumu kolayca atlatabilirsiniz. Bu dönemde önemli olan yakın çevrenizle iletişiminizi güçlendirmek, uyumlu ve dengeli ilişkiler kurmak, sorumluluklarınızın farkında olmak, bilgilenmeye önem vermek, paylaşımcı davranmaktır.

Satürn Geri Hareket Sürecinde Tüm Burçlar olarak:

Kendinizden kuşku duymamalısınız.
Kendinizi eleştirip, küçük görmemelisiniz.
Olumsuz düşünerek vakit kaybetmek yerine, akıllı hareket ederek eksiklerinizi tamamlamalısınız.
Yeteneklerinizi hafife almayınız.
Otorite konumunda bulunan kişilerle ilişkilerinizde dikkatli olunuz, iyi geçinmeye çalışınız. --Bazen köprüyü geçene kadar sabırlı olmak
lazım, yani söz gümüşse sukut altın diyerek sorumluluklarımızı düzgün bir biçimde yerine getirmeliyiz.
Kendimizi ne aşırı derecede savunalım ne de pes ederek geri çekilelim.
Yalnızlığımızı sevelim, ancak hayattan uzaklaşmayalım.

Satürn Geri Hareket Sürecinin Olumlu Yönleri:

İçe yönelmeler görülebilir. Yani dışarı hayattan kendinizi uzaklaştırıp, önünüzdeki gerçeğe odaklanabilirsiniz. Bu sayede neler yapmanız gerektiğini ve gerekmediğini tespit etmeniz kolaylaşır.

Değişime direnebilirsiniz. Bu olumsuz bir durum değildir. Kişi bazı konularda yeterli bilgi ve tecrübeye sahip değilse kendini geliştirme fırsatı bulabilir.

Kendinizi kontrol altında tutabilir ve hatta kendinizle olan savaşınızda galip gelebilirsiniz.

Kendi kendini motive edebilirsiniz. Azimli olmayı öğrenirsiniz. Bu duruma kaç kişi olumsuz diyebilir ki.

Bazen molalar iyidir. Uzun yolculukları düşünün, durup ihtiyaçlarımızı karşılıyor ve yola devam etmiyor muyuz? O zaman gelin bu molada neyimiz eksik ve neleri tamamlamamız gerekiyor diye bir düşünelim. Beklemede kalarak kendimize şöyle bir gerçekçi açıdan bakalım. Geri hareketten sonraki döneme(Satürn Terazi) güçlenmiş olarak adım atalım.

Bazen küçük hataları görmezden geliriz, atlarız. Daha sonra bunlarla gereğinden çok uğraşmak zorunda kalırız. İşte Satürn geri hareketi size bu küçük hataları görmenizi ve düzeltmek için çaba sarfetmenizi sağlıyor. Sizce bu olumsuz bir durum olabilir mi?

Sistemler kolaylıkla bozulabilir bazen. Tamir etmek gerekir. İşte Satürn geri hareketi size tamirat için gerekli olan zamanı tanır.

Satürn geri hareketinde insan zorluklarla baş etmesini sağlayan muazzam bir içsel güce sahip olur. İşte bu sayede insan düştüğünde kalkmayı öğrenir, bir yeri acıdığında kendini korumayı, canı yandığında bağırmayı. Satürn geri hareketi ona kalkmayı, hakkı olan için savaşmayı, sesini duyurmayı, açlığına çare bulmayı, kendine inanmayı öğretir. Şimdi hala olumsuz bir zaman diyebilir miyiz dostlarım.

4 Şubat-2 Mart tarihleri arasında Oğlak burcunda ilerlemeye başlayacak Venüs seyri tüm burçlar için olduğu gibi sizin için de önem taşıyor. Bunun birçok nedeni var. Ancak en önemli ve dikkate alınması gereken kısmı, dispotizör güç Satürn gezegeninin geri hareketine başlayacak oluşudur. Bunu devre dışı bırakarak yapılan bir yorum kesinlikle eksik kalır. Burada dikkat edilecek husus, öncelikle geçmişi şöyle bir gözden geçirmek. İş hayatınızla ilgili konularda yaşanan tecrübelerinizi düşünerek neler eksik, hangi konularda kendinizi geliştirmelisiniz veya iş yaşamında ustalaşmanız için neler yapmanız gerekiyor tümüyle ele almalısınız. Eğer yeni bir iş düşünüyorsanız. O zaman öncelikle bilgi sahibi olmanın ne kadar değerli olacağını biliniz. Satürn iletişim evinizde geri hareket yaptığı için, doğal olarak çevrenizle olan irtibatınız, iş yapma becerikliliğiniz konusunda otorite konumunda bulunan kişilerle bir araya gelmeniz ve sorumluluklarınıza sahip çıkmanız şart. Venüs-Oğlak burcu seyir süresince, gündelik iş temponuz içinde aynı ortamları paylaştığınız kişilerle olan ilişkinizin son derece önemli olduğunun ve bu süreçte özellikle bu konularda dikkatli hareket etmenin faydalı olacağını söylemeliyim. Benzetme yerindeyse politik tarzda hareket etmeniz gerekiyor Bu süreçte kimi zamanlar yaptığınız iş veya işyeri ortamınızla ilgili konularda kendinizi sıkıntılı hissedebilir, belirli bir sınır içinde hareket etmek zorunluluğunuz nedeniyle bunalabilirsiniz. Fakat bütün bunların aslında sizin için ne kadar gerekli olduğunu ve bu dönemde huzur, güvenlik sağlamak adına ve barış dolu bir şekilde hareket etmenin önemini anlayabilirsiniz.

Bu süreçte güven duygunuzu mutlaka ön planda tutmalısınız. Çevrenizle olan her türlü bağlantınızda ciddiyetinizi, iş bilirliğinizi, yeteneklerinizi sergilerken hakikaten alanınızda bilgili olduğunuzu ılımlı bir şekilde ifade etmelisiniz. Büyüklük göstermek, her şeyi biliyorum havasına girmek sizi diğerlerinin gözünde sevimsiz bir duruma getirebilir. Sabır her işin anahtarıdır. Kaldı ki, Venüs Oğlak burcunda zaten tevazunun bir numaralı işaretidir. Dispozitörü geri harekette olduğuna göre, şimdi Ekim ayından bu yana olan gelişmeler tekrar karşınıza çıkacak ve yeniden değerlendirilmeyi gerektirecektir. Belki o zaman bir iş başvurunuz vardı ancak kabul edilmemişti veya sorunlarınız vardı bir türlü halledilmemişti. İşte bütün bunları halletmek için şimdi bir şansınız daha var. Bazen öyle çok şey isteriz ki, ancak bilmediğimiz bazı nedenler önümüzde set oluşturur. Kızarız, isyan ederiz. Ancak bilmeyiz ki, ham meyve henüz ağaçta olgunlaşmamıştır. Yemek için ısrar ederiz. İşte Satürn geri hareketi size yeteneklerinizin olgunlaşması için bir daha gözden geçirmelerde bulunmanız gerektiğini göstermektedir. Bunun için lütfen isyan etmeyiniz. Hedefe varmak için sabırlı davranınız. Yolunuz uzun ve çetin olsa da, Venüs oğlak burcu pozisyonu size disiplinli çalışmanız için baskı uygulasa da, siz bütün bunların geleceğiniz açısından önemli olduğunu bilerek dayanmalısınız. Pratik bir şekilde çalışmayı, organize olmayı, iş saatlerinizi düzenli bir şekilde ayarlamayı başardığınız takdirde bu süreç sizin için oldukça verimli geçebilir. Yeter ki siz gurur yapmayın, inatçı davranmayın ve o muazzam cömertliğinizi, yüce yürekliliğinizi göstermeyi bilin. Ayrıca eşiniz, aile büyüklerinizle alakalı sağlık konuları bu dönemde sizi meşgul edebilir ve bizzat bunlarla ilgilenmek sizin neredeyse gündelik aktiviteniz olmaya devam edebilir.

PARA KONULARI

19 Şubat-21 Mart tarihleri arasında Balık burcunda ilerleyecek yöneticiniz Güneş, kazanımlarınız konusunda dışarıdan gelebilecek desteklere ihtiyacınız olduğunu göstermektedir. Duruşunuz ve kendinizi ifade ediş tarzınızla bunu karşınızda bulunan insanlara hissettirmeniz gayet kolaydır. Garip bir çaresizlik haliniz vardır. Eğer eşiniz, aileniz hassas kişilerse bunu anlamakta gecikmezler. Önceden yapmanız gereken bazı ödemeler nedeniyle sıkılmanız mümkündür. Bu ödemelerde size verilecek destek oldukça rahatlatıcıdır. Bir tür bağımlılık haliniz vardır. Yani sadece kendi kazanımlarınızla yol almanız zor gibidir. Belirsizlikler canınızı sıktığı için gelebilecek yardımlar sizi rahatlatabilir. Balık burcu seyir zamanları bir Aslan için zorludur. Çünkü o her konuda kendisini ifade etmekten yanadır. Bu dönemdeki diğer enerjiler her ne kadar itici bir faktör olsa da, Balık burcunda ilerleyen Güneş bir Aslan için ister istemez bir ürkeklik, yavaşlık ve duyarlılık zamanının işaretidir. Kendisine ulaşacak bir dost eli veya desteğe minnettardır. Parasal mevzularda bu dönem belirsizlik içerebilir. Ancak ben öngörüm gereği Güneş-Balık burcu sürecinin ruhsal anlamda inancınızı güçlendirici ve cesaretinizi arttırıcı bir dönem olacağını düşünüyorum. Çünkü ne olursa olsun Jüpiter inanç evinizde ilerlemekte. Bu durum, kendi içinizde- ben kimim, nerden geldim nereye gidiyorum diyerek sorgulamada bulunmanızı ve bu sorgulamanın da size kuvvet vereceği kanaatini taşıyorum. Hani bazen insan öyle bir sıkışır ki, hem maddi hem de manevi anlamda çıkmaz bir sokakta hisseder kendini. Tam o anda kendinize inanmanız, güvenerek yola devam kararı almanız mümkündür. İşte Güneş Balık burcu seyri, ikinci yöneticiniz Jüpiter tarafından desteklendiğinde şifa bulmanız kolaylaşabilir.

21 Şubat-9 Mart tarihleri arasında Balık burcunda ilerleyecek Merkür, maddi konularda, hem kendi kazancınızı hem de dışarıdan elde edeceğiniz destekleri birleştirerek hareket etmek ihtiyacınızın göstergesidir. Yani -ben bu kadar kazanıyorum, şurdan şu kadar gelir, toplam bu kadar olur diye bir hesap yapabilirsiniz. Burada dikkat edeceğiniz husus neye ihtiyacınız olduğunu ve neler yapmanız gerektiğini uygun bir bütçe içinde düzenlemeye çalışmaktır. Yani sistem dışı gelişmelerin olabileceğini düşünerek kenarınızda üç beş kuruşun bulunması faydalıdır. Akılcı sorgulamalar yapmak gerekiyor. Yani fazla açıldıysanız kendinizi düzenlemeniz veya ortak ilişkide bulunduğunuz kişinin de yaptıklarını kontrol etmeniz yerindedir. Bu enerji altında öyle fazla hassas, duyarlı, sanki güçsüzmüşsünüz, çaresizmişsiniz gibi düşünmeniz gereksizdir. Kapıları zorlayacak içeri girerek hakkınız olanı iyi bir ifade ve kendinize olan duruşunuzla elde edebilmek için Satürn geri hareketinin size söylemeye çalıştığı uyarıları da kulak arkası yapmamalısınız. Bu son derece önemli. Akıllı bir planlamayla, iş ortaklarınız veya sözleşmeleriniz konusunda dikkatli davranarak, yeniliklere açık ancak uyumluluğu merkez alarak hareket ederseniz, finansal açıdan rahat bir dönem geçirebilirsiniz.

Karşıt burcunuzda geçiş yapan enerjiler gösteriyor ki, Şubat ayında esnek düşünmekte fayda var. Baskın kimlik, inatçı tavırlar ve umursamaz halleriniz rakiplerinizle aranızda uçurumlar yaratabilir. Sakin ve akıllıca ilerleyelim. Ayrıca borç veya kredi girişimlerinizde çok iyi düşünün. Birilerine uzun ömürlü güvenip güvenemeyeceğinizin hesabını lütfen iyi yapın. Böylece ileride keşke bu borcu almasaydım veya keşke bu işe girmeseydim demezsiniz.

23 Şubat-2 Nisan tarihleri arasında Balık burcunda ilerleyecek Mars, parasal konularda başkalarıyla olan ilişkinizin önemini göstermekte. Bu seyir esnasında, hedeflerinizi veya içinde bulunduğunuz durumu başkalarına bağımlı kalarak çözmek yerine, engelleri ve sıkıntılarınızı kendinize güvenerek halletmeye çalışmanız tabii ki daha iyi olacaktır. Yani dışarıdan bir yardım görmeseniz bile ayakta durabilmeniz gerekiyor. Böyle bir geçişte, maddi problemleriniz sizi daha fazla hassaslaştırabilir hatta dayanma gücünüzün sınandığını hissedebilirsiniz. Eğer arkanızda güçlü bir ortağınız, aileniz veya karşılıksız bir şekilde size yardım edecek bir insanınız varsa ve siz de bu yardımlaşmayı doğal görüyorsanız bu süreci hiçbir sorun yaşamadan kolaylıkla geçirirsiniz. Ancak tam tersine desteksiz veya hiç istemediğiniz halde bağımlı iseniz doğaldır ki, gururlu Aslan kendini rahat hissetmeyecektir. Ancak şu var ki, Mars Balık burcunda ilerlerken ikinci dispozitör gücü Jüpiter Koç burcunda ilerlediği için açıkçası ilahi bir yardımın sizi bulacağına inanıyorum. Hayatta hiç bir zaman umut tükenmez dostlarım. Kaldı ki siz Güneşin özel insanlarısınız. Lütfen pozitif düşünmeye çalışınız. Evet devam edelim. Genel olarak bu seyir süresince gerçekçi hedefler belirlemek önemlidir. Çünkü bu enerjinin yapısında hayali düşünmeye istidat vardır. Buna dikkat edelim. Ayrıca sabırlı olmak lazım. İşte bu sabır olgusu bu dönemde azalabilir. Kadere veya başkalarına karşı içsel bir öfke beslemeyiniz. Çaresizliğinizi kimi zaman insanların dikkatini çekmek için kullanmayınız. Yapılması gereken maddi konularda gerçekçi düşünmek, gerçekçi bir planlama yapmak, mücadeleden vazgeçmemek, kazanç elde etmek için hem dış dünyada savaşmak hem de size yardımcı olabilecek kişilerle ilişkinizi güçlü tutmaktır. Yani işinizi bilen bir kişi gibi hareket etmeniz lazım.

Şubat Ayı Astrolojik Takviminiz

Pozitif Enerjili Günler: 7-8-12-13-16-17-20-21-24-25
Zayıf Enerjili Günler: 2-3-9-10-11-22-23
Aşkta En Şanslı Günler: 24-25
Parasal Açıdan Şanslı Günler: 15-16-17
Yeniay: 16-17
(Ay gezegeninin Aslan burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)
Dolunay: 2-3
(Ay gezegeninin Kova burcundan geçtiği ve sizin burcunuzla karşıtlık yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)
Şubat ayı boyunca her şey gönlünüzden geçtiği gibi gerçekleşsin. Yüreğinizin ferahlık bulması ve bereket, mutluluk dileklerimle.

iremSU
Haberturk.com Astroloji Danışmanı


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER